Pokaži Full Verziju : korg pa 80 i triton le ili pa1xpro ?
ljudi ,ovo pitam krajnje ozbiljno bez lose namere ili da izazovem neku raspravu...naime,sad sam bio sa ortakom koji je kupio sebi pa1xpro i bas sam ga detaljno ispregledao,a je vec par meseci trazim da kupim tritona le,pa sad nesto mislim ,da li je bolja varijanta da prodam pa80 i dodam lovu namenjenu za le i kupim sebi pa1xpro ??? jbg,ako moze neko normalan da mi odg ,ja sam sad totalno zbunjen...
samo ko odgovara neka bar obrazlozi sta dobijam a sta gubim ili razlog
hvala unapred...
Ne gubis nista brate veruj mi!Prvo imaces mnogo masniji zvuk ritam sekcije,extra solo boje i mogucnost da i na aranzeru imas profi tercu i vec smo pisali o tome!Dobijas RX boje koje nemas u Tritonu Le a posto znam da radis i zabavnjake to je veliki plus,vokalist koji moze dlicno da se sredi i vrhunski da radi,ne nosis dve klavijature...itd,itd...Sto se mene tice eto moje preporuke ;)
Evo, jedna prednost , za koju ja mislim da je velika jeste da sa 80-kom i LE-jem imas 2 klavijature, znaci lakse je raditi, bolje je raditi, jednostavnije..i te 2 klavijature se daju jako lijepo srediti...
Time ne umanjujem kvalitetu pa1xpro niti sto drugo, nego samo iznosim svoje misljenje..
PS-sad ce Marko da opi.di kontru ;)
@zeko
Necu da kontriram :) Samo cekam da ti uzmes Pa1 pa da ti ja opi*dim moj set i da zaboravis na sve probleme oko klaviajtura :))
@Marko,
pazi sta si rekao ;) salim se buraz, znam ja kako tvoja klavijatura radi..cuo puno puta i maloprije..;)
Ja trenutno imam pa 80 i tr ali sam odlucio da prodam obe i uzimam pa1xpro elite. Moj ti je savet da uzmes pa1xpro jer dobijas sto kaze Marko mnogo boklju ritam sekciju. A i dobijas masnije boje za solo nego na Le-u. Ja cu tako da uradim. Ti kako hoces!
japisound
30.01.2009, 03:46
Upravo tako,kao sto su rekle kolege marko i ivan tr, kupis pa 1 x pro i ne mislis.
pa to cu i da uradim. popodne cu dati oglas da menjam pa 80 za pa1xpro sa doplatom...nadam se da ce se neko javiti,a pusticu i buvu medju muzicarima po bg-u da znaju...ja kakav sam zivac,hteo bih da se to zavrsi jos danas kad bi moglo
skoricnik
30.01.2009, 13:05
Sad ce se mozda ljutiti na mene, ali ja sam za PA800 :) Iako to ne pise u naslovu, ja sam za njega...Nije zato sto ga imam vec zato sto je stvarno kvalitetna klavijatura...Ako ne PA800 onda PA80 i LE...Ipak, 64MB semplova je vise od 32 :) A mozes da nabavis i Flash kartu za 80-ku od 16MB i da te Bog vidi kad ga napucas...
Ja bi barem tako uradio :)
Pozdrav
korg_player
30.01.2009, 15:32
Ja sviram samo solo klavijaturu ali moj kolega svira Pa1xpro elite. u ritmove se ne kuizim ali stose tice samo za solo pa1x je od lea (imam tr-a pa mogu usporediti) bolji u svakom pogledu jednostavniji za rad, a tu ti je jos perfektna tipka (76), touchscreen koji nemas ni na pa 800 ni na leu, i jos sto na sliderima mozes slagat registre zvukova kako i kadam hoces. i zvukovi habcki izlaze iz njega..
Mozda je nekom mana tezina ali ipak bolje jedna klavijatura koja zadovalja potrebe u udnosu na ove dvije.
Greska za touch screen, mislio sam reci da ga pa80 nema. pa800 ima ali decko nije pito za njega
ma ne bih pa 800,na njega nisam ni mislio,a sad za semplove,mislim da je 32 dovoljno...ma ne znam,ali vec sam odlucio-pa1xpro...e sad samo treba naci dobro ocuvanu i eventualno zamenu sa doplatom ( ovo ce hteti verovatno samo serviseri ) :-(
korg_player
30.01.2009, 19:52
Moj savijet ti je da pa80 stavis u oglasnik, trazis toliko i toliko i kad prodas pa80 dodaj jos kesa i uzmi si pa1x pro. prije ces ga tako rijesiti nego zamjenom
pa to bi bilo najbolje i tako bi najmanje izgubio ali sta ako prodam pa80 i ne naleti dobar pa1xpro za mesec dana? kontas? nemam na cemu da radim
korg_player
31.01.2009, 15:07
A to je vec shebana stvar ako izgubis kljavu sa nastup ali ako se mozes ikako snaci puno lakse ces se ovako rijesiti pa80
Ja sam nabavio Pa1x i rjesio se pa500 jos imam da prodam tr
Da sam znao kako je nebi nikad niti kupovao pa500 i tr
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.