Pokaži Full Verziju : SPISAK RITMOVA I PJESAMA KOJE IDU UZ NJIH ZA ŽIVU SVIRKU !!!
korguser2005
21.07.2006, 10:36
Poštovanje narode,
Pored originalnih ritmova za pjesmu ajmo svi zajedno napraviti i spisak postojećih ritmova i pjesama koje se mogu odsvirati uz taj ritam uživo a da dobro zvuči "live" aranžman. Mislim da je ova ideja dobrodošla svima koji sviraju uživo gaže radi lakšeg orjentira koji ritam izabrati pa čak i tempa. Možete čak i predlagati po dva ili tri ritma za istu pjesmu pa bi se ocijenilo u kojem ritmu bolje zvuči koja pjesma (jer kad se svira pjesma sa sličnim ritmom a ne skroz original to je zapravo naš vlastiti aranžman i vlastito viđenje novog aranžmana postojeće pjesme).
Moja ideja je da se navede model synta, tempo, žanr muzike i naziv ritma - to bi uveliko pomagalo muzičarima a te rimove bi downloadali i uploadali na download/upload sekciju.
Mislim da bi čak i administratoru ovog sajta to odgovaralo jer to ne bi trebalo oduzimati puno prostora na serveru. Ja krećem prvi sa svojim repertoarom (dio):
(ritam) - (synt) - (tempo)
DISCO 70 - KORGPA1X - 105
=========================
1. ONA ONA - Darko Filipović
2. ŠAMPANJAC - Mile Kitić
3. TELO VRETENO - ?
(ritam) - (synt) - (tempo)
7/8 PIRKE - KORGPA1X - 132
=========================
1. NAZDRAVITE DRUGOVI - Hašim Hučuk - Hoki
2. ZVALI SU JE LIJEPA VILA - ?
3. KONOBARI RUNDU ZA SVIRAĆE - OAZA BAND
Ovo je ogledni primjerak kako bi to trebalo izgledati pa mislim i pozivam vas da se uključite, mislim da je za svakoga ovo vrijedno tko svira uživo !
E moj Korguser2005 :cry:
:lol:
Ma zajebavam se, ali reci ti meni, a što je s nama koji koristimo npr. u gorenavedenim pjesmama orginal aranžman, od introa, varijacija preko prjelaza do kraja. :?:
što će meni taj spisak, reci mi kad napamet znam koji ću ritam koristiti i koji ću tempo i boju koristiti za više od 1.000 pjesama koje sviram. Da dobro si čuo. Preko 1.000 komada.
Meni je npr. Šampanjac ritam zvan SAMPUS.
Ona, ona - također ima svoj ritam pod nazivom itd.
ja barem tako programiram svoj Pa80 da svaka pjesma koju sviram preko aranžera ima svoj orginal aranžman/ritam s orginal tempom, soundovima i ritmovima koje zahtjeva.
To, što ja osobno znam koji mi od tih ritmova može još poslužiti za neku drugu pjesmu je čisto moja stvar, jer od čitavog aranžmana koristim u drugoj pjesmi možda samo dvije varijacije. Ideja ti ne može proći, jer svatko od nas programira svoj aranžer drugačije. No možemo se dogovoriti kod standardizacije osnovnih USER ritmova tj, po dvije DVOJKE, dvije Rumbe, dva 7/8, dva Orjentala itd da sad ne nabrajam do unedogled.
Btw. Lijepu vilu izvađaju "Signali", a Vjetar sa planine "Čuvari gromova". Ove dvije pjesme su posebno popularna dva tipa 7/8 ritma u Hrvatskoj.
I kako ne znaš ko pjeva Telo vreteno ???
Sram te bilo :oops: . Pa pjeva je Željko Joksimović
Savjetujem ti da u pjesmarice u gornji desni čošak upisuješ kraticu na kojem mjestu ti se nalazi ritam, npr U1-1 Dvojka ili U3-14 7/8 (User3 - 14. ritam je npr. 7/8) i u zagradu pored kratice napiši br. tj tempo.
A do naziva pjesme i izvođaća si upisuj dur/mol iz kojeg pjesmu sviraš i pjevaš. Ne treba ti ništa više :wink:
Ajd uživaj. Nadam se da ti je stari muzičar barem u nečem pomogo :lol:
blatusan
19.10.2006, 13:58
Ima kreso pravo, svak od nas ima svoj nacin sviranja i svoju je klavijaturu nastimovo kako njegovom uhu odgovara. Sve je drukcije kod vecine nas. Al ipak ideja nije tako ni losa. Za pocetnike narodne muzike kao sto sam ja moze nekad takav savjet dobro doci. Al iskreno to nam samo stedi vrijeme kod trazenja odgovarajuceg ritma i ostalog za neku pjesmu.
Pozdrav Alen.
cobrastar
14.10.2007, 21:32
Kad pricas o uzivo svirci onda se podrazumijeva barem cetiri clana u bendu gitara, bas, klavijature i bubanj. A to s midi filovima i stojanje i kezenje za klavijaturama moze svako da radi pritisni play tipku i opleti ..........karaoke vece hocu da kazem.... sve je ok svak ima pravo da svira ili nastupa na svoj nacin to nek publika odabere ali nemoj te nazivati nesto s "LIVE" sto nije ni L od live.............ovo je samo moje misljenje.........
BasariStudios
14.10.2007, 21:39
Ja ne vjerujem da neko koristi spisak ritmova koje pjesme idu. U glavi su mi 10 000
pjesama i 30 000 ritmova. Spisak mene bi samo zaledio mozak nista vise.
To se zna samo sve napamet, ako imas sredjenu klavijaturu onda je sve tu u glavu.
SONG BOOK? Niti znam sta je, bar za mene najveca glupost. Zato na nijedan forum
jos nikome nisam odgovorio na SONG BOOK pitanje, niti cu ikad, jer nikad ga necu ni
taknuti niti jesam...ja stvarno nisam taknuo taj dugmic SONG BOOK niti znam sta moze
a sta ne, samo onako po slusanju i citanju.
i po mom pojmu netreba spisak!
onaj ko svira uzivo poznaje svoje stvari na syntu i ritmove itd.
u mene je isto sve u glavi gdje je sta! i sto je rekao ... svak ima svoj nacin svirke !
prikljucujem se !
Mislim da ne bi bilo od velike pomoci.... Ako si naucio i skinuo pjesmu znas koji ti ritam treba i koji tempo i gotovo. npr. neku cu pjesmu jednom odsvirati u jednom ritmu drugi put u drugom ritmu i tempu tako da svako ima svoj ukus. U pocetku na prvoj ili drugoj svirci u hrpi pjesama mozda ce ti spisak i pomoci al kasnije neces obracati paznju na papir. Cim neko spomene pjesmu automatski znas ritam, brzinu i udri...
pozdrav
10.000 pesama i 30.000 ritmova?
Daj brate,da nije malo mnogo???!!!
BasariStudios
14.10.2007, 22:59
Nije Neco...mogu ja vise...cccccccc...jesi smjesan.
Bez uvrede al ideja je djaba gibiti vreme.
Kod nas sviraju se nekoliko standardnih ritmova:rumba,sa sa,dvojka,grcki.......i svi radimo isto svirajuci narodne pjesme manuelno na lice mjesto trazeci tempo birati boju....jer ovde u jedan style idu 100 plesme.
To je meni zapisano u glavi kao sto Nedim kaze,yes da se ponekad nesto zaboravi,al zato se mora vezbati i ponavljivati to.
A sto se tice druge pjesme, zato svaki sinth ima moznost da se pise ime na style ili aranzman.Druge pjesme su mi gotove namjesteni sa templo,boju,intro..i samo odaberes to i krenes.Sada barem je meni lako na pa800 imam milion usera svaka pjesma zasebni user i ime pjesme,isto kao pjesmarica u samom sinthu.
Korgminator
15.10.2007, 08:38
Mislim da ideja nije ni malo glupa za odbaciti...samo sto su potrebne neke izmjene. Na primjer 7/8 PIRKE ritam meni ne znaci nista, kao sto je neko vec naveo kod mene se vjerovatno zove drugacije. Ali drzati spisak FABRICKIH ritmova za nase pjesme nije ni malo glupo. Proizvodjaci aranzera imaju takve liste samo sa Engleskim pjesmama.
A listu pjesma, onu obicnu, uvijek imam sa sobom jer nikako nije bez korisna. Veoma se lako moze desiti da zaboravis da znas svirati neku stariju pjesmu, a lista je uvjek tu da te podsjeti. Postoje one pjesme koje ti uvjek na umu dodju prve i onda ti redosljed svirke postane isti. I sve tekstove pjesama, koje inace znam napamet, imam ispisane.
milan_lekic
15.10.2007, 17:57
i ja mislim da je to dobra ideja da izmenjujmo znanje namime ja sam pre nekoliko dana dobio Pa 80 imam solidan set ali neznam koji ritam se za koju pesmu koristi
Nisam ni ja znao sve ritmove kad sam prvi put dobio klavijaturu... Prijatelju za sve treba vremena, al ubrzo ces pohvatati sve. A ako ti je hitno reci pjesmu i reci cemo ti ritam
igogitar
08.11.2007, 00:49
Kad pricas o uzivo svirci onda se podrazumijeva barem cetiri clana u bendu gitara, bas, klavijature i bubanj. A to s midi filovima i stojanje i kezenje za klavijaturama moze svako da radi pritisni play tipku i opleti ..........karaoke vece hocu da kazem.... sve je ok svak ima pravo da svira ili nastupa na svoj nacin to nek publika odabere ali nemoj te nazivati nesto s "LIVE" sto nije ni L od live.............ovo je samo moje misljenje.........
Prijatelju ja sviram gitaru jako dugo.To sto se ti duvas sa svirkom "uzivo" nije nista posebno.Nema razloga da nekoga omalovazavas zbog toga sto radi na fajlove,matrice i sl. jer to nije nista lose.Jesi li pokusao pjevati uz fajl-to ne ostavlja prostora za greske-masina te nece pratiti ako ispadnes iz ritma niti ce ti naglasiti harmoniju ako distoniras.Osim toga poplava "ciganije" kod klavijaturista me ozbiljno nervira(mislim na ubacivanje nepostojecih akorda tipa mol6,a4sus12 i slicnih gluposti u pjesme u kojim ih u orginalu nema).Pjevati Nema raja uz "ciganiju je zaista grozno.Hocu da kazem da svako ima svoje razloge zasto radi na ovaj ili onaj nacin i nikoga ne teba omalovazavati.Ako neko pjeva uz midi fajl on definitivno pjeva LIVE a ne na plejbek.Pozz
Nema ne postojecih akorada!!!Kako neko moze da svira ne postojece akorde ako ne postoje,sta ti pricas covece.I ja bas volim da ubacujem akorde po svome narocito jazz(na primer pritisni ton A u basu a u desnoj ruci zajedno tonove G,C,E,G)to je samo jedan nacin a ima ih mnogo.I extra super zvuci kad neko zna sve to lepo da upakuje.Ko to ne zna ne moze ni tako da svira a cesto takvi govore da ih to nervira.
Jeste posebno, poshto on svira!
Niko ovde ne pricha o pevachima, vec o tim "klavijaturistima"!
ako pevach vec hoce da radi sa fajlovima, neka lepo nosi komp na svirke i neka kaze da je samo pevach, a ne da nosi klavijaturu i da se filira za istom!
Ma, neka je i nosi, ali neka se ne folira za njom! :))
Tu pojavu ciganije sam zapazio josh kod gitarista pre mnoogo godina, tj. kada su klavijaturisti jedva i postojali kod nas!
Osim toga, jazz-eri i blues-eri takve stvari provlache mnoogo pre nego shto se takav trend pojavio kod nas... ;)
Edit:
Eto, kuki i ja u isto vreme o istoj stvari... :))
igogitar
08.11.2007, 01:02
Nema ne postojecih akorada!!!Kako neko moze da svira ne postojece akorde ako ne postoje,sta ti pricas covece.I ja bas volim da ubacujem akorde po svome narocito jazz(na primer pritisni ton A u basu a u desnoj ruci zajedno tonove G,C,E,G)to je samo jedan nacin a ima ih mnogo.I extra super zvuci kad neko zna sve to lepo da upakuje.Ko to ne zna ne moze ni tako da svira a cesto takvi govore da ih to nervira.
Ja kazem da su to nepostojeci akordi u nekim pjesmama u kojim ih vi redovno koristite.Ali mozde vi znate bolje od onih koji su te pjesme komponovali i uradili aranzman.Osim toga probaj pjevati uz te svoje dzez akorde
Pa ja i pevam!Naravno ne koristim uvek neprekidno te akorde,nego volim ponekad da isfilujem po svome.I dosadno je svirati uvek kao sto je na originalu.To jako smara.
igogitar
08.11.2007, 01:09
Jeste posebno, poshto on svira!
Niko ovde ne pricha o pevachima, vec o tim "klavijaturistima"!
ako pevach vec hoce da radi sa fajlovima, neka lepo nosi komp na svirke i neka kaze da je samo pevach, a ne da nosi klavijaturu i da se filira za istom!
Ma, neka je i nosi, ali neka se ne folira za njom! :))
Tu pojavu ciganije sam zapazio josh kod gitarista pre mnoogo godina, tj. kada su klavijaturisti jedva i postojali kod nas!
Osim toga, jazz-eri i blues-eri takve stvari provlache mnoogo pre nego shto se takav trend pojavio kod nas... ;)
Edit:
Eto, kuki i ja u isto vreme o istoj stvari... :))
Slazem se ali mislim da danas niko nikog ne moze da isfolira da svira.Osim toga ako ga nije sramota neka i folira.Hocu da kazem da kad moj kolega pusti ritam na korgu,svira solo i harmoniju i ja ga pratim na gitari+pjevamo obojica to je za mene definitivno LIVE svirka.
Live je chim neko svira, ali kada neko stoji, kezi se i neshto malo peva...
To nikako nije live, a nije ni svirka, vec samo karaoke! :))
Nego sta,to je vec onda karaoke zurka!hehe
Kompa kako to misliš nepostoječi akordi. Svaki akord je postoječi.
jedino ako misliš da sviramo i izmišljamo akorde koji u orginal pjesmi inače nisu. E to je već druga priča.
Gledaj, ja sviram več jako dugo godina (25 g aktivno) i mogu ti reči da sam u svojoj karijeri viđao svakakvih obrada neke pjesme. Od najednostavnije izvedbe s tri osnovna dura pa preko punog prelaza, pa do sinfonijske izvedbe gdje se sus4 i "devetke" i te kako lijepo čuju, pogotovo na tamburaškim stvarima se lijepo čuje dim na kljavi.
Ja znam i po koji puta opalim ciganjski kad je dobra fešta i urnebes. Čisto ono da se malo preseravam pred komadima kad se zablenu onako "zaljubljeno" u tebe u stilu "Vidi ovog, jede malu djecu za kljavom :p , a ti ono fol glumiš velku zvjerku.
A isto tako, kad dangubimo na probi, pa nam neka pjesma ne sjedne po 2-3 sata uvježbavanja jer obično uvijek neko iz benda ne poštuje dogovor (da kod kuće skine osnove) pa fuša. E onda ih po običaju popijem par piva pa izhebem i izbediram (gitaristu i basistu) kad upitaju "Stari, a koji je iduči hvat ?". :lol:
E onda im ja opletem ciganiju i onako važno udri s njima u raspravu tipa "Nemam pojma, ali lijepo se čuje" =)) ... pogotovo kad stisnem sus4 + neki divlji hvat koji vuće na subdominantu ... Ovi doslovce pozelene od muke, počnu mi hebat sve živo da koji qrac izmišljam toplu vodu i tako. A ja ono mudro, to tako mora biti i kapak. Nema druge ...
Naravno, poslije sve odradimo kako treba uz mnogo smijeha i zahebancije, ali u tome ti je draž, jer muzičaru u bendu ne smiju biti samo strogo poslovni partneri, nego nadasve prijatelji po mogučnosti frendovi iz TOP 10 najbitnijih. Onda to klapa ko prst i nokat
Poslednje dve recenice su ti zlata vredne. Dzaba ti je da u bendu imas muzicare - vanzemaljce, ako si sa njima "na vi", odn. ne mozes da kazes ono sta mislis. Bez fleksibilnosti medju clanovima nema ni uspesne i dobre svirke. To hocemo li u pesmu da ubacimo, kako kaze nas drugar "nepostojeci akord", cisto je stvar dogovora izmedju nas samih. Ako se nama svidi kako to zvuci, znas koliko me zabole sto nije "original"B-) Snaga i velicina benda ogleda se upravo u tome koliko su sposobni da u datom momentu improvizuju. Pa, ajde sad nek mi neko kaze .... Npr. Stigne narudzba, a tu pesmu nisi svirao brat bratu - dve godine... Sta ces da radis? Da lupas glavu i pokusas da se setis svih akorda i svakog tona i da se nerviras ako nesto ne odsviras kako je sirano na CD-u ili ces da se opustis i improvizujes?
Pre dva meseca svirao sam neko "namensko" vece! Tako je bar bilo predvidjeno... Dogovor je bio da citavo vece sviram starogradsku muziku... I to je islo tako od 8 pa do pred ponoc.... Onda su se stvari otele kontroli... Spojili se stolovi, pocelo penjanje po istima;), naravno, starogradsku muziku vise niko nije hteo da cuje, ali su zato trazili neke "naftalinske"... Nije mi palo na pamet da gadjam "u bobu" svaku pesmu i razmisljam jel to bas tako ili nije... Udaralo se do 4 ujutro i na kraju zadovoljni i gosti i muzika... Ima l' ista lepse?
igogitar
11.11.2007, 01:13
=D>Npr. Stigne narudzba, a tu pesmu nisi svirao brat bratu - dve godine... Sta ces da radis? Da lupas glavu i pokusas da se setis svih akorda i svakog tona i da se nerviras ako nesto ne odsviras kako je sirano na CD-u ili ces da se opustis i improvizujes?
Pre dva meseca svirao sam neko "namensko" vece! Tako je bar bilo predvidjeno... Dogovor je bio da citavo vece sviram starogradsku muziku... I to je islo tako od 8 pa do pred ponoc.... Onda su se stvari otele kontroli... Spojili se stolovi, pocelo penjanje po istima;), naravno, starogradsku muziku vise niko nije hteo da cuje, ali su zato trazili neke "naftalinske"... Nije mi palo na pamet da gadjam "u bobu" svaku pesmu i razmisljam jel to bas tako ili nije... Udaralo se do 4 ujutro i na kraju zadovoljni i gosti i muzika... Ima l' ista lepse?[/quote]
=D>Upravo tako i sigurno tada neces izmisljati neke dimove i sl. Bitno je da se odradi i da je raja zadovoljna.:D
igogitar
11.11.2007, 01:15
Live je chim neko svira, ali kada neko stoji, kezi se i neshto malo peva...
To nikako nije live, a nije ni svirka, vec samo karaoke! :))
Potpuno se slazem s tobom.
Slazem se ali mislim da danas niko nikog ne moze da isfolira da svira.Osim toga ako ga nije sramota neka i folira.
Jooooj, mislis samo :(
Mojoj kevi ne mozes objasniti ni to da ovi na Grand Show-u rade na playback!!!
Kako joj objasniti da ceo simfonijski orkestar u pozadini samo statira ?!
Ni jedna klavijatura, nema ni jedan prikljucen kabel .. cak ni NAPONSKI :)
Pazi kako je to onda po lokalima ....
Ja sviram u full bendu (bubnjevi, gitara, bas, i ja klavijature) i muka mi dodje kad vidim da PEVAC koji mozda od kompletne svirke zna samo iz kog tonaliteta peva koju pesmu, sedne za aranzer, pici po fajlovima i GLUMI da svira!!! Jeste, PEVA uzivo, cak i vrlo pristojno peva, ali pobogu, zasto glumi budalu??? I sto je najgore, masa zadovoljna, svi ga gledaju kao "vunderkinda" .... u stilu "pazi malog, sve to svira i jos i peva" ... TRAGEDIJA!!!
I onda, naravno, kod kazde tog istog lokala ni ne mozes da se pojavis i trazis neku normalnu cenu za bend od 5-6 clanova ... kad jedan jedini uzme ni polovinu od cene... Ubise nam zivu svirku ovakvi likovi koji "sviraju" karaoke, NACISTO :(
Hocu da kazem da kad moj kolega pusti ritam na korgu,svira solo i harmoniju i ja ga pratim na gitari+pjevamo obojica to je za mene definitivno LIVE svirka.
Eeeee, tu se slazem sa tobom 101% !!!!
Ritam i bas jos i mogu da dolaze "iz masine" da bi se to zvala ziva svirka. Ja jest` da sam klavijaturista, ali brate mili, bez zive gitare je sve nekako suvo. Nije da ne moze BEZ gitare da se odradi tezga, ali je prazno i jadno.
Nisam, naravno, nikoga hteo ovim uvrediti, nemojte sad da se "palite" :)
Svako ko je pravi muzicar u dusi zna tacno sta mislim....
igogitar
21.01.2008, 02:15
HAHAHA!Dobar si jager ,slazem se s tvojim konstatacijama.:)
ognjen-ogy
21.01.2008, 03:39
Citam i ne mogu da verujem oko cega se ljudi prepiru !!!!!??????
Ima li jos ko normalan osim GALE, majke VAM ??????????????????
Pozzzzz svima ! ! !
grabovac037
10.02.2008, 19:38
Mozda je ovo stara tema ali ja cu se i sad nadovezati i samo cu vam reci da sm i ja klavijaturista ali se ne slazem sa vama u jednom a to je kao mi sve sviramo ali bas i bubanj idu aranzerski pa to smo izmislili mi klavijaturisti i mi kao imamo poso i radimo a ljudi koji stvarno vrede u muzici sede skrstenih ruku kuci i kukaju samo zato sto jedan prosecan klavijaturista kupi mu tata neki aranzer da ne pricam sad koji i since mu nauci pomalo i pevusiti i on pici i zaradjuje a ljudi koji stvarno vrede jedva sastavljaju kraj s krajem izvinjavam se na ovakvom pisanju
Pa vidi, nije ovo stara tema... ovo je vecita tema, a kako "kompjuterizacija" napreduje, tako ce, na zalost basisti i bubnjari, pa bogami i gitaristi postati sve manje trazena roba.
No, i pred toga ce uvek biti onih koji ce znati da cene "pravu" muziku i "prave" izvodjace. Na zalost, gluvih i onih koji ne razaznaju da li svira ziv covek ili je fajl u pitanju je bogami malo.
Znaci, slazem se sa svime sto si napisao... ali tako je kako je...
siemensserbia87
21.06.2009, 22:03
10.000 pesama i 30.000 ritmova?
Daj brate,da nije malo mnogo???!!!
Monooogo je 10 000 pesama pa ja neznam da li postoji toliko
ako ih ukupno saberem i narodnu i zabavnu....:lol:
Svakakvih provala ovde ima...B-)
Nechkao sam se dali da pishem na ovu temu posto je iz 2006.godine
ali posto su neki zapocheli...reskiracu.;)
Profesionalcima je sigurno predlog bez veze jer imaju pesmaricu u glavi ili memorischu po svom osobnom sistemu u klavijaturi,ali onima koji sviraju za svoju dushu i pesme koje im padnu na pamet (po sluhu) bi sigurno pomoglo da uche ispravno....
Moje misljenje.
Pozdrav
siemensserbia87
21.06.2009, 22:25
U pravu si 300%
Ako ste već otvorili staru temu,
onda dajte brate neke smislene komentare,
a ne one radi kojih se mora tema zaključavat!!!!
@svirko
Kao sto sam vec napisao...znam da je stara tema pa sam se cudio zasto se pokrece iznova,ali posto nije pod ,,lock,,....
Ne razumem gde je greska u sadrzaju moga texta?
@Gega,
opušteno samo,
Nisam rekao da je u tvojem postu i pisanju greška, al otvarate staru temu a nemate nikakve nove konstatacije niti kakve nove savjete,prema tome....
... ovo je vecita tema, a kako "kompjuterizacija" napreduje, tako ce, na zalost basisti i bubnjari, pa bogami i gitaristi postati sve manje trazena roba.
Ne bih se ja složio sa ovim...problem je "ljudski faktor",sve teže je pronaći ljude s kojima bend može da funkcioniše (zbog mozgova a ne svirke),mislim da je to osnovni razlog ekspanzije ONE MAN BAND-ova a ne ekonomski,jer za svaki dobar bend uvek ima posla,kao i za svakog dobrog basistu,gitaristu ili bubnjara...
BoleroBend
22.06.2009, 13:48
upravo tako..ako pogledate jace lokale videcete da su svuda trazeni komplet bendovi (naravno ukoliko se ima da se plati)..sad je tu naravno kriza itd..
al nazalost mislim da se nama aranzercima ne pise dobro bas kad to sve prodje..
siemensserbia87
22.06.2009, 16:52
Da postavim ono sto je i svha ove teme.
Malo od mene dodacu jos kasnije,
a stavio sam pored svake pesme i odakle se svira(bar u 70% slucajeva)
DVOJKA
B S. Savic - TRI POLJUPCA HOCU JA
B. Drljaca -C- NEMA RAJA BEZ RODNOGA KRAJA
B. Drljaca - E - DANIJELA
B. Drljaca - G - PLACI MALA PLACI
C. Gojković - LJUBAV MI SRCE MORI
D. Dancuo - G - KRAJ JEZERA
D. Kulis - E m - SUZANA
D. Mirkovic - D m - KROZ SLJIVIKE
Dzej - D m - UPALITE ZAMNOM SVIJECE
Dzej - G m - UGASILA SI ME
H. Dzinovic - E mol - KRCMARU VINA ZA SVIRACE
H. Muslimovic - C m - TVOJE IME KAO PJESMA
H. Paldum - D - ZELENE OCI
Keba - E - IMAO SAM
Keba - G - NEKA IDE DODJAVOLA
Kvaka - G - LJEPOTICA I SIROTAN
L. Lukic - D m - SRCE JE MOJE VIOLINA
M. Bulic - D - KOJA GORA IVO
M. Ilic - D - DJEVOJKA IZ GRADA
M. Ilic - D mol - TAKO MI NEDOSTAJES
M. Ilic - E mol - RASTANKA SE NASEG SJECAM
2 M. Ilic - G mol - POZDRAVI JE POZDRAVI
2 M. Trisic - A - DAJ MI MAJKO DRUGI ZIVOT
2 M.Miric - F - DOVIDJENJA DRUSTVO STARO
Mix - A - AJ CIJA FRULA, AKO TE UPITA NEKO
Mostar Sevdah - D - CUDNA JADA
N. Bilkic - C - IMA JEDNA KRCMA U PLANINI
N. Negovanovic - JEDNA RIJEKA U MOM KRAJU
Narodna - D - PECE CICA RAKIJU
Narodna - E - PJESKE IDEM IZ GRADA
Narodna - G mol - ZVIJEZDA TJERA MJESECA
R. Urosevic - A mol - TECITE SUZE
S. Saulic - C - EH STO NISAM LANCIC MALI
S. Saulic - E - SKINI PRESTEN S DESNE RUKE
T Zdravkovic - E mol - DOTAKO SAM DNO ZIVOTA
T. Zdravkovic - A mol – TAMBURASI
T. Zdravkovic - C mol - BRANKA
T. Zdravkovic - C mol - ZA LJILJANU
T. Zdravkovic - D - SANJA
Tozovac - C - TI SI ŽENA MOG ZIVOTA
Tozovac - C - UZMI SVE STO TI ZIVOT PRUZA
Tozovac - F mol - VIOLINO NE SVIRAJ
Tozovac - G - UZ RIJEKU VJETAR DUVA
Tozovac - SUVA DRVA
Z. Gajic - D - RASTAO SAM PORED DUNAVA
Z. Kalezic - F- DOBRO VECE IZGUBLJENA NADO
Postavite i vi nesto... :D
Nesto mnogo nisko,u vecini pjesama...
Recimo;
D.Kulis-Suzo moja Suzana,Gm
Tvoje ime kao pjesma Em,
Ima jedna krcma u planini Fism...
Iako znam da u vecini tih slucajeva ovisi o pjevacima
siemensserbia87
22.06.2009, 17:28
Dobro kolega jeste nisko ali zavisi od pevaca...D.Kulis-Suzo moja Suzana,Gm
Tvoje ime kao pjesma Dm moze,
Ima jedna krcma u planini Gm recimo...
D.Kulis-Suzo moja Suzana neznam.... :D
Ali u principu svrha je ritam jel tako... :P
Samo sam lijepo naglasio na kraju da sve ovisi o pjevacu,jel tako kolega?
Ne se srdis...:-D
A znam i ja,posto to vec kusam 30 i vise godina,da su i harmonikasi u danasnje vrijeme hebena stranka,jel ako naidju na 5 pjevaca,svih 5 ce ih pjevat iz razlicitih tonaliteta.
A na harmonici nema tipka Transpose...
siemensserbia87
22.06.2009, 19:20
E steta sto nema tanspoze na harmonici... :D :D :D
Mislim nemo se ljutite.. :P
Evo jos....od mene bio sam vredan...hehehe...
BEGIN - 4/4
B. Selimovic - D - U SRCU MOME ZIVIS SAMO TI
B. Zdravkovic - C mol - SVE LJUBAVI MOJE
D. Kulis - F mol - BEZ TEBE JE GORKO VINO
D. Kulis mix - Cis - OPROSTI STO SAM, TEBI, ….
D. Mirkovic - ZBOG TAKVOG ZIVOTA TVOG
Dzej - C mol - VJETROVI ME LOME
F. Avdic - G - DIJANA
H. Beslic - MALO JE, MALO DANA
H. Beslic - E m - EH KAD BI TI
H. Beslic - E mol - EH KAD BI TI
H. Beslic - G mol - DVA JARANA
H. Dzinovic - A mol - SJECAS LI SE ONE NOCI
H. Muslimovic - G mol - VOLIO SAM TE
H. Paldum – A mol - ZBOG TEBE
H. Paldum - D mol - JA TE PJESMOM ZOVEM
H. Paldum - Dis mol PAMTIM JOS
H. Paldum - G mol - VOLJELA SAM VOLJELA
HKH - D mol - NAZDRAVITE DRUGOVI
K.Malovcic - E mol - SNJEZANA
Keba - D mol - U SNU LJUBIM MEDNA USTA
Keba - E mol - NEMAM DRAGE
M. Babic - D mol - AKO ME OSTAVIS
M. Ilic - E - NIJE ZIVOT JEDNA ZENA
M. Ilic - E mol - JESEN SEDAMDESET I NEKE
M. Ilic - E mol - TEBI
M. Rokvic - E - JEDINA MOJA
M. Rokvic - G - DA VOLIM DRUGU NE MOGU
Mix - D - Ja te pjesmom zovem, Kisa je padala Prazna čaša, A ja sam negdje rujno vino pio
Mix D. Kulis - D - RUJNO VINO
N. Topcagic - E mol - TREBA MI RAME TVOJE
O. Hadzic - E mol - ODEM LI UVENUT CU
S. Saulic - D mol - VJERUJEM U LJUBAV
S. Saulic - D - KAKO SI MAJKO, KAKO SI OCE
S. Saulic - E mol – ODLAZIŠ, ODLAZIŠ
S. Saulic - G mol - UVENUT CE NARCIS BIJELI
S. Susic - ULICA RADJA GRESNIKE
Silvana - E m - NOCAS MI SRCE PATI
Silvana - ZASTO MI SRCE RANI
T. Zdravkovic -D- DVA SMO SVIJETA RAZLICITA
T. Zdravkovic - D - MAJCI
T. Zdravkovic - H mol - PJESME MOJE
T. Zdravkovic - ISPOD PALME NA OBALI MORA
Toshe - E - MOJ DILBERE
Tozovac - C PRAZNA CASA
Tozovac - A JA SAM NEGDJE RUJNO VINO PIO
Z. Golik - C mol - NIJE MENE DUSO UBILO
Z. Kalezic – ZELJO MOJA, NAJSLADJI OTROVE
Uffff preznojih se ajde muzicari pisite gde ste...
Dodato:
Mozda sam omanuo koji dur ili mol ali ko ga sisa....
Care omanuo si sa ritmom u dosta pjesama, recimo:
-Sve ljubavi moje
-Bez tebe je gorko vino
-Vetrovi me lome
-Dijana ljubavi
-Eh kad bi ti
-SJećaš li se one noći
-Pamtim još
-Jedina moja
-Odem li uvenut ću
-Verujem u ljubav
-Željo moja najslađi otrove
su pjesme koje se sviraju sa grčkim ritmom, tačnije sirtaki a s' obzirom da je kasno mrzi me da kucam koje su pjesme u 7/8, a primjetio sam da ima i poneka dvojka pa čak i rumba u tvom spisku...
siemensserbia87
24.06.2009, 00:43
Boze...:D :D :D
sad me sramota...
Sta sam ja ovo lupao ko maksim ko diviziju ...Upravu siii..300%
Verovatno sam bio pijan ili tako nesto...
PS:Ko priznaje pola mu se dodaje :D
MuzicarJasko
21.09.2009, 11:03
pozdrav
imam ponudu da sviram u jednoj nasoj diskoteci u nürnbergu. i zamolio bih vas ako mozete da mi napisete sta se trenutno svira po diskotekama nisam odavno radijo po diskotekama a i kad sam radijo svirao sam samo za zvezdama i njihove pjesme a i to je bilo prosle godine.
hvala unaprijed na odgovorima
poz jasko
MachorBG
21.10.2010, 20:19
Drugari,spisak ritmova i pesama koje idu uz njih da dodate bilo bi OK, jer ima mnogo onih koji koriste fabricke ili univerzalne ritmove u svirci. Budite fer i prema takvim kolegama,
Pozdrav:(
Evo i od mene male koristi :
Bit:
7. Devojka - Joksimovic - G mol
8. Ludujem - Dzenan - G mol
9. Dao sam ti dusu - G mol
10.U ljubav vere nemam - G
11.A ja samo ruke podignem -E mol
12. Mesecina - G mol
13. Miljacka - G mol
14. Lepsa od noci - A mol/H mol ............
Disco dvojka:
15. Madjarica - G mol / u rege je original :)
16. Suada - G mol
17. Zenica bluz - E
18. Ruska - C mol
19. Avlije, avlije - A mol
20. Moja mala nema mane - A mol
21. Evo banke cigane moj - A mol .............
Rumba
22.Tebi moja mazo - G mol
23.Jednom nedeljno - G mol
24. Neverna - G mol
25.Ja baraba a ti vila - G mol
26. Sve se osim tuge deli - C mol
27.Sve je moje tvoje - A mol
28.Hladno je ugri me - D mol
29.Nikada vise - E mol
30.Budim se cesto po noci - E mol
31.Laze mesec - C mol
32.Kraljica budi - Sinan - c mol
33.Dudo - Luis - F
34.Ivana - F
35.Daj te vina - D mol
36.Ana Bekuta - Oluja - A mol
50.Eno dole u kafani - E mol
51.Ej kafano necu vise - E mol
52.Kafana je moja sudbina - E mol
53.Ti meni lazes sve - E mol
54.Put me zove - E mol
55.Jelena - Pejovic - E mol
56.Seherezada - F mol
57.Vencanica - A mol
58.O Sanja, Sanja - A mol
59.Radjaj sinove - Dzej - A mol
60. Otvori mi svoja vrata - H mol
61.I kad me svi zaborave - G mol
62.Pesma od bola - G mol/E mol
63.Cudna zena bese vera - C
64.Veseljak - C
65.Bato bre - A mol
67.Djurdjevdan - E mol
68.Dance - E
69.Ramo ramo - G
70.Ne idi od mene - G
71.Of Jano Jano - G
72.Opa nina nina naj - G
73. Srecan ti rodjendan sunce - A mol
73.Samo nju ne kuni majko - G mol
74.Luckasta si ti - B
75.Sta ucini crni gavrane - G mol
76.Kafanska pevacica - G mol
77.Zena prijatalja mog - G
78.Fato mori dusmanke - G
79.Kad sam decak bio - A mol/G mol
80.Zavede me i nestade - A mol
81.Pitao sam prolaznike - A mol
82.Crna zeno sa ocima plav- A mol
83.Vrati se neno vrati - E
84.Ta je zena varala me - A mol
85.Sudbina me na put salje- A mol
86.Stamena - A mol
87.Ej, otkad sam se rodio - G mol
88.Neznanka - C mol
89. Ostavi mi makar sina - D mol ............
7/8
90.Zagrli me ti - D mol
91.Makednonsko devojce - D mol
92.Volela sam volela - G mol
93.Ajde Jano - G mol
94.Ej evo me - G
95.Cveta - A mol
96.Pusti me - H mol
97.Lipe cvatu - A mol
98. Nemam nemam srece - G mol
99.Bitola
100. Jovano Jovanke
101.Tuginata pusta da ostene
102. Zasto si me majko rodila ......................
malo DVOJKI:
9.Sviraj te nocas - E mol
100.Uz moravu vetar duva - G
101.Ugasila si me - G mol
102.Za Ljiljanu - E mol
103.Pozdravi je pozdravi - G mol
104.Na kapiji zena stoji - Fis
105.Daj mi majko drugi zivot- C
106.Moze covek da promasi - G
107.Ivanova korita - E
108.Imam samo 8 ari :) - D
ponesto Bigin-a
108.Poslednji boem - C
109.Nisam te se nagledao - A mol
110.Kisa je padala -Toma - G
111.Ovo je prica i nama - G
112.Bez tebe je gorko vino - E
113.Ja te pesmom zovem - C mol
114. Ti si me cekala - D
115.Jesen u mom sokaku - D mol
116. Danka
117. Ti ne licis ni najednu
itd itd itd :)
dali moze neko ispisati spisak koje pjesme svira iz disco ritma narodne zabavne osim navedenih
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.