Razumijem to što govoriš i zbog čega ti je tako jednostavnije. I sam sam bio u sličnoj situaciji kada sam prešao na Yamahu. Navikao sam na jedan potpuno drugi način rada i tražio sam modalitet na Tyrosu koji mi je do tada bio uobičajen. Tako sam u registracije stavljao samo soundove za desnu ruku. Style bi birao "manualno", uz njega sam imao 4 OTS sounda i u kombinaciji sa samo jednom Bankom od 8 registracija sam bio potpuno "namiren". Ali to je kao da auto voziš sa tri brzine. Za laganu gradsku vožnju je OK. Možeš i na brzu cestu ali ćeš ubrzo poželjeti i četvrtu. A kad se navikenš na automabil koji ima 6 brzina shvatiš da je to komfor koji se treba iskoristiti.
Sad se vratimo na tvoj "problem".
Prvo se moraju razjasniti dva osnovna pojma.
REGISTRACIJA je
jedno mjesto u REGISTRATION MEMORY u koje možemo pohraniti neke podatke. Osam (8) takvih registracija tvore jednu
BANKU. Banke možemo pohraniti na željenu lokaciju, USER, USB ili HD i grupirati ih u strukturu kao što to radimo u računalu s mapama (folderima).
Jedna registracija u sebi može imati pohranjene različite informacije. To se radi tako da prilikom izrade registracije čekiramo kućice s opcijama koje želimo pohraniti u nju. Primjer sa slike1 će kreirati registraciju s podacima o SONG, STYLE, MULTIPAD, TEMPO, TEXT.
Organizacija BANAKA i REGISTRACIJA koje se nalaze unutar njih je stvar pojedinca i njegovih potreba. Tu stvarno ne postoji neko pravilo, sve ovisi o tome što nekome treba.
A sada odgovor na tvoje pitanje.

"Šetanje" po registacijama možeš raditi na više načina.
1. Osnovni je takav da preko "glavnog ekrana" (J) ulaziš u pregled Banaka (slika2), biraš jednu od njih i nakon toga odabireš neku od 8 registracija. Ako nisi siguran na kojem je mjestu koja registracija(1-8) koristiš tipku EDIT u donjem desnom kutu (8).
2. Registracije možeš pregledavati i preko DIRECT ACCESS tipke. Stisneš ju i nakon toga pritisneš neko mjesto od 1-8. Na ekranu se prikazuju informacije imena banke sa postavkama Styla, brzine, soundova ...(slika3).
3. Treći način pregleda BANAKA je direktan s tipkama REGIST BANK (SELECT) koje se nalaze odmah iznad registracije 1 i 2. Pritiskom na + ili - se na ekranu pojavljuje pop up prozorčić s imenom trenutne banke, nakon toga možeš ići "lijevo" ili "desno" sa + ili -.
Dobro je znati ( tu opciju i sam vrlo često koristim) da nakon što uđemo u pregled sadržaja registracija (slika3), možemo koristiti + i - REGIST BANK (SELECT) tipke za prelazak iz banke u banku. Isto vrijedi kada samo u pregledu regristracija s tipkom EDIT. Na taj način imaš brz prelazak iz banke u banku s detaljnim prikazom sadržaja pojedinih registracija.
Znam da ovako na prvo čitanje sve djeluje zbunjujuće. Nemoj odustati, utroši 20-tak minuta i malo se poigraj s ovim stavkama koje opisujem i vidjet ćeš kako su registracije ono što treba live izvođačima na aranžeru. Kad se dobro poslože u klavijaturi (prije toga se moraju sortirati i u glavi

) postaju alat koji je nezamjenjiv.
Dodatni savjet, navikni se na korištenje tipke DIRECT ACCESS i prouči način korištenja FREEZE tipke.