YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Novi KORG Kronos! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16959)

Kore 14.10.2011 18:05

@tranzit
hvala druze na savetu,najverovatnije ci ga uzeti,hvala veliko... kada je uzmem sabracemo utiske mada sama cena govori o kronosu :)

tranzit 14.10.2011 18:08

Utisaka ima, vjeruj mi, da ne mogu cak ni da se saberu, hahahahaha... Uzimaj, sviraj i uzivaj.

Dejan 14.10.2011 18:09

Kronos je tata svih solo klavijatura i ko je u mogucnosti i treba da ga uzme i to je to.Samo ne kontam sta je to prevazidjeno,nisam dobro razumio post od clana @profmiso?

tranzit 14.10.2011 18:18

Ama ja mislim da ni on sam nije razumio hahahahaha.... Izgleda da je imao potrebu nesto da napise, pa napisao.

Kore 14.10.2011 18:20

dace bog da je uzmem,nadam se da je totalni vrh sto se tice solo klavijature... :) sad jedino sto ce biti malo problem da se naviknem na nju :D

Dell 14.10.2011 21:33

Marco, da sam htio da beskonacno raspravljam s tobom, ucinio bih to zasigurno u drugoj temi. U ovoj temi sam iznio svoje misljenje, tako da ono niposto nema oblik argumenta, niti ista u temi zahtijeva moj argument koji ti od mene trazis .To je cisto moje misljenje. Ja dao svoje misljenje, ti dao svoje i to je. Ako ti se s nekim drugim raspravlja sto su neke sprave bolje, imas temu za njih, ovo je tema u kojoj savjetujemo postavljaca i takva ce i ostati.

mojkarma 15.10.2011 01:22

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 194577)
@Kore

Porediti Roland G6 i Korg Kronos je u najmanju ruku neozbiljno. Izmedju njih stoje svjetovi ako ne i galaksije. Kronos je rezultat i zbir svega sto Korg zna i umije a to je veoma, veoma mnogo. Samplove mozes naci na svim mogucim i nemogucim mjestima jer Kronos uvodi Wav, Aif, SoundFont 2 i Akai S1000/S3000 formate ali kada preslusas malo pazljivije sta sve dolazi u samom instrumentu, mislim da ti nece trebati nesto posebno mnogo nekakvi samplovi. Ako bas hoces i imas zelju da taj tvoj Kronos (nadamo se, sto prije) prosiris "pametnim" i svrsishodnim samplovima visokog kvaliteta (a ne kojekakvim zujalicama) onda vec imas na izboru 5 Libraryja a u pripremi su jos 4 i zahvataju sve, od bubnjeva do solo gudaca a radi ih sam Korg. I... da, kod Kronosa ti ne trebaju samplovi sa DX11 ili Casio CZ 101, tih zujalica i samih sinteza Kronos ima na gomilu. Ama ne treba ti nista, sjednes, upalis (a...upalis) i sviras.

Uopće ne sumnjam da je Kronos sjajna klavijatura, pogotovo za one koji znaju točno što od nje traže, a ne samo da gledaju kako da učitaju gotove "boje" i semplove u njega. Ali ne treba s druge strane pretjerivati u usporedbama. Između Kronosa i Fantoma G postoje velike razlike. Ali na papiru. A praksa je nešto sasvim drugo. Ako netko gotovo i ne svira klavir u svojoj svirci, onda mu Kronosov 4 gigabajtni klavir ne znači ama baš ništa. A opet ima onih koji se žale da im Kronosov klavir ne izlazi van u bendu kako treba. Dakle, nisu papirnate specifikacije sve na što treba obratiti pažnju.
Semplovi nekakvih dx11 ili casio zujalica ne treba niti na Fantomu G. Drugo je što su ljudi gotovani pa im se neda raditi s intrumentom, nego im je lakše učitati gotove semplove. A tu su opet u pravu oni koji tvrde da se sve to isto može napraviti i na Tritonu Le.

Po meni, normalno bi bilo da svatko ode u dučan i presluša Kronos i vidi da li mu je to znatan napredak u odnosu na ono što ima. A svi koji na forumu razmišljaju o kupnji Kronosa, a da im je pritom glavna briga da li za njega postoje semplovi, njima po mojem mišljenju Kronos uopće ne treba. Oni će samo baciti novce i potrošiti vrijeme na učitavanje semplova koje ionako već koriste u onome što imaju.

Marco7 15.10.2011 03:14

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 194588)
Marco, da sam htio da beskonacno raspravljam s tobom, ucinio bih to zasigurno u drugoj temi. U ovoj temi sam iznio svoje misljenje, tako da ono niposto nema oblik argumenta, niti ista u temi zahtijeva moj argument koji ti od mene trazis .To je cisto moje misljenje. Ja dao svoje misljenje, ti dao svoje i to je. Ako ti se s nekim drugim raspravlja sto su neke sprave bolje, imas temu za njih, ovo je tema u kojoj savjetujemo postavljaca i takva ce i ostati.

Slusaj mali hoces da te pustimo sad svi ovde da im ti pomognes sa strucnim savetima oko kronosa!Znaci sad kad covek uzme klaviajuru a i ja se nesto mucim tu oko nekih stvari,zapelo jbg i ajde ako mi das odgovor na te moje muke oko sinta o kojem se prica u temi ja cu zauvek da se povucem sa ovog foruma a ako mi ne das odgovor povuci se ti!!!Posto si ti strucan i znas oko ove sprave i imas je ajde odogovori mi na par pitanja gde mi je zapelo i ja cu da se povucem sa foruma za sva vremena a sto se rasprave tice izvoli pokreni je u kojoj hoces temi i ispaces smesan!Nemoj meni da solis pamet nego gledaj svoja posla i ne zabadaj nos gde ne treba a pogotovo ne izazivaj ljude ovde to ti je moj prijateljski savet!Ja ne komentarisem nigde gde nisam siguran u ono sta pricam i ako nadjes jedan moj komentar u temi Roland G6 ili Yamaha motif ja cu da ti dam odma 100evra za izvinjenje!Pusti nas u pizdu materinu da se zabavljamo o svojem jadu i nemoj nam soliti pamet molim te!!!
Dodato:
@Kore
Mnogo toga je drugacije nego na prethodnim Korgovim workstation-ima ali se lako ulazi u fazon!Jos uvek nisam ubacio ni jedan sempl jer sam u fazi ispitivanja a soint sam iskreno da ti kazem radi prodaje i na njemu cu da zaradim 400e kad mi dodje u kupac u sredu ili cetvrtak!Do tada cu provaliti sve te fazone kako i sta posto ne silazim sa klavijature pa se mozes javiti za svaki vid pomoci ;) Uglavnom igrajuci se sa lead bojama mogu ti reci da sam napravio jedno 5-6 kombinacija ludackih kako za narodnjake tako i za neku dance i house muziku!A sirini zvuka ne treba da komentarisem nista mada kako je krenulo ispasce i ovde bolji N364 nego Kronos!
Dodato:
@Tranzit
Jel se ja ovo varam ili na ovom zadnjem OS nema undo i redo opcija zadnjeg sto sam radio?
Dodato:
A nece mi ni displey na pomeranje prstom kao na Pa3x nego oznacavanje pa vintaj :))

Kore 15.10.2011 13:43

@marko7
hvala druze na iskrenom savetu,pogotovu ti vec kada je imas,to mi puno znaci...ako mi zatreba neku vid pomoci oko nje ja cu ti se obratiti. :)

Dell 15.10.2011 19:00

Ja ti Marco fino rekao da se na temu vratis, a ti opet trazis neke toboznje argumente, pa onda ja ispadnem da sam mali :)

Trenutno vrijeme na Forumu 19:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org