Pokaži Full Verziju : Pa50 Global?
sale0230
25.05.2009, 21:53
Znam da je ova tema vec otrcana, ali moram opet da pitam nesto.
Kako da snimim podesavanja u globalu, da kad upalim klavijaturu pojavi se ritam i assignable slider bude aktiviran i sve spremno za svirku. kad upalim meni se pojavi No style i ne radi assignable slider, pa moram ono SONG PLAY itd...
Sve sam probao i drugi GLOBAL da ucitam i da ostavim u PROGRAMS folderu samo USER1, USER2 i USERDK, ali nece. Radi mi samo kad ucitam neki ceo set koji je tako uradjen, ali kad ubacim samo GLOBAL od tog seta u moj, nista!
Ovako,
namjesti si sve kako želiš, znači odaberi neki početni ritam, Assignable Slider, blablabla, i onda odaberi SAVE GLOBAL,ali prije toga moraš isključit GLOBAL protect i stavit na OFF, a kad snimiš, onda ga stavi na ON
Imao sam dva PA 50 i isti slučaj,rješavao sam na isti način kao i ti.Upisivao sam novi OS,kompletan reset sa 5 flopija,ali uvjek ista stvar.Kvalitet čipova na Korgovima je katastrofa,ne samo kod PA 50,nego i kod skupljih modela.To im je velika mana.Pozdrav!!!
A ljudi moji pa kako to možete pričat????:mad:
Ja sam evo imao Korg PA50 dvije godine, i nikad, al apsolutno nikad nisam imao problema sa njim, niti se ikad zablokirao, a svirao je stalno, i na svirkama, i kod kuće, i po vlazi, i po vrućini, sparini, malte ne i pokiši.
I kako sam ga poriktao, tako je i radio, super.
Izvini,druže,Svirko,ali nemam razloga da lažem.Nemoj samo reći da je PA 50 kvalitetno odrađen.Što se tiče softvera je O.K.,ali sve ostalo je katastrofa,da se ne lažemo.Potrefio se i po koji dobar,ali većina,nakon kratkog vremena,počne praviti probleme.(Dakle,govorim argumentovano i iz iskustva,nisam ni Yamahin,ni Rolandov plaćenik)Pozdrav!!!
blatusan
25.05.2009, 22:39
Neznam svirko...ja sam to sve davno pokuso a evo i sad na pa50, al nema sanse. OStaje sve isto! Jednom sam bio provalio kako al nemogu se sjetit! Ulavnom tako meni ne ide! Pozdrav, Alen!
Jooooj, jooooj, jooooj,
mene starca tjerate da moram sad pretraživam teme.
Bilo je već riječi o tome, samo dok ja to pronađem......to je već teže u ovim godinama.....
@makso68
ne kažem da je pa50 vrhunski napravljen i kvalitetno, al moj se nije nikad pokvario šta se tiče software-a, niti šta se tiče nekog blokiranja
BoleroBend
25.05.2009, 22:54
JEDINO sto sam primetio je kad je ukljucen sinhro-start/stop i pri tom menjate transp ritam prestane sa radom! eto.
to no style se desava uglavnom posle promene setova.
odaberi set koji hoces i snimis ga. ucitace ti se na pocetku 1-1 boja iz preformanse i njen parni ritam.
inace svaki put kad budes brisao user 4,5,6,... da bi ti funkc slajder ucitace ti se pomenut paket boje i ritma.
to je ukratko.
Pozz. I ja trebam taj assion slider srediti. Na nekih boja ne radi :( kako da to namjestim?
pozdrav
sale0230
25.05.2009, 23:18
Ljudi sve sam probao, stavim Global protect na off, snimim global, cak sam probao i globale iz drugih setova da ubacim pa tako snimim, ali nema pomoci, uvek samo NO STYLE... Ja ne mogu da verujem da to ne moze da se uradi!:(:mad:
BoleroBend
26.05.2009, 00:12
ovako sale:
odaberes neki ritam koji zelis. ukljucis "stile change" i ides na write disc i snims ga u preformansi 1-1 (znaci na prvu boju u pref). jer se ona uvek louduje na pocetku.
i taj ritam ce ti se pojavljivati uz tu boju.
ne znam kako jednostavnije da ti objasnim
sale0230
26.05.2009, 10:17
I ovo sam probao i to jedno 10 puta na razne nacine, ali NISTA.
ja sam imao takav slucaj sa korg pa 80 i resio sam ga jako jednostavno ucitavanjem novog seta i kad sam ucitavao program ucitao sam samo bank 1 i bank dva i dk naravno ako ucitas sve automatski onda ti dolazi do tog pardon sranja znaci ucitaj nak 1 bank dva i dk i reseen problem
Slušaj !
napravi reinstal O.S-a preko fade in/out tipke. Znači, umetni sistemsku disketu i pusti ga da obnovi OS. Tada mu ponovno daj 5 disketa s resurcama.
Kad si to napravio, uzmi neki SET za koji si siguran da nema neki bag ili krivu sys-ex instrukciju (takozvani virus).
S njega očitaj samo performance, stylove i SAMO iz program moda User1, User 2 i UserDK. Nemoj slučajno očitavat ostale programe (3,4,5...).
Tada uzmi praznu disketu i sve to presnimi kao SET na nju. Sad si siguran da ti je taj SET 100 % ispravan.
Kad jednom zahebeš global s globalom nekog drugog seta onda se dešavaju ovakovi problemi.
Tebi sad kaže da u setu nema styla koji je u prvoj performanci selektiran iako je on u USER Stylovima zato jer ti je postavka globala oštečena.
Ubuduće kad snimaš tuđe setove, tada iz njih očitaj samo style, performance (ako trebaš) i kako sam naveo iz program direktorija samo Usere 1,2 i DK. Ostalo ni u bunilu ne. Isto tako pazi da ne očitavaš setove s tercama preko oscilatora (obično se postavke nalaze u User DK). To su setovi u pravilu s Pa80, iako su naizgled slični i isti struktura i rad procesora, a i sam OS je puno jači nego na Pa50. Znači, ako želiš terce na Pa50 onda nađi SET u kojem su terce rađene samo za njega tj Pa50 (ne od Pa80).
Učini ovako kako sam ti reko i rješit češ problem.
sale0230
26.05.2009, 12:13
Ok, hvala na pomoci. Probacu i nadam se da cu resiti problem.;)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.