Narodnjak300 |
29.07.2013 18:29 |
Problem je sto narod nema para i sve mu je jedno, bitno da se cuje muzika. Lako bi dobri muzicari pregalizi sitne folirante da narod ima para i mu je stalo do kvalitetne muzike. Muzika kao takva vise nije neka zabava za prosecnog coveka. Nekad nije pre svega bilo dozvoljeno svakom da komponuje svoje pesme, mogli su samo da sviraju tudje ali svoje melodije nikako (kazu mi stariji nekad je postojalo nesto sto se zove zakon). Dakle nije bilo muzike u izobilju kao sada i nisi svugde mogao da cujes pesmu. Pa cu se opet vratiti na ovu tezu i reci da muzika vise nije neki vid zabave. Neki moji drugari idu na exit festival ne da bi slusali muziku vec zbog droge, eksera i cega sta vec. Skoro sam cuo da neki mladenci zovu DJ-a na svadbu, kao fazon hocemo House svadbu jea, necemo da budemo kao nasi preci "seljaci" i da slusamo uzicko kolo jer smo mnogo urbani xD. Muzika je zanat ako uporedjujete paralelno i druge zanate videcete da su ti zanati polako izumreli, mozda ne u potpunosti ali ja jos nisam sreo nekog da mi kaze lupam: zdravo ja sam Kovač ili kazandzija. Hocu da kazem ko ce sam sebe da unisti ako ne mi sami. Sam prelazak na nove tehnologije menja iz fundamenta prirodu naseg posla i postajemo nesto drugo a bivamo sve manje muzicari. Tako i taj kovac, zamenile su ga fabrike koje rade sve to brze, jeftinije ali da li rade bolje e to je pitanje. Ako se opet vratim na muzicara videcemo da jedan fajlas nabudzi svoj repertoar koliko zeli, uzima mnogo manje para nego neki orkestar, e sad da li radi bolje?
Ne znam ni sam, pokusavam sve faktore da uzmem u razmatranje ali ima ih previse, neki su iz nekog mog ugla pa mozda i nisu merodavni toliko, ipak gnev prema fajlasima (folirantima) ostaje, mozda oni i nisu krivi, oni su samo videli prostor recice mnogi, ali kako neko moze da mi kaze da je u redu da neko ima odsustvo srama i da ne zeli da nauci da svira instrument?. E zato ih mrzim i to niko ne moze da obori.
|