![]() |
He he he
Citat:
Tisi legenda da mozda i ti nenavijas za Partizan pa pravis tastaturu crno belom, ma kad pisem brze pocne da trokira hehehehe veliki pozdrav. |
Ja sam Pa600 isprobao i stvarno za te pare mislim da nema bolje klaviature.Jedino sto nema sve izlaze kao pa800.Pa800 ima 4 Izlaza sto jue bilo vrlo interesantno kad se odvoji Noga i dobos.Pa600 ima samo dva izlaza ali i to je dovoljno.Ja je uzimam sledece nedelje.Ucitao sam set od Pa800 i radilo je sve isto kao na pa800.Poz
|
Licno mislim da nema potrebe odvajati signal na dodatne izlaze pored L-R
Sent from S3 |
Tako je Munjo...
Postovano sa mobilnog uređaja |
Ja mislim suprotno
Citat:
tomije u glavi barem zadnjih 15 godina ,zatim sam video da jedan moj ucenik koga verovatno mnogi poznaju jer radi u Saraju ima svoj studio Nino band i njegov buraz Sejo isto moj ucenik,su uzeli lepo sempler akai Z4 i odvojili svaki kanal zasebno dali imas predstavu koje to razlika u saundu nemogu dati opisem kolko je to bilo puno. Korg meni najbolje pase ali ima par ogromnih falinki govorim za korg ai za sve aranzere celokupno prva je ovo sa izlazima sto nema sve zasebne izlaze,sto nema kao roland g serija da sekundarno mozes dase igras sa svim ritmovima kojim zelis mislim na to da kada pritisnes drugi ritam moras da cekas da ovaj predhodni zavrsi, zatim da vokalist ima poseban out izlaz ekstra da nebude pretrpavanja na L i R Sve to nema sanse dase desi sledecih 10 godina minimum jer sve prave na kasicicu dabi uzeli pare. Eto toliko od mene ovo sam citirao zato sto sam video da imas talenat veliki oko saunda nemoj nesto da zameris ali je tako veliki pozdrav. Dodato: Izvinjavam se na greskama u pisanju nesto me zeza tastatura |
Nele druze, u pravu si ti 100%,razumem ja tebe sve... Ali ja pricam o trenutnom stanju... Da bi nesto vredelo to odvajanje izlaza, klavijatura bi trebalo da ima bar 10ak izlaza da bi to bilo ozbiljno... Ovako, osim na pa3x, na L+R izlaze efekti a 1+2 suvi... Ja na te izlaze samo vadim vocalist, za aranzer nemaju smisla, premalo je i nista ne dobijam... Trudim se da dobijem sto bolji sound na L+R i ne vredi komplikovati sada zivot sa ograničenim resursima po tom pitanju...
Sent from S3 |
Za to imas pravo, dosta je za tezge L i R ali sobzirom kolko udaraju po usima za recimo pa3x koj kosta oko 3400e mnogo malo nude, svaki istrument koj izadje sve nesto sitno odradjeno
neke male promene. E sad za pa600 stvarno za tu cifru najaca klavijatura. Veliki pozdrav. |
Citat:
pozzz |
Hvala prijatelju onako sam samo probao da vidim na sta lici klavijatura,posto imam pa 800 mislio sam da moze na istu foru izaberes stik i odma tije sve tu medjutim nije moglo tako
ajde probacu i tvoj fazon dal ce da sljaka kako treba, pozdrav i sve najbolje |
Evo i meni stigao pa600 u kucu... i odma imam jedno pitanje? jel postoji caka (kao na yamahi) da moze da se skine dinamika sa boja u globalu... znaci neka opcija da iskljucim dinamiku odma na svim bojama a ne da moram da njakam jednu po jednu... inace na prvi pogled i slusanje zadovoljan sam sa klavijaturom (slusajuci fabricke postavke), izrada jeste malo losija za razliku npr od moje yamahe, ali nije strasno. dirke su ok, i moze lako da se navikne na njih... sad skidam jedan set pa cu da vidim kako ce da sljaka, pa dajem misljenje kasnije ;)
|
Do sada je na korgovima bilo da u Global - General - imas podesavanja za dinamiku. Podesi kako zelis i snimi global, ako ne snimis, kada ugasis klav. I opet upalis, vratice se stara postavka.
Sent from S3 |
Yamahapassion,
cestitam na izboru:), neka ti je sa srecom, da te dobro posluzi i akobogda nikad se nekvari itd! ja sam na experimentisanju klavijature, kombiniram setove pokusavam da sklopim nesto... svi setovi od pa800 zadovoljavaju kapacitetom stim sto u pa600 ima jos vise mjesta za performance i staylove + (favorite11 i favorite12)... neznam sta kapaciteta nudi pa800 ali mislim da tu dosta toga vise staje! sto se tice dinamike i ja sam trazio... ako je to to sto je meni smetalo da zavisno po jacini udara tipke dolazi i jacina zvuka! To sam izkljucio na: udjes GLOBAL -potom Controlls -zatim Velocity Curve i prebacis na Fix! nadam se da je to to sto si mislio, nezamjeri ipak sam amaterB-) pozzz |
@yamahapassion nek je sa srecom i da te sluzi klavijatura
|
Jel neko saznao dali pa600 cita sve od Pa3.Posto sam ovde negde procitao da navodno samo cita ritmove a ne boje.Hvala unapred
|
Ljudi, evo istestirao sam malo pa600 i mogu sad malo konkretnije da pisem o ovoj klavijaturi... trebalo mi je par sati da se naviknem na korgov menü, i oko pola sata da se naviknem na dirke... skinuo sam par setova odavde gde sam bio siguran da ima semplova, loop-ova itd, i isprobao... prvo sam se zeznuo pa sam probavao sam global da citam, pa mi je ispadalo (this is not pa file), onda sam lepo odabirao ceo folder, npr: XXX.set, i ucitavalo je bez problema. Znaci, ljudi... sve ali bas SVE od pa800, x1, x2 cita bez problema... u startu (fabricki) ima vise grupa za favorite i za drum kitove... sve zive efekte povlaci u originalu, i terce takodje bez ikakvih problema. Svidja mi se na klavijaturi sto ima pravo napajanje, znaci samo kabal, bez dodatnih ispravljaca, svidjaju mi se takodje i varijacije koje su napravljene po sistemu yamahe kad stisnes sledecu varijaciju ide ti automatski fill in, posto sam tako vec navikao, mada to moze i da se iskljuci. Foru za skidanje dinamike sam nasao (hvala kolegi elvisu). touch screen je fenomenalan i nema nikakvih problema sa radom. mp3 pesme sam probao pustati i sve radi kako je predvidjeno, jedino nisam nasao opciju vocal remover. i nisam provalio jos kako se dodaje strings da stalno svira u ritmu (kao podloga)... trazio sam opciju "hold" ali nisam nasao... sto se tice mana, kao sto je vec neko rekao, plastika nije neki ekstra kvalitet, sto meni ne smeta, ali eto, mozda bi nekom zasmetalo. za dirke sam vec rekao da su ok, i neznam sta bi mogao jos da istaknem za mane... verovatno cu se susretati hehe... E da, sto se tice ucitavanja setova, bilo je reci na pocetku da ce se samo moci ucitavati komplet setovi sa neke klavijature, to nema veze s vezom.. kad nadjes set na usb-u lepo ga otvoris i mozes birati koju god hoces stavku da loadujes posebno jedno po jedno (pcm, ritmove, song book, padove itd itd...) sve je do maste i zelje muzicara ;)
|
Uzdravlje da se služiš druže, i baci neki demo :)
Sent from my Alcatel OT-990 using Tapatalk 2 |
Takodje, neka je u zdravlje! I sada menjaj nick, treba da bude korgpassion :-D
Sent from S3 |
stringove dajes u ritam kao cetvrti sound u sklopu performanca, znaci najdonji i mislim da ga automatski baca u pratnju akorda itd.... bar sam tako gitare ubacivao u dvojku ritam kao manuelnu kontru kod pa500, a na pa600 jos nisam probao!
mislim da je to to pozzz |
Pretpostavljam da se HOLD nalazi u Globalu, tamo gde se podesava Finger mod!
|
Znaci, ljudi... sve ali bas SVE od pa800, x1, x2 cita bez problema...
Jesi probavaonesto sa Pa3X da ucitas.ima razloga sto pitam .Imao sam Pa3x sa dobrim setom ali mi se pokvario i nisam ga jos ni odplatio a pokvario se pa sam kupio pa800 koji mi pravi probleme (kocenje u toku svirke pa mi se neda upaliti,nekad uspedne tek posle pola sata).Nikad vise pa800 to mi je drugi koji se pokvario.Zato pitam dali cita od pa3x da barem nesto iskoristim iz starog seta.poz |
Od Pa 3x moze sve osim samplova da se ucita.Ja pretpostavljam da je to zbog kompresije koju pa3 pravi da ima vise mjesta za samplove.
Za Yamahapassion... Za vocal remover moras da podesis sto imaju dva dugmica koja koristis za neke dnc boje.Moras da mu das tu funkciju da skida vocal.Ustvari mozes bilo sta staviti na ta dva dugmica.To su ona dva na lijevoj strani jedan kraj drugoga. |
Hvala ljudi na lepim zeljama, i ja se iskreno takodje nadam da ce me sluziti bez problema.. za ove stvari sto sam naveo da neznam, bio je kod mene kolega Ramush koji vec ima pa800 i pokazao mi je sve sto mi nije bilo jasno... Jos jedna dobra stvar koja ide u prilog pa600 je da mnogo brze ucitava setove i vraca na fabricko stanje od npr, pa800, valjda ima brzi softver. i za kraj evo sam snimio nakratko jedan demo, set je neki live set skinut odavde, cisto da cujete kako radi sa samo ucitanim setom bez ikakvih dodatnih podesavanja:
https://soundcloud.com/#yamahapassio...600-prva-proba @Vex: znam za nick da bi trebalo da menjam, ali neka ga :D |
@yamahapassion lepo kolega lepo, svidja mi se kako radi masina, cestitam ti na kupovini i neka te dugo sluzi, nadam se da cu uskoro i da je ja pazarim, pozdrav :)
|
Jel ovaj demo snimak koji su poslao dobro uploadovan ili to samo ja ne mogu da otvorim link?:-??
|
Ja sam morao da potražim na sajtu profil ,,yamahapassion''.
|
registrujte se i otvorice vam odmah
|
YAmahaPassion sve cestitke na kupovini. Da te posluzi i da zaradis mnogo s novom alatkom ti zelim.
Evo nasao sam neki klip na youtube odnosno sedam je razlicitih klipova gdje je sve fino objasnjeno sto se tice pa600. na petom ili sestom klipu je objasnjenje za vocal remover. Kloipovi su na engleskom jeziku al ima opcija za prevod na nas jezik ako je nekom potrebna. Nadam se da ce nekom biti od koristi. Kod nas u USA kosta ova masina $1099 al tek je u prodaji od polovine Januara pa se nadam da ce neko od ovih sto su je kupili vec uociti sve prednosti i mane a takodje se nadam da ce neko ako vec nije, napraviti jedan lijep backup sa nasim ritmovima i bojama. Pozdrav svima Dodato: Ova masina zvuci vise nego dobro. Ovo je jedini video koji sam naso da se moze uvjeriti da je odsvirano na pa600. Ne bi bilo lose da nam neko od vas koji posjedujete ovu klavijaturu, postavi jos koji video na youtube. Unaprijed se zahvaljujem |
Evo jos nesto.... JV |
pridruzujem se cestitkama.
|
Ništa posebno Pa600. Puno više sam očekivao.
Ja imam Pa500 i kad sam čuo demo, kao da sam čuo Pa500, ima identičan zvuk. A druga stvar - nema dupli sekvencer kao svi Pa prethodnici, a to je minus! Ajd da vidimo kakav će biti nasljednik Pa800?! |
@ keza : sta si ocekivao i na osnovu cega si dao ovu izjavu??? Onih par snimaka gore???
Dupli sekvencer je mana za fajlase i matrichare, sviraci to i ne primecuju ;) |
Da, pa ja sam fajlaš, i?
A očekivao sam bar malo drugačiji zvuk, a izjavu sam dao na osnovu zvaničnih demo sa Pa sajta. Pa zar ne zvuči identično kao i Pa500? |
Ako si mu reko brate!Kakav dupli sekvencer?Sta ce mi to, ja nisam DJ? :)Mozete samo trenutno na ovim snimcima ,koje doduse jos nisam ni preslusao,setove da komentarisete a to sta klavijatura moze to cemo videti!
Postovano sa mobilnog uređaja |
Ne znam, ja lično nisam oduševljen. Na stranu dupli sekvencer, ali zvuk...
|
Pa s' obzirom da nema dupli sekvencer,to je veliki hendikep za fajlase :-O ne vezano za to sto pusta mp3... E sad,sto se sound-a tice,ako bi se pustali fajlovi u pa600 bez ikakvog sredjivanja,verovatno bi se culi kao k**** ,s'oprostenjem...a ako bi se ti fajlovi posredili sa recimo semplovima koji se ubace u klavijaturu,verovatno bi to zazvucalo mnooogo bolje nego sto to moze da izbaci pa500 recimo.
|
@Mirnes24
Brate, imas je na theguitarfactory.com website, ima ih i na eBay-u, cak je i cena niza - $1079. Ja uzeo, stigla za dva dana - glanc nova u kutiji... i vrh je :) Pozdrav |
Hvala ChadaDJ. Evo bas gledam i nema na tom site sto kazes. Na ebay-u takodje nema. Prosle sedmice su bila dva. Cak se jedan prodavao za $950 al nisam htjeo kupovat mislio sam da je neki scam. Danas na ebay-u nema nijednog. Pratim radnje: guitar center, musicians friend, sweetwater i ostale al niko nema prije Januara. Javi molim te ili posalji link ako nadjes gdje. Hvala puno
|
Ovaj decko sto je stavio video na youtube pa600uzivo, ljudi moji to je nista! ovo su valjda neke fabricke boje, sta znam... posto vidim da neki pojedinci ovde sumnjaju u mogucnosti ove klavijature, pa je cak i izjednacuju sa pa500 :confused: ... nema i druge nego da danas kad dodjem sa posla snimim jedan doooobar demo i prezentujem ritmove i boje iz par setova. cisto da vidite sta ta klavijatura moze na prvu loptu, znaci nista dodatno necu sredjivati nego samo prosvirati sa postavkama iz par setova (mt, pasha, dmx, shedo). videcete kako to zvuci BEZ sredjivanja sa ucitanim setovima iz PA800. Jos jednom hvala svima na lepim zeljama i obidjite ovu temu poslepodne pa pogledajte kako to moze da zvuci.
|
Citat:
Verovatno nisi video nista bolje od tog pa500 pa pljujes odmah na osnovu prvih probnih snimaka nove klavijature. Korg se opet nije nesto pretrgo sa vecim kapacitetom memorije ali verujem da ce mnogo dobro zvucati kada se i to sve dobro iskoristi. |
Sunce ti zarko, ja da pustam midi fajlove, pre bi kupio dobar laptop i instalirao brdo programa i glumio dj-a, nego sto bi kupovao klavijaturu.. i jeftinije bi me izaslo :(|) Komentarisem post onog decka koji se zalio da pa600 nema dupli sekvencer... eto, ne znam sta kazem... Nego, nisam stigao uraditi ono sto sam obecao danas, ali sam snimio kratki demo na brzinu, jedno kolce, da vidite kako izlaze instrumenti semplovani (durske terce) pa cu sad staviti u moje demo snimke, pa ko hoce da cuje izvolte...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:12 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org