Stvarno me čudi zašto u BK9 ne postoji neka MIDI komanda koja bi poslala informaciju o akordu lijeve ruke. Koliko vidim, ovaj NTA samo prima informacije, znači da to otpada. Šteta.
Lower će ti poslati točne informacije prema vocalistu samo ako u lijevoj ruci odsviraš akord s tri ili više tonova. Ne bih mogao tvrditi 100%, ali sam gotovo siguran da nema sreće kada sviraš sistemom "one fingered", ne znam kako se to zove na rolandu.
Mislim da bi najoptimalnije rješenje bilo da koristiš par traka iz ritma. Naravno, tu bi trebalo izostaviti one trake s melodijskom dionicom jer one stvaraju problem, tj razbijaju harmu.
Treba pokušati i ovako, izostaviti MIDI protokol i iskoristiti "Line In" ulaz na VL3D koji će poslužiti da vocalist prepozna akord. Kaže VUNIMRAV da se VL3D ponaša dobro u ovom režimu rada.
Što se tiče midi songova, morat ćeš svaki song preslušati, pronaći harmonijsku traku (neki strings ili podlogu) i njemu dodijeliti onaj kanal na kojem ti je postavljen vocalist. Drugog brzinskog rješenja nema, osim ako i ovdje ne iskoristiš ovaj Line in ulaz od VL3D.
|