YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Koristite li transpozer??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4628)

BasariStudios 12.09.2008 10:56

Ja imam transpozirane Fule i Gajde, to jeste i moja prava profesija, ja sam poceo
na Frule i Gajde pa onda svirao Pro Sax i Clarinet, sintove sam sad u USA poceo.
Za Frule i Gajde znam da ima Transozirane jer nemoze oni sve note.

gogin 12.09.2008 11:49

Citat:

Originalno postovano od gibanica (Post 37388)
video sam da vecina klavijaturista uglavnom pici A ili D mol pa samo mrdaju transpose. (isto vazi i za durske pesme:) ) ! da li je tako ili mi se samo cini? inace eto ja znam a,d,g i e..i pomalo fis :)...to je ona crna, tamo gore. :D

ha,ha!!ko ne koristi gtranspozer danas!!!
kad radis sa deset pevaca i pevacica ko ce mozak da guzva.sviras odakle si skinuo pesmu.retko ko danas svira ,fajloci su unistili svirace,tako kad cujem da neko koristi transpozer vrati mi nadu da jos ima kakvih-takvih sviraca.ne treba se opterecivati time jer i onako to niko kod nas ne ceni.ako si dobar u poslu dobar si,a ako zelis da se dokazes sedni za klavir ili uzmi harmoniku pa pokazi ko si !!!!!!
veliki pozdrav svima

jeftabgd 17.09.2008 13:06

Ja ga ne koristim ali ja sam dugmetarac.Medjutim i za nas postoje neke koske koje su malo za*ebane.Radim sa najmanje 20-tqk pevaca i pevacica i pamtim svima tonalitete.Ako se u toku dana(svadba,od 8 sati trajanja,oko 150 pesama moze da se odpeva),zeznem 2 puta,smatram to licnim porazom i neuspehom.To pamcenje tonaliteta nije nikakav bauk,samo se ne treba zaglupljivati preterano pomagalima tipa transposer i sl.Pa,ja znam nekoliko pevacica koje neznaju ni gde je C nota a zapamtile su sve svoje tonalitete.Naravno da te pevacice rade vise nego druge jer je lepa stvar kad ti pevac kaze tonalitet pa si malo rastereceniji.

caka012 29.09.2008 22:54

Transpozer

Koristim ga samo kad pevac ili pevacica zalutaju u neki cis ili gis. Mislim da mu je to i namena, a ne da sve sviras iz a moll ili C dur.
Za fajlase postoji program, zove se MIDI EDI, moze da se promeni tonalitet, promeni instrument, podesi nivo kanala, iskljuci neki kanal i slicno, i tako promenjen sacuva i ubaci u klavijaturu. Ima jedna pevacica koja sa sobom stalno vuce kutiju flopi diskova, ja sam joj sredio sve to da ne pise poruke vise klavijaturistima.
Dobar program, probao sam ga.

romario 29.09.2008 23:48

Ne koristim...

harisfaz 30.09.2008 15:32

Citat:

Originalno postovano od imported_romario (Post 51777)
ne koristim...

respect!!!!!!!! Podrzavam maximalno!!!!!!

medino 30.09.2008 16:21

ovo ce otici u nedogled...ovaj koristi,ovaj ne koristi i jbg...svakako je bolje da se ne koristi al ajd sad...

No.1 30.09.2008 16:56

Zakljucacu Lance i Katance....

Zlatek 30.09.2008 17:32

Šta će mi transpoze?Zna se zašto služe bijele i crne tipke.Po bijelima sviram vesele pjesme, a po crnima tužne...

harisfaz 02.10.2008 21:10

Citat:

Originalno postovano od Zlatek (Post 51879)
Šta će mi transpoze?Zna se zašto služe bijele i crne tipke.Po bijelima sviram vesele pjesme, a po crnima tužne...

dobar i ovaj... :):)

Trenutno vrijeme na Forumu 06:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org