Pokaži Full Verziju : Harmonika na G-1000 !
MegaCyber_
30.03.2009, 01:11
Jeli neko ima guvernini boje za g-1000 ili ako neko zna kako da ih napravim ?
Ja mislim da jos nisu napravljene , jedino ako neces semplove ubacivati u rolanda g1000
Na zalost,na G1000,to jednostavno nije moguce napraviti.
@ MegaCyber
Dobrodošao na YU-MIDI Forum...pošto vidim da si nov član predložio bih ti da pročitaš http://www.yu-midi.com/forum/faq.php i nadam se da ćeš ovde pronaći odgovor na svako svoje pitanje i isto tako ponuditi pomoć svakome kome je potrebna...:D
Elem...Roland g-1000 nema mogućnost da mu se bilo šta od boja ubaci osim onog što je fabrički stavljeno tako da tu harmoniiku kao takvu nije moguće ubaciti...pozzzz
....a niti ju je moguce napraviti,ni miksanjem njegovih fabrickih boja i efekata....
ognjen-ogy
30.03.2009, 03:50
Sve da ima mogućnost ubacivanja naknadnog potrebno je da imaš SEMPL od te harmonike koju hoćeš da ubaciš, a Roland G 1000 nije sempler, prema tome, kao što kolege kažu NIJE MOGUĆE !
Pozdrav !
MegaCyber_
30.03.2009, 18:15
Znam da nije sempler a mislio sam da moze se napraviti hvala svima na odgovorima !
Moze nesto da se izmulja ali nije to to,ja sam davno svirao Rolanda pa cu ovako iz glave probati da ti objasnim.Pomesas bandoneon i Soprano sax,i to tako da je sax za oktavu vislji i onda sa filterima obojis ali tako da sax totalno promeni zvuk da pisti,ali da je u pozadini isto malo obojis i bandoneon,i to ce samo malim delom da lici na registar Organa,mada u to vreme kada je izasao bolje nije moglo,pa probaj,ako sviras samo na njoj posluzice ti.
Ja sam nekad davno na G800 koristio ovu kombinaciju:
UPPER 1 - Accordion Fr (A36)
UPPER 2 - Harmonica (A37)
ali sam UPP2 stavio za oktavu +1 i smanjio ga na 95,dodao Delay i fino je zvučalo.
Bravo eto i Vingula me podsetio probaj i to,mada isprobaj i bandoneon sa harmonicom,isto za oktavu gore,od te tri valjda ce ti se neka varijanta dopasti
Ono sto sam ja cuo da je najvise licilo na neku harmoniku,doduse kod G800 je
bila kombinacija:
UPP1 Accordion Fr A36
UPP2 Reed Organ A35
Na Upper 2 Coarse -12
Omjer: UPP1 101 UPP2 93 .........moze i drugacije,po zelji.
Ukljuceno dugme down na Octave.
I neko je toj boji dao ime: DALAPE
Opet ponavljam samo malo lici,ali kad se nesto ne moze postici iz objektivnih
razloga,onda stvarno ne moze.
Pozdrav,
Ima jos jedna opcija priblizne harmonike:
stavis na UPER 1 SOPRANO SAX i na UPER 2 Harmonica samo nju podignes za dvije oktave gore i malo sredis omjer jacine i efekte i solidno zvuci......
korg_player
03.04.2009, 00:30
kod mene je nedavno bio jedan roland d-20
I on je imo neku kombinaciju od klarineta i usne harmonike i od klarineta i reed organa.
Za takvo slaganje zvukova je solidno zvucalo
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.