![]() |
A izmedju ta 6tica i F moze se uglaviti i jedan C7 inace.....
pa da bude Bm6---C7----F Dell, ovaj tvoj klip pise mi da je nedostupan u mojoj drzavi :( |
Ja npr. sviram ovako pesmu nisam te se nagledao i mnogo dobro ispada
Am--------------E--Hm Nisam te se nagledao E7--------------Am nisam te se naljubio Am--D7----G7-----C7 tako brzo sve je proslo F-------Dm-----E ja sam tebe izgubio |
Evo malo od mene ima jos fora ali harmonija je mnogo sirok pojam
Am---------Hm-Dmol6 Nisam te se nagledao E4----E----E7---Am nisam te se naljubio |
Ace, pjesma se zove Notorious od Duran Duran, a gitar, znaci da akordi idu Dm Dm7 X2?
|
Citat:
|
hvala prijatelju, probacemo ;)
|
Citat:
|
Obicno izbegavam privatne harmonije kad sviram aranzer al kad radim manuelno onda pesma Zavede me majko momak los izgleda ovako :
Cm-- ----G7--------Cm Tebi samo zene su u glavi Cm-GaugEs-As---D7--------G Zavodnik si pravi zavodnik si pravi drugi put ispred Cmol dodje jedan Gmol-G7, ostalo mi ne promenjeno Ovako hvatam akorde za deo zavodnik si pravi zavodnik si pravi. Cm = G,C,Dis(es) Gaug = G,H,Dis(es) Es = G,B,Dis(es) As = As,C,Dis(es) D7 = C,D,Fis G = B,F Bas liniju normalno hromatski unazad do as sa izuzetkom A tona pa onda skok sa As na D preko Fis do G Meni se ovo svidja. |
evo jedna prelaz linija znaci umesto klasicno Fis7 -h moll ili e mol(6) fis7 -hmoll mogu da pazu ove linije:Cis,G,Gis,Ais-h-moll
|
evo ja cu staviti jedan akord koji pripada dominantnoj funkciji samo... E7/9... leva ruka oktava E-E a desna Gis -D-G. naravno ako je pesma iz A-mola
|
Trenutno vrijeme na Forumu 10:26 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org