Pokaži Full Verziju : Ekskurzija ili aranzer???
eh, kako imam jebenu dvojbu, da jebenije u zivotu nisam imao. U 3 ili 5 mjesecu mi je ekskurzija, idemo u Spanjolsku ili Cesku. E sad starci mi kazu ako ne odem na ekskurziju da ce mi kasnije kupiti korg pa 50. E sad raja sta kazete, da odem na ekskurziju da pijem i ne trijeznim se 7 dana + da opalim koju zensku :D ili da kupim aranzer i kasnije idem na tezge sa njim?????? Joj molim vas pomagajte, ako Boga znate :S :S :S
Boban010
06.12.2008, 01:56
Idi na ekskurziju valjda ce da pretekne neka kinta da si kupis frulu!!
Da je neki bolji aranzer od PA50 pa ajde,ovako bolje je da palis na ekskurziju,jedan je zivot,ima vremena za aranzere...a i nikad nije kasno da postanes pevach...:lol:
Nemoj da te lazu. Kupi sebi klavijaturu. Ona ce ti zaradjivati pare. A na ekskurziji ces isterati stojku cef i posle nemas ni pare a ni aranzer. Moj ti je savet drugarski.
Ja dogodovstine mog "stojka" ne bi menjao za sto aranzera....:D...ma bre ni za fabriku aranzera...:lol:=))
Pali bre na ekskurziju...
Mozda neshto i kresnesh... ;)
Od svirke ima samo da najebesh... :))
a jebemti, ne znam opet, a valjda se i na svirkama kresne nesto, sta kazete, loze li se zene na muzicare? :D
Na svirkama zajebi shto cesh kresnuti neshto...
Ako radish sam, teshko da cesh imati vremena da kresnesh neshto moze posle svirke, ali do tada vec sve stvarno dobro ode...
Nego probaj ti ovako...
REci da necesh na tu ekskurziju, pa uzmi klavijaturu, a onda kazi kako da ne odem na ekskurziju?
Pa svi idu, a to se ne propushta... :))
Idi na eskurziju sad ti je prilika da nesto maznes,ko zna dal ce biti jos prilika za kresanje,,, Pa50 nije vrijedan kresanja,dobro u rangu su,ipak kresanje je vrijednije ....hehehe
ma na pa50 ne padaju ni polovnjace,znaci sigurno je samo exskurzija bolje rjesenje.More je provod more su koke more je izvor zivota jeli tako.... heheeheheeh
milanceshow
06.12.2008, 03:38
Ima tu raznih varijanti.............
1-Uzmi aranzer i odsviraj neku svirku pre ekskurzije i eto para za seks...........
2-Radi malo ko zigolo i eto para,ekskurzije i aranzera.................
3-Idi na ekskurziju ,pa naplacuj seks ribama i bice aranzera..............
zadnja solucija......Uzmi te pare sto ti roditelji daju za aranzer ili ekskurziju,pa daj pare pod kamatu i samo ga ručno obradjuj,a pare se samo mnoze........;)
Jarane...Uzmi pare,kupi sebi PA50 ionako si mi pričo da počinješ svirati u bandu...
Što se tiče sexa podsjeti se našeg razgovora a biće ih još više,kod one ima da ga umočiš samo tako...Batali jarane ekskurziju tamo ćeš se samo potrošiti i doći kući praznih ruku a klaviaturu ćeš imati stalno čak je moreš i kasnije prodati...ja nikad nisam stavljo NIŠTA pred muziku a provod mi je bio zadnja rupa na sviralu...Investiraj u ono što znaš da će ti se povratiti,ja sam počeo sa Rolandom D-10 a danas imam da ti ne pričam šta sve,ali sam sve investiro u muziku i izplatilo se...A ti sad vidi,hebeš ekskurziju već se hvati klaviature i na vježbanje,nebil kroz koju godinu odpratio gagu,pa da vidiš onda da se isplati,pozdrav!
Vidi 'vako.... Para ce biti, a samim tim i opreme!
16 godina imas samo jednom. Uzivaj dok mozes!
Uspomene sa ekskurzija ne bih menjao za dva kompleta opreme!B-)
Odluka je samo tvoja...a ima i ona narodna...@ebo ne @ebo,@rcu vreme prolazi...a aranzerima padaju cene...:lol:
jeftabgd
06.12.2008, 07:34
I ja sam za ekskurziju.Bice i vremena i para,za sve ostalo.
Hehehehe... vidis sta je iskustvo!;)
Ekskurzijeeeeeeeeeee....:):):)
U tim godinama ko sto si ti sad, isli smo u Kranj, Ohrid...
Uhhhhh...kad se samo setim...
Ne dozvoli sebi da propustis takva "druzenja" sa skolskim drugaricama!
Verovatno bi ti to bila prva ozbiljnija ekskurzija, te destinacije se ne propustaju, veruj mi...
Kao sto su ti mnogi rekli, za klav ima vremena...mozes da sacekas jos npr.godinu dana, a do tada cena pa50 ce da padne, drasticno!
harepa50
06.12.2008, 11:15
Ja nisam iso na ekskurziju u osmom razredu ove godine znaci jer su mi roditelji rekli da cu dobit ozvucenje ako ne odem, a vec imam pa50! Sto se tice provoda mojih jarana na ekskurziji, nit su se fino proveli, nit su sta kresnuli..........ali ti si srednja skola, mmozda se nesto i javi... na tebi je da odlucis jarane
MA pusti pa50 odi na ekskurziju tko zna kad ces opet imat priliku,a za pa50 ce se jos naci koja kinta,da je pa800 u pitanju tu bi onda mozda koja zenska pala al ovako na pa50 se slabo pale:lol::lol:
harepa50
06.12.2008, 11:36
sad ce opet poceti prepucavanje ko i prije......izmedju aranzera.......pa normalno znamo SVI da je pa800 bolji od pa50 i nema dalje.........ako ce klavu za pocetak onda pa50...ionako, kolko bi mu trebalo para tek da uzme pa800?
na nasem kolegi je da odluci
Vidi 'vako.... Para ce biti, a samim tim i opreme!
16 godina imas samo jednom. Uzivaj dok mozes!
Uspomene sa ekskurzija ne bih menjao za dva kompleta opreme!B-)
Odštampaš ovo i okačiš iznad kreveta, pročitaš par puta ujutru kad se probudiš i naveče prije nego što odeš na spavanje i samo će ti se kazati...
gibanica
06.12.2008, 11:48
exkurzija naravno. ja sam isao tu turu do Barcelone 2 put...bilo do jaja
steta je ne videti monako,kockarnice,veneciju,firencu, francusku,marselj, italiju,andoru zbog klavijature.
EmirTotic
06.12.2008, 12:06
Brate, isto smo godiste i evo moje odluke u vezi ovoga. Ja nisam isao na ekskurziju ove godine i ustekao sam malo para da kupim sebi instrument, ali zato sledece godine 100%. Mislim da je to pametnije resenje jer ulazes u sebe, a ne prosipas kintu okolo. Ako ti treba cica za kres, veruj mi, milion njih ce da padne na prvu svirku... ;)
ma idi jarane na exkurziju i pamtit ces to cijeli zivot,to su lijepe uspomene.bit ce i aranzera mlad si ti.
jarane to ti u zivotu jednom kad se ode tako skolski na ekskurziju ja bi iso na ekskurziju jel to je ludilo i vrijedno nezaboravno mi smo u spaniji pravili lom, a na kraju to sve pjano nit se znalo vis ko je skim nit ko koga j***** mislim zenske :), nisam mogo vjerovat da su to bile moje skolkse drugarice tamo su se pokazale kako su radodarne i eroticne hihihihihi:D stari ja bi dao 2 pa50 da to opet dozivim. Uglavnom moj savjet IDI NA EKSKURZIJU!
Ljudi ja imam toliko uspomena pa šta od njih???
Hebeš uspomene,svaki dan ili tezga je jedna uspomena više...U djetinjstvu sam prošo mnogo destinacija i sa Italijanima (Hajro će znati o čemu govorim) i ovako i onako...Jes da je bilo fino ali brate nikakve koristi osim onih par dana užitka i gotovo...E kad sam dobio prvu klaviaturu i počo zarađivati na prvoj tezgi...To je sasvim drugo...Bila iskustva sa trebama,razne švalerancije,hebancije,itd...A i počeo sam zarađivati i bio neovisan od drugih...Uvjek sam imo u džepu za džeparac,da izvedem kakvu žensku vani i kasnije na one stvari,kupovo sam sebi robu po svom ukusu a ne da mi roditelji sa svojim parama odabiraju,itd...Svatate na koju stranu pucam...Al računajte da će mu roditelji i pored plaćanja ekskurzije morati dati bar još jedno 200eur za trošnju ako i ne više...Pa ne mogu sva djeca da pucaju pare a on ko ciga da bude skroman...Kod mene nisu nikad roditelji imali para pa sam zato i izbjegavo ekskurzije a ionako nema od njih ništa...Djeca u školi o njoj pričaju mjesec dana i podsjećaju se i poslije niti ko spominje nit ništa,dok PA50 možeš spominjati ihaha...A neko je spomenuo padanje cjene...Kod nas se još uvjek može naći KORG PA50 koji se još uvjek proizvodi za 800eur...Dok sam ga ja imo prije par godina cjena mu je bila oko 950eur ali evo sad već godinu i po dana drži cjenu 800eur i NE PADA mu a narod ga još kupuje...Pozdrav!
gibanica
06.12.2008, 13:12
ima pa50 i za 500 eur.iz nemacke nadji nekog da ti uveze za 400eur.
EmirTotic
06.12.2008, 13:15
O tome ti pricam. Bravo Alix.
a jebemti zivot, hvala mnogo svima na odgovoru, na ekskurziji ce bit dobro, pice se, bice treba (samo da ne dobiju sve bas na ekskurziji :D ko sto mi je drugar jedan rekao ) a opet s aranzerom cu zaradjivat pare jebiga, nece mi trebat dzeparac, uvijek cu imat, a narodno malo kod nas svira, pa ce uvijek bit posla. hmmmmmm jos gora dilema, majku mu....
harepa50
06.12.2008, 13:23
Djeca u školi o njoj pričaju mjesec dana i podsjećaju se i poslije niti ko spominje nit ništa,dok PA50 možeš spominjati ihaha...
Da Alix jarane upravu si, isto je i kod mene bilo. Ma nije bilo ni puni mjesec, mozda pola mjeseca se sjecali i nista. Niko ni A ni MU. A nisu ni trebe kresali.
harepa50
06.12.2008, 13:24
Brate moj dellboy, ja nisam otiso na exkurziju zbog opreme znaci razglas. I uskoro cu ga nabaviti akobogda. Ali ja sam osnovac. A tek ce exkurzija u srednjoj da dodje.....
ma kakva osnovna, nismo se tada ni na dva metra priblizavali zenskima, a kamoli da smo primirisali..... sta ces nije nam se ni poceo dizat tada :D drugo je srednja vidices ;)
milanceshow
06.12.2008, 13:44
Evo ja cu da te resim muka!!!!
Icicu ja umesto tebe na ekskurziju,a ti kupi klavijaturu.Onda cu ja tebi sve lepo prepricati kako je bilo i koliko puta.........:D
Kupi klavijaturu pa je ponesi na ekskurziju...
Definitvno,moj licni savjet-ici na ekskurziju.Ni jednu,ja propustio nisam.
Sa tvojih 16 godina,ja sam vec,imao iza sebe dobru turu po bivsoj Yu,a
obisao i Grcku.Dalje je islo svojim tokom....
Covjek je bogatiji duhom,sto vise proputuje i vidi svijeta i obicaja.To je nezaboravno.
Previse si mlad,da bi razmisljao da je sve u novcu.Imati ces vremena o parama
razmisljati,i boriti se za njih,jer zivot je pred tobom.
Pare su da se zaradjuju i trose-ali nikada biti rob novcu....
PS:"Cudna jada,od Mostara grada....";)
Ma ekskurzija!!! Bice klavijatura a ekskurzija ne!!!
E ovako:
Te prazne price o kresanju zaboravi, od toga nema nista!
Drugo pice, pa mozes piti svagdje jebes alkohol.
Znam sta je tvoj problem, vidi druze sve zavisi u kakvoj su ti roditelji finansiskoj situaciji, to je mnogo para za ljude koji zive u ExYu, ali moras imati na umu da te i roditelji iskusavaju!!!
Namjerno ti ponude takvu soluciju da vide sta ces odabrati, ako odaberes klavijaturu bice ponosni i pricace to citav zivot kako je njihov sin pametan i nije bacao pare dzaba, a platice ti i ekskurziju vjeruj mi..
To je samo fora..
Moj slucaj:
Zivio sam u Bosni rat jebiga itd..
E sad kakve ekskurzije kakvi bakraci jedva se zivilo, a ja ucio svirat na nekom starom Casiu, tj. ucio svirat kad ima struje hehe..
Eh onda dodje 18 godina i pita me majka oces sine klavijaturu ili Vozacku?
Ja kazem klavijaturu ona kaze ajde polozi vozacku, a kupicu ti i klavijaturu ja pristanem i polozim, onda nakon 2 mjeseca dodje i kaze sine oces klavijaturu ili auto, ja kazem jebes auto ocu klavijaturu da zaradim love, a bice auta kasnije, vazno mi je da startujem, a ona kaze joj sine sto si pametan i kupi mi klavijaturu, a nakon par mjeseci i auto od 4500DM (Njemacki maraka) sto je tad bilo povelika svota, a klavijatura je bila Korg Is50 i kostala 2700 DM, to ti je moja prica i iskustvo pa sad razmisli..
------------------
Sto se tice ekskurzija:
Kad pocnes zaradjivati sa klavijaturom ekskurzija ce ti biti svaki dan, sjecam se tek rat stao niko nemoze na more, a ja odem sa svojim autom na dva dana od dosade narokam se dole neku picu zbarim i tako godinama..
Kad imas svoj dinar onda je lako, a poslije ekskurzije ces gledat odakle je vedro i opet zavisit od roditelja..
nelica2002
06.12.2008, 16:03
ma na pa50 ne padaju ni polovnjace,znaci sigurno je samo exskurzija bolje rjesenje.More je provod more su koke more je izvor zivota jeli tako.... heheeheheeh
exskurzija prođe pa 50 ostaje :)
Ovako cuj moju pricu pa odluci.U tvojim godinama sam mnogo putovao sa folklorom i video sam pola evrope i jos po nesto.Sa malo para u dzepu kolko se moglo devedesetih ratnih godina.Tad sam imao samo harmoniku.sad radim i sviram imam dve klaviature i dve harmonike,mogu da kupim sta hocu od opreme,i imam novca da otputijem negde nije problem.Ali imam i pirodicu(malo dete)i svaki dan ustajem u 6h, dolazim kuci u 17h, onda se spremim i na svirku.Ne sviram svaki dan ali imam 10-20 svirki mesecno.To malo slobodnog vremena provodim sa porodicom a nocu kad ne radim vezbam i skidam stvari na slusalice.Nema sanse da negde otputujem sem na more sa porodicom.Znaci IDI NA TU EKSKURZIJU,PROVEDI SE ,VIDI SPANIJU,BICE PARA.Veruj mi kad krenu pare bice ti zao sto si zbog 500e propustio ekskurziju,jednog dana ce ti to biti jedan jaci vikend.pozzzzzzzzzzzzzzzz
alix jeste imao i previse tih destinacija ali nema ih bas svako i uvijek,he Alix pa jesi li ti ziv
ne moze te dobiti covjek ni na tel ni na msn,hebote patak.
hmmm mislim da ste u pravu, a nisam vam naveo jos jedan problem, svi ce najvjerojatnije glasat za Spanjolsku, zenske kazu tamo ima tamnoputih muskarac (jes bas ce njih oni htjet) i sta cu ja bezze 4 dana u autobusu, da bi vidio Nou camp ili Santiago Bernabeu, kad zaradim od klave para, mogu ic gdje hocu zar ne :D ? ali odluka sigurno nece past do 3 ili 5 mjeseca, u svakom slucaju hvala svima na odgovoru ;)
Ma sta ja znam,bas je velika dvojba! Ali ipak je ekskurzija nesto sto se citav zivot pamti,posebno to jos sto je srednja skola pa ste malo ozbiljniji,pocele su vam se kite dizati i tako to,haha! Mlad si,imas harmoniku,vjezbaj,pucaj po njoj pa bice para i za bolju klavijaturu od Pa50! Ali nemoj tamo da places kad se napijes pa da pomagas ''Kud nisam ost'o kuci,im'o bih sad Pa50''. Jebo te stvarno ti je sad zajbano,sta si odlucio???
hahahahaha
Da ti momcino nisi preozbiljno shvatio ovu pricu o silnom ili nesilnom
zaradjivanju novca od muzike.Pogotovo taj bendovski nacin rada i razna
"rastaljivanja" i dijeljenja i slicno.
Ja znam jedan broj ljudi koji solidno zive od muzike,ali poznajem a i pouzdano
znam,za veliki broj "mrtvih kokuza" koji sjede kuci,ili rade sasvim druge stvari,
i koji nemaju para ni karticu za mobitel da kupe-a dobri su muzicari.(BiH)
Pogledaj malo lijevo,malo desno i budi cvrsto na zemlji.
PS: Ovim naravno ne bih zelio da uticem na tvoju konacnu odluku,jer mozda ti
se i posreci.Strpljen-spasen....;)
Ma kupi ti sebi tu ekskurziju i pomalo zaradjuj pare a poslije mozes otici na klavijaturu!
hahahahahahahaha
hahahahahaha ma cujte sve vise mislim da ostanem kod kuce, jer i sestra mi se udaje u 8 mjesecu, treba to sve poplacat, necu odmah za vrijeme ekskurzije dobiti korg ako ne budem isao, nego negdje poslije svatova, uglavnom bitno je da cu dobiti. @ sejoroland meni je 16 godina, nek dobijem dva'esku meni dobar :D , a kad budem studirao medicinu za dvije godine, dobro dodje dzeparac neki da ti ne moraju starci sve placat ;)
Dellboy...jesi li stvarno ubedjen da ces nabudziti neku trebu na ekskurziji???
Ja kad sam imao 15-16 godina,imao sam takvu bujni mastu da mi nisu ni trebale trebe...
PS: Imam opasan set za PA50.
hmmm otprilike bi znao koju bi :D ali opet sigurna je samo desanka od svih zenskih, ona nikad ne izdaje :D imam i ja tonu setova za pa 50, a volio bih jedan dobar juve set s onom cinelom nabaviti
Pa ti si u gadnom procepu!!!
Moj savet: Uzmi PA50,odi na ekskurziju ponesi PA50,zguzi je na PA50 i svrsi na display!!!
I PEVAJ:
Oj kako sam streso Djuku
ko zemljotres Banja luku,
oj kako sam streso Veru
sest stepeni po rihteru...
gogspa80
07.12.2008, 00:02
Ako ti roditelji imaju para za ekskurziju, definitivno idi na nju, pokajat se neces... a klavjetura ce doci nekad kasnije, neces okasniti ni ako je za godinu dana kupis ili jos kasnije, ali ako imas talenta volja i zelja za svirkom nikada nece nestati, tako da ces si nabaviti klavjeturu, mozes je nekada kupiti i na 12 rata, tako je lakse..
Idi na ekskurziju, vidjet ces za 4,5 godina kako ce ti biti drago sto si isao..
pozdrav
E pa znaš druže ja sam ti još zelen ali mislim da je bolje da kupis taj Pa 50.Bolje biti svirač nego ekskurzijski jebach.Ima tu i nesto izmedju (ekskurzija)!!!!!
Moj savet: Uzmi PA50,odi na ekskurziju ponesi PA50,zguzi je na PA50 i svrsi na display!!!
nabit cu je na pitchbender, pa cu joj svirati ovu pjesmu sto si mi napisao i imat ce mi portamento zato :D jos ako mi das dobar set kad joj fill in opalim ima da vristi da cuje citav hotel :D ali brate znas sta prijateljica od moje ribe s kojom hodam ide u moju skolu, jebote necu moc prdnut a da ona ne bude znala hahahaahaaha
GAGI---jesil ti odlučio čovječe?Hoćel šta biti?
harepa50
07.12.2008, 14:10
@vlaxxy
Mozes li mi poslati taj set ako nije problem?
EmirTotic
07.12.2008, 14:26
U ala se razvila ova tema. Brate, ti kao da ides na mesec i kao da kupujes ne znam sta... Ja ti kazem da ces ovim putem imati sve vecu nedoumicu sta da uradis. Sedi lepo kuci i 2 sata razmisljaj sta je bolje. Tako ces doci do zakljucka. Samo ti znas sta je tebi najbolje da uradis.
Evo ti moj slucaj. Trebam da kupim klavijaturu. I imao sam pare. Postavio sam temu sta da uzmem i isto je ovako krenulo. A sada, nemam dovoljno para (ali bice uskoro) niti sam odlucio sta da uzmem. A sad posto sam svestan toga, idem da se ubijem pa cu doci da vidim ima li sta novo. ;)
Exkurzija!!!
Aranzer ce ti opet kupiti tvoji.
harepa50
07.12.2008, 14:29
Da, kolega EmirTotic je u pravu. Ovdje ces samo dobiti dva misljenja od vise ljudi-idi na ekskurziju ili kupi aranzer. neko ce ti reci ovo neko ono.Ti trebas ustvari da uradis sta je tebi bolje.
u pravu ste, lupao sam se po glavi dok sam razmisljao sta bi uradio, a kad sam otvorio temu sva mi glava modra :D , odluka ce pasti kad se priblizi ekskurzija, vama mnogo hvala na odgovorima ;)
EmirTotic
07.12.2008, 14:58
Ma opusteno, samo se lupi jos 2-3 puta mozda se poboljsa stanje. Ali nemoj vise jer onda nema ni klavijature ni exkurzije... ;)
skoricnik
07.12.2008, 19:29
Brate, ja bi kupio aranzer :D Sa aranzerom mozes sebi lepo da pristekas kesa pa da odes na ekskurzija more jedno...:)
(Navataces ti nesto i bez eksurzije :D)
Pozdrav!
Sinovac, ako stvarno budes hteo da kupis aranzer, kupices ga isao na ekskurziju ili ne. Ako ne odes na ekskurziju, bice ti jako zao, a nema drugog pokusaja.
Z A K LJ U C A K : Idi na ekskurziju, pa ces posle da kupis aranzer.
citam ove komentare i prolaze mi kroz glavu sve zajebancije u zivotu sto sam propustio zbog jebene svirke jebenih para koje stekas za te iste insrtumente bez kojih nemozes da zivis ako se ozbiljno bavis svirkom...i najgore od svega je i pored tog saznanja da ono sto propustis nece ti se vratiti ti opet izaberes svirku,instument...coveka naljuti sto ni ove godine nije otisao na more sa rajom,sto nije isao na zimovalje sa 15 ljudi u bungalovu,s trebom u Veneciju na 3 dana(vise nebih ni izdrzao):) sto nije 4 god za redom otisao u Gucu,da nepomijnem sva ta silna bancenja vikendom,nove godine,uranke,pa cak i svoje rodjendane...zekleo da necu na taj dan da sviram 05.01 dan kad nesviram do kraja zivota!!!
Na srecu nije toliko crno kao sto izgleda...pokupi se i na svirci svasta,treba,zena...radi se i na moru po 3-4 mijeseca nafata se poljakinja,slovakinja...ima se i tih para...
al bar meni tesko padaju propustene svari u zivotu...takav sam!
znaci,kupis li sint...pocni da se navikavas na propustene zajebancije u zivotu...pospanu voznju po noci :)
Narocito na pospanu voznju:( Prosli vikend sam vozio 167 km do kuce posle svirke - SAM! Kad samo razmislim koliko sam mogao da propustim da sam sam se kojim slucajem negde zakucao....
Mnogo toga propustamo u zivotu zbog svirke i para... mnogo!
Evo ti savjet starog lisca B-)
Kupi ti sebi rađe Pa50. Kako je netko reko, odradi par svirki i nabacaj si u padže nešto para.
Zahebi ekskurziju jer s obzirom da čete se 7 dana samo oblokavat jako su ti male šanse da češ nešto pobarit. Ako i nešto pijano uhvatiš bit češ vjerojatno toliko pijan da ti čuna uopće neče stajat il u najboljem slučaju da češ komada povalit al se radi alkohola nečeš ničeg sječat, ma čak ni imena koke koju češ zveknut.
Mlad si, život je pred tobom. Pička neče nigdje pobjeć.
I na kraju : Za ženama i tramvajem se ne trči. Ako pobjegne dođe opet druga Isto ko i tramvaj, a kao dobar muzičar imat češ recki na patku kolko ti srce želi. Vjeruj mi, ja sam poslije 50 recki presto brojat, a to je bilo prije 15 godina ;)
E...**bi ga Kreso! Upropastio si nam sav trud! Pa svi mi "malo iskusniji" istupili smo sa idejom da je bolja ekskurzija i ti sad....
Mora da te jos drzi od imendana:D;)
Cekaj samo da te pajdo Svirko procita!
p.s. Nego, kako je tvoja "ekskurzija" za Sv. Nikolu prosla?
Kreso prijatelju,
Znaci da si igrom slucaja "recke" biljezio u neku svesku,onda bi ih bilo
i po koricama.:)
Mnogo si "burgijao" brate dragi....:)
Pozdrav,
al bundy
10.12.2008, 17:48
E ovako:
Te prazne price o kresanju zaboravi, od toga nema nista!
Evo ti odgovora na sve tvoje muke...:)
o kecanju....to samo nasa masta radi....
kad sam se ja spremo na te exkurzije ponesemo kurtona,mozemo cijeli autobus ovit u njih i na kraju nista,al prije toga sve splaniramo ko ce koju..kako..na cemu...koliko puta itd...i toliko se uzbudimo da vec pet puta svrsimo u autobusu misleci na to i na kraju nista.
a ta sto si je pikno,ako je nisi tu opalio,neces ni u spaniji ni u veneciji ni na marsu ni nigdje...ako ce ti dat dace ti i tu....
a sto se tice uspomena....u samo tri kafane imam ljepse uspomene nego na sve exkurzije i cijelo skolsko doba...
i da nadodam...prosli vikend smo imali svirku 250 km od mjesta gdje zivim.subotom.
u nedelju ispala jos jedna pa nam je organizator hotel platio tu gdje smo svirali subotom i krenuli oko podne nazad prema njemu...nekih 80-100 km nazad.
popakovali stvari sve u auto i polako....ja gitarista i pjevac.
e to je zajebancija i dozivljaj uvijek iznova.
malo sviras,nagledas se,vidis svega i svacega poslije u hotel pa lokanje,normalno povedes i neku sasobom....sutra vec druga prica drugi svijet drugi dogadjaji...itd....
Jebem li ga, pa shta sam ja onda radio na tim ekskurzijama? :))
Davidovic
10.12.2008, 17:58
Kupis aranzer i vezbas, a posle ce biti i zena i para i alkohola... Isplati se!!!
al bundy
10.12.2008, 19:05
vaxtere,to sto mi nismo kecali....to nije do riba nego do nas...:(
Meni ekskurzije bile ikibana uvek...
A tek ove fakultetske...
Milina... :D
Eto a ja dok sam sviro u Velenju i Celju (daleko od Ljubljane gdje me svi znaju),mogu svi da potvrde od kolega šta sve sam ševio i obrađivo punih 5 mjeseci...Sve zavisi od čovjeka,i karaktera i koliko je sposoban da "zbari"...A na ekskurzijama se NE MOGU pohvaliti jedne stvari da sam odradio kako treba...:S
@Alix
Bolje pripazi sta pises po forumu...ako ti zena slucajno "zaviri" ovde bice belaja...;)
Ma ne sikiram se ja za to...
Govorim otvoreno jel znam da je neće biti gore...
A šta se vi to zastidili pa nes mijete od svojih?;):D
milanceshow
10.12.2008, 20:07
Bas me zanima sta bi vase drugarice iz osnovne ili srednje rekle kada bi ih pitali za misljenje o ekskurziji???????
=))=))=))
al bundy
10.12.2008, 20:39
evo sta :
jaooo idemo na exkurziju u spaniju
tamo ima tamnoputih spanjolaca
don juan...huarez...ramirez...gonzales...pedro...
neinteresuju njih slavko..dragan...mico i ostala kompanija...imaju toga svaki dan
Ljusi dokazano je da su bjelke PUKLE na "garave" momke...
Ne samo zbog njihovog alata (ala im zavidimo) već zbog tena,konstrukcije tjela,crne kose,itd,itd,bla,bla...Cosmopolitan su novine koje je čitala moja žena pa sam kod doručka prelistavo i čito glupe članke u kojima je i to pisalo...I sad se vama digo đavo da hebnete školsku?U mene u srednjoj Elektrotehničkoj same mudonje,na faksu da ne govorim a u osnovnoj sam ja imo veće sise nego školske,eto koliko sam imo šanse...A ni kod vas mislim nije bolje;)
:))
Jbg, ja ti problema nisam imao...
Bilo je sa Huanima, Rodrigezima i sl., ali kada ih oni shutnu, a poshutiraju ih u startu, one se vrate samo gde mogu... :D
A šta se vi to zastidili pa nes mijete od svojih?;):D
Ma smemo nego iskreno ja i nemam sta da ti ispricam...sa ekskurzije u osnovnoj na tu temu nema sta da se prica (bar kod mene),osim mozda kao najveci fazon je bilo zapaliti cigaru pred nastavnicima...:lol:...a u srednjoj nas "dobre i primerne" djake nisu hteli da vode,tako da sam sam sebi posle pravio ekskurzije...instrumente na ledja pa putuj gde ti volja...;)
evo sta :
jaooo idemo na exkurziju u spaniju
tamo ima tamnoputih spanjolaca
don juan...huarez...ramirez...gonzales...pedro...
neinteresuju njih slavko..dragan...mico i ostala kompanija...imaju toga svaki dan
svaka ti cast, upravo tako sve kazu, a pljuni me u usta ako bi je ramirez dirnuo izoliranim stapom. Ima on svoju Jimenu ili Juanitu :D ja najvjerojatnije ne idem na ekskurziju. Iako ima do toga pola godine, bice picke meni ko muzicaru sigurno. A uostalom tek mi je 16 godina, tek me zivot ceka. A da i meni cura zaviri na forum, ne bi dala da je dirnem vise nikada hahahahahahahaha ali ja i alix se ne sekiramo zaboli nas kita :D pozzz
hehe...no comment...Mora da te sad tresu hormoni prijatelju...
Vidim da te pale samo tako,Pozdrav!
E moj momcino,
Svaka cast pojedincima.
Ali,profesionalno oboljenje velikog broja muzicara je, da pricaju da su povalili sve
zivo sto se povaliti moglo.Tako bi ispalo da je sva zenska publika povaljena.;)
Zato slobodno iz tih prica "baci pola niz vodu",i jos jedan veci procenat
zanemari i ostane jedan manji dio stvarnog stanja.;)
Nesto slicno ribarskim pricama-spao mu veliki komad sa udice....itd.
Istinski majstori tog zanata su soferi,vodoinstalateri,moleri,....ima jos....
Ali ti hoces da budes muzicar....:)
Dobro su te nalozili....
Potvrdjujem ovo!
Vishe sam riba navatao kao Dj nego kao muzichar...
Kao shto vec rekoh ranije...
Kada svirash nemash chestito ni vremena da vatash ishta...
RadeKOKI
11.12.2008, 01:37
ako im se oce same dodju pa se nabace na patka dachu ! ;)
###Vishe sam riba navatao kao Dj nego kao muzichar...###
AHA!!!
Dakle pušto si Midi Fajlove?Cccccc....
Nisam ih pushtao, ali sam ih pravio... :S
Jedna od najvecih greshaka u zivotu... :))
Dj kao House, Techno i neshto Tranceta... :D
I naravno sve varijacije na temu... :))
Pa nije bas tako, vole nas zene. Eto, ja prosle godine zamalo da jednom povalim jednu zensku. Ove godine doduse nesto redje...
Predprosle si bas i ne secam, ali setio bih se da je bilo nesto.
gibanica
11.12.2008, 17:17
1 magup sto je nekad radio sa mnom svaku svirku nadje po neku..dakle ima tu istine..
al svaki put mene ostavi da samo ja sviram a on zapali s ribom i na kraju uzme kintu..al bio sam em debil,em malen a on je bar 15 god i za 4 glave jaci od mene pa se nisam bunio :(
gibanica
11.12.2008, 17:18
da li je decko na kraju otisao na exurziju?
Ma jok...ekskurzija je u martu ili maju....a on jos razmislja...:lol:
hehe....Mora da skuplja bakšiš za ekskurziju...
Evo ti jedan čisti primjer:
AMZA TAIROV (znamo ko je) ima DŽABE ekskurzije u BILO koju zemlju...
Ima toliko ponuda da ni sam ne zna šta će...
Sviro je na Turskoj televiziji,u Jordanu,Cipru,čak je imo džabe ljetovanje u DUBAI-u...
Dakle postigni dobro ime i svirku i imaćeš ekskurzije koliko te volja;)
al bundy
11.12.2008, 19:33
[quote=sejoroland;62415]E moj momcino,
Svaka cast pojedincima.
Ali,profesionalno oboljenje velikog broja muzicara je, da pricaju da su povalili sve
zivo sto se povaliti moglo.Tako bi ispalo da je sva zenska publika povaljena.;)
quote]
e sad sejo i ti pretjera....;)
niko nije napiso da cim udje u kafanu prvo pokeca sve sto je zensko ili imalo lici na zensko pa onda malo zasvira.
a i sam znas gdje je lakse nesto nac...jeli u mjestu gdje su svi tvoji ili u barceloni na trgu pokojneg negok viteza (pokoj mu dusi) gdje banes prvi put i budes 2 sata tu.:)
a sva zenska publika je povaljena....povalio je neko to,ako ne momci onda muzevi.
Al Bundy,ti jos uvijek nemas pravo glasa.;)
Razlog: Ti si jos uvijek u fazi dojenja-znaci grebes se za ono sto ostane
poslije bebe.Ostalo radi masta i deset prstiju....:)
Salim se naravno-znam ja za tvoje "tezge".:)
joj brate pa nema 300 amzi da hodaju od Jordana preko Turske do singapura...nit ce ko od nas to postati...ti ako nisi nikad za raju igrao fudbal nego si sjedio kuci svirao harmoniku i hvalio se statusom...onda zajebi...svako od nas treba dobro da se zamisli sto momku od 16 godina pricaju price o karanju ili ne karanju...provodu ili ne...cuganju ili oblokavanju...tuga je to sto je dosla takva situacija da moras da biras izmedju takvog necega...jos tu tvoju muku razvlace po forumu...
al bundy
12.12.2008, 17:47
Ostalo radi masta i deset prstiju....:)
pa nemoj sad opet pretjerivat....
nisam doso jos na tvoju jebacku titulu pa da deset prstiju radi...;)
jos sam uvjek u pocetnoj fazi...znaci petica mi dosta:)
joj brate pa nema 300 amzi da hodaju od Jordana preko Turske do singapura...nit ce ko od nas to postati...ti ako nisi nikad za raju igrao fudbal nego si sjedio kuci svirao harmoniku i hvalio se statusom...onda zajebi...svako od nas treba dobro da se zamisli sto momku od 16 godina pricaju price o karanju ili ne karanju...provodu ili ne...cuganju ili oblokavanju...tuga je to sto je dosla takva situacija da moras da biras izmedju takvog necega...jos tu tvoju muku razvlace po forumu...
hahaha ma nemoj da brines, to je sve u svrhu zajebancije, idem ja hvala Bogu po provodima, dernecima i tako to ;) ja mislim da je vec odluceno da ne idem na eksurziju, a ne bi sigurno isao ni da necu dobiti pa 50 zauzvrat, jer je prosle godine na godinu pao skoro citav jedan razred muskaraca, a to je sve prava raja bila. Od ove moje generacije pola nece ici, ionako ne bi zanimljivo bilo. Eto hvala svima na odgovorima, a do kraja mozete pisati kako ste sa zbarili, pojebali i tako to hahahah :D pozdrav
Eto,neka je i ova ekskurzija prosla vise.
Do sljedece....THE END
blatusan
12.12.2008, 22:14
Nadam se da nisam zakasnio :D Ja bi jaro aranger pa se napuco pa svirke radio i ujedno pijo i kupio sta mi je volja ako Bog da svaki vikend! Ako me kontas! ;D Pooooooz!
Vidi se da znas brate Alene ;)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.