PDA

Pokaži Full Verziju : Pa80 podesavanje uzivo


laky
17.01.2006, 00:24
Samo da prenesem jedno iskustvo sa svirke. Predpostavljam da iskusnije kolege verovatno znaju, ali za one koji nisu probali...
U subotu, u toku svirke, podesio sam jacinu jednog instrumenta i u toku sviranja sam ga upisao WRITE u performans.Na moje iznenadjenje, ritam je i dalje svirao a performans je upisan.Probacu ovih dana sta jos moze da se upisuje "na zivo".
Ako neko ima vise informacija i iskustva voleo bih da cujem komentare.
Ponavljam jos jednom, mozda je ovo nekome poznato, ali za mene je ovo novo!

Korgminator
17.01.2006, 00:52
To sam i ja primjetio. To je jedna jako cool stvar na Korgu sto mozes da ga cackas dok sviras :D

zvekan
17.01.2006, 15:20
Mozes i style da zabelezis bez problema,ali nemozes da promenis ritam dok se ne zavrsi write stile.

yu-midi
17.01.2006, 15:24
moze i sam da svira :D :D :D

kreso
17.01.2006, 16:17
Ima toga još.

Npr. tokom svirke mu mužeš u globalu uključivat i isključivat zvučnike, tj. pališ "monitore" kako tebi paše, bez problema. Također možeš i unutar performancea pozivati iz programa drugu boju bez da se ritam prekida, kako u solo sekciji tako i na trakama u ritmu. Ništa ga ne smeta.

Mana mu je ako u performanceu imaš selektiran solo zvuk van postavki STS-a za određeni ritam što ako nisi zaključao ritam vraća postavke opet na početak. Mene to zna često zahebat, zaključam ritam pa kad prebacim na drugu pjesmu tempo ostaje na brzini koja nije pogodna za reprodukciju pjesme :lol: :evil:

gorpet
18.01.2006, 12:47
OS za Pa80 i jeste definisan kao pravi multitasking OS, a to upravo znaci da je moguce raditi vise stvari odjednom a da se medjusobno "ne posvadjaju"! :)
Ipak, treba biti obazriv, narocito na svirkama. Jer, sto se vise stvari pokrene u istom trenutku, to je procesor optereceniji i postoji opasnost od "brljanja". Kada se to desi u sobi i nije tako strasno. Ali na svirci-moze da bude nezgodno, osebno ako su gosti lose volje! :D
Kada smo vec kod toga sta moze a sta ne-evo jedna stvar koju sam primetio, a koja je u stvari neki bag u OS (greska).
Skrecem paznju Adrijanu-ako bude slao jos koji mail Korgu:
evo sta se desava-kada se u Style play modu odabere opcija Ensemble, a pod ensemble je podeseno sviranje terci i to tako sto je izmenjena User scala, pa se onda udje u Program mod-boja iz program moda ostace pod dejstvom one User skale koja je bila u Style play modu.
Znam da se na svirci obicno koristi ili jedan ili drugi mod, a skoro nikada kombinacija ova dva moda. ali, ako bi neko pozeleo da svira terce u jednoj pesmi sa automatikom, a zatim da u drugoj odabere samo neki program i da svira solo preko cele klavijature-bio bi neprijatno iznenadjen!!! :)

laky
19.01.2006, 00:20
Stvarno su dobre mogucnosti.
Ali skrecem jos jednom paznju kolegama koje nisu probali.
Ne samo da se mogu menjati parametri vec sto je i najvaznije u toku svirke se moze sacuvati WRITE

elvis
19.01.2006, 14:04
..bravo miodrag, :D :D :D :D :D :D :D :D

laky
19.01.2006, 20:13
:lol:
Ja izgleda nisam imao srece.Kupio sam aranzer koji ne moze sam da svira.Stalno moram nesto da mu pomazem i da pritiskam ...
Eh kad bi samo nasao neki koji moze sam da svira.
Miodrage, jel tvoj moze sam da cvira?A tvoj Elvise?

yu-midi
19.01.2006, 22:50
ma nema udara do zore ako treba :lol:

mala shala mislim da mi necete zamjeriti na tome.

Jedno pitanje vezano za perfomans sto me interesuje to je kada sviram i zelim da promjenim neku drugu boju tako sto i dalje drzim tipku,neke od boja tek se cuju kada pustim tipku i dalje sviram a neke odma prebace ! zasto :?:
dali je do efekta ili je nesto drugo u pitanju :?:

kreso
20.01.2006, 10:51
Yu-midi pita :

Jedno pitanje vezano za perfomans sto me interesuje to je kada sviram i zelim da promjenim neku drugu boju tako sto i dalje drzim tipku,neke od boja tek se cuju kada pustim tipku i dalje sviram a neke odma prebace ! zasto
dali je do efekta ili je nesto drugo u pitanju

Prijatelju, radi se o tome da aranžer Pa80 kao i svi moderniji i noviji ritam strojevi su više kompjutori nego muzički instrumenti. Najjednostavnije rečeno i odgovor na pitanje je sljedeči primjer.
Uđi i Ms Word. Stisni npr. tipku A i drži je par sekundi pritisnutom. Procesor prima instrukcije i na ekranu ispisuje beskonačni A. Dok držiš taj ton A pokušaj pritisnuti npr. tipku sa slovom S. Što će se desiti ? Slovo S će prekinuti signal pisanja slova A, no sa zadrškom o oku vidljivim milisekundi. A sad na sve to pokušaj u procesu ovog testa promjeniti Font. Neide ! E, tako je i s klavijaturom. Procesor mora prvo potvrditi novu instrukciju da bi je potom obradio.

Jer on obrađuje tako dugo instrukciju (boju) dok mu je u BIOS-u slot na ON. Iako si ti poslao već novu instrukciju (novi ton) on ga će ga obraditi, ali neće ga reproducirati dok generator zvuka ne pošalje u BIOS instrukciju da završi stari proces, tj. da ga stavi na OFF i da započne novu obradu. Informatički gladano problem bi se riješio dodavanjem jednog najjednostavnijeg I ili ILI sklopa koji bi mu rekao "piši A i nadodaj mu S" ili " piši A, a po pritisku S zamjeni ga s S".

Barem ja to tako razumijem. Ti si Miki ipak više u tome, pratiš taj trend. Ja se bavim dosta dugo informatikom, no kao tehnika napreduje vrijeme te pregazi :lol:

Pozdrav !