PDA

Pokaži Full Verziju : Sve što treba za kvalitetan demo snimak

dusinjar
19.03.2009, 17:15
Od opreme imam:
1.Zvučna kartica Realtek HD Audio
2. cubase studio 3

inače sam probao snimat preko DYNACORD MIKSERA na način da sam na izlazu za zvučnik spojio s kompom... al mi dođe do velikih smetenji...Kako bi to najbolje moga snimiti i na koji način?? hvala

neconix
19.03.2009, 17:25
Dobro si prosao,mogao si spaliti zvucnu karticu ili jos gore maticnu plocu!!!=))
Nikad nemoj da spajas na glavne izlaze nista drugo sem zvucnika!!!

Signal iz miksete vuci ili iz recsend ili iz phones,pa javi sta si dobio.;)

Korgovac-
19.03.2009, 18:15
ima li ko cubase program

milepsr
19.03.2009, 18:22
Ima na netu da se kupi legalan, ovde su zabranjene piratske stvari... Vidi sa nekim ko ga koristi da popricas na private, mozda ti pomogne

Dzoni_032
05.04.2009, 18:03
piraterija je strogo zabranjena

LAsER
11.04.2009, 01:47
Evo da dodam sve sto treba za kvalitetno snimanje moze ti posluziti i Zvučna kartica M-AUDIO Audiophile 2496, 4xIN+4xOUT.

svrakan
11.04.2009, 08:54
Sa tom opremom sto si Dusinjar napisao mozes napraviti solidan snimak,ali zavisi za sta bi ga koristio,da ovde postavis demo ok,ali za nesto ozbiljnije treba ti malo bolja muzicka kartica,Laser ti je dao vec jednu opciju,imas i EMU kartice i jos milion proizvodjaca,miksetu vec imas,i to je to,Na Cubaseu trebas podesiti latenciju da ti ne kasni zvuk,i spojiti sve pravilno,ulazni signal isto trebas podesiti da ne bude prejak.A ako bi demo da snimis direktno na jedan kanal imas Soundforge ili neki sl. program.

Dejan
04.08.2009, 11:45
Ako zelis demo da snimas,lijepo skopcaj na recsend u mikseti i u kompu na line in i nemas potrebe da koristis Cubase ako ces snimati jedan kanal,ali ako ces snimati kanal po kanal e onda Cubase dolazi u obzir.Na zvucnoj (tvojoj)iskljuci Stereo mix sto se tice realtime-a snimanja,iskljuci monitoring(To na svakom kanalu izgledao kao zvucnik) da nebi osjetio latenciju.Ako ces midi koristiti onda instaliraj asio4all driver.
ili jednostavno kupi zvucnu kartu neku od gore navedenih,emu ili m-audio i zavrsi posao.Pozdrav