PDA

Pokaži Full Verziju : Šta je ovo


selembai
22.12.2008, 22:24
Naime video sam ovako nešto, ali neznam ni u koju kategoriju spada, niti kako se zove, a ni na internetu ne mogu da nađem ovako nešto. Ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih zahvalan

RadeKOKI
22.12.2008, 22:32
pisi u google GUITAR SYNTH

mykeli
22.12.2008, 23:38
Ovakvi Guitar sinth postoje...npr, Yamaha KX5 iz '84 god...

E sad ovaj Roland???

Pitanje je, moguce je da je samo Midi...vuces boje iz radne stanice...!!!

selembai
22.12.2008, 23:56
Probao sam google, ali mi izbacuje samo module za gitaru. a mene baš ovako nešto interesuje. Dali ima negde da se jnabavi i po kojoj ceni. Pre (1985-1995) sam ih viđao ali sam sad uspeo da nađem samo sliku ovog rollanda. mada sam nedavno i na tv-u video jednog muzičara sa tom stvarčicom

gibanica
23.12.2008, 00:15
to ima onaj iz medenog meseca.

RadeKOKI
23.12.2008, 00:19
potrazi model ROLAND AX7 to ti je taj model sa slike imas i ax1 starija verzija

Zlatek
23.12.2008, 00:46
Gore na slici se nalazi najobičnija MIDI klavijatura ili MIDI kontroler.To su samo tipke bez ikakvog sound generatora, a spaja se sa midi kablom na bilo koju klavijaturu ili sound modul odakle se vuče sound.Stvar se koristi za što efektniji scenski nastup.

selembai
23.12.2008, 00:49
Konačno sam našao. ali pod malo drugačijim nazivom. KEYTAR.
Koliko sam ja shvatio, to su u stvari samo midi klavijature.
Ja u stvari tražim nešto slišno. Ali da ima sve kao sint, a da nisam vezan za mesto, tj. da mogu da ga koristim i u pokretu, na baterije ili akumulator i da ima svoje zvučnike.
Ako neko ima neki savet ........
Navalite.

Zlatek
23.12.2008, 01:28
Keytar je samo jedna od firmi koja proizvodi takvu vrstu klavijature.Ni jedna takva midi klavijatura nema svoje zvučnika iz jednostavnog razloga jer se na te zvučnike nema šta reproducirati.Klavijatura je gola ,a tek kada je spojiš na drugu klavijaturu ili sound modul onda radi.Spaja se sa jednim midi kablom.Naravno da tu drugu klavijaturu ili sound modul iz koga vučeš sound moraš spojiti na razglas da bi se čulo ono što sviraš na midi klavijaturi.Obično može raditi na baterije ili ispravljač, ali to je onda opet još jedan dodatni kabel.

tranzit
23.12.2008, 01:40
E vidis nisi u pravu. Keytar je globalni naziv za sve mobilne keyboarde i nije nikakva posebna firma ili brand. Nisi u pravu ni sto se tice zvuka i zvucnika, svojevremeno je ja Yamaha izbacila jedan keytar model pod nazivom SHS-10 koji ima i svoje sounde a zamisli ima i zvucnik. Nemojte ljudi pisati tek da nesto napisete. Ako znate odgovorite a ako ne znate, nemojte dezinformisati kolege, to nije nikako ni dobro a ni fer.

Zlatek
23.12.2008, 02:03
Može biti da sam pogrešno napisao šta se tiče keytar-a,i prihvačam kritiku šta se toga tiče.Ipak ako pogledaš sliku gore tu se ne radi o takvoj vrsti instrumenta.Isto tako je postojalo u prošlosti par instrumenata koji JESU imali ton generator i mogli su se svirati kao zasebni instrument-Korg Poly 800, Yamaha DX-100...Imao sam oba, a danas koristim jednu midi klavijaturu-Terratec čisto radi toga da mogu nešto odsvirati i to onda obraditi na kompu jer mi je dosta puta nespretno vuči velike klavijature i sve spajati.

selembai
23.12.2008, 09:46
Nije problem ako je svirka vezana za mesto. Tražim nešto što je portabl, tj. za sviranje u pokretu. Sint nikako nemogu u ruke pa da sviram i prelazim sa jednog mesta na drugo. Na mini žurkama na otvorenom, ili kad treba instrument u ruke pa ispraćati goste, sint nemogu da nosim. ili npr kod žurki iznenađenja, kad treba sa svirkom ući kod domaćina, sint jednostavno nemože koristiti.
Za tako nešto mi treba neki instrument.

tranzit
23.12.2008, 13:20
Za tebe postoji samo jedno rjesenje. Uzmi bilo koji Keytar, zatim uzmi wireless midi (za sada je najbolji CME WIDI X8 koji salje signal do 80 metara bez smetnji i nema primjetno kasnjenje) a onda sve to prikljuci na neki bolji sound modul ili instrument koji vec imas i setaj se do mile volje sa gostima a zvuk i dalje ide preko ozvucenja kao da si i stacioniran na bini. Ako bas hoces da se izivljavas mozes i kompletan aranzer da upravljas preko tog Keytara i tog daljinskog midija. Moja preporuka bi ti bila Roland AX7 + CMW WIDI X8 + na primjer, Triton Rack (ako vec nemas kakav Triton) i pichi blago cici, mogu i na stolove i na drvo da te penju. Ovako si totalno fleksibilan. Kad treba na bini svirati sjednes za svoj instrument, kad treba trcati po sali, satoru, dvoristu, uzmes AX7 i opet isti zvuk.

aske
03.02.2009, 03:44
Koliko ja znam mnogi syntovi tog tipa jesu midi ali uvek se u njih stavlja prostora za user farbe,tako da lepo uzmes i ubacis farbe pre svirke u njega i netreba ti nikakav modul da se spajas sa njime osim ako ti netreba i sekvencer,jer za to neznam da ovakve klavijature imaju sekvencer u sebi ali da imaju mesta za user farbe to znam da sigurno imaju.Recimo roland ax 7 ima memoriju za 128 pech-eva a verovatno imaju i ostale midi klavijature tog tipa jer to je vec odavno standard.Sto se tice sekvencera znam da ima komande play stop i tako to za pokretanje sa drugih izvora sekvenciranja.A zvucnik koji ceti na njemu,svakako moras na razglas u ozbiljnijoj svirci osim ako se neradi o nekoj sitnijoj kucnoj svirci.
Dodato:
Sada slucajno pogleda sliku izbliza i radi se bas o rolandu ax7 a imas gomilu takvih syntova brate.Jos pitas o cemu se radi pa pise ti lepo roland.Uvek malo procackas po oficijalnom sajtu skines manual procitas i bog da te vidi.

TomyCroSound
03.02.2009, 04:16
Pa, nije to loše imat na sceni pa se malo profurat...
Čudi me odkud nitko iz "Amadeusa" ne svira to..
evo link; http://www.youtube.com/watch?v=n1TISZujaco&feature=channel_page
Najnoviji Rolandov model, neke boje je pokupio s Fantoma G...

gega
03.02.2009, 12:32
Cao kolega.evo jedne stranice koju bi trebao da otvoris..
Ovde su ti navedene varijante i modeli vise proizvodjaca ovih sprava.
Sa i bez generatora zvuka.

Inace bih predlozio
Roland AX-7 ili
Yamaha SHS-200

http://www.stoffelshome.de/alt_controller/alt_midi_controller.html#8
Ovo su osnovni podaci o AX7
Totale Bühnen-Freiheit mit Profi-Sounds!

<!-- intro -->Waren seine Vorgänger AX-1 (1992) und AX-7 (2002) noch reine MIDI-Controller, ist der neue AX Synth mit seiner internen Klangerzeugung nicht mehr nur ein MIDI-Steuerkeyboard, sondern ein eigenständiges Instrument für Keyboarder, die sich auf der Bühne mithilfe einer Audio-Drahtlosanlage ohne lästige Kabelverbindungen frei bewegen möchten.

Klangerzeugung, Pitch Bend-Hebel und MIDI

Die interne Klangerzeugung ist 128stimmig und in 8 Kategorien (mit insgesamt 256 Tones) aufgeteilt. Für eigene Einstellungen stehen 16 Favorite-Speicher zur Verfügung.

Der Pitch Bend-Hebel kann in seiner Arbeitsweise von „normal“ (alle gespielten Noten werden in der Tonhöhe verändert) auf „Catch+Last“ umgeschaltet werden (Pitch Bend nur für die zuletzt gespielte Note eines Akkordes).

Über MIDI OUT können externe MIDI-Instrumente angesteuert werden, über MIDI IN kann die interne Klangerzeugung z.B. von einem MIDI-Sequenzer gespielt werden.


Eigenschaften



Integrierte Klangerzeugung auf Basis der Fantom-Synthesizer
Batteriebetrieb (bis zu 6 Stunden), unterstützt auch wiederaufladbare Batterien
Diverse Optionen für Echtzeit-Steuerung, z.B. Ribbon Controller, D Beam, Modulationsgriff, Aftertouch-Regler
USB-Anschluss für Verbindung zu einem Rechner
V-LINK-Funktion zur Steuerung externer V-LINK Video Workstations
MIDI OUT/IN-Anschlüsse
Nadam se da ce ti ovo pomoci.
Pozdrav.

grandia
15.09.2010, 21:40
7 meseci nismo znali .. sad znamo :D

hvala deeda ;)

Keyboard Man
27.09.2010, 20:24
Kakva su misljenja o ovom master keyboardu?