Pokaži Full Verziju : Sjecate li se vaseg prvog instrumenta?
Za muzicare sa duzim iskustvom:koji je bio vas prvi instrument,kako ste ga nabavili i sta mislite sad o njemu s obzirom na napredak tehnologije i poredjenje sa vasim sadasnjim instrumentom?
Dodato:
Evo ja cu prvi.Moja prva klavijatura bila je Kawai PK-50,imala je male dirke,fabricke boje koje lice kao da sviraju dva poker aparata ali ja za mene tad bila mrak,bio sam prezadovoljan!I jos kad sam sa njim nabavio i neki Casio koji je bio preteca aranzera,to je bila radost!!!A sto se tice poredjenja sa danasnjim instumentom.....no comment!
Hehe dobra tema, nostalgicna! E moja prva kljava je bio Roland JUNO 106 u to vrijeme bio mocan instrument imao extra portamento, e onda usljedi kratka pauza i 9o ili 91 kupim Roland E-70 u to vrijeme zadnji krik mode platim ga 3900 DM u Banj Luci kod Mise i onda negdje 97 njega zamjenim mozete mislit "jedan za jedan" za DX 11 koja je tad vrijedila oko 700 DM, e od tad sam se namjenjo svasta svake godine nesto drugo i na kraju PA-50 i meni sluzi sta cu!!!!!
jeftabgd
02.05.2009, 01:47
Prvu harmoniku sam dobio u petoj godini i to je bila najmanja ali PRAVA dugmetara na svetu.Posle sam tek saznao da je kostala pravo bogatstvo jer je covek to pravio specijalno za mene.Italijanski delovi,sve full.Posle sam negde u devetoj godini dobio Paolo Soprani,96 basova,koja mi je ostala u najlepsem secanju i sad bi mnogo voleo da imam takvu harmoniku ali nazalost izgubio joj se svaki trag(a prevrnuo sam pola Beograda da je nadjem).Ovo sve posle je klasika,Dallape,Guerrini,Rolandi,Korgovi,Yamahe i sl.Sto se tice kvaliteta ove dve harmonike to je vrh,kraj sveta a prva klavijatura mi je bila Yamaha SHS-200(ono njesra kao gitara)i imala je ping-pong farbe da se covek upisa od smeha.Ali u to vreme je to bila atrakcija.Napravio sam kabal od 10m i selotejpom ga ulepio sa strujnim kablicem od adaptera koji sam takodje produzio na 10m,i sa tim sam trcao po sali(tad sam bio u narko-alkoholnoj fazi),bljak.
@alen 248
Hm,Roland Juno 106,imao sam ga i ja,cista analogija,nema sranja semplova,oper.sistema,nema cak ni displeja.Samo upalis i sviras.:lol:
Dodato:
Ustvari,mislim da je imao numericki displej!
Jeste imao je onaj numericki displej sa dvije cifre!
Svirac bt
02.05.2009, 18:50
Ja sam imao First austria jedan "aranzer" :)) od malih noga ja profisionalanac =)) za 99 boja i 34 ritmova ;)
aleksandar031
02.05.2009, 18:53
Prva masina roland JV30:p
mala harmonikica i mali casio neki,pa kad sam malo porastao sam nasledio caletovu harmoniku jos kad je on bio mali :),pa onda casio cz3000...
svirac007
02.05.2009, 19:22
1984 neka crvena welmeisterica a 1990 yamaha PSR60 pa M1 .....
gogi-japanac
02.05.2009, 19:57
'92 sam dobio na poklon od prijatelja malu crvenu Weltmaister harmoniku od 48 basova......tad sam bio najsrecniji covek na svetu,pa onda '96 sam dobio od oca Royal Standard harmoniku od 120 basova....ljudi ako mi verujete ja sam jedan period spavao sa njom......eto koliko sam bio srecan,da bi '98 seo mojima na glavu da mi kupe klavijaturu na sta su oni vremenom pod mojim pritiskom i pristali....(jadni ljudi pored mene :D).
Te '98 za moj rodjendan su mi kupili moj prvi sintisajzer Yamaha Cs1X koji sam koristio do kraja vojske '03.Posle sam imao Yamaha DX-11,V-50,G-800,PA-80 (+opet Yamaha V-50),PA-800.....................da bih sad svirao na Roland XP-30 i Yamaha Tyros II.
@gogi-japanac
E to je bila ljubav prema iskrena instrumentu!!! Spavati sa harmonikom!!!Bravo majstore!:x
Moj prvi instrument je polovinska violina,koju mi je pokojni otac kupio u Češkoj,a od tezgaroških instrumenata gitara Ibanez Les Paul,crni,koji mi je ostao u Zenici,kad sam izbjegao,na početku rata.To mi je,ujedno,i najdraži instrument.Dugo sam je tražio da je otkupim,ali nisam uspio.Još uvjek je tražim.A,prva klavijatura mi je Yamaha PSR 630,koju sam kupio '97.god.u Beogradu.Pozdrav svima!
Prva je bila "Eko Tiger", kupio sam je 1984. godine. Bila je tu klavijatura koju nisam sam mogao da nosim do auta i iz auta, ali na svu srecu, tada sam svirao R'n'R, pa od gitarijade do gitarijade.
Posle nje - Yamaha PSS480, male dirke, 100 boja i 100 ritmova.
Potom sledecim redosledom: Korg Poly800, Yamaha DX7, DX21, Proteus modul, kontrabas, PSR1000, Korg X5d, drugi kontrabas, PSR3000. I tu sam sada, sa PSR3000 i X5d. I, naravno, jedan kontrabas.
b.o.Y.c.h. ČK
04.05.2009, 16:36
Dakako, tema mi se sviđa...
Ja ću do kronološki poredati..Prva klavijatura bila je, neki "kansai", kupljeno negdje na placu (imala 16 ritmova i 100saundova), druga je bila još lošija od ove prve hehe "bontempi europa series"(još i danas radi,al ja sam siguran da većeg sranja nema),slijedi Yamaha PSR-78 to je bila senzacija dok sam kupio svi su došli na promatranje...Onda dalje Roland E - 86, već malo bolja stvarčica, zatim Korg 01/Wfd (time su započele prve gaže)...Onda je došlo pravo doba pa sam kupio Yamahu psr 3000 i kurzweil k2000, dan danas se time služim...
A uslijedit će ovako- Tyros 3, Tyros 4, Tyros 5 pro i tako dalje...hehe
ja cu da kupim tyros 3 kad izadje tyros 10 =))
diplomac
04.05.2009, 17:46
Da i to http://i489.photobucket.com/albums/rr252/Swobet90/Ethnic/a-Harmonika.gif
yamaha psr al ko zna koji je broj imala je tri oktave i to one male dirke =)),pa roland e 96,pa roland g 800, pa roland g 1000,pa onda teska srca sa rolanda na korg pa80 koga jos tamburam,samo mi je slika na avataru stara,gore je u medjuvremenu "legao" LE.
jeftabgd
04.05.2009, 18:37
@CAKA012-Secam se te Eko tiger klavijature.Ja sam u to vreme imao Elka concord112,tezak 45kg.Dvojica su je jedva nosila.To je takva grobina da je to tesko opisati.
yamahapassion
04.05.2009, 19:22
Moj je prvi sint bio marke satellite (tada sam cuo za tu marku i vise nikad). Imao je (cak) 8 kanala polifonije. Kasnije sledi harmonika, neka weltmeister, ona manja, za pocetnike, nju sam poklonio, i dan danas mi je zao, ne zato sto sam ju poklonio, nego sto je taj momak kome sam dao imao interesovanje za muziku celih 2-3 nedelje. Onda dodje yamaha PSR6 (takodje poklonio kasnije), koja je imala na bass-u legato :confused: Ni dan nadas ne mogu da objasnim zasto su na tom modelcicu uradili to. Inace sint je i dan danas ziv, sa par propalih gumica, ali radi.... Od ozbiljnijih sprava Casio CTK731, korg is50, i sad yamaha PSR S700.
A sjecate li se razglasa na kojima smo nekad radili!Jbt,svadba se radila na Montarba od 100w (onaj sto se otklapa i sto ima disk eho),dvije kutije i svi bili zadovoljni!(i bilo vise para).A sada bez 2kw niko ne izlazi na svadbu,brdo kutija,svi gosti ogluve i....nema para kao sto je bilo!:lol:
RadeKOKI
07.05.2009, 01:08
wooooow dobra tema :D pa da pocnem prve dve na kojim sam ucio su bile ELKA SOLIST 505, i Farfisa (nemogu se setiti modela al cu naci sliku da vidite to cudo od 100kg dvomanualno sa ritam masinom) i naravno neizbezno pojacalo LESLIE 760, zatim DX9 i YAMAHA PS6100 :) posle toga KAWAI K1, KORG M1 i Roland D50, pa zatim dolazi Roland E-86 cudo tehnologije koje je kostalo 4600 DM, posle duzeg vremena je zamenjen za KORG X5, i kupuje se KORG I3 pa se menja X5 za X5D, posle toga dolazi KORG is40, pa General music WK4 koji se prodao brzo, dolazi odma nov i30 pored i30 se dokupljuje is35 (zbog vokodera), jedno vreme D70 (mesec dana) pa Roland JV35 i isto kratko mesec-dva zamena glava za glavu za Roland U20, posto sam zabatalio neke te bendovske svirke pravac na G800 i GENERAL MUSIC WX2, zatim dobijam na poklon od drugara Riste CZ-1000 i dokupljujem modul U220 (idealna tezgaroska varijanta T3+CZ+U220 znam provereno :D ) zatim kupujem KORG T3 (koji imam i dan danas) i YAMAHU DX7 (nju sam prodao na tezgi), posle DX21,....nemogu se vise ni setiti bilo je svacega. Samo znam da sam najlepse pare i naj duze radio sa E86 :D i naravno G800. Novije vreme bio je jedan VA7 pa EM2000 i sad G70 a bice toga jos samo da je zdravlja i posla ;)
Bila su ovakve teme vec.
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=3491
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=1256&highlight=prva+klavijatura
Da..... Klavijatura Casio WK 12000 sa 76 Dirki,uvezena i djavolski skupa.
Kada su mi rekli cijenu sa carinom,odmah sam poceo gledati da slucajno dirke nisu pozlacene:lol:
Sorry ako sam ponovio temu,ali neko ko se registruje ove godine treba da prelista sve teme od prije 4-5 godina unazad da bi postavio temu.Slazem se,trebalo bi pogledati,ali u moru tema mala je vjerovatnoca naici na podatak da li je ona vec bila a da ne kazem koliko treba vremena da se sve to pregleda.I onda gubis volju.A zasto bi clanovi koji su kasnije registrovani bili uskraceni za neku od ovakvih tema jer je sigurno nece pronaci tamo ako je postavljena 2005.godine.Na forumu je uglavnom mostvo toga vec ispricano,pa se javljaju po meni nekakve glupe teme ko kako prdi,s kim bi popili pice i sl.
Harmonika Delicia 48 basova plava, Weltmeisterica 96 basova crvena, zatim crna 120 basova, Yamaha PSR180, Yamaha DX21, Yamaha Dx11, Roland SH101 analogni stari sint kupljen za 25DM od neke babe u Njemeckoj a prodan za 800DM nekom svabi za studio! Kurzweil K2000VP, Roland XP30, opet DX21, Korg Pa80, kratko K2661 pa mijenjao za Extreme 61. Nakon svega toga danas Korg PA800 i TR61. Razmisljam o Tyros 3 ili Pa2x. Bilo je svega! Mozda sam nesto i zaboravio!>:D<
Prvi instrument licno moj je bila akusticna gitara Melodia Menges,cale je uvek imao besne gitare ali je to moj prvi instrument a posle nje sam dobio opasnu Hohner hamroniku i gitaru Yamaha sa 12 zica za koju smo isli u cak u Bukurest da je uzmemo!Sto je interesantno tu gitaru mi posle nekih 8-9 godina slomi jedan klosar u jednom kaficu i to mu nikada necu zaboraviti a i naplaticu mu kad ga vidim jer sam tada bio klinac od 16 godina pa mu nisam mogao nista ali zato sada ako se sretnemo negde proci ce kao moja gitara ;)
Hm,moj prvi instrument je bio harmonika Melodija 96 basova,zatim orgulje Hohner Symphonic,mislim model 65,i zatim orgulje VOX Continental 300.Onda su klavijature otisle u zaborav,a ja udarao u bass gitaru Ibanez,kopiju Fender Jazz basa,i tako dalje,i tako dalje...
munjabend
02.06.2009, 17:25
nije losa tema.moja prva harmonika je bila Capri neznam ni ja cija je to marka ali je jos uvek imam mala damska harmonika smesna od 120 basova uske dirke.a nabavio sam je ja sam kad sam imao 7 godina.trgovo sam neki stari sporet koji je cale hteo da proda i covek dodje i odnese sporet moji naravno nisu bili kuci a kad su se vratili mozete da zamislite pizdarije.:lol: posle im je bilo drago sto sam iskazao zelju i talenat za muziku=)).A prva masina na struju je bila cuveni JV50 koji nikako nisam mogo da sredim.Radio je kao kanta ali ja sam bio srecan i sa tim
Dovijarski025
02.06.2009, 17:54
Prvo YAMAHA PSR390, pa Roland E28, Roland XP10, Korg is35, Korg i30, Korg X5D, Korg Pa800 i Triton Le.
Eto toliko za sad, ustvari bila je i jedna Dallapa sumadiska. Trebala mi za pratnje svatova :)
Pozz...
Yamaha DX7,Roland E38,pa Xp-10,M1,ALESIS QS5,Korg N5Ex,E86,96,Korg Pa60,80,sada Pa800.Bilo je jos usputnih aranzera i solo kljavi ali su kratko bile kod mene pa sad da ne nabrajam.
zsimonovic
02.06.2009, 19:21
Kad sam bio mali imao sam harmoniku od 8 basova pa mi kasnije roditelji kupili sa 32 basa sa kojom sam poceo da sviram.Posle toga sam menjao 6 harmonika a prva klavijatura sa kojom sam poceo i da tezgarim je bila Yamaha PSR28 :) sa ritam masinicom pa sam sa njom zaradio za Roland JV35 koja je bila dobra masina u to vreme i kostala 1500 maraka.Sa 35-com sam radio i zaradio XP-50 koju sam video u jednom katalogu i u koju sam se zaljubio na prvi pogled zbog narandzastog displeja pa sam imao XP-30,PA-80,Triton LE i sad sviram na PA800 koja je najbolja od svih predhodnih.Tehnologija je mnogo,mnogo uznapredovala od 95-te godine.To je 13 godina.Pitam se samo koliko ce uznapredovati za jos toliko ako bude napredovalo ovim tempom.Veliki orkestri od 8-9 clanova ce biti proslost.Bice jos mocniji aranzeri,dok bubnjari ne iscile nacisto.JBG...
Prvi instrument mi je bila harmonika 4- glasna Royal Standard od 120 basova (9+3). Izvadio sam joj dušu, podrapao par puta mjeh, uspio strgat F tipku na prvoj oktavi :lol:. I dan danas je živa, skuplja prašinu i služi za opake pijanke (gdje mi je žao derati Dallapu il Anconu).
A prvi synth mi je bio Casio Tonebank MT-100 (mislim da je taj) iz '82 godine.
Prvi profi synth mi je bio Yamaha DX-7, a aranžer Yamaha PSR-5700.
Ostali su samo dolazili sami po sebi. Do sad sam ih imo sigurno preko 50 komada što syntheva što workstationa a izmjenio sam 8 harmonika.
prva klavijatura mi je bila M1 korg koji sam platio 900 DM od jednog drugara i poceo sam iz zajebancije da skidam narodnjake, a imao sam pre toga klavir i harmoniku za muz. skolu.....
nelica2002
04.10.2010, 20:09
Ja sam sa 10 godina dobio nekakvu jamahicu, više se i ne sječam kakva je bila.
Harmonika rojal standard mislim da se tako zvase...koja je ispuhivala na sve strane:)
makikorg
04.10.2010, 20:30
Melodija 80 basa :)
Yamaha psr-16 xD
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:Gx6o9g2xLkORGM:http://img7.imageshack.us/img7/3797/piano4jpg.jpg&t=1
Yamaha psr 150
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7b/Yamaha_PSR-150.JPG/800px-Yamaha_PSR-150.JPG
Harmonika Delicia 48 basova, plava i Casio CZ1000.:)
Hohner harmonika 120 basova ,sa njom sam otvorio muzicka vrata...Posto mi je za pocetak "hohnerica" bila malo velika kupili su mi i Melodiju 96 basova. A prvi synth mi je bio Roland E16,vrlo brzo posle njega E96 i na dalje sam pratio tehnoloski napredak, dok obe harmonike i dan- danas cuvam i odrzavam.
Korg-Pa800
04.10.2010, 22:51
Ja sam davno,jos kad sam imao oko 5-6 godina dobio od roditelja nekakvu Casio klavijaturicu,ne znam joj tacan naziv ali je jos imam negdje u podrumu.Onda poslije sam dobio Weltmeister stela harmoniku od 120 basova.I dobro su me posluzili i kao sto sam rekao i dan danas imam te instrumente.;)
skoricnik
04.10.2010, 23:08
Tema vec postoji!
http://yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9183&highlight=prvi+instrument
rolandg800
06.10.2010, 20:03
Moj prvi instrument je bila harmonika Melodija od 80 basova
Ma bila neka Yamahica al koliko je tada znacila kad se sjetim
Prvi instrument u petoj godini weltmeister harmonika od 40 basova crvena.
Prvi synt korg n360
Uuuuuuhhhhh....... Orgulje Eko Tiger duo 61, oko 30 godina stare orgulje s dvije klavijature i čak nekoliko ritmova! :D
mladenkom
06.10.2010, 22:00
ja sam prvo gudio neku malu rusku,crvenu harmonikicu sa 16 basova,nju sam nosio u skolu na muzicko,ruke mi otpadale,pa sam po priredbama svirao,a i kasnije malo sa tamburasima deliciu od 80 basova,imala je malo tvrdje dirke,bele registre i beli meh,pa sam registre i meh obojao markerom u crno,da izgleda mocnije :), sad u srbiji skuplja prasinu sa rolandom nekim,mislim da je e15,a imam i neki EASTEC sintisajzer koji je cale doneo iz nemacke 80 i neke godine..sad vozim kamion i nakanjujem se kupiti neki iole ozbiljan aranzer,cisto za sebe i drustvo
vintage elka omb 5
bio sam tad glavni svirao bas i solo na nju... :D
Pozdrav svima 1
Moj prvi instrument je bila neka ruska zelena harmonika sa 16 basova - na njoj sam zaradio kao klinac toliko da sam mogao 10 takvih novi kupiti a i vise
A danas sviram harmoniku Paolo Soprani 120 basova i Korg PA 50sd
Nemanja88
08.10.2010, 00:15
He, i moja prva harmonika je bila neka zelena, sa 32 basa, ali nije dugo potrajala, posto sam imao samo 3 godine i morao sam da je "otvorim", da vidm sta je to unutra sto svira :)? U osmoj krenuo u muzicku, koristio crvenu Weltmeister, pa kroz par nedelja kupio Hohner Verdi IIm boje slonove kosti, sa 96 basa. I na kraju sam 2003. uzeo Dallape, ali crnu :).
EmirTotic
08.10.2010, 00:30
Hehehe super tema. :)
Moj prvi instrument je bila mala klavijaturica Casio 10. To je decija spravica (kao sto sad ove mozete da kupite kod kineza za malu kintu). Mislim da je imao 4 oktave i male dirke. Krenuo sam na neke casove kod jednog profe ovde koji me je naucio note. Dugo sam se mucio na tom sintisajzeru dok nisam kupio Yamahu PSR 350. Onda sam svirao onako solo nju dugo vremena dok nisam provalio da moze da se ubacuju ritmovi. Da stvar bude jos gora tamburao sam je 5-6 godina tako do pre 2-3 godine kada sam prvi put dosao u kontakt sa domacim ritmovima (7/8, beguine, dvojka, rumba itd.) Kad su matorci videli da mi to ide i da volim ubedio sam ih da uzmem Tyrosa 2 na koji sam cekao dugo vremena i odrekao se mnogo stvari da ga kupim. To je to za sada, Boze zdravlja pa ce ih biti jos. Eto, malo sam se raspisao, ne zamerite. :)
yamahapassion
08.10.2010, 14:24
Ja da sam u pocetku imao aranzer sa nasim ritmovima, verovatno ne bi nikada ni naucio levu ruku da sviram (manual bass), a moja od prvih boljih klavijatura (sa velikim dirkama) je bila yamaha PSR 6 koja je imala 10 ritmova, i jedini iskoristljiv ritam je bio neki march (dvojka). Sreca pa se klavijatura mogla splitovati i imala je za to vreme prilicno solidnu boju bass-a za levu ruku, pa sam prionuo na ucenje :)
matenica
08.10.2010, 15:07
Prvi instrument koji sam , kupio je Korg poly 800. To je 85 godine , 4 oktave, moglo se na njega praviti boje i tad je bio strava od synta. Dugo sam snjime radio i bio mije veoma drag.
Moja prva klavijatura YAMAHA PS6100
http://mindbleep.web-log.nl/ps6100.jpg
Kad se već hvalimo... Eko Tiger 61, Kawai fs-630, Yamaha psr-200, Roland E-20, Kawai x-50 super 3d, Roland E-16, Gem CD-30, U-20, Roland E-86, Korg N-364, Roland Em-55, Va7, Tyros 2.
Ljudi citate li vi naslov teme
"SJECATE LI SE VASEG PRVOG INSTRUMENTA"...
jestel vi to na samom pocetku imali po dvadeset instrumenata???
Ima druga teme gdje mozete napisati sta posjedujete...
korg_pa800
16.10.2010, 01:55
Prvi instrument bila je neka mala yamaha ne sjecam se bas nekih detalja oko serije davno je to bilo, imala je interne boje i neki 100 ritmova!!!
Mudro zboris Armine....;)
majdevac05
16.10.2010, 11:57
Moja prva klavijatura je bila Ramasio.
Oprostite, malo sam off topic...
mirandess
16.10.2010, 13:48
Casio CTK-531 kostao oko 600 dm nov :) prije nekih 8-10 godina
Prvo sam imao casio na baterije,pa veci casio,a prva klavijatura sa kojom sam poceo da ucim i da sviram bio je roland em-25.Tad sam sanjao e86,a g1000 mi je bio vauuuuuuu,ludilo.roland je kostao tada tacno 500e.i to su me zaj......kad sam ga kupovao jel je lik u radnji rekao da pamti 8 ritmova a on je pamtio samo 1.mada sam i sa njim radio prve svirke.to je bilo 2002. ja mislim
bokajunior
16.10.2010, 14:37
Dobio sam GEM CD2 za 18.rodjendan. To je bilo pre 15 godina, i jos uvek ga cuvam. Harmoniku sam ucio na kevinoj harmonici Weltmeister Stella 120 basova (crvena). Harmonika je bila veca od mene 2 puta. Kad se setim samo, molio sam nekoga da mi namesti palac na "DO" i napamet vezbao, a glava mi se nije ni videla.:lol:
sasa_jelenkovic
16.10.2010, 15:21
Moja prva klava je bila yamaha psr36 :)
@mirzo
I ja druze takodje Casio Ma-120 :lol:
Jos ga cuvam, poklon mi je za treci rodjendan.
heheh .. i ja ga cuvam .. i jos je u dobrom stanju :)
Prvog instrumenta se secam ,bila je to usna melodika ;-) Ala sam ima zvale od nje :-D
nikola_WwW
23.10.2010, 18:15
rolagd g800
moj prvi instrument je bila harmonika royal standard, 80 basova :) pa weltmeister, 120, roland E-20, i sad imam pa50 :) sledeca je pa2xpro :D
hehe interesantna tema, moja je bila jedna yamaha tacno nesjecam se vise koji model al bila je prilicno djecija klavijatura oko 10 ritmova i nesto basic boja uspijo sam cak svirati uzicko kolo u nekom schlageru :)
onda sam napravijo pauzu i na kraju kupio pa50 :) poz
Malimuzicar
23.10.2010, 20:34
Neka Yamaha psr 260 mislim dobio sam je sa 6 godina,onda PSR 1100 Yamaha ,zatim PA 50 nakon kratkog vremena i Triton Tr ,onda PA80 u kombinaciji sa TR ,sada imam PA 800 i Triton Studio sa Mossboardom
Neki stariji Casio, Roland em30 (odlicna za pocetnike), i sada Korg pa50 :)
milancepirot
09.01.2011, 20:34
mala bordo boja harmonikica od 16 basa kupljena u drugom razredu osnovne skole
Postovano sa mobilnog uređaja
Prvi instrument mi je bila harmonika Weltmeister Stella od 80 basova, i jos je cuvam iako je odavno za otpad
Moj prvi intrument je bio Yamaha PSR6.To je inace polu profesionalna klavijatura sa velikim dirkama.Cak ima i aranzer.
boriszec123
12.01.2011, 20:35
Počeo s klavijaturom, a tako i nastavio :-)
tako je to davno bilo fujitsu, hehe, mislim da se zvala!
Gitara "alfa" sa krivudavim vratom, rucno prefarbana, ali je brate bila u srcu... Poslije su dosli ibanezi, ali nisu imali dusu kao moja "alfa"
Prvo kad sam krenuo svirat bila je Harmonika,pa kasnije presao na Roland G600,pa solo Jamaha V50,Pa poslije Roland va7,Pa solo Korg le,poslije Korg pa800,Pa solo Korg studio.
Keyboard Man
23.01.2011, 00:00
Moja prva klavijatura Farfisa VIP 600 orgulje,davne 1984 godine.
nesaband
23.01.2011, 00:08
moj prvi instrument je bila Usna harmonika.tada sam imao pet godina/
Kad sam prestao da duvam onda sam poceo da razvlacim harmoniku u sestoj godini.Bila je to harmonika sa 32basa.
sa 10godina sam dobio iz Nemacke harmoniku Rojal standard od 80 basova(tu je vec pocela da pada lova :lol:)
e onda je dosla na red jedna domaca dallape koju sam brzo vratio posto nije nista valjala.
I onda dolazi 1978 godina kada dobijam od oca Guerrini superior2 harmoniku koja je stvarno bila biser od instrumenta.
posle sam kupio korg poli 800 itd itd,da ne davim vise/
delicia 80 basova,83god,prva svirka i licno zaradjen novac 84.svadba u stanu oko30 gostiju,a para ko drva!!
zeljko_mo
23.01.2011, 20:30
harmonika weltmeister 80 basova (dobio na poklon) pa casio CTK neki xD ... hahahahha... :p kad se sjetim :p nemogu se 3 tipke odjednom uprijet.. samo 2 hvata hahahahha
harmonika parrot 96b 7+2 :D
Prva klavijatura-CASIO-SK1, zatim sljedećim redom,YAMAHA PSR16,ROLAND D-50,KORG M1,ROLAND G800,SOLTON MS100,KORG TRITON EXTREME.
matrix_mo
04.06.2011, 19:15
a vjerovatno kao i većini neki Casio, zatim mi je tata kupio električni klavir Roland HP 1600e u trećem razredu niže glazbene škole, kojeg i dan danas imam i koji mi je nenormalno drag, poslje tog kad sam malo krene u ove "tezgaroške" vode opet ćale kupio legendarnog Rolanda E-86 (od svirki sam mu vratio novac :D- a sint je danas kod prijatelja)...
a sada imam Pa 800 i Extrema:)
davno je to bilo yamaha ja mislim psr sa fm zvukom i mislim da je bilo in par ritmova
Jbt Jopa skoro svi moji ortaci u glazbenoj su imali neki elektricni klavir, neki piano ili pianino, a ja sam je zavrsio na bontempiu, majke mi :D :D :D
Doduse, danas nista od klasike ne znam odsvirat, ni jedne skladbe se ne sjecam :)
E kladim se da niko nije imao ovo...osamdeset i neke,crumar analogni sint,cudo tehnike u to vreme...interesantan je po tome sto uz njega ide 10 kartonskih papira koji imaju rupe da bi se mogli staviti na sint a kroz rupe prodju 20-ak potenciometara...i sad,ako ste stavili papir trumphet,nacrtano je koje potenciometre gde da okrenete da bi bio taj zvuk trumphet...:lol:....
Posle dx7,m1...
Cekaj, znaci morao si da mijenjas kartone kad hoces da promijenis boju? :D
Ako se ne racunaju harmonikice-skolske, moja prva klavijatura sa kojom sam boga mi dobro zaradjivao te dve godine je Yamaha PSR 400, male dirke-portaton, akorde leva rulka svira jednim ili sa dva prsta, zvukovi plink-plonk na desnoj ruci...ali to su mi bile najsladje i verovali ili ne najplacenije svirke...to je bilo 85-te, kada aranzeri nisu bili jos zaziveli kod nas, tako da sam u nasem kraju bio prava atrakcija i plus sam i na moru u toj varijanti svirao dva leta...nije bilo 7/8, 9/8, sa-sa itd. ali smo se snalazili nekako...mada, ruku na srce, ja sam tada uglavnom svirao evergrin i pop...DOBRA STARA VREMENA...zatim su usledili Roland JX-3P, Yamaha DX7, Kawai K1, Yamaha DSR 1000, GEM cd30, Roland G800 isada evo Korg PA800...
Cekaj, znaci morao si da mijenjas kartone kad hoces da promijenis boju? :D
Da,bas tako...doduse ti mozes sam vrteti one potenciometre ako znas sta su i dobices razlicite boje ali tesko ces zapamtiti sta je truba ili hammond...i ne samo okretati potenciometre nego je bilo i par prekidaca za ukljuciti ili iskljuciti...:p...pa recimo ako se stavi klavir koji jeste podsecao na klavir a malo vise od crte dodas mislim decay,onda dobijes honkey...:lol:
e svasta :lol: :lol: :lol:
Prva je bila Yamaha PSR-4500,posle sam kupio novu PSR-550(sa njom sam zaradio prve pare) skupio za Roland E-96,posle je dosao Korg is50,njega sam najduze i koristio(da me neko pita sto sam ga prodao nebi znao da kazem:(...) onda je prodadoh uzeh Roland e50 i Tritona,Roland ode i sad imam Pa50 i Tritona...
Roland D5 .Mali ali .......
Prva ozbiljnija klavijatura mi je bila roland juno 106 ('95god.) koja mi jos uvek stoji kuci i zao mi da je prodam... Zatim yamaha psr 1500('05 god) i sad nedavno korg tr... Jos uvek koristim psr 1500 i tr-a
Postovano sa mobilnog uređaja
prva klavijatura mi je bila ANITECH....davne 91 ili 92 god :)) kostala je 100 DM :)
Moj prvi instrument je violina,kada su mi culi sluh sa 6 godina u muzickoj skoli rekli su definitivno violina jer nju ne moze svako da svira..tako da sam ja dobio violinu kao svoj prvi instrument...nikad je nisam volio svirati cak ni dan danas...ali zato sam sve to nadoknadio klavijaturom ;)
bianconero
06.08.2011, 01:51
Kawai K1...imao sam na njemu samo bas i kontru i neki strings....posle toga se izmanjalo vise solo i azanzerskih klavijatura a Boga mi i harmonika :)
mandara83
14.08.2011, 11:58
Ne znam tacno kada sam je dobio ali je nikada necu zaboraviti...crvena DELICIA,60 basova :)
bucos145
23.08.2011, 18:56
Roland E-38... kako je on mene sluzio... :)
Na njemu sam naucio prvi triler... :(
Ova tema me je natjerala da upišem u google "Casio small synth white" jer stvarno se ne sjećam modela niti ičega niti mi je to sa 9 godina išta značilo. Pretražio sam slike i našao po sjećanju. :)
Casio PT-20,za klinca od 9 godina,vrlo opak stroj... :D
Evo i slike:
Acatramvaj
02.09.2011, 15:57
Prvi instrument harmonika welt maister crvena 80 basova, pa neka ruska crvena bez oznake od 120 basova, pa onda aranger yamaha psr-340 jos ga cuvam, pa roland em-55, pa-60 + x5d, i na kraju pa-800!
@smuchac
Ovaj Casio izgleda kao melodika!!! :D
Igaračka čovječe,al imao je ritmove i nekoliko finih zvukova. Uglavnom rasturio sam ga kroz mjesec dana... :D
to slicno kao cz 230s rekao bi igracka, a ono babaroga iz njeg izlazi
brckomusic
05.09.2011, 05:25
Moj prvi instrument je bila neka Jasmine gitara, nista posebno ali sam je cuvo ko oci u glavi... Onda sam poslije toga dobio Roland G800, pa G600 sa yamaha dx modulom (tx81 meni se cini ili tako nesto) pa Korg pa50 uz Dx21 i DX27. Sve sam to onda prodo i kupio Yamahu psr3000... Nakraju niasm bio zadovoljan stim pa sam kupio kumpjuterski aranger i sada sviram na tome, i moram priznati da od svig gore navedenih klavijatura ovaj aranger obozavam najvise\:D/ jer ima sve zivo i za solaze i za ritmove.....
Moj prvi instrument je bila crna klavijatura Yamaha PSR E213. Nista posebno, ali za mene je tada bila sve. :D Posle toga sam imao elektricni klavir/aranzer Yamaha DGX-630 za koji sam mislio da je majka kad sam ga uzeo, ali kao aranzer je sranje (medjutim, zvuk klavira je bio vrhunski), da bih pre 3 nedelje prodao Yamahu i uzeo Roland Prelude i za moje mogucnosti i potrebe sam prezadovoljan. :)
Valjda cu se svega sjetit.
Prvi je bio Korg ix300 pa onda i3 pa is40 pa is50 pa is35 pa onda opet is50B pa g600 pa sam nekad uzeo x3 da uparim pa sam g1000 pa va7 pa va3 pa onda pa80 pa ponovo va7 pa sam uzeo le,negdje je prije bilo v50,dx7,dx11 neznam u kojem razdoblju i nakraju dolazi g70 i yamaha ex5.
svasta se promijenilo nemogu se sjetit bas jeli islo tim redom ali eto
Imao sam Trinity-a negdje izmedju ovih silnih masina.bio je jos jedan le.dvije dallape
vlatkokorg
25.10.2011, 16:06
Roland xp10, ne moze se porediti sa ovim sad (m3).
Godina '81, bas gitara Melodija "Tajfun"
Godina '88, Yamaha PSR60 i neka Elka, zaboravih naziv.
moja prva klavijatura je bila roland d 10
Yamaha prs 400 (male dirke), prvi aranzer na kojem sam zaradjivao, cini mi se NAJVISE para - valjda je takvo vreme bilo. Evo mojeg redosleda:
Yamaha PRS400, Roland JX3P, Yamaha DX7, Yamaha DSR 1000, Kawai K1, Gem CD30, Roland g 800 i sada KORG PA 800...
Godina '81, bas gitara Melodija "Tajfun"
Godina '88, Yamaha PSR60 i neka Elka, zaboravih naziv.
Tajfuuuun xD Imam jednog dan,danas u vlasnistvu,prosao je sve generacije KUD-a i zavrsio sad kod mene ;) Bio iste boje kao tvoj samo ga je neko kasnije prefarbao ;)
casper, frizura je odrala na slici s basom :D Jbg, to se tad furalo, a Tonci Huljic se i dan danas tripuje da je to moderno :lol:
Tajfuuuun xD Imam jednog dan,danas u vlasnistvu,prosao je sve generacije KUD-a i zavrsio sad kod mene ;) Bio iste boje kao tvoj samo ga je neko kasnije prefarbao ;)
Samo su takvog i imali, tada nisi mogao birati boju :lol:. E, kolko se para zaljepilo na njega.
casper, frizura je odrala na slici s basom :D Jbg, to se tad furalo, a Tonci Huljic se i dan danas tripuje da je to moderno :lol:
Bio sam glavni frajer u "selu". Nosio bi ja i danas takvu zurku bez obzira na modu samo sada nema više "materijala". =))
zeljko_mo
26.10.2011, 22:07
mamini lonci od sarme...
ahah kad se sjetim prva klavijatura aranzer korg g600 pa solo jamaha v50 pa aranzer korg va7 pa solo korg le pa korg pa800 pa solo korg studio uhhhh extra....
Izgleda da na onim prvima se vise i ne sjecate dobro ;)
Ima,ima nekih zamješanih imena. :">
Moj prvi instrument je bila mala klavijaturica ili sinti sajzer...Zvao sam ga Futiconac..sada mi stoji za uspomenu na regalu i ima 4 oktave.posle toga sam daobio na koriscenje harmoniku Delicija bila je krs,kad sam poceo kola svirati,dirke su joj ispadale,pa sam morao da otvaram deklo da bi vratio,posle nje sam kupio welt maester 80basova,paRojal standard 96,i sada imam svasta nesto...Harmoniku Dallape Supermaestro 2 i 3 klavijature,Korg pa60,Roland g800 i Roland xp10.
E,ljudi moji 1982.g.zamislite mlada firma SOLTON iz malog mesta kod Minhena napravi "Solton B 400" portabl dvoredne digitalne orgulje sa bas pedalom u jednoj oktavi,sa volume pedalom i na njoj postavljenim tasterima za glide,start stop,break i snare roll sa korusom rotorom i vibratom. Cudo za to vreme kada su neprikosnovene bile Elka,Farfisa,kada su Japanci stidljivo najavljivali Teisco...Lepo vreme, nove tehnologije,lepe svirke, lepe pare,ali sve ima svoje trajanje...
Moja prva klavijatura je bila Casio sa 2.5 oktave,pa posle kad sam se upisao na muzicko skolo opet Casio sa 5 oktave,pa posle Roland e96 kad sam poceo da tezgarim.
evolution
07.11.2011, 15:22
korg x5d
periferija
11.11.2011, 14:33
Moj prvi instrument,klavijatura Bontempi sistem 5 :))
Korg iS50, kupljen 1999.god. Prodao sam ga, ali i dan danas momak koji ju je kupio od mene radi na njoj bez problema !
Chuck Norris
02.12.2011, 17:40
Moj prvi instrument su bile non-cake,zatim M16,AK47 itd :)
bio je to metalofon sa nekih 5 god,kasnije neka mala klavijatura,zatim yamaha psr38 pa roland e96 pa korg pa50 i triton le
gnovako8
02.12.2011, 18:45
moj prvi instrument je bio harmonika Delicija 80 basova
prva je bila harmonika veltmaister,3 registra srebrena boja, uh kako je bila dobra.
aleksandar031
02.12.2011, 20:15
Roland jv30 :x
Moj prvi instrument plava harmonika Weltmeister 48 basova
a prvi sinth je bio Korg Poly 800- dao bezkabinsku guerini harmoniku za njega
snowshoe
20.12.2011, 18:47
E sjecam se i ja moje prve klavijature "Korg Poly 61"
kosmajac1
21.12.2011, 20:32
Moj prvi instrument bio je Ensoniq ESQ-1, analogija ali imala je extra sredjene boje (mica, ganci, cortan.. ) imala je dobru hohner boju.. americke proizvodnje nikada nisam menjao gumice na dirkama.. strasan kvalitet
aleksamat
20.02.2012, 11:25
prva harmonika mi je bila weltimeister stella, 40 basova, inace stara oko 50 godina, na njoj me je cale ucio pa sam kasnije upisao muzicku..stric mi je dao njegovu Baile harmoniku od 120 basova, pa sam kupio deliciu od 80 a ne znam ni sam zasto..pored svega toga pocela je klavijatura da me zanima pa sam kupio pa500 i posle godinu dana, pre 3 nedelje sam kupio dallapu supermaestro..puna kuca instrumenata..
aleksakorgpa500
25.02.2012, 03:40
Moja prva klavijatura je bila casio-ctk800,imala je oko 500 boja i 130 ritmova.,simpaticna klavijatura za zabane-strane pesme.:D
amadeus1
25.02.2012, 06:04
hheeheh super tema .....moj prvi instrument je bila daska za rezanje .....imala je oblik gitare. Tad sam imao 1.5 godinu a moj stari je svirao gitaru i svaki put kad on uzme svirat ja sam letio u kuhinju po moju dasku =))
a moj prvi pravi instrument je bila akusticna gitara. i trenutno sviram 15 godina.
hehe ... dok se toga sjetim :lol:
orgulje Welson i lesli a za sint neki plasticni kasio malo veci od one najvece cokolade sa rizom B-)
sale_band
18.02.2016, 02:39
Neka ruska harmonika, 60 basova i po tri registra sa obe strane...
Mislim da se zvala nesto kao "везу" ili "безу"... Nisam siguran
He, he! Eko Tiger Duo Orgulje. Nakon toga Kawai fs630 itd....
Neki djecji Casio dug niti 30cm a onda PSR 6300. :)
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Casio kt40 i jos uvijek ga imam 😄
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
vadexfly
18.02.2016, 16:54
casio ctk591, skuplja prasinu trenutno :D haha
He he , ima ih dosta , al prvo Harmonika weltmaister 60 basova zatim pocinju klave , prvo ... yamaha pss 270 , kawai k1/2 , Gem pk7 , yamaha psr 550 , yamaha psr1000 , yamaha psr1100 , yamaha psr1500 , i konacno yamaha tyros 2 ..... to je to
Yamaha PSR12 :D
Sa njom sam poceo vezbu
Mada imam i caletovu gitaru, polu akusticnu Junior i imao sam nesto slicno orguljama, u nekom debelom koferu.Nesto iz vojske doneo cale, neobicna klavijatura bas bila :) :) :)
weltmaister sa tri registra crvena haahaha.
Za 12ti rodjendan na poklon Casio ctk cini mi se neki mali, zatim Technix SX-AX7, prva moja placa u firmi '97 i odma trci u muzicku i citavu placu dao za njega i tako je pocelo sve redom.
prvu klavijaturicu sam dobio od maćehe, i to ona najmanja u koju idu cetiri baterije od 1,5v .. kad sam navrsio 15god, dobbio sam od oca yamaha psr 285, to je onda bio space shuttle, moga je kombinirati dva zvuka, kartice isle u njega, ritmovi.... strava ... sad sam na pa1x pro :D :D ali pocetci su naj naj:D:D:">
nikoboy15
11.05.2016, 17:06
Nisam muzicar sa nekim duzim iskustvom, ali prva klavijatura mi je bila yamaha psr530.Pozdrav.
Moj prvi sint je bio TECHNICS AX5, i dan danas je imam, do duse pokvarena, flash eprom memorija crkla. Poslije toga, Roland G600, KORG Pa60, KORG Pa80, Korg Pa2x, i sada Pa3x, do godine 4x.... :) :)
lepsidan
12.05.2016, 11:31
Imao sam prije neke decije variante kad sam bio mali, ali prva ozbiljna (kolko tolko :) ) je bila PA50 Korg :)
Sada neznam vise gde da jih stavljam kolko jih ima :P
Moja prva - Yamaha PSR60...nova novcata, tada kupljena čak u Juznoafrickoj Republici! :) I danas nakon toliko godina nisam promenio brend - Yamaha Tyros!
dugmetarac78
09.06.2016, 22:39
Vec dugo pratim forum. I clan sam, al evo i da se oglasim po prvi put. Ja sam počeo i dugo svirao harmoniku. Prva mi je bila melodija 80basova. Posle sam presao na dugmetaru, pa sam imao dallape rr. I tako sam ih posle izmenjao xxx. Od klavijatura prva mi je bila korg M1 i onda uz nju sam kupio yamahu dx21. Davno beše......
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.