YU-MIDI Tutoriali

 Navigacija

 
Muzička teorija
Software (programi)
Klavijature
Razno
Sound & Mixing
 

 Pretraga

 



Za korisnike Korga Pa80-60-50 FABRIČKI RESET I UČITAVANJE NOVOG OS
Za korisnike Korga Pa80-60-50 FABRIČKI RESET I UČITAVANJE NOVOG OS (by Kristian)

Svi korisnici ovih klavijatura treba da imaju 7 flopy disketa. Za cega ce im te diskete sluziti?
Ja cu objasniti na primeru Pa80, a za korisnike Pa60 i Pa50 je isti princip samo su druga imena fajlova.
Na sajtu http://www.korgpa.com/ , u zavisnosti od modela koji imate, mozete skinuti sledece fajlove.
Za Pa80 > Software > Operating System - Version 3.06 > skinuti fajl "osPa80_v306.zip".
> Software > Musical Resources - Version 3.02 > skinuti fajl "Pa80_res_v302.zip"
Kao sto mozete primetiti oba fajla su Zipovana, znaci treba da ih raspakujete. Kada ih raspakujete dobicete 6 fajlova.
Od fajla osPa80_v306.zip, dobicete fajl osPa80_v306.exe. Sada je potrebno da ubacite PRAZNU flopy disketu u kompjuter i da pokrenete fajl osPa80_v306.exe. Ovaj fajl ce vam na disketi napraviti OS tj operativni sistem. Obelezite ovu disketu sa OS v3.06.
Od fajla Pa80_res_v302.zip, dobicete 5 fajlova,
rs80_v3_dsk1.exe
rs80_v3_dsk2.exe
rs80_v3_dsk3.exe
rs80_v3_dsk4.exe
rs80_v3_dsk5.exe
Sada pripremite 5 PRAZNIH disketa. Ubacite prvu i pokrenite fajl rs80_v3_dsk1.exe. Kada se postupak zavrsi ovu disketu OBAVEZNO opbelezite sa brojem 1. Isto ponovite i za ostale diskete koje cete obeleziti sa 2, 3, 4 i 5. Sada imate 5 disketa na kojima se nalazi "Musical resource" ili nasim jezikom receno "Fabricka postavka klavijature" tj stylovi, boje i performnasi koji su na klavijaturi kada je nova.

Kada i kako koristite ove diskete?

1 OS disketu koristite kada zelite da instalirate novi OS (operativni sistem).
Postupak je sledeci:
Ugasite klavijaturu > Ubacite disketu sa OS-om > Upalite klavijaturu > Kada vas pita da li zelite da ucita novi OS, pritisnite ENTER > Kada se ucitavanje zavrsi ugasite klavijaturu > Upalite ponovi klavijaturu i novi OS je ucitan. NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program OSTAJU NEPROMENJENI.

2 Musical resource, 5 disketa, koristite kada zelite da postavku klavijature vratite u fabricko stanje. Mozda ste preko fabrickih stylova upisali svoje, mozda zalite da prodate klavijaturu, mozda zelite ..... Bez obzira sta zeleli postupak je sledeci.

Na klavijaturi pritisnite dugme DISK > Utilities 1 page, izaberite opciju "Restore data" > Izaberite sa ENTER da je izvor flopy disk > Potvrdite opet sa ENTER > Kada trazi da ubacite disk1, ubacite disketu broj 1 i pritisnite ENTER > Sacekajte da se operacija zavrsi > Ovo sve ponovite i za diskete 2, 3, 4 i 5 > Kada se sve zavrsi ugasite klavijaturu > Ponovo upalite klavijaturu i imate Fabricku postavku,( sad je ko nova).
NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program BICE POBRISANI.

3 Postoji i situacija kada koristite svih 6 disketa. Ova situacija je takozvano VIRUSNO STANJE, tj kada klavijatura blokira ili ne radi kako treba. Ovom procedurom cete pobrisati SVE podatke sa SSD (internal SSD memory).

Postupak je sledeci:
Ugasite klavijaturu > Ubacite disketu sa OS-om > Upalite klavijaturu > Kada vas pita da li zelite da ucita novi OS, P R I T I S N I T E d u g m e "FADE IN/OUT". !!! Ovo je jedina razlika u odnosu na prethodnu proceduru >Sada se formatira (brise) kompletana SSD memorija i ucitava OS. > Kada je to gotovo pritisnite bilo koje dugme na klavijaturi i izvadite disketu iz klavijature > Sada uradite postupak pod brojem 2 tj ucitavanje Musical resource > Pritisnite dugme DISK > Utilities 1 page, izaberite opciju "Restore data" > Izaberite sa ENTER da je izvor flopy disk > Potvrdite opet sa ENTER > Kada trazi da ubacite disk1, ubacite disketu broj 1 i pritisnite ENTER > Sacekajte da se operacija zavrsi > Ovo sve ponovite i za diskete 2, 3, 4 i 5 > Kada se sve zavrsi ugasite klavijaturu > Ponovo upalite klavijaturu.
NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program BICE POBRISANI.

I na kraju sedma disketa, koja je prazna, sluzi da u nju ucitate set koji imate, i da ga imate u rezervi, kao Backup, ako se kojim slucajem nesto desi od gore pomenutog.
Postupak je sledeci
Pritisnite dugme DISK > Opcija SAVE > Opcija ALL ( to znaci da ce da sacuva ceo set) > Ubacite disketu > Pritisnite F1 da izaberete flopy > Dobicete opciju NEW_NAME.SET, u tom trenutku mozete da date ime setu > Pritisnite F2, Save > Potvrdite sa ENTER

0 Comments
Posted on 14 Oct 2012 by Vaxter
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews


Copyrighted © by YU-MIDI.com