PDA

Pokaži Full Verziju : vokalist digitech vhm 5


unjke
18.07.2009, 10:14
pozdrav svima kupio sam digitech vhm 5 i nemam urađene molske i durske terce pa bi volio to napraviti. može li mi ko reći na koji način i ima li kakvo riješenje.. unaprijed hvala

gnovako8
18.07.2009, 11:30
pozz,ja ti znam to napravit,ali nemogu bez uredjaja,imao sam ga prije pa sam si radio terce,e sad napamet je malo teze.ako nerjesis ovih dana pogledat cu kod kolege pa ako uspijem pa ti javim. koliko si ga platio...

unjke
18.07.2009, 11:52
platio sam 2000kn a odakle si ja iz vk

sulejman
20.01.2010, 16:50
ja sam uspeo da uradim neke terce na ovoj masini ali nikako da uradim durku tercu za recimo ''MOJ DİLBERE'' ili ''nekada smo ti i ja ''...ako neko zna molio bih dda mi pomogne...pozdrav

aleksandar72
20.01.2010, 18:03
Pesme koje ste naveli su odpevani u "harmonskom mollu" ili oriental skala kako sto se popularno kod nas zove....a takvih preseta imas gotovih u VHM5!

Potrazi samo ;)

sulejman
23.01.2010, 01:43
Najpre da se najlepse zahvalim na odgovoru i ako ne ne bih bio bezobrazan zamolio bih da (ako neko zna ) mi kaze kako da povezem ove dve masine tako da bih imao vokal na svim kanalima....jos jednom se zahvaljujem...pozdrav

aleksandar72
23.01.2010, 02:22
Pozdrav Sulejmane,

najbolje preko AUX 3 ili 4.

Podesis AUX 3 (ili 4) na POST(ispod grafickog ekvilajzera)
AUX SEND(PM) u LINE IN(VHM5), LEFT/RIGHT OUT(VHM5) u STEREO KANAL(PM) 13-14. U sustini isto kao kad bi zeleo da na PM uklucis externi efekat.
Ima i drugih nacina,ali ovaj ti je najjednostavniji.

Pozz

sulejman
26.01.2010, 00:49
Aleksandar72 ..najljepse ti se zahvaljujem na odgovorima ali i dalje imam problema...naime kao sto si rekao pretrazivao sam po presetima i trazio ovaj ''harmonskom moll'' i nasao hrpu nekih preseta koji ne zvuce lose ali opet da li zbog nepoznavanja masine ili nedostatka samopouzdanja zbog istog nisam siguran da odredim koji je to onaj pravi koji meni treba...koji je to preset koji bi po tebi odgovarao onome sto meni treba...puno pozdrava (izvinjavam se jer sam mozda preterao sa pitanjima ali i nisam vise u godinama u kojima covjek ima vise volje za istrazivanjem)) u svakom slucaju se najljepse zahvaljujem....

sulejman
06.02.2010, 20:27
Ljudi cini mi se da sam nasao taj preset i to pod brojem 77...proverite i vi pa mi kazite vase misljenje( ne ljutite se ako nisam u pravu zato i vi proverite pa cemo vidjeti)...pozdrav

mimiki
31.05.2010, 19:50
sta treba da namestim na klavijaturi da mi proradi vokoder...imam PA 80 ?

svirko
31.05.2010, 20:40
@mimiki,

treba da odeš u MIDI OUT, u MENU na samoj klavijaturi, i da mu na nekojem kanalu ( 1-16 ),staviš opciju za LOWER.

skoricnik
31.05.2010, 20:47
Mislim da ce vam svima ovo pomoci:

http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=5625

Pozdrav

Zlatek
31.05.2010, 21:31
Ako se radi o vakalistu VHM5 Digitech-u vokalist uključiš midi kabel u midi IN, a u klavijaturu u midi OUT!Na vokalistu podesiš da ti radi na jednom midi kanalu-kod Rolanda je to 11 midi kanal -za lower 1-za korg nisam siguran koji je to kanal.Isti kanal podesiš na korgu!Vjerojatno će još biti potrebno na klavijaturi napraviti MIDI set i stvar bi trebala raditi.No sada radi ako sviraš sve live, a ako koristiš midi fileove tada imaš dodatni problem-moraš imati snimljeni trek za vokalist da bi ti prepoznao harmoniju.O tome sam več prije pisao, pa malo potraži, a ako ne nađeš mogu ti detaljno objesniti postupak i za to!
Pozdrav!

mimiki
31.05.2010, 23:09
namestio sam ,stavio sam dva kabla jedan u left i right u vokoder i s druge strane jedan stereo dzek u mikser u LINE IN ,povezao midi kablom,jedan kabl za mikrofon koji je napravljen iz tri dela jedan kraj u vokoder ,jedan kraj u mikrofon i jedan u miksetu,mislim da je to najbolja kombinacija;) ,cini mi se da je prvi kanal u pitanju

alenmo
01.06.2010, 09:00
zanima me kako da vokalist startam preko pedale start/stop...probao sam sa nekom pedalom i ne funkcionise a u programu nigdje ne mogu da nadjem prebacivanje footswitch na start/stop..jel mozda zna neko u cemo je problem dal je mozda do pedale

Zlatek
02.06.2010, 07:04
@alenmo
Kod Digitecha je ulaz za pedalu napravljen malo drugačije nego običan mono ulaz.Zapravo se sastoji iz tri pozicije-program gore, program dolje i bypas(start-stop).Stvar je u tome da digitech nudi u ponudi i svoju originalnu pedalu koja se sastoji iz tri prekidača,pa zato i takav ulaz.Najjednostavnije je uzeti običnu start-stop pedalu i stvar riješiti tako da bananu ne gurneš do kraja nego pronađeš pravi položaj gdje radi start-stop. Isprobano radi, jer je koristim tako več godinama.
Pozdrav!

alenmo
02.06.2010, 10:29
zanimljivo bas cu danas da probam al to mi iskreno nije ni palo na pamet...hvala ti u svakom slucaju na pomoci

mimiki
02.06.2010, 18:46
tako i ja koristim pedalu,ali ne mogu da podesim sve kako treba nikako,na nekim ritmovima mi vokodor prati levu ruku a na nekim ne ,kao i na performansima,onda mi kad sviram desnu ruku takodje peva tercu:confused:,midi out sam podesio prvi kanal na LOWER a ostalo je OFF ?

svirko
02.06.2010, 20:19
Hm,

@mimiki, ajd probaj stavit na 4 kanal i na 14 kanal LOWER, a ugasi na prvom.
Trebalo bi da sve pokrije sa tim kanalima.
Kod mene je na kanalu 14, i sve radi kako treba, doduše, ja koristim TC Helicon, ali svejedno........

Zlatek
02.06.2010, 20:25
@mimiki
Kod tebe se očito ne radi o podešavanjima samog vocalista, nego je vjerojatno stvar u klavijaturi i njenim podešavanjima.Trebao bi napraviti midi set gdje ti je uvijek samo jedan kanal aktivan-isti koji je podešen i na vokalistu.Isto tako trebaš paziti da ti lower ne ide preko cijele klavijature, nego samo u lijevoj ruci.

mimiki
02.06.2010, 21:31
na vocalistu ja nisam nista dirao kad sam ga kupio ,pre mene ga je koristio covek koji se vrlo dobro razume,a na pa80 sam video samo 8 kanala nisam video cetrnesti

svirko
03.06.2010, 11:09
@mimiki,

e,sad, ako se dobro sjećam, na Korgu PA80 ima jedno dugme ispod displeja, TRK, kad odeš u MIDI postavke, zapravo MIDI OUT, prvo ti se pojavi 8 traka, odnosno 8 kanala...prtitiskom na tu tipku TRK, pojavljuje ti se slijedećih 8ntraka, kanala, znači 09-16.
I ujedno isprika ako sam pogriješio kako se zove to dugme, hebiga, star sam ja već, a i PA 50 sam imao prije tri godine:D:D

mimiki
05.06.2010, 13:46
a ljudi kako da povezem pilota da mi radi preko vokodora,imam akg kondenzatorski?,i da li moze da se namesti dva mikrofona da idu preko njega?