![]() |
E bas sam i ja to sada pomislio isto..Moguce je da se sa nekim narednim updateom da to zabrane hehe..Ja necu nista skidati od update dok ne vidim sta ce drugi reci :lol:
Dodato: Yamahapassion reci cu ti na privat sta sam uradio hehe |
Tranzite, mislis da je moguce to da nas zeznu u sledecem OS-u? da nam ukinu ovu privilegiju, i uskrate ubacivanje "nasih" semplova? I ako bi to uradili, da li bi postojao neki nacin vratiti stari OS i tako ponovo dobiti te funkcije nazad?
|
Ima mjesta tamo kad gledam u user bankama ali kad hocu da jos ucitam ne moze vise iskoci maska kaze nesto na engleskom kao nema mjesta dovoljno za pcm koliko ja kapiram engleski
|
@ymahapassion
Imao si srece vise nego sto bi mogao ponijeti. To sto je Korg "omanuo" kod PA600 nekoga ce tamo da kosta glave. Pored svih ostalih karakteristika koje su iste kao i kod PA800 a sistemski i kod PA2X (isti Sound Chip), PA600 ima 50% vise RAMa od PA800. Klavijatura im je ionako ista, dakle cisti dobitak za srecne korisnike. Interesuje me da li su tu svoju "gresku" primjetili i "popravili" u novijim serijama jer kazes da si ga uzeo prije pola godine, to je bila prva serija PA600. Boga pitaj sta se tu desilo !!!!!!:-O:-O:-O:-O Sto se tice slijedeceg Updatea, bio bih, da sam na vasem mjestu vrlo oprezan. Moguce je da ce to da ukinu ali je isto tako moguce da po uvodjenju tog novog Updatea nece biti moguce vratiti sistem na prvobitnu verziju. To nije nikakav problem za uraditi. To je recimo, redovna pojava kod maticnih ploca za PC gdje je nemoguce vratiti staru verziju BIOSa poslije instaliranja nove, a to je potpuno ista tehnologija. |
Zeljko Zeljko.. ko zna sta si ti sklepavao tamo, pravio od 3 seta jedan set =))
|
Hahahahah ma ja sam htio da ubacim iz jos jednog seta koji je super..Tj.samo ritmovi i sve sto ide uz te ritmove ali ne moze da se ubacuje drum kitovi gdje idu drum kitovi vec die sve na user mjesta i tako funckionise ali samo mi stade jos 2 ritma od tog seta zu vec postojeci i prvi set koji sam ubacio prvo hahaha
Al me nervira ovo ispravljanje rijeci na svabski..Ja pisem kako treba a ono umjesto rijeci "UZ"Napise ZU hehe |
Tranzite, pa zeljko je uzeo pa600 pre neki dan i sve je identicno kao na mom... mislim da ipak to nije bila greska, nego su jednostavno to dozvolili zbog zarade... Evo vidis sta ljudi pricaju po forumu u nekim drzavama postoje cak i liste cekanja za pa600... znaci njima se debelo isplatilo sto su dali to malo RAMa i zbog toga se pa600 prodaje masovno. Jedino ostaje jos da vidimo kako ce se pokazati sto se izdrzljivosti i hardvera tice, mada kazem ti, do sada nisam imao nikakvih problema... ali ipak cu ja sacekati sa ubacivanjem novog OSa, sto je sigurno, sigurno je :lol:
|
@Zeljko
Iskljuci tu funkciju u Browseru. @yamahapassion Kao prvo, mijenjaj ovaj nick... a kao drugo, moze biti da si u pravu ama radi toga sto ti navodis, bilo im je lakse da jednostavno softverski adresiraju vise Sampling RAMa na PA800, to bi im bilo daleeeeeeko jeftinije nego da prave novi instrument koji se ni u cemu posebno ne razlikuje od PA800 sem sto ima vise sampling RAMa. Cuda se izgleda ipak dogadjaju. |
zeljko, ti si prepunio RAM memoriju, nije ni cudo sto vise nece nista da primi... ta poruka sto iskoci, samo ti kaze da nemas vise mesta :lol: I prebaci menü na nemacki, da se ne patis sa engleskim hehe
|
A jel?Vidi nisam to znao hehe..Hvala sad cu pogledati ako nadjem da to ugasim..Ja mislio Vaxter tako napravio na forumu hehe
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:12 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org