Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Ugradnja USB na KORG PA80

ekoslav
04.06.2009, 14:58
Ljudi jel neko ovo vec uradio. Čito sam na forumu upustva pa sam zainteresovan da ugradim usb....Interesujeme da li je neko vec ugradio i kako funkcionise...

kreso
04.06.2009, 15:15
Pa nije problem ugraditi, samo moraš nabaviti USB interface (karticu) bez kojega to inače ne radi. Inače radi samo orginal karta predviđena za Pa80 i košta nešto više od 100 €.

ekoslav
04.06.2009, 15:18
na forumu ne pise da je namjenska karta za pa80...vec obini usb citac...

kreso
04.06.2009, 15:26
Eto, to je ova kartica : Košta 128 €.

@ ekoslav

A ti stavi onda obični USB čitać pa nam javi jel radi ;-)

ekoslav
04.06.2009, 15:49
znam da to ima..ali uprvo sam na forumu cito da su ovi nasi clanovi radili neku semu i povezali usb sa hd....

gega
04.06.2009, 17:52
@ ekoslav

Pozdrav.
O ovoj temi smo vec opsirno pisali uzduz i popreko..;)

Prolistaj malo i vidjeces da je to to sto ti je kreso napisao.
HD za Pa 80 nije problem ugraditi posto je izvedba kablova fabricki
predvidjena u klavijaturi i Kablovski snop je Kodiran, tako da ne mozes pogresno prikljuciti.
.(isto pisano o temi)
A ako imas USB interfejs mozes ustekati USB Stik ili externi HD pa ne moras Ugradjivati.
Inace ide 2,5" HD koji se isto koriszi u Lap topovima:D
Veliki pozdrav

maricm
04.06.2009, 18:15
ljudi sta vam je daj nemojte covjeka zafrkavat vi mu poslje 5 posta odgovora napisete da je se pisalo o tome a to radite samo da nesto pisete,a ako vec pisete pisite nesto da pomognete.pozdrav

Sejox
04.06.2009, 20:57
Na ovoj temi je nesto pisano o tome:

http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=8090&highlight=pa80

Pominjano je cak i neko uputstvo za to,koje bi trebalo biti u download sekciji,
ako sam dobro procitao.

Pozdrav,

gega
04.06.2009, 21:11
@ sejox

Jeste jeste....pisali smo dosta o tome ,i slike i prevod tutoriala i vrag ga znao sta samo treba prolistati pa ako se ne nadje onda pitati...:">

@maricm
Prvo ...Zdravo kolega
Ne treba se uzbudjivati...samo polako.....
Ovde niko nikoga ne zafrkava.
Kolega je lepo upucen na download sekciju
da nebi pisali opet sve iznova jer tek to bi bilo ,,bez veze,, sto ti kazes.
Ako i sam ukucas u tragac USB pa 80 ili slicno vidjeces da je sasvim jednostavno naci temu....
Znam da je lakse odmah pitati ali ovako se ponavljaju teme...
Znaci bez ljutnje.....idemo dalje;)

KORGX5D
28.02.2010, 23:32
Dakle, da bar nekima pomognem kako da rijese ugradnju USB u korgove pa80, a isto vazi i za korgove pa60, dok odmah na startu da kazem da ovo ne vazi i za pa50 (pa da ne postavljate pitanja u tom pravcu). Jos bih molio moderatore da mozda ovo prebace u novu temu npr. Ugradnja USB-a u Korg Pa60 i Korg Pa80 ili da naprave preglednije rjesenje. Hvala.
Iz ovih prethodnih postova vidimo da postoji i ovo drugo rijesenje koje kosta 128,-eura u startu, ali ja vam nudim rijesenje koje nece kostati 15-ak eura za one koji to mogu sami sebi da urade.
Puno je jednostavnije od ugradnje HD-a u Pa50, a jos jednostavnije od ugradnje Flesh readera u Pa60.
Dakle ovaj zahvat moze skoro svako ko je iole vjest u radu sa lemilicom, da ga i sam izvede.
Sada cu vam prikaciti par fotografija da vidite kako to izgleda, pa ako bude dovoljno zainteresovanih, postavljam detaljna objasnjenja, spisak materijala, shemu i dodatne fotografije.

KORGX5D
28.02.2010, 23:41
Neki mozda nece shvatiti o cemu se radi, jer ovdje imate samo tri fotografije.
Naime, ovdje ugradjujete USB na meinbord plocu od korga Pa60 i Pa80 i to upravo na mjestu gdje je to predvidjeno vec od strane elektroinzinjera, samo sto nisu u montazi (iz meni nepoznatih razloga) USB i odmah ugradili.
Dakle, kupite nekoliko dijelova i samo ih polemite na vec predvidjeno mjesto i prema predvidjenoj shemi.
Napominjem jos da ce te svi vi koji posjedujete Pa80 i sami vidjeti da je na tom mjestu kod njih vec predvidjen i kockasti utor koji sam treba malo stisnuti i izbiti kako bi USB napasovao na svoje mjesto.

Lijepi pozdravi!

meko
01.03.2010, 04:15
Evo ja sam zainteresovan.

amavrenski
01.03.2010, 07:41
evo i ja sam zainteresovan. posto sam pre koji dan pazario pa80.
jos samo jedno pitanje, posto sam za sad neupucen: koja je svrha ovog USB prikljucka, sta dobijam time?

jaskooo
01.03.2010, 13:41
Evo racunajte i mene za zainteresovanost:-) Druze, stavljaj uputstva i sheme:)

amavrenski
12.03.2010, 01:24
i, jel ima nesto od ovoga?

CraZyKORG
20.03.2010, 00:34
Prikljucujem se timu KorG Pa80 - USB!
Ja sam "ZA"...
Samo me jedno zanima,kao i kolegu "AMAvrenski"...
Da li je svrha USB-a ista kao i HARD-a ?!

panovicdragan
20.01.2011, 11:45
da li gresim ili je ovo sve nedoreceno?

gega
20.01.2011, 14:02
Dakle, da bar nekima pomognem kako da rijese ugradnju USB u korgove pa80, a isto vazi i za korgove pa60, dok odmah na startu da kazem da ovo ne vazi i za pa50 (pa da ne postavljate pitanja u tom pravcu). Jos bih molio moderatore da mozda ovo prebace u novu temu npr. Ugradnja USB-a u Korg Pa60 i Korg Pa80 ili da naprave preglednije rjesenje. Hvala.
Iz ovih prethodnih postova vidimo da postoji i ovo drugo rijesenje koje kosta 128,-eura u startu, ali ja vam nudim rijesenje koje nece kostati 15-ak eura za one koji to mogu sami sebi da urade.
Puno je jednostavnije od ugradnje HD-a u Pa50, a jos jednostavnije od ugradnje Flesh readera u Pa60.
Dakle ovaj zahvat moze skoro svako ko je iole vjest u radu sa lemilicom, da ga i sam izvede.
Sada cu vam prikaciti par fotografija da vidite kako to izgleda, pa ako bude dovoljno zainteresovanih, postavljam detaljna objasnjenja, spisak materijala, shemu i dodatne fotografije.

Kolega KORGXD5

Kolega koliko vidim razumete se oko ovih stvari ili vam bar nije strana materija. ;)
Ne bi sada da vam se uplicem u zapoceto delo ali.... po vasem misljenju ...koliko treba interesnata biti na forumu da biste vi bili voljni da dovrsite objasnjenje oko USB interfejsa...? Ako hocete ljudima pomoci onda dovrsite vas post od februara 2010.godine i nemojte davati na kashicicu kao u apoteci. Nemam dvojbe da to umete i ne mislim nista lose samo me iritira ovaj nacin davanja informacija na porcije.
Hvala :)
pozzzzzz

x3meSRB
21.01.2011, 15:37
Stvarno ne bi bilo loshe da se ubaci postupak, ovako "na kasicicu" ne vidim kuda vodi da se ne obrishe tema, znamo svi da je vrerovatno moguce, ali ne znam kako, tj. nemamo dovoljno inventivnog znanja da to sami odradimo, ali ako ima detaljno uputstvo verujem da bi dobar deo nas, koji poznajemo osnove elektronike probao da odradi takav zahvat...

p.s. dal je moguca ugradnja usb-a na pa1x....

gega
21.01.2011, 16:43
Ja sam vec jednom postavljao ovo na dovnload sekciju.
Evo u PDF formatu ponovo ....sa objasnjenjem na Nemackom....ako je problem jezik....prevescemo.

Minicevac
24.02.2011, 22:44
Ova ugradnja je bitna za one koji imaju Korg pa60,80 i u njima hard diskove i sad da nebi podatke prebacivali pomocu flopy diska lepo se ugradi ova plocica i napravi se usb kao sto ga imaju Korg pa1x/pro i mnogo brze i jednostavnije komuniciraju hard disk(koji je u klavijaturi) i vas kompjuter...Uskoro planiram da na svojoj klavijaturi odradim ovo i cim odradim,slikam sta i kako i kacim da dovedemo ovu temu kraju...

Minicevac
19.04.2011, 23:44
Da li neko od vas ima uslikanu plocu sa Korg-a pa1x na mestu gde se nalazi usb port...Ja sam zalemio taj deo na svom Korgu pa80 na mestu gde je kolega x5d pokazao i gde je predvidjeno ali ocigledno fali jos koji element da bi to funkcionisalo...Imam hard disk u klavijaturi i hteo bih da ga putem tog usb porta povezem sa kompjuterom i ubrzam prebacivanje podataka kao sto je to vec moguce na sledecem modelu posle pa80-ke na pa1x...

Minicevac
20.04.2011, 03:15
Na korgu pa 80 je vec odvojeno mesto za taj deo koji nisu fabricki odradili do kraja nego su tu opciju zavrsili na pa1x-u tek...I sa prednje strane gde su izlazi stavljen je otvor gde se stavlja usb port...Ja sam to zalemio ali ocigledno fale jos neki delovi...

x3meSRB
22.04.2011, 16:04
Eh sad sam tek video tvoj post, juce mi je ceo dan bila otvorena, slikacu kad otvaram sledeci put da je ofarbam.... pozdrav.

meko
16.05.2011, 16:40
Kolega Korgx5D.Imam pa 80 i jedva cekam da ubacis sve sto je potrebno za ugradnju usb-a.Ako mozes i zelis pomoci ja sam zainteresovan.Hvala unaprjed.

agrimo
10.12.2011, 21:55
pozzzz... interesuje me samo dali ce neko od vas da pokusa da zavrsi ovu temu , dali je moguce ubaciti usb, i kako ( uputstvo ) .hvala unaprijed

gega
10.12.2011, 23:12
Da moguce je ugraditi USB interfejs.....nekako je i logicno posto je izvedba za HD na svakoj PA60 i PA80 ueadzena sa kodiranim zicama. Na zapadu su se od pocetka ta dva modela prodavala sa fabricki ugradzenim HD ima samo su na balkanu prodavci hteli jos malo da ucare:D
Ja sam vec postavio na dovnload sekciju opis ali beshe gi davno.
Ako ne nadzes sllucajno na forumu zvirni na google i ukucaj Korg PA80 USB interface i naci ces i slike i prodavnice gde mozes naruciti. Onomad je taj deo kostao oko 180 Eura. Pa puno srece;)
Dodato:
http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=4075

vucko001
14.01.2016, 18:29
Evo posle dužeg vremena javljam se da završimo ovu temu. Naime ja sam počeo sa ugradnjom ali sam zastao i fali još nešto da bi se završila komunikacija. Ako ima zainteresovanih ja mogu da postavim sve što sam ugradio i uradio, da napišem, pa da zajednički rešimo konačno ovu misteriju. A svakako svima će služiti i značiti puno.

Ovim putem pozivam sve članove dobre volje da pomognu.

Pozdrav!

Fekete
14.01.2016, 19:31
kolega, evo vjerujem da će ti ovo pomoći što sam postavio u download sekciju. www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=18656#axzz3xFFpoKAI To je uputstvo za ugradnju USB Interfejsa u Korg PA80 na Srpsko-hrvatskom jeziku, a ima i na Engl. Pa kad moderatori odobre može si skinuti kome bude trebalo. Ja isto imam korg pa8 no nisam htio prčkati po njemu jer se baš i ne kužim u te stvari i ne bih želio napraviti neku štetu, tako da ja to nisam radio. No valjda će ti ostale kolege koje imaju iskustva s tim moći bolje pomoći. Koliko vidim nemaš još uvijek odobren download pa ako želiš da ti pošaljem uputstvo na tvoj mail, javi mi se na pp.

vucko001
14.01.2016, 21:43
Druze hvala tebi na pomoći, i na ovom postu, ali to u download sekciji je koliko znam uputstvo za ugradnju interface-a sto ide umesto video board, tj. ona skuplja varijanta sa karticom. A ovde što ja hoću jeste varijanta što se usb ugrađuje direktno na ploči i dosta toga sam uradio, ali fali još nešto a ne mogu da skontam šta je to.

Voleo bih da rešimo to i da zatvorimo ovu temu.

Pozdrav

Fekete
14.01.2016, 22:50
nisam pregledavao to uputstvo, kad sam vidio tvoj post sjetio sam se da sam imao to na kompu negjde, pa reko valjda je to to. Ja sam ti poslao na mail pa ti vidi. Ako ti pomogne odlično ako ne, šteta jer ja drugo nemam ništa više. Pa već će ti pomoći netko onda od iskusnijih kolega koji su to već radili.

vucko001
15.01.2016, 00:40
Uputstvo koje si mi poslao je upravo ono o kome sam ti pričao, a meni treba ono što je početo baš na ovoj temi ugradnja na samoj ploči.

Tebi hvala druže svakako na pomoći i dobroj volji. Čekaću da se neko javi ako želi i da rešimo ovo a ja ću rado postaviti sve ono što sam ja uradio oko toga.

Pozdrav i svako dobro želim.