Videti jedan post
Star 05.12.2011, 12:55   #47
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 5.158
Downloads: 334
Uploads: 21
Rekao HVALA: 48
Zahvalili mu 1.748 puta u 1.304 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Skoncentrisi se na XG Works koji ima sve te sysex komande u konzumerski pristupacnom obliku u svom XG Editoru, gdje mozes tacno nastimati cak i svaku pojedinu udaraljku a da pri tom nemas pojma o svim tim hexadecimalnim brojevima iz sysex podataka. U tom XG Editoru postoje potenciometri kao na nekom mixeru pomocu kojih podesavas sve sto ti treba. Moze se pronaci i 9000pro Patch za XG Works i sa njim je u XG Worksu sve do tancina podeseno za 9000pro, svi efekti, ekvilajzeri, programi... prakticno imas pred sobom softveski 9000pro, bar sto se komandi tice. Editiranje i pravljenje ritmova i multi-padova je u XG Worksu sa ubacenim 9000pro Patchom, igrarija. Poslusaj me bice ti mnogo lakse.
Potpuno se slažem da je rad u XG works-u preglednij i jednostavniji nego "kopanje" po CASM-u. Ne samo za sysex već i za ostale stvari vezane uz obradu ritma. S obzirom da ste izvrstan poznavaoc ove tematike (a i ne samo ove , koliko vidim) trebao bih malu pomoć. Da li je moguće izvaditi samo jednu sysex kontrolu za neki element bubnja? Ili preciznije, kada "poštimam" doboš s pitchem u prozoru Quick Drum, koristim Insert XG Parametar da bi promjene prohranio primjerice u traku 1, dobivam u istoj traci kontrole za sve elemente bubnja. I za one karakteristike elementa koje su postavljene po defaultu. Da li griješim negdje u ovom postupku? Da li mogu dobiti pojedinačnu sysex kontrolu samo za doboš ili moram pretraživati cijeli niz koji je pohranjen u traku 1 da bi izvukao istu?
Koristim 3.07E verziju XG worksa s unešenim definicijama (tone generator) od Tyros. Koristim Tyros4 i nisu svi instrumenti " na svom mjestu" ali ne mogu na netu pronaći "novije" definicije. Da li imate kakvih informacija i da li postoji Patch novijeg datuma?

Iako je malo zastarjelog izgleda, XG works je svakako program koji olakšava posao u sebi sadrži sve ono što treba ozbiljnijem korisniku Yamaha. Šteta je što su ga prestali razvijati, iako kod mene "ovaj starčić" radi na Win7 64bit bez ikakvih problema.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg slika.jpg (74,2 KB, 19x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
tonijo (18.12.2011)