PDA

Pokaži Full Verziju : Pa50 Global?

sale0230
25.05.2009, 21:53
Znam da je ova tema vec otrcana, ali moram opet da pitam nesto.
Kako da snimim podesavanja u globalu, da kad upalim klavijaturu pojavi se ritam i assignable slider bude aktiviran i sve spremno za svirku. kad upalim meni se pojavi No style i ne radi assignable slider, pa moram ono SONG PLAY itd...
Sve sam probao i drugi GLOBAL da ucitam i da ostavim u PROGRAMS folderu samo USER1, USER2 i USERDK, ali nece. Radi mi samo kad ucitam neki ceo set koji je tako uradjen, ali kad ubacim samo GLOBAL od tog seta u moj, nista!

svirko
25.05.2009, 22:06
Ovako,

namjesti si sve kako želiš, znači odaberi neki početni ritam, Assignable Slider, blablabla, i onda odaberi SAVE GLOBAL,ali prije toga moraš isključit GLOBAL protect i stavit na OFF, a kad snimiš, onda ga stavi na ON

makso68
25.05.2009, 22:08
Imao sam dva PA 50 i isti slučaj,rješavao sam na isti način kao i ti.Upisivao sam novi OS,kompletan reset sa 5 flopija,ali uvjek ista stvar.Kvalitet čipova na Korgovima je katastrofa,ne samo kod PA 50,nego i kod skupljih modela.To im je velika mana.Pozdrav!!!

svirko
25.05.2009, 22:13
A ljudi moji pa kako to možete pričat????:mad:

Ja sam evo imao Korg PA50 dvije godine, i nikad, al apsolutno nikad nisam imao problema sa njim, niti se ikad zablokirao, a svirao je stalno, i na svirkama, i kod kuće, i po vlazi, i po vrućini, sparini, malte ne i pokiši.
I kako sam ga poriktao, tako je i radio, super.

makso68
25.05.2009, 22:35
Izvini,druže,Svirko,ali nemam razloga da lažem.Nemoj samo reći da je PA 50 kvalitetno odrađen.Što se tiče softvera je O.K.,ali sve ostalo je katastrofa,da se ne lažemo.Potrefio se i po koji dobar,ali većina,nakon kratkog vremena,počne praviti probleme.(Dakle,govorim argumentovano i iz iskustva,nisam ni Yamahin,ni Rolandov plaćenik)Pozdrav!!!

blatusan
25.05.2009, 22:39
Neznam svirko...ja sam to sve davno pokuso a evo i sad na pa50, al nema sanse. OStaje sve isto! Jednom sam bio provalio kako al nemogu se sjetit! Ulavnom tako meni ne ide! Pozdrav, Alen!

svirko
25.05.2009, 22:51
Jooooj, jooooj, jooooj,

mene starca tjerate da moram sad pretraživam teme.
Bilo je već riječi o tome, samo dok ja to pronađem......to je već teže u ovim godinama.....

@makso68
ne kažem da je pa50 vrhunski napravljen i kvalitetno, al moj se nije nikad pokvario šta se tiče software-a, niti šta se tiče nekog blokiranja

BoleroBend
25.05.2009, 22:54
JEDINO sto sam primetio je kad je ukljucen sinhro-start/stop i pri tom menjate transp ritam prestane sa radom! eto.

to no style se desava uglavnom posle promene setova.
odaberi set koji hoces i snimis ga. ucitace ti se na pocetku 1-1 boja iz preformanse i njen parni ritam.

inace svaki put kad budes brisao user 4,5,6,... da bi ti funkc slajder ucitace ti se pomenut paket boje i ritma.
to je ukratko.

erno11
25.05.2009, 23:11
Pozz. I ja trebam taj assion slider srediti. Na nekih boja ne radi :( kako da to namjestim?

pozdrav

sale0230
25.05.2009, 23:18
Ljudi sve sam probao, stavim Global protect na off, snimim global, cak sam probao i globale iz drugih setova da ubacim pa tako snimim, ali nema pomoci, uvek samo NO STYLE... Ja ne mogu da verujem da to ne moze da se uradi!:(:mad:

BoleroBend
26.05.2009, 00:12
ovako sale:
odaberes neki ritam koji zelis. ukljucis "stile change" i ides na write disc i snims ga u preformansi 1-1 (znaci na prvu boju u pref). jer se ona uvek louduje na pocetku.
i taj ritam ce ti se pojavljivati uz tu boju.
ne znam kako jednostavnije da ti objasnim

sale0230
26.05.2009, 10:17
I ovo sam probao i to jedno 10 puta na razne nacine, ali NISTA.

davidr
26.05.2009, 11:01
ja sam imao takav slucaj sa korg pa 80 i resio sam ga jako jednostavno ucitavanjem novog seta i kad sam ucitavao program ucitao sam samo bank 1 i bank dva i dk naravno ako ucitas sve automatski onda ti dolazi do tog pardon sranja znaci ucitaj nak 1 bank dva i dk i reseen problem

kreso
26.05.2009, 11:24
Slušaj !

napravi reinstal O.S-a preko fade in/out tipke. Znači, umetni sistemsku disketu i pusti ga da obnovi OS. Tada mu ponovno daj 5 disketa s resurcama.
Kad si to napravio, uzmi neki SET za koji si siguran da nema neki bag ili krivu sys-ex instrukciju (takozvani virus).
S njega očitaj samo performance, stylove i SAMO iz program moda User1, User 2 i UserDK. Nemoj slučajno očitavat ostale programe (3,4,5...).
Tada uzmi praznu disketu i sve to presnimi kao SET na nju. Sad si siguran da ti je taj SET 100 % ispravan.
Kad jednom zahebeš global s globalom nekog drugog seta onda se dešavaju ovakovi problemi.
Tebi sad kaže da u setu nema styla koji je u prvoj performanci selektiran iako je on u USER Stylovima zato jer ti je postavka globala oštečena.
Ubuduće kad snimaš tuđe setove, tada iz njih očitaj samo style, performance (ako trebaš) i kako sam naveo iz program direktorija samo Usere 1,2 i DK. Ostalo ni u bunilu ne. Isto tako pazi da ne očitavaš setove s tercama preko oscilatora (obično se postavke nalaze u User DK). To su setovi u pravilu s Pa80, iako su naizgled slični i isti struktura i rad procesora, a i sam OS je puno jači nego na Pa50. Znači, ako želiš terce na Pa50 onda nađi SET u kojem su terce rađene samo za njega tj Pa50 (ne od Pa80).
Učini ovako kako sam ti reko i rješit češ problem.

sale0230
26.05.2009, 12:13
Ok, hvala na pomoci. Probacu i nadam se da cu resiti problem.;)