![]() |
Guerrini superior 2 B-)
|
Guerrini superior 3
|
Ljudi, sto je vise sviram, ona sve bolje i bolje zvuci!
Jos uvek nisam uspeo da nadjem ni jednu ovakvu harmoniku, jedno vreme je bila jedna petoglasna iz BG na oglasima, medjutim, otisla je za Bec. Ovaj model ni Google ne moze da nadje, nemam informaciju ni koliko ih je proizvedeno. Izgleda da je mene sam Bog naveo da kupim ovaj instrument. http://i175.photobucket.com/albums/w...ps7bdf1aac.jpg |
Ti bas imas srece sa tim harmonikama. To je poseban model Supermaestra koji je prozveden u jako malom broju primjeraka (znao sam i tacan broj, ama zaboravilo se). Koliko se sjecam, godina proizvodnje je bila 1976. a isla je pod nazivom Centenario (opet ako me pamcenje dobro sluzi). Ta tvoja ima dosta "extras" pa je vjerovatno bila i skuplja od serijskih modela (ako se uopste tih nekoliko komada koji su proizvedeni i moze nazvati serijom).
|
Godiste jeste 1976.
Mala ispravka, vodi se pod Stradivarius model, bar tako pise na plocici. Nije jos uvek otvarana, po informacijama bi trebalo da su unutra Kanjoni tonovi, ali to se jos uvek ne zna. Sent from my iPhone 5 using Tapatalk |
Kako god, to je ubjedljivo najkvalitetnija Dallape harmonika ikada proizvedena. Ni prije, a ni poslije, ni Antonio ni Mariano Dallape nisu uspjeli da naprave nista sto bi bilo i blizu te tvoje harmonike. Ne daji to ni za zivu gloavu.
|
Citat:
Inace meni nista puno bolja nije od ove moje sta znam nekako slicni registri a trebala bi se i napraviti sigurno generalka na njoj i registri mi nekako tesko se pritiscu itd.Sigurno je kvalitetna to nema dalje..Poz |
Ako se registri tesko pokrecu, onda je vrlo verovatno da to nema veze sa ovom harmonikom.
Dallape je do 1970. (ili 1969.) godine ugradjivao tzv. unutrasnji mehanizam registara, zbog toga se pokrecu tesko, nisu toliko kvalitetni jer prilikom slucajnog pritiskanja dva registra, doslo bi do krivljenja metalnih "listica" koji su u sklopu mehanizma. Na svim harmonikama posle 1970. je ugradjivan spoljasnji automat, koji je mnogo brzi, trajniji i precizniji. Ova cinjenica bi mogla da ukazuje na to da je ta harmonika dosta starija od moje. Ako uspes da uslikas harmoniku, okaci ovde slike da vidim o cemu se radi, a prosto je nemoguce da ti zvuci kao Hohner, nemaju cak ni najmanje slicnosti. U tom slucaju, verovatno je "sahranjena", ili je mozda gazda pobrkao loncice, pa kupio los rucni rad (ima ih mnogo), koji je izradjivan sa slicnom deklom. |
Guerini CHAMPION UNICAT koji je kombinacija tonova Scandalija i Guerinija
|
GUERRINI Profesional 1.....jeste da je 14 kg ali je prava mecka iz 1968 godine....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:04 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org