YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros5 & YEM (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30972)

casper 11.11.2019 19:53

Kao što rekoh više puta, nisam se uopće posvetio obradi samplova u YEMu jer ne koristim mnogo materijala. Drum uopće ne koristim, a imam svega par samplova koji su porijeklom još iz Tyros4.

Potaknut ovim dijalogom i zbog vlastite znatiželje napravio sam testiranje i situacija je ovakva. Mogu se kombinirati svi preset elementi izuzev S. Art, MV i Ensemble voices i Revo druma. Oni se mogu kombinirati s vlastitim Waw datotekama i tako se kreira Normal ili Drum Voices. Znači, sve su kombinacije otvorene samo preostaje sjesti i složiti ono što nam odgovara.
Da ne bi (opet) netko prigovorio da previše pričam, a ništa ne kažem, napravio sam dva video prikaza u vezi s tim.

Izrada Normal Voices - YEM

Izrada Drum Voices - YEM

casper 11.11.2019 20:29

2 Privitaka
Citat:

Originalno postovano od dmmacak (Post 309128)
Moze unutar jednog voice ali iz jednog voice u drugi je znaci jos uvek ne dostupno..
°

Djelomično je točno to što govoriš. Elements svakog preset Voices se može kombinirati s bilo kojim Voices. Ono što se ne može napraviti jest da se kompletni Elements iz tkz. CUSTOM vocies ne mogu prebacivati u ostale Voices. Nedostaje ova funkcija sa prve slike, a ona prikazuje elements za preset voices. Toga u Custom vocies nema nego se jedino mogu iz početka slagati User waw. (druga slika)

Nadam se da će Yamaha riješiti ovaj propust. Pitanje je samo da li ih je netko uputio prema tom nedostatku. Sumnjam da su ovo napravili zbog nekih ograničenja i mislim da se radi o previdu "obične" funkcije.

Tonči 06.04.2020 15:11

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje... Ako npr.želim zamijeniti moj tyros5 za drugi ili za genosa, dali mogu prebaciti sa yemom sve moje packove za koje je bio potreban instrument info. Dali postoje kakva ograničenja po tom pitanju. Inače zahvaljujemo svima, posebno Casperu na korisnim informacijama. Pohvatao sam sve u vezi YEM-a bez i jednog pitanja👍

Tomy 06.04.2020 15:48

Samo ti treba instument info od nove klavijature. Sve ostalo radiš isto kao i prije. Instal target(nova klavijatura), označiš pack koji želiš instalirati(zelena kvačica) i send to instrument.

Poslano sa mog NOA_N8 koristeći Tapatalk

Tonči 06.04.2020 16:36

Odlično, hvala

palas 15.01.2022 17:32

Kada popunimo jedan pack sa 128 semplova i zelimo dalje neki materijal da učitamo, sta se dešava? drums u pitanju..
Da li tada yem briše neke semplove i koje? Ili, se jednostavno ne moze učitati ništa dalje, već bi se pravio recimo novi pack ili brisao neki materijal u okviru packa da bi se napravilo mesta.

casper 15.01.2022 17:54

U jedan Pack stane 128 Normal Voices (MSB 063) i 128 Drum Voices (MSB 062). Oni se slažu po redu ili se smještaju u prvu prazninu ako je nešto u međuvremenu obrisano. Kada popuniš sva mjesta, nema više mjesta :-)
Ne znam što se događa jer nisam vidio Pack sa 128 različtiih kitova ali predpostavljam da se jednostavno više ne može dodati materijal. Možda izbaci error? Ako je netko imao iskustva, neka napiše.

palas 15.01.2022 18:07

Cekaj, 128 semplova za drums? Ako je 128 semplova onda to moze da stane u 4-5 kitova. Ako je 128 kitova, bez obzira na semplove onda je to drugo. Ja sam razumeo 128 mesta za semlove po packu.
Kako je da je, ubacio sam još jedan user drums u packu ali mi izletela poruka koju nisam procitao pazljivo a mislim da je bilo nesto vezano za 128 semplova po paku i da ce da obrise suvisne semplove. Nisam to pogledao lepo probacu ponovo sada da ucitam pa da slikam.

casper 15.01.2022 18:15

128 kitova, u svakom kitu po 78 elemenata (mislim da kod Genosa ide i više 128) i u svakom elementu 127 layera . Ako jedan sample shvaćamo kao jedan wav ...
Poslikaj što je izbacio, vjerojatno su elementi složeni u oktave koje nisu podržane.

palas 15.01.2022 18:26

1 Privitaka
https://www.yu-midi.org/forum/attach...1&d=1642267471

Sad mi tek nije jasno. Ajde da vidimo. Malo sam zaribao...nisam ubacivao nista ...više od godinu dana :)

Dakle toje poruka. On učita sve bez problema. Barem je sve u klavijaturi što meni treba....

Trenutno vrijeme na Forumu 09:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org