PDA

Pokaži Full Verziju : neispravni setovi!!!!!!!!


svirac
12.06.2006, 22:18
Pozdrav ljudi. prošli tjedan sam pitao u vezi tipke za transpose i value tipke,nisu mi radile. Bio sam zauzet pa nisam stigao odgovoriti. probao sam učitati GLOBAL iz ispravnog seta i radi sve ali nakon nekog vremena ponovo se pobrka. Učitat ću fabričku postavu ali bi htio da mi onaj iskusniji kolega ponovo ostavi svoj e-mail,da mu mogu poslati ove setove da ih pregleda jer sigurno oni ne štimaju

svirac
18.06.2006, 19:40
Dajte ljudi hoće li iko pomoći. Skinuo sam te setove odavde i klavijatura s njima zablokira a ima u njima nešto stvarno dobrih stvari, koje bih htio imati ponovo u klavijaturi, pa nek neko od iskusnijih članova ostavi e-mail da mu pošaljem te setove da ih provjeri

blatusan
19.06.2006, 18:52
Ako je tvoja klavijatura pa 80, Posalji te setove na zenican@hotmail.de Ja cu vidjeti sta je sa njima ili ako su sa yu-midi-a reci koji su pa cu skinuti sam.
Pozdrav, Alen.

Vaxter
19.06.2006, 19:26
Bilo bi dobro da i mi znamo koji su to fajlovi, ako su odavde, i da ih proverimo.
Ne volimo ni mi kad imamo neispravnih ili, josh gore, virilnih fajlova ovde... :)

svirac
19.06.2006, 21:57
Evo ovako. Kad sam slagao sebi set, koristio sam mnoge setove tako da sam možda sad neki i izostavio ali ako vidite da su ovi u redu potrudit ću se pa naći i ostale setove ili vam poslati ovo što sam dosad složio pa provjerite.
AZIZ_CATIC.SET, BOJE_korg_pa80, KORGA-STYLE1.SET, NOVI-MIX.SET, KORG_PA80_12_Dugmetara,

blatusan
19.06.2006, 22:15
Haj posalji taj set ja nemam pojma gdje je? I objasni sta bude tacno sa klavijaturom. Dali totalno zablokira ili ?????
POZDRAV

blatusan
19.06.2006, 22:47
Majstore. (.rar file) kao sto si ti meni poslo, nemozes stavljati u klavijaturu. barem kod mene neide. Neide ni na pa50 ni na pa80. Vidi, mozda si pogresno poslo.
POzdrav.

svirac
20.06.2006, 15:00
Prebacio sam u .rar file jer ne mogu ga poslati e-mailom kao običan folder, a ti ga ponovo prebaci nazad. Potreban ti je WinRAR i imaš opciju extract. Tada ga može klavijatura pročitati. Ja te setove nisam lodao kompletne tako da neznam s kojim je greška nego sam si sve copirao sa diskete na hard disk i onda loadao komponentu koja mi paše. A klavijatura nije zablokirala već kako i na početku teme piše samo odjednom neke tipke nisu reagirale. Ajd probaj sad pa mi javi a možda je i vaxter provjerio

svirac
21.06.2006, 12:53
Pozdrav. Alen jesi uspio šta. Ajd mi javi barem za onaj moj set jer njega sad koristim da znam šta da maknem iz njega

blatusan
21.06.2006, 14:01
E sta ima. Ja sam pokuso preokrenut ali nisam uspio(sa rar file). Ivini buraz, ja sam malo smotan sto se tice kompijutera. Ako hoces mozes doc na msn,imas moju adresu. A ako nemozes ili sta ja znam. Stavi fajlove u bilo koji ordner smao da nije (ZIP) i onda posalji preko e-maila, eh onda biih trebo dobit normalno.
Pozdrav.Alen

Aziz
21.06.2006, 14:29
Zdravo Druze!
Ritmovi i boje na Aziz_Catic.SET vucuse sa FlashCard 16 MB. Ako nemas istu karticu kao sto taj set zeli, nece ti svirati kako je namjereno jer ti nemere naci drum kits i boje za ritam. Ti to sam sebi mores nastimati preko Record ili Track Select. Ako imas neki drugi FlashCard nacice ti boje i drum kitove ali nece svirati kako je namjereno jer nisu iste boje i drumkitove ko sto je na kartici za te ritmove..
(Taj Aziz_Catic.SET to je moj set sto sam uploadao 2004 godine, pa neproporucujem ga zbog bas toga problema sto raja nema Karticu koju ja koristim.)

A ima i slucajeva da narod uploada samo style mapu u setu, ili da uploada style mapu a ne program za ritmove.. Pa nejde kako treba, onda sam trebas stimati na Track Select ili na Record..

blatusan
21.06.2006, 14:46
Ahaaaa, to je. Onda sam ja mislio da je skroz nesto drugo. To se i kod mene zna desit. Treba cijeli set loadati na klavijaturu tako da bi klavijatura mogla da cita ritmove kako su pravljeni. To sznaci: Global, Performance, Program i naravno style. A kao sto kolega kazemozes promjenit to na " record mode" Kod nekih setova je tako kod nekih nije, sve zavisi na sta ti stavljas te ritmove.
Pozdrav.Alen