Videti jedan post
Star 31.08.2016, 01:25   #13
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.158
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.748 puta u 1.304 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od sale_band Pokaži Post
.....Nema tu u stvari svirke, zavaravamo sami sebe...
Apsolutno se slažem. Ovisno o načinu korištenja aranžera i općenitog znanja sviranja, naš posao se može pojmovno rastegnuti od običnog svirača pa do Dj-a. Na žalost, u zadnje vrijeme sve više prelazi na ovu DJ stranu.
Vjerojatno je to osnovni razlog što @sale band ima ovakva promišljanja i razočarenja.

Naveo sam kupovinu nove klavijature kao dodatni motiv ali to sigurno nije jedini "pokretač". I bilo bi glupo i jadno da je tako. Jer, nema smisla pikati po kući tamo neke ritmove ako ih nemaš gdje iskoristiti. Mislim da je količina nastupa, kvaliteta istih i reakcija publike odlučujući faktor za motivaciju i rad kod kuće. Ako znam da publika voli neku pjesmu, a nije u mom repertoaru, s veseljem ću je skinuti, pripremiti na klavijaturi, napraviti ritam, odabrati soundove ...

I još jedna "sitnica" i moje promišljanje, a vezano je uz temu. Mi aranžeristi smo prije svega zabavljači, a tek nakon toga muzičari. Znanje sviranja je samo u službi našeg osnovnog zadatka, a to je da razveselimo publiku, da im odsviramo pravu pjesmu u pravom trenutku, da ih pozdravimo na početku večeri i na kraju zaželimo laku noć.

Nekada davno su se na dvorovima plemića organizirale zabave. Svirao je tu barokni sastav od 6-7 muzičara, i plesačice su odradile svoju točku ili dvije. Cijelo to vrijeme oko plemstva je skakala dvorska luda, radila gegove, grimase i smiješne skokove pokušavajući nasmijati svekoliko plemstvo. E JBG-a, danas se zabava svela samo na jednog čovjeka koji izgleda mora odraditi sve točke programa. Mora znati (malo) svirati, mora moći (nešto) otplesati, a za dobru rolu dvorske lude će ga "plemići" najviše nagraditi.

Znam da nisam od neke veće koristi za @sale_band ali ajde, barem se malo dopisujemo i jadamo jedni drugima.
casper je offline   Reply With Quote