PDA

Pokaži Full Verziju : TC Electronic M-ONE XL sa A.H. ZED FX16


dadara
05.08.2013, 17:45
Pozdrav svima koji bi mogli pomoci,skoro sam kupio navedeni procesor,ali ne znam kako ga povezati sa ZED FX 16 ,svaka pomoc je dobro dosla, fotografija ,shema...

tranzit
05.08.2013, 21:04
Eeeeee,,, dadara, dadara... zar nemas tamo u manualima ili od miksera ili od M-One, primjere prikljucenja ?
M-One je Dual Effect procesor, sto znaci da u isto vrijeme moze da daje dva potpuno nezavisna efekta, ciji level opet na svakom od kanala miksera mozes da regulises po potrebi. Za cijelu operaciju, a da bi to bilo na najvisem mogucem nivou kvaliteta, trebaju ti 4 balansirana kabla (balnsirane banane). Prikljuci Aux 1 Out na Balanced Input Left na M-One, a Aux 2 Out na Balanced Input Right. Zatim, prikljuci Balnaced Outputs Left i Rifht sa M-One na Stereo kanal miksera 11/12.
Postavi potenciometre AUX 1 i AUX 2 koji stoje iznad Master Fadera na 12 sati a Fader stereo kanala na koji si prikljucio Outpute sa M-One na poziciju "0". Na tom kanalu potenciometre za Aux 1 i 2 i FX postavi elstremno lijevo, znaci na "0", a EQ sasvim linearno (na sredinu, sva tri Banda).
Sada na M-One postavi potenciometar "MIX" potpuno na desno (100%), Effect Balance na sredinu a mozes i IN Level na sredinu. Pronadji na M-One jedan od efekata koji ima Dual Send/Return Routing. To mozes vidjeti na lijevoj strani Displaya M-One. Odaberi sada efekte za Eff 1 i Eff 2 podesi sta treba da podesis i to je to... nahrani majmuna i ne diraj nista.

dadara
06.08.2013, 11:56
Auuuu ,sta sve treba da uradim! Sad mi treba dva dana priprema da to sve ''pohvatam''. Probacu ,pa javljam da li sam bio makar blizu uspjeha. Hvala mnogo ''tranzit''-u.
Dodato:
Sad da budem jos malo dosadan ,reci mi (tranzit) ,da li i ti koristis ovaj m-one xl , da li znas gdje bih mogao naci bilo kakvu pomoc oko pravljenja preseta,da li postoji ikakav nacin da se kopira sa drugog uredjaja,ili je jedini nacin rucno unosenje parametara. Uho mi ne radi isto kada pocnem da ''cackam'' po parametrima,i nakon jedan sat,a tada obicno shvatim da sam ''zalutao''. Pogotovo kada sutra dan preslusam sta sam ja to napravio.Jednostavno,nemam dara :) ,ja sam ti od onie ''djece'' koja kupe jednu igracku ,ali na izlasku iz prodavnice obicno se ''zavrcem'' za nekom drugom

tranzit
06.08.2013, 12:50
Uzeo si dobar uredjaj sa dobrim efektima i nemas potrebe da se okreces na izlasku iz prodavnice. Efekti na M-One su tipicni TC, sto znaci da je kvalitet Halla nadprosjecan. Nemas potrebe ni bilo sta sam da eksperimentises i podesavas jer Factory algoritmi su odlicno uradjeni tako da ih treba jednostavno uvesti i vec imas najbolje sto M-One moze da pruzi. Preporucio bih ti da sa M-One koristis dva Halla, jedan duzi Hall i jedan kraci Ambient ili Room, posto sa miksera mozes koristiti Delay jer bi velika steta bila zauzeti jedan od DSPa M-One nekim Delayom. U tom slucaju ces na FX (interni efekt procesor miksera) imati Delay, a na Aux 1 i 2 Hall i Ambient efekte sa M-One. Idealna kombinacija za Setup koji imas.

dadara
06.08.2013, 13:42
Hvala mnogo na strpljenju.Trudicu se da ne budem naporan,ali ako zapne jos negdje nadam se da ces imati razumjevanja,hvala jos jednom ''tranzit''