YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ketron (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Ketron Audya - komentari i iskustva (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17743)

Vaxter 07.05.2012 18:13

Siniša, brate, znamo svi da postoje software-i, ali da to na klavijaturi pegla realtime i da uz to zaista zvuči kao i sam loop samo sa drugom setom....
Baš nešto i ne verujem...
Msm, samo prepoznavanje jednog instrumenta nije toliki problem, ali ovo mi malo magija...

gerag 07.05.2012 18:15

Ace i Vaxter uvericete se ne brinite snimicu kamerom,vrlo dobro znam sta govorim.

sinisa 07.05.2012 18:18

Evo sta moze sa mp3 pesmom,glas dosta dobro eliminise koliko je moguce,pri promeni brzine ne menja se tonalitet i tako dalje...

Ketron AUDYA demonstrated at "the lab" - Audio Manipulation
You need to upgrade your Flash Player

gerag 07.05.2012 18:19

Ace i Vaxter uvericete se ne brinite snimicu kamerom,vrlo dobro znam sta govorim a vi citajte pazljivo sta sam napisao

"Audya ima i jos jednu fantasticnu mogucnost-mozete da loop automatski sa dva klika na trak prebacite u "midi" informaciju i koristite set bubnja koji zelite i da isti editujete kako vam volja!!!
Nisam za tu funkciju rekao da radi realtyme, dovoljno je samo stati kliknuti dva puta na dugme i idemo dalje ali u midi formatu!!!Snimicu kamerom da se uverite al sad nemam vremena ali uvericu vas ne brinite.

Vaxter 07.05.2012 18:44

@sinisa

Realno, mnogo je softvera koji to radi bez problema na istom nivou.
Uostalom, ja sam od onih koji kažu i da je mp3 bord koji korg fura čista glupost.

sinisa 07.05.2012 18:55

Znam da ima softvera koji radi isto i jos vise nego ovo na Ketronu upucen sam u to dobro. :D Taj video sam postavio onako samo da se vidi sta jos moze.
Medjutim sa tim oko mp3 se potpuno slazem sa tobom sasvim nepotrebna opcija.
Ko hoce da bude DJ nekao uzme laptop,miksetu i radi posao.

Milan$ 07.05.2012 19:57

Ne slazem se s vama da je mp3 glupost na korg-u..Prost razlog po merni je: Uvek kad sviram veselje,a evo zadnjih par dana je bilo nekoliko,barem pola sata ima pauza za muzicare-dve po 15-20 min,ili jedna duza,nebitno,i sad bih ja morao da nosim sa mnom mp3 player,iPod ili tako neku dzidzamidzu da pustim koju baladicu u pauzi,da eto ne bude pukla tisina u vreme pauze,a eto ipak je to proslava...A zasto to raditi,kad jedna klajva od 2000-3000 evra treba da ima tu opciju,koja u sustini vredi celih 15-20 evra,a eto mene oslobadja da nosim pleyer,da ga punim uvek pre svirke,kao sto sam ranije radio,da nosim kabli jos i za njega za povezivanje s mikserom itd,a ovde sve to u klajvi i eto ti..Isto tako desi se vise puta da neki klinac kom se svira 18. ili neki drugi rodjendan,hoce malo strane muzike(house,tehno) pre pocetka zive svirke...I da on ne bi zvao sad Dj-a za tih sat vremena,ja mu uz odgovarajucu naknadu,naravno:D,zavrsim i to,i naravno sve to iz klajve,ima i onaj feder na sredini,ako bas hocete da se mangupirate kao Dj=)),i zavrsava posao,svi srecni i zadovoljni..Meni korisna opcija,evo i naveo sam zasto..Izvinjavam se malo za off topic..pozz za sve:">

casper 07.05.2012 20:22

Pored ovog što spominje @Milan$, nadodao bih još jednu prednost ugrađenog MP3 u klavijaturu. Kad poželiš vježbati neku pjesmu, pustiš original izvedbu sa MP3-a i uz to sviraš.

Ace 07.05.2012 20:44

Ok to sto nije real-time i neka nije .... ali dali ce to verno da konvertira. U jedan loop bubnja ima raznoraznih elemenata od kojih veci deo su u srednjim frekvencijama pa me zanima kako ce da prepozna tomove, dobose, zvecke, perkusije ili sta god ima u taj loop. U gitare cesto ima neki mehanicki zvuci kao slajdovi, pucketanja zice, strumove, sta ti znam ... nisam pokusavao nesto previse da konvertiram loopove preko neki software ali od ono sto sam probao i video u midi sekvencu imam neke note visak odsvirane radi onih mehanickih zvuci. Smanjivanje sensitivity nije resavalo bas problem .... pa zato mi cudno ovo dva klika i automatski sve gotovo. Da ne cuva mozda klavijatura rezervni midi loop pa pruza ti se mogucnost da zamenis audio loop-a gotovi midi loop a da se ne radi o direktnu konverziju ?! Dali je recimo moguce da to uradis sa user style koji radi na tvoj ucitan loop-ovan bubanj a ne fabricki loop ?!

Vaxter 07.05.2012 20:49

Nije Ace sama konverzija toliki problem, nego koliko to verno zvuči.
Poenta loopa i jeste da stvari ne zvuče mašinski i mehanički.

tranzit 09.05.2012 11:06

@Ace

Ama ne vjeruj svemu sto se pise, vidio si i do sada u ovoj temi, da ljudi svasta pisu pa kad ih demantujes onda jednostavno ne pominju to vise, kao da nikada nista ni rekli nisu. To sa loopovima je cista prevara i propagandni trik a ako se neko usudi pa postavi taj video, kao sto najavljuju, odmah ce biti argumentovano demantovan, a uz to cu dati i objasnjenje kako to stvarno moze da funkcionise ali... ne na Audyji.

ibanez 09.05.2012 15:19

@sinisa, nesto slicno sa mp3 moze i jedna klavijatura koja poseduje "cancel centar" funkciju i mnogo je jeftinija.Mislim da prednosti Audya-e mozda leze u
mnogim drugim stvarima, ali tu ne.
Pozdrav

sinisa 09.05.2012 15:34

@ibanez Nisam ja nigde rekao da to ne moze ni jedna druga...
Moje licno misljenje da je ta opcija nepotrebna na aranzru ali mnogi se nece sloziti sa tim.
Meni se kod te klavijature svidja kako izlazi na ozvucenju u odnosu na Korg i jos par opcija koje sad necu da nabrajam,mada ima i dosta nedostatka kao i svaka druga.

Ace 09.05.2012 16:20

Tranzit i Vaxter
Ma jasno je meni, sta tu moze a sta ne .... zato sam i pokrenuo ovo pitanje i zato i iskreno ne ocekujem da cu dobiti dokaz koji ce me razubediti jer i ako su ovi iz Ketrona neki konvertor uvalili u Audya sumnjam da je rezultat zadovoljavajuci (ako moze se upotrebiti rec "zadovoljavajuci"). Al ajde strpljiv sam da cujem i sta kolega @gerag ima da kaze.

tranzit 09.05.2012 17:06

Ace, budi siguran da te nece uvjeriti. Ovdje se radi o jednom slozenijem procesu, koji se kod specijalnih programa odvija na slijedeci nacin. Prvi korak je ritmicka analliza audio loopa, drugi je frekventna i formantna analiza gdje se "prepoznaju" pojedine udaraljke na osnovu njihovog frekventnog spektra i formanata. Formanti su tipicne odlike pojedinih zvukova po kojima ih i mi razlikujemo, a najbolji primjer za to su recimo, muski i zenski glas, koji mi u najvecem broju slucajeva bez problema raspoznajemo ili bez greske prepoznajemo glas ljudi sa kojima smo cesto zajedno. Udaraljke takodje imaju svoje tipicne formante cije su "mustre" smjestene u program, pa taj program na osnovu poredjenja sa tim mustrama odredjuje i o kojoj se udaraljki radi. Treci korak je tzv. Sliceing, odnosno podjela audio loopa na pojedine udarce a posljednji korak je expotovanje midi file fraze na osnovu svih ovih predhodnih radnji. Cilj ovoga svega je da se u toj midi file frazi zadrzi groove audio loopa a da se dobije mogucnost da se kasnije u nekom od audio sekvencer programa midi notama iz midi fraze dodijele udaraljke po zelji. Kako vidis sve je to dosta komplikovana radnja za koju postoje programi ali koju Audyja nikako nece moci da obavi, bar ne na zadovoljavajuci nacin. Ukoliko se audio loop sastoji iz dvije, tri udaraljke koje se pri tom ne poklapaju, to ce nekako i ici a sve ostalo sto bi bilo slozenije mozes da zaboravis. Profesionalni programi koji obavljaju slicne procese su prilicno skupi ali odradjuju ovaj posao bez vecih problema. Na primjer, pomocu Melodyne DNA je cak moguce akorde gitare ili klavira razloziti na pojedinbe tonove, pa onda te tonove pomjerati tako da za cas posla od A-mola napravis E-Dur i to bez primjetnog gubitka u kvalitetu. Radi se sve vrijeme naravno o audio fileu. Ovo Audyja nije u stanju da uradi, a to sto momci pisu su samo pusti snovi.

GALA 15.07.2012 22:00

zamolio bi ljude koji imaju Audyu ako imaju volje da sempluju neki naj bolji bubanj u Lajerima bar iz jednog seta Kick-snare-hit hat- sve snarove znaci ove elemente iz jednog seta tvornickog naravno bez efekta hall...jer na te semplove jos nisam naisao,barem snimit u jednu traku wav Snar D2,pa druga traka Snar E2 ja cu poslje isjeci i uploadat odradjeno pozzzz

Trenutno vrijeme na Forumu 10:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org