Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Software Synthesizer za Laptop

sale0230
08.04.2009, 16:48
Jel ima neki dobar Sofverski sintisajzer za laptop da se instalira, posto ova integrisana kartica i njen synth. su ocaj boziji. Hteo bih da Midi fajlovi lepse zvuce, da rade u 44 khz sa reverbom. Znam da ima Yamaha Soft Synthesizer S-YG20, ali nece da radi. Jel ima nesto novijeg izdanja?

mladenkom
08.04.2009, 17:53
imas Edirol Hyper Canvas,ja ga imam,ok je...pozzzz;)

LAsER
08.04.2009, 19:08
Zdravo.

Imas ovdje listu i informacije svih programa...
http://www.synthzone.com/softsyn.htm

Ako zelis samo da poboljsas midi fajlove onda koristi Vsampler, mozes za svaki kanal postaviti sempl i onda da preko klavijature pustis midi a preko programa provuces..

poz.

vingula
08.04.2009, 19:30
Za puštanje midi fajlova na laptopu a da imaš dobar zvuk najviše se koriste: WinGroove,Edirol Virtual Sound Canvas,Hyper Canvas,Korg Digital Collection M1 (ovo dobro zvuči samo moraš svaki fajl obradit pa ga tako usnimit),Hypercanvas I/II (isto tako kad se fajl obradi dobro zvuči),ili još neki SF2 player sa nekom dobrom bankom boja (ja sam stavio 3 SF2 banke jako dobrih zvukova) pa i to dobro zvuči...itd. ima ih mnogo.

VSAMPLER i KONTAKT ne sadrže boje i semplove tako da ti takvi programi nebi baš puno pomogli.

LAsER
08.04.2009, 19:33
Naravno da ne sadrze, ali zato ima u download sekciji skinuti semplove i iskoristiti s njim, onda nece niko ni primjetiti da je "obican midi" :)

spreco
22.04.2009, 11:03
Jel ima neki dobar Sofverski sintisajzer za laptop da se instalira, posto ova integrisana kartica i njen synth. su ocaj boziji. Hteo bih da Midi fajlovi lepse zvuce, da rade u 44 khz sa reverbom. Znam da ima Yamaha Soft Synthesizer S-YG20, ali nece da radi. Jel ima nesto novijeg izdanja?

Pozdrav. Ja vec neko vrijeme u svirci koristim laptop. Ljudi iz benda prepoznali su prednosti. Problem prije svega predstavlja hiperprodukcija pjesama koje traju dva mjeseca i nemamo vremena sve uvježbat.

Za reprodukciju midi fajlova, pa i karaoka koristim Van Basco Karaoke player i Hypersonic 2 koji ima prego 1,7 GB zvukova unutra. Hypersonic 2 ne instalira svoj virtualni midi port. To sam riješio s Midi Yoke virtualnim midi kabelom. Po instalaciji istih i ponovnom pokretanju compa u Prefence HS2 i VB player-a izabereš jedan od Midi Yoke portova i Van basco i HS2 su povezani.
Do sada nisam naletio na bolji soft sint. HS2 ima svoju GM banku zvukova koja može zadovoljiti gotovo sve potrebe, a posjeduje također banku zvukova koja nije u GM-u, koju također tokom svirke koristim. Recimo, umjesto GM bubnja možeš izabrati bilo koji iz banke koja nije u GM-u i taj se bubanj biranjem nove pjesme neće mijenjati. Postoji čak i mogućnost da se recimo u Cubase-u trajno promijene midi fajlovi, promjenom Bank i Program Change komadi, pa po novom startanju pjesme, midi fajla on iz banke HS2 uzima zvukove koje si mu odredio, a koji ne moraju biti GM. Ja na žalost i pored bezbrojnih sati provedenih za komjuterom nisam uspio provaliti kako se to radi.

Problem s HS2 je taj što bi trebao imati kakvu bolju zvučnu kartu, jer po mome mišljenju integruša ne dolazi u obzir. Možeš pokušati s promjenom drajvera, recimo ako instaliraš Asio4All, ali ne mogu garantirati uspjeh. Ja sam kupio zvučnu kartu koja je po meni donja granica kvalitete. To je PCMCI CREATIVE Sound Blaster Audigy 2 ZS. Latenciju sam podesio na 7 ms i sve radi bez problema bez pucketanja. Intenzivno radim na kupovini kvalitetnije zvučne karte i to će vjerojatno biti EMU 1616m, opet s PSMCI ulazom, jer, kažu, razmjena informacija u ovom je slučaju najbrža.

Ono što nisam uspio riješiti i što mi ponekad zadaje veeeeelike probleme je smrzavanje kompjutera na par sekundi. Zna biti jaaaaako neprijatno tokom živih svirki, no kolege sam već izvježbao i kad se to desi, a dešava se rijetko, odmah startamo s nekom drugom pjesmom. Problem je vjerojatno s Midi Yoke, koji nisu baš stabilni. Najbolje bi kao virtualni midi kabel instalirati Loopbe30. Ja ga ne mogu naći. :(

Još jedan problem s Hypersonicom koji sam rješavao mjesecima je taj što pojedini midi fajlovi sviraju svaki treći takt bubnja. Prvo sam takve brisao, tražio nove, da bih na kraju i taj problem riješio B-)

Elem, moja preporuka bi, bez ikakve dvojbe bila Hypersonic 2. Ukoliko s odlučiš na ovu varijantu, piši. Što mogu pomoći tu sam.
Pozdrav!:">

vingula
22.04.2009, 11:46
Evo nešto je bilo več pisano o tome: http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=7505

mladenkom
23.04.2009, 19:38
@spreco

a kako si resio to sto se bubanj ne cuje uvek kako treba?nabavio sam hypersonic 2 i nesto sam petljao sa van bascom i to mi se desava se neki deo ritma ponekad ne cuje

ivan_kv
25.04.2009, 00:24
Nadji po netu Yamaha Softsynth S-YXG50 Ver4 Windows XP,ne zvuci lose a veoma je lako rukovati njime,ako ti treba a ne mozes da nadje javi pa da ti posaljem ili okacim u Download

spreco
25.04.2009, 09:19
@spreco

a kako si resio to sto se bubanj ne cuje uvek kako treba? Nabavio sam hypersonic 2 i nesto sam petljao sa van bascom i to mi se desava se neki deo ritma ponekad ne cuje

Kao što si mogao primjetiti neki su fajlovi ko puca, bubanj radi bez problema, drugi opet Bože sačuvaj. Radi se zapravo o dužini trajanja tona. Midi fajl napravljen na pojedim aranžerima zabilježi kratku notu bubnja koju HS2 ne može pročitati.
Kad midi fajl učitaš u Cubase, ili Nuendo označi bubanj i otvori ga u list editoru.
Desni klik na bilo koje mjesto i označi sve (Selekt All). Lijevi klik miša na brojeve u koloni Length. (dužina valjda) U fajlovima koji zapinju dužina trajanja tona je 4,5, i sl. Dužinu trajanja tona podigni jednostavnim okretanjam rolera miša na vrijednost od 30 do 60 i problem je riješen. :)
Jednostavno, usporedi fajl koji svira dobro i onaj koji zapinje. Bit će ti sve jasno.
Lijepi pozdravi!

mladenkom
26.04.2009, 04:59
znaci sad moram i cubase da skidam :-O:(( ....super#o,hvala brate na odgovoru

spreco
26.04.2009, 10:05
znaci sad moram i cubase da skidam :-O:(( ....super#o,hvala brate na odgovoru

U svaka doba!
Zapravo, svaki midi fajl prije nekakve profesionalne upotrebe
MORA proci ozbiljnu preradu, svejedno pustao ga na PA 80 ili
s Van Bascom. Cubase Ti je neophodan.
Lijepi pozdravi :)

mladenkom
26.04.2009, 16:41
ma ja midi pustam u kuci,al me nervira kad ne zvuci kako treba :mad:

gogilo.cacanin
10.02.2011, 17:12
Jeste da je tama zastarela ali je slicna mom pitanju.Posto iz hobija amaterski
sviram Pa500 interesuje me,dal je moguce spojiti pa500 sa Laptopom.To jeste
da pustam failove preko Laptopa(Van Basco) a sound da korisi od pa500.Da tako dobijam
fenomenalan sound.i onda od leptopa preko HDMI kabla za tekst da koristim
na TV.
U junu mi zet ima rodjendan I zeli Karaoke parti.Tako da nisam upucen sa takvim tezgama.ako postoji nacin biobih zahvalan za pomoc.

ardzan
10.02.2011, 19:27
Naravno da mozes samo postavi izlaz na van basko da ide preko PA 500. Ili to sredi u control panel da svaki midi zvuk ide preko korga. A ako ide preko hdmi mislim da onda digital sound ide preko hdmi. E sad malo tu treba da vidis audio video settings u sam korg.

gogilo.cacanin
11.02.2011, 17:28
Hvala,i uspeo sam.jedino sto je bio proble da na windows7 nisam imao traiber,
pa sam ga instalirao.i preko USB kabla dirigujes sve komande preko van basko
a korg svira .super!!hvala jos jednom!!!!!!!

amadeus1
20.04.2011, 00:54
Sonar 9 producer edition

ima dosta vsti plugins

jedan sto se meni svidja u sonaru je cakewalk TTS-1
on ima sve instrumente i ima 16 kanala koje mozes kontrolirati midiem