PDA

Pokaži Full Verziju : Digitech Vocalist VR ,kako dalje


oscar
23.02.2009, 14:04
Evo ljudi kupio sam vocalist VR. E sad danas sam ga dobio i dali mi mozete pomoci sta trebam dalje,spojio bi ga na pa500 preko midia ,dali mi neko moze pomoci da ga podesim gdje trebam sta napraviti,dali moram u njemu sta podesavati za nasu muziku , kako se radi snjim ,dali se mora sta programirati ili ne.Bio bi zahvalan ako mi neko moze pomoci ,jer sam totalno paraliziran od te stvari ,tehnike opcenito .

Hvala na pomoci

kreso
23.02.2009, 16:19
MIDI IN sa Digitecha uštekaj na MIDI OUT od Pa500. U Globalu od Pa500 pronađi stranicu za MIDI Output (uzmi npr. 5 kanal) i selektiraj mu da ti na taj kanal ide samo instrukcija iz Layera tj lijeva ruka ili ti pratnja. Usnimi s write global.
Potom mikrofon na koji pjevaš uštekaj u cannon priključak u mixer na kanal br. 1. S AUX1 kanala 1 (u koji si prištekao mikrofon) uzmi banana kabel i spoji ga na ulaz signala od Digtecha (input), a output s Digitecha ponovno u mikser npr na kanal 2 (on će ti služit samo za Digitech).
Potom niveliraj da ti signal na Digitechu bude naračaste boje (to je kao optimum). Otvori gate na mikseru samo na kanalu 1 za AUX 1, a na ostale pozatvaraj. Stisni akord na kljavi i na displeju od Digitecha ti mora pokazat što si stisnuo (minor il major tj mol i dur) na kljavi. Kad uključiš switch pedalu na vokoderu (imaš off, stand by i on) na tvoj glaz treba se harmonizirat tvoj vokal u terci il što si mu već selektiro na vokoderu.
Eto, to je ukratko sva mudrost.

oscar
24.02.2009, 17:35
Hvala Kreso na odgovoru!
Probacu sve ovako napraviti kako si mi rekao pacemo vidjeti dokle cu doci.
Dali mi mozda mozes reci koje sve mogucnosti imam sa ovom spravicom .
Hvala jos jednom .

Pozdrav

oscar
05.03.2009, 11:24
Evo uspio sam spojiti vocalist sa svojim pa500 i sve radi ,samo sad me zanima dali trebaga programirati napraviti neke svoje USERE jer pjeva on meni tercu na moj glas ali nije to to,neprati svaki moj ton glasa u terci nego drzi ravno ,mislim da me razumijete sta mislim znaci ako pjevam iz A-dura ljestvicu on pjeva samo a ,cis e . Dali ga moram isprogramirati ga da mi prati ljepo svaki ton moga glasa .Sta trebam napraviti da bi to radilo kako treba.

Hvala na pomoci

baltik79
03.11.2010, 21:59
Imam TC Hel..Voice Live 2.Kod mene se to ovako sredi.Nije mi pri ruci,ali otprilike:
Editujes preset,udjes u harmonije (obicno pise harmony),tu bi trebalo biti podesavanje molova,durova...E sad recimo kod mene ima po 3 varijacije za svaki mol,dur...Probaj mjenjati te varijacije i mislim da bi 90 % trebao rijesiti taj problem.

Zlatek
04.11.2010, 01:36
@baltik79
A da malo prije pročitaš datum posta?Kasniš godinu i pol...

gogilo.cacanin
05.03.2011, 10:37
Da nebi pocinjao novu temu a i slicna je mom problemu.Sve je prikljuceno
kako treba i radi dobro .jedini problem je ,na nekim bojama od pa500 ili
performrnsu (neznam ni ja sam),smanji mi se jacina mikrofona to jest ja pojacam na voicelive touch do kraja i oped se cuje slabo.A kad promenim u neki drugi performens oda je prejako.E sad bi to trbalo negde da se nasteluje,ali gde?Oni su spojeni MIDIjem,dali u klavijaturi ima opcija?
Hvala unapred.