Pokaži Full Verziju : korg pa80 pomoc bass lower
gnovako8
14.03.2009, 11:24
pozdrav svima,dali netko zna kako namjestit na pa80 kad stisnes ljevu ruku da se cuje i udarac bass gitare , ne ono Man Bass, nego prije davno dok sam imao pa50 je to moglo i nemogu sad nigdje to naci.a to je jako dobro kd krece pjesma bez ritma. na bivsem pa800 je to bilo ovako..
Bass Lower Backing- u style setapy,ali tu na pa80 nemogu nigdje naci,neko kaze da nemoze,ali ja mislim da mora to moci.hvala svima na pomoci,pozz.
Ne moze to na Pa80. Jedino da uradis varijaciju u kojoj nema nista osim bas trake, gde bas "okine" na svaki ili svaki drugi takt.:)
ujkazero
31.01.2011, 15:43
Posto vidim, vec postavljena tema o spajanju bass+strings na pa seriji je locked pa evo, da dam jedan predlog.
Ja sam uradio sledece: usao u program, napravio boju sa 3 oscilacija, prve 2 su mi stringovi (L+R) a treca oscilacija neki elektricni bass koji ima priblizan zvuk akustici pritom da traje koliko god drzao i samo uskladis volume i snimis kao jednu boju u programu.
Posle toga svakoj boji umesto acc4 (string-ova) dodate tu boju i eto vam bass+strings u levoj bez ritma. Meni radi savrseno. Nadam se da ce ovaj post koristiti korisnicima pa50/60/80 serije. Pozdrav.
@ujkazero
Ne otvarajte teme bez potrebe. Vas post je spojen za stara tema.
ujkazero
09.02.2011, 05:26
I da, zaboravio sam da dodam, bass oscilaciju napravite u mono. :) Pozdrav.
ujkazero... svaka ti cast... nema sta nisam petljao, ali ni izbliza nije to to... ovo mi zvuci super..
Samo cu se nadovezati. Imam sempl bass gitare, sve dobro radi samo je problem sto mi je previsoka trenutno i na svakom ritmu moram ici -1.. Imal kakvo rijesenje da to u soundu obavim,dakle da je spustim za oktavu dolje i tako sacuvam, da ne moram na svakom ritmu pojedinacno ici podesavati.Hvala
Pa1x je u pitanju!
Ima ... nadjes u Sound mode taj Bass i ides menu pa Basic i na drugoj stranici smanjis mu oktave za -1. Memorisi ga tako i neces morati da smanjujes oktave za svaki ritam posebno.
Hvala ujkazero, za ovu ideju i ja sam pokusavao,ali nije islo sad cu da probam ovo.Pozdrav<label for="rb_iconid_14">http://www.yu-midi.org/forum/images/icons/icon14.gif</label>
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.