Pokaži Full Verziju : Tyros2 - volumen pedala
Nikako ne mogu da osposobim volumen pedalu...
Imam Yamahinu pedalu koja ide direktno u sint.I trebao
bih da s njom pojačavam po želji,dali style,right 1 ,2 3, song...
Međutim ne radi.
Išao sam ovim postupkom :
function menu - controller - footpedal -
Tu sam i mjenjao polaritet i svašta ali efekta nema.Ne radi.
Pomagajte !
Mislim da ovo ima i kod psr serija,ne samo kod tyrosa...
Zdravo .
Ako pogledas tyros2 od pozada...pise ti tacno koji ulaz je za sta,ne mozes pogresiti.(Polazim od toga da ti je pedala ok) a sto se mijenjanja polariteta tice to nece biti razlog sto ti uopste ne funkcionira,jedino moze kontra da radi.Napisi koja je pedala i gdje si ustekao na klavijaturi? :confused:cekam...
Ja jednu takvu pedalu prodajem jer je (meni osobno) nefunkcionalna i komplicirana za upotrebu...al iskreno nebi me puškom uspio natjerati da se sjetim kako sam ju spajao u Tyros1...
Evo ovako,odpozada gledano sa leve na desno ide prvo -sustain- pa -Articulation- pa -volume-.
A da skratimo postupak,ako ti je pedala ok ,prikljuci je na volume,i pri ukljucivanju tyrosa pritisni zadnju dirku na klavijaturi,drzi je sve dok ne starta
kompletan system.Time vracas podesavanja na ,,fabricko,, i funkcionisace sigurno posto se kod tebe radi o stelovanju bilo svesno ili nehotice.
Javi da i mi znamo sta je stvarno bio uzrok.
Pooooozdravvv;)
Ne radi ni tako.Ubija me u mozak mjesecima ova pedala.
Probat ću je na neku yamahu drugu.
Yamaha FC7 ,to je model .
romario prijatelju,
Prvo: proveri da li pedala uopste radi. Da li je kabl ispravan i sl.
Drugo: Ne znam taj model pedale, ali ja imam dve koje sa donje strane
imaju prekidace. Probaj razne polozaje tog prekidaca, ako uopste postoji.
Trece: ako je to sve ok.,onda dzek-kabl od pedale ide u ulaz PEDAL-
VOLUME (koliko sam razumeo za to ti treba). A onda treba podesiti sve u
function menu - controller - footpedal. Cursor prve tabele treba staviti na
3.VOLUME. A onda stiklirati
part-ove koje hoces pojacavati sa pedalom.
Proveri pa javi.
Inace, koliko sam cuo, taj model pedale je odlican
Spring point adj.
Šta bi to bilo ?
Pojma nemam. A gde to pise? Na pedali?
Odozdo, na pedali.
Jako blizu je leta kroz prozor...
Kolega ako sam te dobgro razumeo, ti bi hteo da pojacavas naprimer desnu ruku, pedalom, preko ulaza VOLUME na klavijaturi. E pa to nece da moze :) A sad cu da ti objasnim zasto.
U pitanju je pedala. FC7 nema tu opciju. Ima je FC9. Ona radi i kao klasicna volumen pedala (kad je postavis izmedju IZLAZA ZA POJACALO i pojacala), a moze da radi i na VOLUMEN izlazu. Znaci tu FC 7 mozes da koristis samo izmeju pojacala i izlaza ZA POJACALO (naprimer posaljes na neki sub izlaz nesto pa to pojacavas) ili da kupis FC9.
I jos nesto. Kad prikljucis pedalu na VOLUMEN izlaz, on pojacava sve (ritam, i desnu ruku). Znaci ne mozes da namestis da pojacava samo nesto (bar ne moze na psr 9000)
I za VOLUMEN izlaz ti treba kabl sa stereo dzekovima!
E ovo je već neka novija informacija...
Pedala ima stereo džek, a imam mogućnost biranja šta
da pojačam s pedalom ,u funkcijama samog sinta.
E sad ako kažeš da ta pedala ne može tako da radi,to je druga stvar.
Da šaljem nešto na sub izlaze gubim efekte...A imam i pedalu koja
može to odraditi.Nije to to.
Onda FC9 .Mada mi se čini da je i ova radila kad sam kupio sint...
U mitrosu je ista cena i Fc-7 i Fc-9.
Znaš li koja je cijena...
Ja i zaboravio da pitam da li je FC-7 Volume pedala ili Espression ped. Tebi treba ova druga. FC je kod nas 80-100 evrica. Ja sam isto u Mitrosu uzeo M-Audio,oko 30-40 evra, radi bez problema. Imam i neku Rolandovu koja ne radi na Tyrosu.
Ove Fc su 69 eu,u mitrosu.Espression je FC 7 a ova FC 9 je volume.
Na sub izlazima gubis efekte??? E ne mogu da verujem sta su idioti napravili. Ne menjam ja moju psr 9000 ni za sta. Ovde lepo posaljem na sub sta hocu, stoje efekti sve radi kao svajcarac.
DODATO:
Ljudi ja se izvinjavam. Izgleda da sam dao neke pogresne informacije. Sad sam prelistao po netu, i fc7 bi trebalo da radi na VOLUME ulazu. A razlika u fc7 i fc 9 je zato sto je fc9 dupla (2 ulaza i 2 izlaza) i moze da radi isto kao i fc7 (na volume ulaz-u)
Znači , opet sam na starom.;)
Ne gubim sve efekte kad idem na sub...
Trebalo bi biti isto i na tyros i na psr900.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.