Videti jedan post
Star 19.02.2016, 19:35   #482
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.158
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.748 puta u 1.304 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Rekoh ti, nemoj mijenjati jer time nećeš dobiti ništa. Samo probleme, pogotovo jer nisi navikao na rad s njom.

Slažem se s činjenicom da je glupo što su izostavili neke osnovne funkcije poput podešavanja jednog elementa bubnja na tako skupom instrumentu. S druge strane, na seriji PSR S 970/770/670 koja je izašla nedavno (poslije Ty5) i koja je srednji rang Yamahinih aranžera, konačno je ugrađena ova mogućnost. Sada je moguće odraditi i mnogo više od pojačavanja tog elementa. Očito je Yamaha jednim dijelom slušala zahtjeve kupaca i rade na poboljšanjima koja im se predlažu. Na sreću, istovremeno ne izbacuju bitne funkcije, ne mijenjaju raspored tastera i ne smanjuju RAM kao što je to slučaj s Korgom. Kažam, na sreću jer nikada ne znaš što i nas "jamahiste" čeka.

S obzirom da nisi rukovao s Tyrosom, s obzirom da nemaš osnovne informacije o editu i s obzirom da se pišu jednostrana viđenja i "nedostaci" koji to u stvari nisu, predlažem da pogledaš ovaj video koji će ti prikazati koliko je Yamahin instrument "otvoren" prema korisnicima.

https://youtu.be/GBqWNQEIPIY?t=2m29s

Ako želite opis radnji, kliknite na Title. Video ide od sredine, zainteresirani neka puste od početka.

I da, ako želiš potpuni komfor, korištenje računala je neizostavno u radu s Yamahom. Tu činjenicu nikako ne vidim kao nedostak već samo kao prednost. Druga je stvar što netko ne želi učiti, što ne zna ili što je lijen upotrijebiti sve dostupne alate koje mu se nude. Za njega je najbolje da si kupi Norda, uključi piano sound i ode svirati u neki bend. JBG-a, život nas aranžerista je stalna borba s tehnikom, samplovima, Stylovima, dobošima ... a ponekad nas za*ebu i krivo napravljeni backap-ovi.

Za dodatnu informaciju onima koji nisu pokrenuli niti vidjeli kako izgleda YEM. Pored unošenja i kombiniranja packova YEM je aplikacija koja odrađuje i edit sounda. Mogućnosti su odlične i sve što je bilo dostupno u Voice Editoru (također računalna aplikacija za obradu samplova kod Ty3 i Ty4), dostupno je i ovdje.

Tko ima živaca i vremena, ovo je kratki prikaz unosa vlastitih samplova.



@Sky Net - obrati pažnju na 6,34

Ajde, ekipa, smirimo tenzije, opustimo se uz dobru vibru i podijelimo korisne informacije. Svima će biti lakše, a uz put možda netko nešta i nauči.

Dodatno:
Cijeli post je u stvari odgovor za @Milan$.

Zadnja rečenica se odnosi i na ostale, uključujući i @Sky Net.

Promijenjeno od casper (19.02.2016 u 19:53 sati) Razlog: dodatno
casper je offline   Reply With Quote