![]() |
Iskreno, da mi neko ponudi zamenu za Presidenta, debelo bih razmislio.
|
shtimerserviser. pozdrav, nisam majstor za harmonike ali sviram harmoniku . stvarno nisam znao da to nema veze sa natpisom organtone . možete li mi malo pojasniti razlike , mogu vam sliku polati da vidite kakva je to harmonika . zanima me i zašto na nekim dalapama registri počinju sa crnim tipkama a neki sa bijelim ? ima li razlike ?
|
jvuk5 ! Kod harmonike Dallape/ Made in Italy /, model ORGANTONE koji stoji na bas registrima oznacava da ta harmonika je sa 1 glas u kabinu. Harmonika koja ima 2 glasa u kabinu i 2 u primu je Supermaestro. Raspored boje na registrima je samo radi estetike/simetrija/ u zavisnosti koliko koja harmonika ima registre. Pozz.
|
Imam Guerinni Superior 4 iz 80-ih. Posto joj treba generalka (znaci ciscenje, stimovanje dihtovanje) moze li mi neko preporuciti dobrog majstora jer ovdje u Crnoj Gori ga nema svijecom da ga trazis. Takodje me zanima koliko bi mogla da kosta ta opravka.
Shtimerserviser najradije bih je tebi donio ali daleko si brate.Pozzz |
Mozes mu je poslat, cuo sam da mu cak iz Istanbula salju harmonike
|
Tek sam kasnije vidio na "Google map-u" da mi je Skoplje, preko Albanije blize, nego recimo Nis. Vjerovatno cu je sam odnijeti.Pozzz
|
Evo ja doma imam Hohner Atlantic IV Deluxe N,kupljena je nedavno,jer nije bilo para za nešto bolje.Za sad mi ta harmonika odgovara,živim u Hrvatskom Zagorju,a ta je harmonika za našu muziku zakon..A može poslužit i za Halida,Harisa,i to.. :)
|
U posljednje vrijeme se zabavljam Rolandom FR3X sa Dallape (Organtone i Supermaestro) prosirenjem.
|
Weltmeister serino deluxe
|
royal standard " montana " 120 basova.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org