PDA

Pokaži Full Verziju : Kako da Google nadje sajt


Boban010
22.03.2009, 14:51
Kako napraviti da se sajt nadje medju prvim rezultatima prilikom pretrazivanja na Google?

LAsER
22.03.2009, 16:06
Zdravo.

Tu imas vise fakotra sto uticu na to.

1. O kakvoj stranici se radi (ako se na stranici moze naci bubam omoti od bombona onda je velika vjerovatnoca da kada ti u meta tagovima stavis keywordove omot bonbona da ce ti izletiti onda na prvoj stranici kod googla) zato sto te stranice niko i nema...

Ali ako ti se stranica bavi sportom i zelis kada neko ukuca sport u google da se pojavi na pocetnoj onda zaboravi, barem skroz male su ti sanse to i treba dosta vremena da bi postao popularan i to izvuko... Jedino ako platis google-a da ti na vrhu izdvoji kao oglas kada neko ukuca sport da se tvoja prikaze.

2. Zavisi kakvu tehnologiju za izradu stranice si koristio pa je i po tome teze-lakse optimirati stranicu tako da google botovi sve tvoje informacije popamte...

....

Da ne bi puno te zamaro i filozofiro sve u svemu nema garancije da ce ti stranica biti na prvoj ako neko ukuca keyword koji ti zelis. Ima tona faktora koji uticu pagerank, posjecenosti, struktura stranice, opis stranice...

Mogu ti preporuciti samo da pogledas sledece linkove i skontat ces sta treba paziti da bi sto bolje google mogao preuzeti sadrzaj s tvoje stranice...

http://www.webconfs.com/seo-tutorial/
http://grundlagen-computer.de/seo-tutorial-in-suchmaschinen-ganz-oben

Ako ti iz tih dokumentacija nesto ne bude jasno mozes se slobodno javiti.

Poz

Boban010
23.03.2009, 21:27
Hvala LAsERdva,evo nasao sam kako prijaviti sajt na google i kazu da ce se za par dana sajt naci medju prvim rezultatima.
http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
Mada,cisto sumnjam...

LAsER
23.03.2009, 22:04
Zdravo.

S tom prijavom ces ti samo ubrzati proces da ti dode google bot do dvoje stranice i indexira tvoju stranicu.

On bi tebi kad tad i onako dosao. Ali to nije korak koji je bitan da bi ti stranica bila sto bolje plasirana. Kao sto sam ti napisao u proslom postu, ima dosta tu stvari koje treba paziti a vecina stvari sto ti treba pise u linku sto sam ti poslao.

A koja ti je stranica?
Mozda ti clanovi yu-midia ili ja mogu tako i bolje dati savjet sta bi trebao uraditi da bi ti stranica bila popularnija.

Boban010
25.03.2009, 22:09
Sajt sam radio za prijatelja,u pitanju je prezentacija mlekare pa mislim da ne bi bilo dobro da postavljam ovde link.
Kao sto sam rekao i posle par dana posle prijave na google,do sajta ne mogu doci ni kada upisem kompletnu adresu u pretrazivac.
Sto se tice optimizacije sajta znam neke osnovne stvari poput kljucnih reci,postavljanja linkova,razmene linkova i banera,ali ja ne zelim da na stranici postavljam linkove ka drugim sajtovima.