PDA

Pokaži Full Verziju : Korg PA80 zujanje


hamso
18.01.2009, 11:17
Pozdrav.
Evo ja mislijo da sam rijesio prolem sa zujanjem ali nista opet zuji.
Kad je ovako bez mixete ne zuji al cim je ukljucim u miksetu odma zuji gdje god ukljucim audio kabal jell zna neko sta bi moglo biti neznam dali je ulaz jer svi zuje i na mono i na stero.Ako neko zna svako dobro.
I usput jos jedno pitanje dali mogu semplovi da se ucitaju na hd i da rade bez flashkartice na pa80 posto ja nemam hd a mislio sam ugraditi.
Pozzzz.

matejas87
18.01.2009, 11:56
brate menjaj kablove mozda imas stereo kabel ili mono vidi ali malo mora da zuji nema tu resenja kad pojacas previse na mixetu ondak zuji probaj da smanjis i da pojacas klavijaturu

vladimir68
18.01.2009, 12:28
Ako nisu kablovi-Verovatno je pukao lem na OUT.Otvoriš klavijaturu,skini onu ploču sa ulazima/izlazima,midi,....uzmi lemilicu i pređi samo preko postojećeg lema (˝istopi˝( a ako treba i malo dodaj) postojeći lem) pazeći da nespojiš kontakte (nenapraviš kratak spoj).Ako nisi siguran u ovo bolje idi u servis.Sigurno posle ovog neće zujati,imao sam takav slučaj.

gibanica
18.01.2009, 13:58
care velika je potrosnja struje,te je jako slaba opet..
kad je slaba uvek zuji..
ako nije onda zameni kablove.

gogspa80
18.01.2009, 14:00
Hoce zujati i ako ti nije dobra nula ili uzemljenje na uticnici u koju si ustekao klavijeturu i miksetu, ili ako su na razlicite faze, a nije najbolje uzemljenje...

mimiki
18.01.2009, 16:13
ponovo ponavljam kad zuji ili kabl ili ti je na nekom siberu na mikseti ili pojacalu los kontakt sto se meni desilo jednom i na mikseti i pojacalu,probaj s drugim kablovima i neki drugi kanal ako ti bude isto znaci nisu kablovi a ni ulazi idi tim sistemom,a kako ces da provalis da su siberi i koji siber?idi redom i svaki siber cimaj naglo gore dole i lako ces izvaliti kad budes naiosao na onaj koji zeza.aj pa javi sta si uradio :-c (e da probaj sve kablove nemoj samo one koji idu u klavijaturu jer ako je bilo koji u prekidu zujace)

zeljko_mo
18.01.2009, 16:41
ma sve je to do nekvalitetnih kablova...zuji li ti kad sve iz klavijature istekas?... ako i onda zuji vidi da nije pčela negdje zapela ..

gnovako8
18.01.2009, 17:09
Prijatelju poslusaj to ti je do uzemljenja imao sam nekad taj problem i na pa50 i na pa80, jako su osjetljivi.stavis na kabal utikac koji ide u struju,foliju da sakrijes ono sa strane uzemljenje masu. i nece zujat, meni dan danas kad spojim u sobi mixer i klavijaturu zuji ,a kad u boravak onda ne, e stavis tu foliju i nece zujat, mozda jako malo ali neprimjetno.probaj pa se uvijeri, meni je to jedan stari kolega rekao. svaka mu cast.

ili onaj od cigareta najlon iz kutije, ili obicna folija.

Zlatek
18.01.2009, 17:57
Preko utikača prelijepi izolir treku tako da izoliraš kontakte za uzemljenje.To je stara stvar još iz doba DX7.Meni su to savjetovali još davno u njemačkoj u music shopu.Nema logike, ali riješilo mi je problem.I dan danas imam to na M1 i nema problema.

hamso
18.01.2009, 18:03
Ma svaka vam cast drugovi kad ste tako raspolozni i dobre volje za pomoc.
Sve ove savjete sam isprobo al mislim da trebam otvoriti pogledati dal se nesto odlemilo jer
bili sum mi neki dan kolege sa pa800 i tritonom kad su sve prikopcali nista se nije culo kao da je ugasena mixeta a kad sam ja ukljucijo moj pa80 oni su se prepali od zujanja.

fico
18.01.2009, 18:10
Ako imas ugradjen HD u sintu vidi dali ti je ozemljenje od diska skopcano i dali ima dobar spoj .Prilikom vadjenja i stavljanja diska moze da se izgubi ta nula i imas odma problem

gega
18.01.2009, 18:13
Pozdrav Hamso.
Vidim svi su se potrudili barem po jedan savet da ti daju...pa velim ajde i ja
da napisem koju recenicu u vezi ,,zujanja,,
Zujanje koje izaziva ,,dotrajao ,,ili defektan kabal se potpuno jasno razlikuje od zujanja koje nastaje zbog nepostojeceg uzemljenja ili slabog ohmskog otpora pomenutog.Treba reci da se neretko u kucnim instalacijama koristi i ,,nullovanje,,pogotovu u starijim gradjevinama.A posto je zastita sa FI zastitnom sklopkom samo dodatna zastita od napona dodira (osnovna je nullovanje)nisu svugdje ugradjene.Kod tebe kuci mozes lako ustanoviti i kao laik dali ti je uzemljenje i FI sklopka ok.
Svaka ima dugme za ,,test,, ako ne izbacuje pritiskom na dugme ,znaci da ti je uzemljenje slabo ili sklopka otisla.Ukoliko nemas FI sklopku,znaci da je izvedba,,nullovanje,,u pitanju. Vazno je znati da se na uticnici u zidu nalazi most izmedju nulltog voda i kontakata za uzemljenje.Ukoliko se taj most pogresno postavi (izmedju faznog voda i nulle)nastaje slican problem koji si ti opisao.Moze ti pomoci i ako uticnicu okrenes,znaci viljuska koja je bila levo,sada ulazi u stekdozu-rupu desno..
Ovo sam spomenuo zbog toga sto ste kao muzicari stalno usput i prikljucujete vase naprave na vodove i uticnice koje vam se stave na raspolaganje od strane,,Domacina,,Najbolje resenje je stabilizator napona sa prenaponskim odvodnikom koji se prikljucuje u zid pa odatle razdelnicom (produzivacem) na opremu.
Javi se ,bas me interesuje koja je varianta kod tebe.
Izvinjavam se ako je ovo izlaganje bilo malo duze ali mislim da je bolje znati gdje se nalazi problem nego eksperimentisati sa kojekakvim folijama na stekeru.
POOOOZDrav Svima.

hamso
18.01.2009, 18:59
Probao sam kolega i kablovi su potpuno novi kao sto sam rekao probali smo pa800 i triton na iste kablove i utikace u struju al kod njih se nije culo zujanje.A da odgovorim i drugom kolegi da nemam HD JER sam vec napisao u naslovnoj temi.
Puno vam hvala za pomoc a vidim da su mnogi imali isti problem ili ga imaju vec.

svirko
18.01.2009, 19:31
Svaka čast prijatelju gega!

Barem što se mene tiče, tvoje izlaganje niti malo nije niti opširno, niti dosadno za čitati.Naprotiv, kao što i sam kažeš, mi smo muzičari koji se štekamo u ono što nam domaćini '' ponude '', a znamo svi kakvih sve instalacija ima, ali nažalost i kako naponi variraju od mjesta do mjesta.
Vrlo poučno izlaganje i obrazloženje za sve nas.

Srdačan pozdrav