![]() |
Ja imam transpozirane Fule i Gajde, to jeste i moja prava profesija, ja sam poceo
na Frule i Gajde pa onda svirao Pro Sax i Clarinet, sintove sam sad u USA poceo. Za Frule i Gajde znam da ima Transozirane jer nemoze oni sve note. |
Citat:
kad radis sa deset pevaca i pevacica ko ce mozak da guzva.sviras odakle si skinuo pesmu.retko ko danas svira ,fajloci su unistili svirace,tako kad cujem da neko koristi transpozer vrati mi nadu da jos ima kakvih-takvih sviraca.ne treba se opterecivati time jer i onako to niko kod nas ne ceni.ako si dobar u poslu dobar si,a ako zelis da se dokazes sedni za klavir ili uzmi harmoniku pa pokazi ko si !!!!!! veliki pozdrav svima |
Ja ga ne koristim ali ja sam dugmetarac.Medjutim i za nas postoje neke koske koje su malo za*ebane.Radim sa najmanje 20-tqk pevaca i pevacica i pamtim svima tonalitete.Ako se u toku dana(svadba,od 8 sati trajanja,oko 150 pesama moze da se odpeva),zeznem 2 puta,smatram to licnim porazom i neuspehom.To pamcenje tonaliteta nije nikakav bauk,samo se ne treba zaglupljivati preterano pomagalima tipa transposer i sl.Pa,ja znam nekoliko pevacica koje neznaju ni gde je C nota a zapamtile su sve svoje tonalitete.Naravno da te pevacice rade vise nego druge jer je lepa stvar kad ti pevac kaze tonalitet pa si malo rastereceniji.
|
Transpozer
Koristim ga samo kad pevac ili pevacica zalutaju u neki cis ili gis. Mislim da mu je to i namena, a ne da sve sviras iz a moll ili C dur.
Za fajlase postoji program, zove se MIDI EDI, moze da se promeni tonalitet, promeni instrument, podesi nivo kanala, iskljuci neki kanal i slicno, i tako promenjen sacuva i ubaci u klavijaturu. Ima jedna pevacica koja sa sobom stalno vuce kutiju flopi diskova, ja sam joj sredio sve to da ne pise poruke vise klavijaturistima. Dobar program, probao sam ga. |
Ne koristim...
|
Citat:
|
ovo ce otici u nedogled...ovaj koristi,ovaj ne koristi i jbg...svakako je bolje da se ne koristi al ajd sad...
|
Zakljucacu Lance i Katance....
|
Šta će mi transpoze?Zna se zašto služe bijele i crne tipke.Po bijelima sviram vesele pjesme, a po crnima tužne...
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:12 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org