PDA

Pokaži Full Verziju : Klavijaturista:Pomagajte trebam tamburice za pa50


klavijaturista
22.01.2006, 22:04
ej pozdrav svima hitno trebam tamburice za pa50 neznam gdije drugdje mogu nabaviti
imam ritmove,harmonike sve što mi treba još mi samo fale tamburice. :lol:
bio bih zahvalan kada bi mi netko htio poslati ili da zna gdije mogu nabaviti
HVALA!!! :roll:

kreso
23.01.2006, 10:32
E moj klavijaturista, to će ići malo teže.
Na Pa50 bez sample nema šanse da dobiješ dobru tamburicu. Imaš pod osnovnim progamima nešto kao mandolina tremolo i neki Kanun tremolo, pa ako ih isprogramiraš u performanceu i pogodiš dobre efekte (tremolo), te nadodaš trill esamble dobit češ neku solidu tamburicu, ali dalleeekoo od prave.
Mislim zuji i štrika ona, ali nije to to.

Pozdrav

klavijaturista
23.01.2006, 11:25
Aha mislio sam da mogu semplirat kao i na PA80 ali to izgleda nije to vidio sam na download centru da imaju semplov tamburice za PA80 onda to ne pomaže baš ništa
ok pokušet ću to napraviti približno tamburici. :oops:
Ma znam da je problem na korgovim klavijaturama napraviti dobru tamburicu
to je jako teško imam još korga i4s ma nešta napravima ali to je više mandolina
a isto tako i na X3. :wink:
Ali eto pokušati ću nešto napraviti. :D

Nemojte me krivo shvatit nova sam sa tom klavijaturom pa zato jako malo znam.
Što se tiće starijih to mi nije problem ali ove...
Ma nije ništa problem naučiti. :lol:

klavijaturista
23.01.2006, 11:29
Joj ej sorry zeznio sam se ma tek sam se probudio pa nisam dobro shvatio šta si napisao
na početku da nemogu dobiti tamburicu bez sempleranja jel tako.Mislim nije problem za to onda. :lol:
De mi objasni kako onda da sempliram jel ovo mi je prvi put da to radim.

kreso
23.01.2006, 14:48
:lol: :lol: :lol:

Kao prvo, KORG Pa50 NEMA sampler.
Iako je na oko sličan KORG-u Pa80 nisu isti.
No ako imaš novaca čovjek u Kragujevcu iz SiCG radi preinake na Pa50 i ugrađuje na njega sampler, HDD, USB priključak ... U biti radi od Pa50 Pa80.
U KORG-u su tvrdili da je tako nešto nemoguće no čovijek radi dobro preinake i što je najbitnije nije skup i dobro radi svoj posao. Potraži ovdje na site-u imaš reklamu i njegovu web adrsu.
Inaće na Pa50 možeš napravit tamburicu jedino od njegovih tvorničkih boja, tako da u performance staviš kako sam rekao tri boje npr (Mandoline Tremolo, Kanun Tremolo, 12 str Gitar). Malo se poigraš visinom oktava, na efektima odabereš tremolo efekat i na esamble odabereš trill ili sl. I dobit češ tamburicu kvalitete kao što je na KORG-u X3 (nijansu bolju). Molje bez samplera ne može.
Pošto Pa50 nema sampler bez preinake se pozdravi s dobrim saundom tamburice.
Želiš li investirati u preinaku na Pa50 tako da ti se ugradi sampler i dodaci da ti od Pa50 napravi Pa80 obrati se našem članu Mikikg.

klavijaturista
23.01.2006, 15:35
ok nema problema vidit ću kako ću uspijeti napraviti važno mi je da znam kako bih trebao
trebat će mi malo više vremena za to ali napraviti ću. 8)
Evo jedno pitanje šta misliš da uzmem triton le uz pa50
ja mislim da je to izvrsna kombinacija onda na tritonu ću imati tamburice i to prave. :lol:

kreso
23.01.2006, 16:50
Kombinacija Pa50 i Triton LE nije loša, dapaće čak je više nego idealna.
No za taj novac koji češ dati za LE-a i koji si dao za Pa50 možeš dobiti dobar Pa80 i još ti ostane par stotina Eur-a. Pa80 ima sve što Pa50 i Triton Le zajedno.
I sam uz Pa80 sviram kao solo KORG N364, no usprkos 2 dobra KORG-ova syntha nisam baš najsretniji jer svi iskusniji muzičari preferiraju da imaju 2 različita syntha radi topline boja i frekventnim razlikama. Znaći Roland i KORG ili Yamaha i KORG ili Roland i Yamaha.
Po meni idealni sistemi su ti :
KORG Pa80 + Yamaha Motif ES
Yamaha PSR900 Pro + KORG Triton Le
Roland VA + KORG Extreme

To je od jeftinijih dobrih kombinacija

Inaće najbolje je sljedeća kombinacija (barem po meni)
Solton Ketron SD1+ + Kurzweill K2661 = Babaroga :lol:
KORG Pa1XPro + Yamaha Motif VII = Mrak :lol:
Roland G70 + KORG Extreme = Super :lol:
Yamaha Tyros II + Roland Fantom ili KORG Triton Clasic = Do jaja :wink:

Ovo su već respektabilne kombinacije koje i duetu koštaju 3-4 soma Eur-a

Ako ti ne treba solo synth bolje prodaj Pa50 i nadodaj lovu za Pa80, pa kad skupiš para kupi neki solo workstation od Rolanda ili Yamahe ili ako mogučnosti dozvoljavaju Kurzweill. KORG Triton Le ili KORG TR su dobri workstationi, no uz KORG-a bolje druga marka jer čemu koristiti 2 ista procesora. Triton Le je isti genarator zvuka kao i Pa80, tako da nema vajde od 2 ista stroja (iako je jedan aranžer).

pozdrav

korgi4s
23.01.2006, 21:16
Kolega hvala na savjetu. :D
Vidi ja sam cijelo vrijeme razmišljao uzimati samo korgove klavijature jer su mi naj bolje i
naj kvalitetnije bar za mene.O rolandu nisam baš nešta razmišljao puno iako ima super klavijatura,što se tiće ketrona svirao sam jednom na njemu prije 3g mislim strava dosad nisam imao priliku svirati niti jedan noviji model ketrona nadam se da je super ali ljudi govore da se dosta kvare.Yamahu sam imao to mi je bila prva klavijatura kupio sam ju novu to je bila PSR225. :cry: a kada sam ugledao u jednoj trgovini u Osijeku Korga i prvi puta zasvirao na njega nisam se predomišljao odmah sam uzeo.Nekažem da su Yamahe loše ima ih puno boljih od korga nekih npr psr9000 itd... znaš i sam.Ali neznam KORG je KORG.
Sada imam tri klavijature i4s,x3,pa50 a planiram mjenjati (X3,jednu harmoniku 80basova BARCARALE troglasna u super stanju i mix pult MPX-9400) sve to za tritona le zašto ne.

i4s neželim prodati ni mjenjati starija klavijatura ali super ostavljam ju kod sebe dok sam živ makar išla u muzej hahahahaha!!!!! :wink:

Šta ti misliš za tu kompenzaciju.
mislim vrijednost ovoga što ja dajem u zamjenu je 850eura a triton le vrijedi 900eura. :D

kreso
24.01.2006, 11:05
Sve je stvar tvojih sposobnosti, tj koliko si sposoban trgovac da unovčiš svoje muzičke instrumente i opremu.
Ja osobno nikad ne bih dao za Le-a 900 eur-a. Znam da novi toliko dođe. Po meni ti je pametnije da ga ubodeš preko oglasnika za 650-700 Eur-a. Uz njega češ barem dobiti i neke samplove, jer danas rjetko tko ima Le-a (da ga svira po gažama), a da mu nije isprogramiran.
Meni se inaće Le osim sounda ne sviđa. KORG je u novu generaciju workstationa počeo ubacivati previše plastike i sve mi to nekako izgleda kao dječja igračka. Stari workstationi tipa 01W, M1, X3, N364, Trinity, pa prvi Triton su puuuunnnoo kvalitetnije izrade.

KORG i4S barem meni nije ništa posebno. U redu, svojevremeno je bio jedan od boljih aranžera. No gubi cijenu. Na tvom mjestu bih rađe ostavio X3. Nije ni on nešto posebno ali je svojevremeno bio jedan od zahvalnijih workstationa.
A što si toliko zapeo za KORG-a, kad već imaš Pa50. Zašto primjerice ne uzmeš Yamahu EX7. Ništa nije skuplja od Le-a, a ima sampler i jako dobre saundove. Prije Motifa najbolje od Yamahe. Pa niti Fantom nije loš izbor.
Kažem ti, 2 ista procesora nemaju efekta. Ja imam 2 KORG-a, ali Pa80 je Triton sinteza zvuka, a N364 je AI2 sinteza zvuka. Boje se razlikuju. U tome je bit. Mada i sam planiram vrlo skoro uzeti noviji workstation. No siguran sam da neće biti KORG-ov.

klavijaturista
24.01.2006, 17:34
Ma vidit ću kako ću i šta ću još uzimati najprije ću se dobro raspitati i morat ću kao što si rekao uzimat va različita pocesora u pravu si to je dobro stvarno ću se morat raspitat i malo preko oglasa.ok hvala na savjetima ak budem šta trebo poslat ću ti poruku ok.Ajd uživaj! 8)