Videti jedan post
Star 14.02.2018, 13:36   #261
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.158
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.748 puta u 1.304 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@romario - Zašto tu promjenu ne napraviš u klavijaturi? Može biti više razloga zašto ti ne pamti upisanu kontrolu. S obzirom na tvoje "opširno" objašnjenje problema , očito je da si negdje nešto na brzinu previdio. Postavi sporni style ovdje pa ćemo napraviti dijagnozu.

@Landison - Kada želiš odraditi namjenski INTRO u Stylu trebaš pristupiti na slijedeći način. Prvo trebaš odlučiti da li želiš promjenu akorda koji prati melodiju odsvirati s lijevom rukom ili želiš da cijeli intro odsvira samostalno bez tvoje "intervencije". Ako želiš da intro krene sam i cijelu frazu odsvira bez tvog pritiskanja lijeve ruke trebaš uraditi slijedeće. Sve trake moraju biti odsvirane sa svim promjenama harmonije. Kao što je to slučaj kod MIDI fajla. Tada moraš kod pratećih gitara/padova postaviti NTT Type na Chord, dok kod trake koja svira melodiju ovaj NTT staviti na Melody.

Na tvom primjeru je na Phrase 2 gitara s melodijom, postavljen je NTT na melody i to svira kako i očekuješ, tj. u redu je (slika1). Međutim, kod gitare koja svira na Chord 1 je NTT postavljen na Arrpegio. Pored toga, ta gitara je kroz sve taktove odsvirana bez promjene harmonije i naravno da cijelo vrijeme svira isti akord (slika 2). Dakle, nema promjene harmonije. Zato i svira "netočno". Odsviraj tu gitaru s promjenjenom harmom (G i C) i dodjeli traci NTT > Chord. Tada bi trebala zvučati dobro.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg introC-phrase2.jpg (89,1 KB, 57x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg introC-chord1.jpg (91,9 KB, 57x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
Landison (14.02.2018)