YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   E-A7 Expandable Arranger (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28729)

Vux 23.03.2016 15:36

Kolega @boomerang
Može kratka prezentacija samo drum kita u demo snimcima?
Sa efektima bubnja i panoramom, hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk

mklavijatura 23.03.2016 18:15

Postavljam i ja snimak, mada nisam hteo jer još uvek nisam zadovoljan zvukom i ima tu još dosta posla za sredjivanje, ali pošto vidim da manjka materijal, ipak sam rešio da nešto na brzinu snimim. Bubanj je malo moderniji, i treba još da se doradjuje, a ritam sam radio na GW-8, pa sam ga prilagodio E-A7.

https://soundcloud.com/miljangw8/turski-test-e-a7

boomerang 24.03.2016 01:05

Citat:

Originalno postovano od mklavijatura (Post 288417)
Postavljam i ja snimak, mada nisam hteo jer još uvek nisam zadovoljan zvukom i ima tu još dosta posla za sredjivanje, ali pošto vidim da manjka materijal, ipak sam rešio da nešto na brzinu snimim. Bubanj je malo moderniji, i treba još da se doradjuje, a ritam sam radio na GW-8, pa sam ga prilagodio E-A7.

https://soundcloud.com/miljangw8/turski-test-e-a7

Jel ti bubanj fabrika ili sempl

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Vux 24.03.2016 02:03

Lepa harmonika, jasna, definisana

Mislim da je bubanj fabrički, nemoj me držati za reč, sačekajmo kolegu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

mklavijatura 24.03.2016 11:01

Semplovan je doboš, bas bubanj i kreš činele, ostali elementi bubnja su fabrički kao i tarabuke i svi ostali instrumenti, kako za ritam tako i za solo :)

nesaband 24.03.2016 11:23

Iskreno meni se ne dopada kako ti zvuce ti semplovi,sve je preostro i ima suvise srednjih tonova ,pogotovo na dobosu.Probaj da nadjes neke kvalitetnije semplove druze,ovo nije dobro.
Dodato:
Imam dva pitanja.U specifikacija za EA-7 pise "broj USER ritmova je neograničen(mogućnost ubacivanja u internu memoriju i pozivanje direktno sa USB memorije)".Da li je princip isti kaao na BK-5 ili je postupak drugaciji.

Drugo pitanje:da li neko moze da napise kakav je postupak zamene fabrickog bubnja sa Semplovanim setom i recimo kako se umesto bas gitare ubacuje sempl bas gitare?Pretpostavljam da se to radi u Make upp tools-u.

Ako moze neko da napise taj postupak bio bih mu zahvalan.:)

casper 29.03.2016 12:30

S obzirom da scripta foruma automatski spaja postove i tema se ne podiže na vrh, napisat ću nešto kako bi @nesaband što prije dobio odgovor i tema se malo oživila.

Kod Yamahe PSR S770 broj USER ritmova nije ograničen. Oni se mogu pozivati direktno sa USB-a ili biti smješteni u USER memoriji klavijature.

Kod Yamaha općenito nije moguće moguće brisati ili zamjenjivati tvorničke samplove. Ubacivanje vlastitog materijala u klavijaturu se radi na dva načina, a ograničeno je veličinom USER memorije, kod modela psrs770 se radi o 150MB slobodnog prostora. Prvi način ubacivanja je putem USB sticka. Drugi način je putem wireless konekcije sa računala i to preko aplikacije koja se Yamaha Expansion Manager. Formati sampla koji se mogu unijeti u psr s770 su UVN, UVD, (Tyros 4), sf2 i sa zadnjim updateom unosimo i REX fajlove. Pored toga moguće je konvertirati sve samplove iz Tyros2 i 3 u ovaj spomenuti format od Tyros4 i tako ga koristiti u psr seriji.

Pored toga, na psr seriji "sviraju" bez ikakvog problema svi ritmovi od starijih Yamaha, od stare dobre PSR 9000 pa do Tyros 4 i 5.

Nadam se da fanovi Rolanda neće zamjeriti ovakav upad u temu. Nije mi namjera favorizirati Yamahu ali mislim da saznanja o mogućnostima "konkurencije" koja pripada u isti cjenovni razred mogu biti samo od koristi.

tihi05 29.03.2016 15:31

Slican tj. isti princip kao i na bk5 samo sto ovdje mozes birati i iz user memorije tj semplove koje ucitas u klavijaturu.

Boban010 29.03.2016 15:55

@nesaband
Za razliku od BK5,stylovi mogu biti i na fleshki i u klavijaturi,ako ih pozivas preko performansi,njemu je svejedno gde se nalaze,a ako zelis da biras samo ritmove u tekucoj performansi imas opciju pored levog ekrana Int/Ext i tu biras gde su ti ritmovi,da li unutar klavijature ili na fleshki.Kad jednom odaberes ritam,recimo unutar klavijature onda ti tako stoji dok ti ne promenis.
Fabricki bubanj u ritmu menjas semplovanim,putem Makup toolsa ili u Style composeru,isto vazi i za fabricke boje.Semplovane boje i semplovan bubanj ubacujes prvo u klavijaturu i oni automatski dobiju svoj PCG,MSB,LSB pa ih mozes i upisivati u ritam.
Naravno broj Stylova u klavijaturi je ogranicen unutrasnjom memorijom,a broj stylova na fleshki ogranicen je velicinom fleshke.

veselinovicvs 04.04.2016 20:48

Imam 2 pitanja…
1.Kakva je situacija sa ritmovima na E-a7 tipa "JEDNO PISMO JEDNA SUZA" znaci razliciti ritmovi po varijacijama i razlicite brzine i da li postoji latencija pri menjanju

2.Da li se semplovi ubacuju kao,recimo,na FANTOM Xa pa se onda dodeli ROOT KEY pa se napravi MULTISEMPL ili je,kao sto sam procitao ovde na forumu,situacija kao na JUNO DS da se ucita 1 sempl pa klavijatura sama "razvuce" preko cele klavijature?.

tihi05 04.04.2016 22:20

Mozes mijenjati ritmove unutar pjesme samo trebas u pravo vrijeme pritisnut novi ritam :)
Nema nikakve latencije jedino sto ti se moze dogoditi da ce ti odsvirati takt vise ako na vrijeme ne promijenis.
Ja tako koristim u pjesmi s namjerom dođoh u veliko grad i ciganine ti sto sviras.
Dok steknes rutinu ide bez problema.
Evo kako sam ja to sebi napravio -nema takvih pjesama puno-otvorio sam si folder sa imenom pjesme i unutra sam stavio prvi i drugi ritam. Podesio tempo izmedju njih kako zelim,varijaciju,solo boju i zapisao tako.
Semplove nisam ubacivao pa ne znam to se ti odgovoriti netko drugi :)

Morison 05.04.2016 09:48

Ubacivanje semplova je kao na Fantomu!

veselinovicvs 05.04.2016 12:14

"Mozes mijenjati ritmove unutar pjesme samo trebas u pravo vrijeme pritisnut novi ritam :)
Nema nikakve latencije jedino sto ti se moze dogoditi da ce ti odsvirati takt vise ako na vrijeme ne promijenis.
Ja tako koristim u pjesmi s namjerom dođoh u veliko grad i ciganine ti sto sviras.
Dok steknes rutinu ide bez problema.
Evo kako sam ja to sebi napravio -nema takvih pjesama puno-otvorio sam si folder sa imenom pjesme i unutra sam stavio prvi i drugi ritam. Podesio tempo izmedju njih kako zelim,varijaciju,solo boju i zapisao tako.
Semplove nisam ubacivao pa ne znam to se ti odgovoriti netko drugi"

Ako sam dobro shvatio ti si napravio folder i odredjene ritmove za odredjene pesme si snimio kao registracije?.

Slave 05.04.2016 16:39

Citat:

Originalno postovano od Morison (Post 288761)
Ubacivanje semplova je kao na Fantomu!

a zasto neke semplove nece da ucita? izbacuje error, unknown format. a prebacim ih u wav format, kao i ostale. neke hoce da ucita, neke ne.

boomerang 05.04.2016 17:10

Sempl mora biti 16 bit, ako je recimo 24 bit onda nece da učita

Slave 05.04.2016 17:38

jeste 16 bit i nece. Prebacujem semplove iz korga preko extreme sample converter 3

Keyboard Man 05.04.2016 19:15

Extreme sample converter nema KMP,koji je to format?

Slave 05.04.2016 20:20

u awave studio prebacim u sf2, pa preko extreme sample converter u wav

Boban010 05.04.2016 20:52

Mora biti 44100 Hz,nece 48000 Hz...Najbolje u Sound forge konvertujes u Micosoft vawe format 44100Hz,mono i to ti je sigurno...:D

boomerang 05.04.2016 21:43

Može i u awave studio da se odradi resempl sa 48000 na 44100.

Slave 05.04.2016 22:44

Citat:

Originalno postovano od Slave (Post 288772)
u awave studio prebacim u sf2, pa preko extreme sample converter u wav

uspeo. preko awave studio 111, postavim da semplovi budu 44khz. Tritonu to nsta ne smeta.

veselinovicvs 06.04.2016 15:01

Imam 2 pitanja...

1.Procitao sam da je SVRAKAN i jos njih napisalo kao manu na E-A7 da ne moze LOWER da se fixira pa ako moze malo pojasnjenje.

2.Da li se mogu sve solo boje i trake u ritmu prebaciti na L OUT a da mi samo LOWER ide na R OUT?Pitam zbog toga sto vokalistu zadajem intonaciju preko LOWER-a.Mozda je glupo pitanje ali u danasnje vreme vidim da je sve moguce...

Boban010 06.04.2016 22:14

Za ovo prvo ne znam na sta je kolega Svrakan mislio,ako moze link do posta a za drugo moram postaviti pitanje,da li vocalist koji koristis ima midi?

tihi05 07.04.2016 00:22

Ja sam pisao o tome da se omoguci sa novom nadogradnjom zakljucavanje lover trake.
Meni bi to bilo jako korisno,da onemogucim mijenjanje bas gitare u lover traci dok mijenjam solo kombinacije.

veselinovicvs 07.04.2016 00:39

http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz44zaYqYqU

Evo Boban010...Nemam MIDI na vokalistu.Ima GUITAR IN i trenutno koristim kako sam gore spomenuo.Da li moze da se preko panorama sve sem LOWER-a baci na L OUT???Mislim pretpostavljam da moze ali u danasnje vreme je sve moguce pa i to da postoji neka zackoljica a zelim da sve podrobno ispitam...

Boban010 07.04.2016 10:16

@tihi05
U vezi zakljucavanja Lowera...Sva podesavanja vezana za Lower,upper1,2,3 snimis u performansu,odredis sta ces da zakljucavas tasterom lock u Menu.E sad ako ti hoces umesto lowera da stavis bas,napravi sebi jednu listu gde ce u svakoj performansi da ti bude umesto lowera bas a u desnoj ruci sve ostalo normalno.Odredis jacine za svaku boju i posle samo menjas performanse.Ako koristis i ritam onda koristis i lock taster da zkljucas ritam..Najbolje je da kad menjas solo kombinacije to cinis kroz promenu UPG-a odnosno performansi jer tako pozivas boje koje si nivelisao,odredio efekte,eqvilajzere i najvaznije jacinu i onda nema iznenadjenja..
@veselinovicvs
Moze sve da se prebaci na koju stranu hoces ali moras to uciniti i za svaki ritam i za svaku performansu.Za ritam u Makeup tools-u za svaki instrument posebno a za performanse za svaki part-lower,upper1,2,3 posebno i tako usnimis svaku.Ako imas mnogo ritmova trebace ti dosta vremena.Moj ti je savet,promeni vocalist..

tihi05 07.04.2016 11:11

Bobane tako i radim.
Problem se javlja dok u nekom prostoru trebam manje ili vise basa na bass gitari a upg pamti i mijenja sve to kako je zapisano.
Bilo bi odlicno kad bi se mogla lover traka zakljucati i da se ne mijenja tokom veceri :)

Boban010 07.04.2016 12:25

Lepo postavi kao kolega panoramu u svakoj performansi,levo Lower-bas a desno solaze pa obojis i pojacas na mikseti kako volis i tako stoji do kraja tezge! :lol:

tihi05 07.04.2016 13:53

Time se nista ne gubi na kvaliteti zvuka ?
Dodato:
Hmm a na koji kanal u tom slucaju ide mic. Ja sam ustekao i mikrofon u klavijaturu to mi je jako prakticno za pratece vokale i govor jer mi je pod rukom efekat i volumen mikrofona. Dok pricam maknem efekat ,dok pjevam parateci smanjim si malo mic ,ako trebam pjevat osnovni pojacam si po ppotrebi.

nesaband 07.04.2016 15:49

Pitanje br.1:
Da li kondenzatorski pilot mikrofon moze preko svog fantom napajanja da se prikljuci u ulaz za Mikrofon u EA-7?

Pitanje br.2:
Kako treba da bude kabal povezan koji spaja izlaz iz fantom napajanja i ulaz za prikljucak u mikrofonski ulaz u EA-7?

Ako neko ima mozda semu te vrste povezivanja ne bi bilo lose da tu sliku postavi uz odgovor.

Unapred hvala.

veselinovicvs 07.04.2016 16:47

Hvala na savetu ali vokalist ne zelim da menjam jer sam ga uzeo nedavno i odlicno mi radi posao,cak sta vise nema boljeg ZA MENE!!!.Ja jos uvek sviram na Pa600+sound modul Ketron SD1000 i merkam E-A7 kako bih dobio sto prakticniju spravu.Svestan sam da tesko da ce da radi kao SD1000 ali nije sve u zvuku.Tako da cu verovatno uzeti E-A7 i izbeci gomilu podesavanja nego sada u ovoj kombinaciji.Hocu da kazem bice posla ako uzmem ali daleko manje nego sto sada imam jer sam sve to radio na Pa600(sto se tice panorame).U svakom slucaju HVALA na savetu i odgovoru.

tihi05 07.04.2016 19:05

kolega koji ti je to vokalist ?

nesaband 07.04.2016 19:54

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 288810)
Pitanje br.1:
Da li kondenzatorski pilot mikrofon moze preko svog fantom napajanja da se prikljuci u ulaz za Mikrofon u EA-7?

Pitanje br.2:
Kako treba da bude kabal povezan koji spaja izlaz iz fantom napajanja i ulaz za prikljucak u mikrofonski ulaz u EA-7?

Ako neko ima mozda semu te vrste povezivanja ne bi bilo lose da tu sliku postavi uz odgovor.

Unapred hvala.

Ja izgleda postavljam teska pitanja.:lol:

tihi05 07.04.2016 22:46

Neso pa normalno da moze,a kabal sam dao u trgovini uraditi jer momentalno nisu imali zenski xlr na bananu (mono)

Isao sam cak i rasrafiti bananu i jedva ju natrag namjestio-neutrik je to :)
tako da se nisam htio igrati sa kenonom. Na banani je crvena zica na plusu a masa na sasiji,eh sad kako je na kenonu necu tvrditi. Najbolje nek ti netko to u servisu zalemi -najbolje je tako.

Ja sam reko da mi napravi za EA7 mikrofonski kabal duzine 1,5m.
Kotz + neutrik- necu vise jeftine konektore i kablove. I to je to.

nesaband 07.04.2016 23:25

Da li ti kabal ima dve zice u sebi ili tri?

veselinovicvs 07.04.2016 23:52

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 288827)
Da li ti kabal ima dve zice u sebi ili tri?

Plus zica uvek ide na iglicu br.3 a pletenica uvek na br.1 i onda premostis pltenicu(3) sa iglom br.2.U slucaju kad imas 2 zice plus pletenica zica plus na 3,druga zica na iglu 2 a pletenica na iglu 1.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od tihi05 (Post 288818)
kolega koji ti je to vokalist ?

T.C.Helicon H1

nesaband 08.04.2016 00:07

Hvala na odgovoru.Ja to sto si ti napisao znam a ovo pitanje sam postavio jer sam imao problem da povezem mikrofon sa EA-7 u prodavnici muzickih insrumenata pa zato pitam da li neko zna kako su pvezani kablovi sa XLR-om i sa bananom.

U prodavnici sam uspeo preko nekih adaptera da dobijem signal mikrofona na EA-7 ali mi je signal bio jako slab.Pojacavao sam i GAIN u EA-7 ali je signal i dalje bio slab.

veselinovicvs 08.04.2016 00:28

Na kenonu igle 1 i 3 su minus na banani a zica koja se nalazi na igli br.2 na kenonu je plus tj.vrh banane.Nadam se da sam pomogao.

Tesko mi poverovati da su ugradili na MIC ulaz zensku bananu a ne XLR jer je automatski slabiji signal ali mozda postoji jos nesto u podesavanjima...
Dodato:
Kad smo vec kod spajanja mikrofona sa E-A7 da li neko zna sta dobijate od efekata na raspolaganju za mikrofon?.Da li se moze dobiti reverb+delay i recimo i ekvilajzer?.

Morison 08.04.2016 10:30

-Ulaz za mikrofon ima prekidac Mic/Line. Jasno je da ako ostane na Line bude dosta tisi.

-Prebacivanje lower-a na jednu stranu bi bilo moguce ako se svi solo instrumenti ali i svi instrumenti u ritmu prebace na drugu stranu panoramom (ooogroman posao) a plus moras iskljuciti i efekte, jer su oni uvek stereo. Aposlutno bi se upropastio zvuk zarad male koristi.
Najbolje resenje je ipak zameniti vokoder sa nekim koji ima midi, jer to sto imas i nije predvidjeno za klavijature vec za gitaru. ili da ti bude pri ruci pa potenciometrom da biras skalu.

-Od efekata za mik je tu delay ILI reverb, nema EQ. Mislim da iole ozbiljan muzicar i nece ici preko klavijature vec u mikser a ovo je za instant varijante (kuci, uz drustvo) ili za pravljenje demo snimaka (jer sta god udje u ulaz je moguce usnimiti zajedno sa svirkom direktno na USB memoriju, u Wav formatu).
Takodje, da dam ideju, ovaj efekat moze da se postavi na 100% wet i da se koristi kao eksterni efekat, s tim sto return ide zajedno sa izlazom iz klavijature, sto nista ne smeta. Pod ruku je onda kontrola jacine efekta, jer se potenciometrom za jacinu ulaza u tom slucaju kontrolise kolicina efekta... Takodje, moguce je postaviti delay u sinhronizaciji sa tempom aranzera...

Teomida 08.04.2016 10:35

Ovo što je Morison napisao je tačno. Mada sam ja sinoć probao preko klavijature da izguram sa vokoderom celu svirku. Vrlo sam zadovoljan. Koristim Boss V20 koji ima fantastične efekte i ne mora na mixeti ništa da se čačka.

Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

Trenutno vrijeme na Forumu 20:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org