Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Tyros 3, nesto novo ili presminkan T2

cincilator
30.09.2008, 01:05
Gledam sta ima novo na forumu, a o T3 ne nadjoh bas mnogo iako je tema vruca s obizrom da je krenulo primanje porudzbina za taj aranzer koji uskoro treba da se pojavi i u trgovinama.
I ja sam jedan od cekaca i potencijalnih kupaca novog aranzera, pa bih rado procitao nesto od infomacija o T3 ako ih neko ima ili jos bolje ako je neko porucio i ceka na aranzer, sto bi uskoro bila zaista prava informacija iz prve ruke.
T2 ima podosta 'mana', koje bi trebalo da su otklonjene na T3. Jedna od njih su svakako primjedbe vezane za sempler. Prisutne su primjedbe i na sam zvuk, koji je prema nekim misljenjima "premekan" i pomalo "bezizrazajan" i pored vrhunskih "mega" glasova.
Yamaha tvrdi da je to posledica "DSP" - efekata, pa sada nude 5 vrsta reverba, umjesto 3 na T2. Time su navodno znatno poboljsali kompletnu zvucnu sliku. Moze da se koristi "memory stick" od recimo 8MB bez ikakvih problema za razliku od T2. Serijski je ugradjen HD od 80GB. Navodno je promijenjena kompleta "logika" aranzera, pa je time postao mnogo prakticniji za "zivu" svirku. Pristup odredjenim komandama je logicniji, raspored komandi takodje, a sempler je mozda najvise poboljsan. Kod T2 je veliki kapacitet bio litimitaran drugim greskama, sto je na T3 ispravljeno.
Sve u svemu sigurno je da ima mnogo toga sto ce privicu veliki broj potencijalnih kupaca.
O ukusima kazu ne vrijedi raspravljati, a ja bih iz svog licnog ugla rekao da sam jos uvijek sklon rolandovom vidjenju zvuka. Ima tu nesto sto se se moze najbolje izraziti rijecima...
Naravno, odusevljen sam yamahinim "mega" glasovima i oni su svakako bez premca po autenticnosti. Roland ce uskoro morati da odgovori prije svega na svoje promasaje sa G70, ali i na najnovije yamahine izazove. Zbog toga iscekujem sa zeljom da vidim to rolandovo cudo ili novi promasaj. Vjerujem da necu dugo cekati, a ukoliko bi se pojavio novi Roland sa tezinom ispod 18kg i upotrebljivim semplerom, moj izbor bi pao na Rolanda, bez obzira na savrsene yamahine "mega" glasove. A ukoliko bi taj Roland imao tezinu od E80, pa da ima sve najbolje, kupio bih T3.
Kakva su vasa razmisljanja?
P.S.
Ima li neko "style", dobru trubacku rumbu, da mi skrati trud? Moze za bilo koju klavijaturu. Ili adekvatan fjal?!

Vule
30.09.2008, 03:27
Ja bih samo da ti postavim jedno pitanje vezano za tvoj post...pomenuo si "promašaje" kod g70...interesuje me na šta konkretno misliš,koji detalj smatraš da je "promašen"?

Meni osim težine i glomaznosti ništa ne smeta...

ROBOT
30.09.2008, 03:50
ove yamahe tyros brze izlaze nego sto je nekad golf izlazio kec dvica trica itd itd ...

BasariStudios
30.09.2008, 04:03
Ovo je po prvi put da e jedan YAMAHIN aranzer zainteresuje i razmisljam samo opet
ima neke stvari koji mi on nemoze dati kao sto moze AUDYA ili PA2XPRO, o Rolandu
vec da nepricam, imam ih i G70 i E80 oba parkirani kuci...al cekacemo mozda ce i
T3 naci mesto, mene je dosta zainteresovao.

cincilator
30.09.2008, 05:19
Ja bih samo da ti postavim jedno pitanje vezano za tvoj post...pomenuo si "promašaje" kod g70...interesuje me na šta konkretno misliš,koji detalj smatraš da je "promašen"?

Meni osim težine i glomaznosti ništa ne smeta...

Pa ja nisam nista izmislio. Kad sam trazio potvrdu nekih "glasina" pregledao sam diskusije na
www.rolandmusik.de i naisao na par zanimljivih stvari po pitanju bubnjeva, da su recimo cinele prejake, sto nije slucaj na E80, da su aranzmani neujednaceni, par ozbiljnijih "bugs"...itd... Roland je ignorisao i svoje musterije i konkurenciju, pa su izbacili aranzer bez semplera, a insistirali na dizajnu kucnih orgulja. Sta se dogodilo sa onim iz naziva - "portable music instrument"?
www.musik-service.de, daleko najjaci njemacki "online" prodavci izbacili su rolandove aranzere iz svog kataloga, ali porudzbina je moguca (special order).
Na kraju krajeva, probao sam Roland G70, Pa800 i T2. Po "presetu" T2 je zvucao najbolje, a o "mega" glasovima da ne pricam. G70 je pomalo "tutnjao" sa bubnjem, za razliku od Pa800 i T2 i bilo mu je potrebno malo vise pipkanja po mikseti. Nisam nikada posjedovao G70 da bih mogao licno uputiti pravu kritiku, na osnovu vlastitih "user" ritmova i aranzmana, ali to su ucinili mnogi koji su ga vremenom zamijenili sa Pa800 ili T2. Vjerovatno su imali dovoljno bitan razlog, kad su se odlucili za prodaju tek kupljenog, novog modela. Neki od kolega su mi savjetovali da ne kupujem Rolanda, a ako vec bas hocu onda da to bude E80, jer kazu da je mnogo toga "popravljeno".
Po cijeni G70 nije zaostajao za T2, a sta je nudio za tu sumu? Sempler vise nije nikakav "luksuz", a ako to rade druga dva vodeca svjetska proizvodjaca aranzera, zasto Roland to ignorise?
Ima mnogo potvrda da je Roland u zadnjoj generaciji iz vise razloga ostao iza Yamahe i Korga i nema smisla dalje lomiti koplja. Osim toga ja sam nepopravljiv "rolandovac" koji jos tegli stari G1000, ne iz "nemastine". ZIP mu jos uvijek radi, ali nikad se ne zna. Lose su mu solo boje, ali ritam sekcija jos uvijek pravo "strika", a za solo koristim "Le". Naredni model Va7 je vec popravio mnogo toga, od klavira, saksofona, truba, el. gitara... Ako je rijec o samoj "prirodi zvuka" uvjek bih prednost dao rolandovoj dinamici i 'stilu", ispred Yamahe, a jos dalje ispred Korga. Roland sigurno ima potencijal da uz malo dorade i jedan pristojan sempler vrati vrh, ali ja licno ne vjerujem puno da ce se to i desiti, mada se nadam i prizeljkujem. Zato cu cekati jos par mjeseci na novog "G80" ili sta vec, i onda odluciti. Yamaha je konstantnom u usponu i pretpostavljam da ce i ostati barem korak, dva ispred konkurencije.
Zamisli E80 sa 23KG, pa tome dodaj jos kofer?! Znas li kolika je "doplata" na lokalnim letovima po Americi? Znas li kako izgleda iznosti takvog dinosaurusa iz vozila pa ici stepenicama u neku halu? Pa to su manijaci. Ugradjuju "harmonajzer", a odbijaju sempler?! Ne kontam gdje je tu logika? U kom vremenu zive rolandovi dizajneri?
Sta da ti kazem, koji "detalj"?! Bubnjevi... Eto... Uz to tezak je, glomazan, nema sempler...
Pozdrav

cincilator
30.09.2008, 05:30
I da... ispustih ono najvaznije, mada sam vec pomenuto - "mega" glasove.
MEGA!!!
To je ono po cemu se Yamaha daleko odvaja od konkurencije. Ocigledno da je vrijeme i Rolandu da poradi na "sweet sounds", da malo "otese" svoju sirovost, a ne da godinama samo prepakuje uz malo sminke, jedno te isto.
T3 je konacno doveo u red ono sto je izgledalo da vec posjeduje T2, prije svega mislim na sempler, a time se otvara cijeli jedan svijet novih mogucnosti. Roland je na potezu.

sinisa
30.09.2008, 09:32
Nebi rekao da je G70 promasaj prodji malo po evropi pa pogledaj gde se koji aranzeri koriste i koji je vise zastupljen. Sto sto se tice MegaVoice roland je sa tim izasao pre jamahe samo pod drugim nazivom.

BasariStudios
30.09.2008, 09:46
I da... ispustih ono najvaznije, mada sam vec pomenuto - "mega" glasove.
MEGA!!!
To je ono po cemu se Yamaha daleko odvaja od konkurencije.

Postojalo je to mnogoooooo ranije no sto je T2 il MOTIF ES izasao,
pod medjunarodnim imenom MULTILAYERED voices a takodje to se
kod KORGa zvalo RX TECHNOLOGY, davno prije T2 i MOTIF ES.

brnjeuska74
30.09.2008, 16:26
"Ima li neko "style", dobru trubacku rumbu, da mi skrati trud? Moze za bilo koju klavijaturu. Ili adekvatan fjal?"

Imam ja ali za T2 sa semplovima pa nisam bas siguran kako bi to radilo kod tebe. No ako hoces poslat cu ti pa ti pokusaj da nesto sredis.

tyros2
30.09.2008, 22:48
T2 ima podosta 'mana',

Kako za koga kolega!
Posjedujem T2 vec tri godine posle prvih razocaravajucih koraka uz puno volje i truda ,nakon 3 godine za mene nema ama bas nikakvih mana!

U T2 sasvim normalno rade samplovani bubnjevi,LOOP-ovi i sve ostalo kao kod drugih klavijatura!
Uglavnom bilo kako bilo ,dali preko klavijature ili okolnim putevima(pc programi) sve se moze dovest u red i na odgovarajuci nivo!Ono sto se nemoze srediti u samoj klavijaturi moze preko PC-programa.Mnogi ce reci zasto ne SVE u samoj klavijaturi.
Ni meni nije poznato iz kog razloga Yamaha to radi ali ono sto je meni najbitnije je to da ja imam sredjenu klavijaturu!
Na koji nacin je sredjena,dali radom u klavijaturi ili preko PC-a to po meni manje vise nije vazno..
Imao sam Extreme i prodao ga jer mi netreba i za svirku mi je dovoljan samo Tyros2!

Medjutim kad smo kod Tyros3 poznavajuci veoma dovoljno T2 a po onome sto sam ja procitao karakteristike Tyros-a3,mogu reci da je zasigurno T3 bolji na osnovu T2 i ako bi birao izmedju ove dvije klavijature naravno da bih uzeo T3.

BasariStudios
30.09.2008, 22:50
U T2 sasvim normalno rade samplovani bubnjevi,

Jedino ako su za tebe pravili poseban T2, jer znam za Fakt bar se
citavi svet zali na T2 zbog tu manu.

tyros2
01.10.2008, 02:25
Jedino ako su za tebe pravili poseban T2, jer znam za Fakt bar se
citavi svet zali na T2 zbog tu manu.

Da Nedime upravo tako!Za mene je Yamaha napravila poseban Tyros2!

PS:Kad naletis do Atlante ,navrni malo pa cu ti dozvolit da zaviris u njega i izmedju ostalih vidjeces i onaj Tvoj Ketron drum set (hvala ti na njemu )koji takodje odlicno radi!

Usput:Bajrambarecula ti Nedime!

Ijos jedan PS:posalji koji hoces loop i ja cu ga ubacit u t2 i snimicu ti KAMEROM da se uvjeris a ti mi govori koji Tempo da vrtim! :):):)

tranzit
01.10.2008, 02:33
Ne zamjeri Nedimu, opet ne zna o cemu prica (a mnogo prica). Nije to nista, on to tako zna cesto da uradi pa kad mu se dokaze suprotno, uglavnom zasuti i pobjegne. Ama ne samo Tyros 2 nego svaki aranzer koji ima sampler moze odraditi audio loopove bez problema... ali... treba to i znati. Samplovani bubnjevi... pa to su ljudi radili jos na PSR9000 a o Tyrosu 2 da ne pricamo, nego Nedim jos spava zimski san pa nije u toku.

BasariStudios
01.10.2008, 03:41
Hvala i Bajram Mubarek Olsun i tebi buraz, mozda cu u Novembru opet dole.
Tranzit, ako ti malo pazljivije procitas koji sam Njegovi Dio citirao onda skontaces
al izgleda nisi, ne vidim da sam LOOPS nigde spomenuo, nego DRUM SAMPLES
a ako si ignorant onda je druga stvar.
A ako ti imas TYROS 2 ja cu tebi dati nekoliko bubnjeva i zamolicu te da mi uradis
uslugu posto si fin covek, da mi te pomesas sa fabricnim samplovima u Drum Kit
posto ja neznam kako, mozda ces ti uspeti...procitaj jos jednom sta sam napisao.

Ijos jedan PS:posalji koji hoces loop i ja cu ga ubacit u t2 i snimicu ti KAMEROM da se uvjeris a ti mi govori koji Tempo da vrtim! :):):)

A i ti isto buraz, pogledaj jos jednom gore STA sam tvoje Citirao...
Ne vidim da sam negdje spomenuo LOOPS. Il ako ti znas kako onda
bi tebe zamolio da mi pomesas Samplove i unutrasnje bubnjeve,
merak mi je da imam jedan takav DK posto sad i ja imam T2 al to
nikako nemogu uspeti, nisam dovoljno pametan.

To zelim da postignem al ne dozvoljava mi, na PA to slobodno radim.

cincilator
01.10.2008, 05:54
Nebi rekao da je G70 promasaj prodji malo po evropi pa pogledaj gde se koji aranzeri koriste i koji je vise zastupljen. Sto sto se tice MegaVoice roland je sa tim izasao pre jamahe samo pod drugim nazivom.

Rado bih do Evrope da vidim sta se koristi, ali nista o toga barem do godine :)
Nije mi poznato da je G70 zastupljen vise od ostalih, prvi put to cujem. A sto se tice "megavoice", nije stvar u imenu, vec u kvalitetu. Mislim da je Yamaha dizajnirala do sada najrealisticnije glasove u svijetu elektronskih klavijatura. Jos joj nedostaje rolandova dinamika, pa bi mogli da podvuku crtu svima. Ali ni Rolandu ne nedostaje mnogo, cak i manje nego Yamahi ako bi promijenio "poslovnu logiku". Ko zna, pricekajmo jos malo...

"Ima li neko "style", dobru trubacku rumbu, da mi skrati trud? Moze za bilo koju klavijaturu. Ili adekvatan fjal?"

Imam ja ali za T2 sa semplovima pa nisam bas siguran kako bi to radilo kod tebe. No ako hoces poslat cu ti pa ti pokusaj da nesto sredis.

"Brnjeuska", mogao bih da pokusam, mada nisam siguran u uspjeh. Nije problem sto koristis taj ritam sa bojama sa semplera, vec u formatu koji moji programcici ne prepoznaju. Mozda kod prijatelja na G70, pa sa tog formata dalje ide jednostavno. U svakom slucaju hvala, pa javicu ti se. Ako se taj ritam, odnosno svi njegovi dijelovi snime kao "song" u midi formatu, zasto je potrebno samo stisnuti record i play style, a potom "save new song", onda iz tog fajla moze da izvadi ritam na svakoj klavijaturi.

Kako za koga kolega!
Posjedujem T2 vec tri godine posle prvih razocaravajucih koraka uz puno volje i truda ,nakon 3 godine za mene nema ama bas nikakvih mana!

U T2 sasvim normalno rade samplovani bubnjevi,LOOP-ovi i sve ostalo kao kod drugih klavijatura!
Uglavnom bilo kako bilo ,dali preko klavijature ili okolnim putevima(pc programi) sve se moze dovest u red i na odgovarajuci nivo!Ono sto se nemoze srediti u samoj klavijaturi moze preko PC-programa.Mnogi ce reci zasto ne SVE u samoj klavijaturi.
Ni meni nije poznato iz kog razloga Yamaha to radi ali ono sto je meni najbitnije je to da ja imam sredjenu klavijaturu!
Na koji nacin je sredjena,dali radom u klavijaturi ili preko PC-a to po meni manje vise nije vazno..
Imao sam Extreme i prodao ga jer mi netreba i za svirku mi je dovoljan samo Tyros2!

Medjutim kad smo kod Tyros3 poznavajuci veoma dovoljno T2 a po onome sto sam ja procitao karakteristike Tyros-a3,mogu reci da je zasigurno T3 bolji na osnovu T2 i ako bi birao izmedju ove dvije klavijature naravno da bih uzeo T3.

Buraz nema ljutis, caskamo, a T2 je odlican aranzer. I Korg je dobar. Svi danasnji aranzeri su na svoj nacin dobri, a sve ostalo je nasa energija i entuzijazam. Pozdrav i hvala svima na casici razgovora :))

tyros2
01.10.2008, 22:21
Buraz nema ljutis, caskamo, a T2 je odlican aranzer. I Korg je dobar. Svi danasnji aranzeri su na svoj nacin dobri, a sve ostalo je nasa energija i entuzijazam. Pozdrav i hvala svima na casici razgovora :))

Ljutnja NE dolazi u obzir kolega!Caskamo naravno!

Nedime:Naravno da T2 NEmoze da ima Custom drums pomjesan od internih i samplovanih udaraljki!To mi je strasno smetalo kad sam ga kupio.

Medjutim kao sto sam rekao sve sto se nemoze u samoj klavijaturi moguce je sa Programima,tako da je najbitniji onaj Konacni akt!
A to je da ipak u bilo kojem ritmu,znaci svakom ama bas svakom moze da se mjesaju interne i samplovane udaraljke!
A to je meni na kraju krajeva NAJvaznije!

Pozdrav za tebe Nedime sa jos uvjek toplog Juga! :):)

romario
02.10.2008, 13:21
Znači Ti imaš posebnu verziju Tyros 2 ?

Svaka čast!!!

brnjeuska74
03.10.2008, 02:07
"Zamisli E80 sa 23KG, pa tome dodaj jos kofer?! Znas li kolika je "doplata" na lokalnim letovima po Americi? Znas li kako izgleda iznosti takvog dinosaurusa iz vozila pa ici stepenicama u neku halu? "

E ovo moze da zna samo neko ko putuje stalno i dozivljava sve ove gore pomenute probleme. Naime na svaku kartu dodaj jos od 25 do 50 dolara u jednom pravcu za tezinu. Sve u svemu tezina je veliki faktor za mene jer svaki vikend kad putujem smuci mi se da sve istovarim ili utovarim narocito ako letim avionom a to mi se cesto desava. Mada i ovaj moj T2 nije bas prelagan sa ovom kutijom.

romario
03.10.2008, 12:03
Pa težina je jedna od karakteristika instrumenta...
Čak je i proizvođač navodi u specifikacijama...

Težak instrument (preko 15 kg) koliko dobar bio, s vremenom mi "dosadi".

tyros2
08.10.2008, 01:34
Ovo je po prvi put da e jedan YAMAHIN aranzer zainteresuje i razmisljam samo opet
ima neke stvari koji mi on nemoze dati kao sto moze AUDYA ili PA2XPRO, o Rolandu
vec da nepricam, imam ih i G70 i E80 oba parkirani kuci...al cekacemo mozda ce i
T3 naci mesto, mene je dosta zainteresovao.

Nedime ovo je vjerovatno interesantno za tebe:
http://www.youtube.com/watch?v=p3Wx7EdH3_4&feature=related

pozdrav!

BasariStudios
08.10.2008, 02:03
Naravno da on moze dosta toga nase i bolje nego ostale masine samo mu takodje
i fali puno toga a posebni Efekti za solazu, gori su nego kod Rolanda i Ketrona a
ne kazem ja da masina ne valja, samo neda ono sto neke druge daju.
Sampling od 1GB meni ne cini nikaku razliku kad 1GB trebam cekati 2 sata.

tranzit
08.10.2008, 02:09
Kod Tyrosa 3 nema cekanja od sat vremena, to te neko slagao, a i sta si napao na to cekanje ko da gasis i palis klavijaturu dvadeset puta u toku svirke. Sto se tice efekata, pa bas je tu Tyros 3 bolji od konkurencije i to debelo. Nego de ti nadji neku konkretnu manu instrumentu a ne te uobicajene trla baba lan price.

BasariStudios
08.10.2008, 02:22
Nijedan instrument nema manu bas toliko veliku al za sve nas svaki ima po nesto.
Tyros 2 ima velike mane, mnogo vece nego na KORG, kao na primer pola posla i
vise nemoze se uraditi u njemu nego u cuveni Zlatkov XG Works, mozda za tebe
nije al za mene jeste mana, fino sednem na PA2X i odradim sve sto mi treba.
2 sata je bilo metaforicno al i sam znas koliko ce uzeti za 1GB Samplova, o tome
je i suvisno da se prica, i 20 minuta kad bi se cekalo za 1GB opet je mnogo.
Sto se tice efekata za sad jos nijedan nema ono sto KORG nudi, bar za mene a
posebno na aranzere, Rolandovi su shuplji, Ketron isto ko da ih nema i td.
Ima puno mana veruj mi al i dalje kazem, nekazem da sint ne valja.

tyros2
08.10.2008, 02:35
:):)

Nedime vjeruj da mi za T2 netreba uopste XG Works!

Doduse drugi programi DA!

Sve su to stvari licne prirode i navike!Medjutim na neke stvari covjek ako hoce on se privikne!
Tako za mene programi nisu vise problem a negubim apsolutno ni na vremenu jer "LOPtoP' mi uvjek stoji iznad T2 tako da nema ni hodanja.:):):)

pozdrav!

tranzit
08.10.2008, 02:46
Nedime, XG Works nije Zlatkov nego Yamahin i napravljen je da se sto lakse moze doci do svih mogucih pa i najdetaljnijih editora. E sto sad to ne iskoristiti nego se beciti na malom ekrancicu to je izgleda samo tebi poznato. Za efekte, ne poznajes Tyros 3 pa nemoj ni da kudis konja koga nisi jahao. Za punjenje, opet ti kazem ne palis i gasis klavijaturu dvadeset puta na vece pa da je to bitno, a ako hoces najvisi kvalitet onda je i 1 GB malo. Volio bih kad bi se pojavio aranzer sa 10 GB pa makar on to punio i sat vremena. Nego da ti kazem sta su pravi nedostaci. Portamento, koji ne moze na sampling bojama biti klasicni fingered vec uvijek repertira sampl od pocetka tako da se cuje attack sampla, sto je inace kod Korga odlicno uradjeno i jos jedan, midi setup se moze definisati samo za kompletnu klavijaturu a ne po registracijama, sto je opet kod Korga sasvim druga prica.

BasariStudios
08.10.2008, 03:26
Portamento, koji ne moze na sampling bojama biti klasicni fingered vec uvijek repertira sampl od pocetka tako da se cuje attack sampla.

To i nisam znao a sto se tice XG WORKSa znam da je Yamahin i imam ga
i koristio sam ga na T2 i PSRS900 al reko Zlatkov posto na taj forum ako
ukucas XG WORKS izadje preko 20 000 puta, najvise od sve reci.

Dr.Abdul Ihmet
08.10.2008, 04:37
A ko potpuno koristi T 2 da mu treba T 3....... interesuje me?

fico
08.10.2008, 05:04
Ima i takvih. Cak na ovom forumu .Dosao mu je do kraja i nestalo mu mesta i za semplove i drugo sta mu treba .Ali ga je covek skockao ko djevojku .Sad ceka 3 da izadje .

Alen P
08.10.2008, 12:02
Spomenuli ste semplirane bubnjeve u T2. Ok, dakle bubanj ide na bilo koju traku, snima se kao običan sound. DObro, a kako stojite s fusom dakle postoji kratak fus i dugački. Na koji način ga "sječete"? Na original drum kitu se ta funkcija radi sama... A ovo je dosta umjetno, zar ne? Ne provociram, ali rado bih čuo koji style snimano s npr. Ketronovim kitom (on je spomenut u prijašnjem postu)...

BasariStudios
08.10.2008, 12:11
DObro, a kako stojite s fusom dakle postoji kratak fus i dugački. Na koji način ga "sječete"?

To nece moci ni najednu masinu ako Drum Kit nije uradjen kao Drum Kit
nego je samo kao WaveForm jer u WF nemozes imati kontrolu na svaku
posebnu Wave File nego preko citavi WF. To nemoze ni Tyros 5, nit PA5X
a niti KONTAKT 15, bar za sada. Da Otvoreni Fus zatvoris sa drugu dirku.

Alen P
08.10.2008, 12:19
Dakle, style snimate samo s zatvorenim fusom? I, koliko se to isplati raditi? Mislim, ja sviram više zabavnjake i strane evergreene, najviše koristim room i studio kit-možda malo preradjeni, eventualno standard 1, ovisno o snareu. E sad tu ima mnogo registracija koje su uredjene i klavijatura radi vrlo dobro. Koliko se sad isplati snimati nove stylove na postojeće, pa nove registracije...?

BasariStudios
10.10.2008, 22:12
Cujem neke vrlo tuzne i razocarivacke revije od neke ljude o vezi T3,
mislim ljude kojima ja verujem a na ciju bazu bi ja i kupio sint.
Ovo nije da nesto podignem al ozbiljno je, nekoliko se njih vec zali
na neke stvari a od osobu koja ga je vec kupila tuzne stvari.

Bokic
10.10.2008, 23:03
Nedime,
ako nije problem, koje su to tuzne stvari ? Sta je tu lose ? Ja sam cuo i citao uglavnom pozitivne stvari. Dodushe, ne znam koliko su svi ti ljudi kompetentni. Uglavnom sam cuo da je razlika velika, pogotovo u zvuku, u odnosu na Tyros2. Mene interesuje ta klavijatura, pa zato pitam. Da neko ne pomisli da hocu da se svadjam i raspravljam. :)

tyros2
10.10.2008, 23:50
Nedime,,,, pa,,, bar Amerika pruza sve!

ja ipak mislim da je najbolje da ga uzmes i LICNO PROBAS.

Ako nebude pasao vratis ga ko da nista nije bilo.....

To je bar moguce u Americi

Ja ti Garantujem da ces sve prebaciti sa PA800 i ostalih sto si imao i imas trenutno,,,,, i da ce to raditi sve ko sahat!!!!

Ja se neslazem iz paketa pa probaj i poredi!Ipak su ove sve klavijature drugacije i nerade na istom principu.Ali zato imaju EQ i Compresore pa se to moze dotjerat da zvucnici pucaju.....

SAMO ti uzmi pa malo zapljuj pa ces cut rezultat a ako bude gdje zapelo,znas gdje sam slobodno se obrati ili nazovi i ja cu ti pomociii......

Marco7
10.10.2008, 23:56
Ja se bre ljudi pitam nekoliko stvari i nikako da nadjem odgovor na to :(
Dokle ce bre vise da se raspravljaju Yamahomeni sa Korgovcima,Korgovci sa Rolandovcima i tako u krug???A posebno me muci jedno pitanje a to je dokle cemo da pljujemo i da hvalimo klavijature koje jos nisu izasle u prodaju,dokle cemo da pljujemo i da hvalimo OS koji se jos nisu pojavili na zvanicnim stranama!Daj bre svako svira ono sto mu lezi najvise i na cemu se najbolje snalazi!Mislim da je vreme da pocnemo da postujemo misljenja jedni drugih pa ce i sve ostalo ici bolje!Bar tako ja mislim...

BasariStudios
11.10.2008, 00:12
Nije nikakva rasprava, ja sam imao nameru i imam i dalje nameru da uzmem T3.
Al posle ovoga sam Skisnuo, osoba od koje dobijam info je osoba kojoj ja verujem,
ima puno Clanova na ovom forumu kojima Moja rec je Zadnja rec i koji mi veruju
onako kako ja kazem a takodje i ja imam takve ljude kojima verujem i njihova je
Zadnje rec za mene, ko da sam ja probao. Covek ima sint, kupio ha je, ne u prodavnicu,
ja ne kazem da T3 ne valja al na njegovo poverenje sint nije ni za mene.
Najvise se zali kako sint izlazi na Pojacalo, mutno i necisto, kaze da su mu najbolje
boje gitare, saxove i klarinete i nista vise. Sint je uporedjivan sa PA2X i jos jedan
sva 3 cisto fabricki (TO JE STO MENE NAJVISE INTERESUJE) molim vas nemojte
o sredjivanju i samplova pricati, to su suplje i decje price, ja placam 3500 za aranzer
da vidim sta on meni da a ne kakve cu samplove koristiti, ja na to gledam malo
drugacije. Sint je razocarenje za njega a u istom vremenu tako isto za mene znaci.
Naravno da se moze srediti i ovo ono i nemojte pogresno ovo shvatiti da je za bacit,
naravno da sint valja al ne onoliko da se predje od T2 na T3 a posebno sa PA2X koji
i bez DNC na njega ipak i dalje je Kralj. Onima sto imaju T2 ne bi preporcio da uzmu
T3 jer sazalice a neko iz Korg il Roland hoce da predje na to onda je druga prica.
U testu koji je kolega radio ja POTPUNO verujem jer je vrlo detaljan Test od nekoliko
sati a to je radio i prije sa druge masine, ne samo sada. Reko sam na pocetku, nije ovo
da pocnem rat a niti pljujem po T3, samo kazem da je Yamaha promasila gadno ovaj put.
A na kraju naravno svako ima svoje misljenje, samo moje je to sto kad bi T3 nudio
ono sto nudi PA2X mozda bi onda kostao 10 000$ jer za ovo sto nudi kosta kao PA2X
i vise al ne nudi toliko. Vrlo je to unazad za mene i po mome.
A naravno uzecu T3 sam da isprobam samo iz radoznalosti, bar sad mogu da podizem
i nosim kuci bilo koji sint, samo nek stigne ovde u USA.

Pozdrav

BasariStudios
11.10.2008, 00:14
klavijature koje jos nisu izasle u prodaju,dokle cemo da pljujemo i da hvalimo OS koji se jos nisu pojavili na zvanicnim stranama!

Da ne ponavljam Tyros 3 on vec ima kuci...njegova rec je za mene Zadnja.
OS 2.0 za PA2X/800 imam kuci bar nedelju i po i koristim ga.

Pozdrav

tesla
11.10.2008, 12:00
pa care ajde podeli taj OS sa nama "obicnim smrtnicima" da ne cekamo taj novembar vise...........

BasariStudios
11.10.2008, 12:17
Da je tako lako, kad se instalira ne otvara se, trazi Code, koji se dobija
direktno iz Italije telefonom. Nije ni finalni ovaj moj.

romario
11.10.2008, 12:54
Od onoga tyros3 što si Ti slušao (usporedbe s G70 i PAx ) ,moj Tyros 2 radi bolje...Tvornički.

E sad nije mi jasno kako Ti to ne čuješ.Ako si probao T2 ikad, to si morao promjetiti.
I ja cijenim tok momka što je to napisao i potrudio se da nam prezenira novi sint,koji je pitanje kad će doći do mene ...

Dovezi Ti to kući pa probaj,i pnda napiši i Ti koju riječ...
A tvoje mišljenje ,kako znaš neki ljudi drže jako diskutabilno...Stručnjaci,znaš na kog mislim...
A neki te opet cijene,kako i sam kažeš...

Dakle,slažem se s Tobom .
Prema onoj usporedbi,Tyros3 ne radi dobro.

tesla
11.10.2008, 12:59
ma zezam se pretpostavljam da bi vec ti to podelio sa nama da je moguce...
nego znam da nije tema o tome ali ajde napisi par utisaka......
pozzzzzz

BasariStudios
11.10.2008, 12:59
I dalje, ja ne pljujem po T3, T2 sam imao a iz ciste radoznalosti mozda cu ga uzeti
jer AUDYA mi je za free pa mogu te pare iskoristiti da uzmem i T3 i prosirim i svoje
znanje a i asortiman, nemoram ostati zakacen na Korg i Ketron. Al zadnje vreme
bezim sve vise na Fabricne mogucnosti sinta. Lakse mi je i za rad.

Od onoga tyros3 što si Ti slušao (usporedbe s G70 i PAx ) ,moj Tyros 2 radi bolje...Tvornički.
E sad nije mi jasno kako Ti to ne čuješ.Ako si probao T2 ikad, to si morao promjetiti.

O tome ti i pricam, razocarao me je T3 i T2 mi sad bolje zvuci.

romario
11.10.2008, 13:08
I dalje, ja ne pljujem po T3, T2 sam imao a iz ciste radoznalosti mozda cu ga uzeti
jer AUDYA mi je za free pa mogu te pare iskoristiti da uzmem i T3 i prosirim i svoje
znanje a i asortiman, nemoram ostati zakacen na Korg i Ketron. Al zadnje vreme
bezim sve vise na Fabricne mogucnosti sinta. Lakse mi je i za rad.

O tome ti i pricam, razocarao me je T3 i T2 mi sad bolje zvuci.

Pa to Ti kažem.
Ne vjerujem da je pax2 lišiji od pax1.A ni Tyros3 os tyros2.
To je samo prvi test koji smo imali prilike čuti.A vjerovatno ćemo ih čuti još.

BasariStudios
11.10.2008, 13:15
Ja i dalje stojim na to da je PA2XPRO kralj svih aranzera, preko G70, T3 a mozda i AUDYA.

Vihor
11.10.2008, 13:46
Ja i dalje stojim na to da je PA2XPRO kralj svih aranzera, preko G70, T3 a mozda i AUDYA.

Please gdje su tvoje granice zaljubljenosti. Ovo sto ti pises jest cisto subjektivno navijanje =)) a da malo nisi pretjerao sa samo pohvalama i tvojoj zadnjoj rijeci?

Alen P
11.10.2008, 14:54
S obzirom na to da sam T2 kupio prije godinu dana, meni odgovara ova vijest da je T2 još uvijek "IN". Do četvorke će nekoliko godina, :D, dvojka će biti tražena i držat će dobru cijenu. A ovo što Nedim kaže, pozdravljam to! Dati toliko dolara ili eura, pa se još zafrkavati neznam koliko vremena.... Malo jest ludo, s druge strane, sva ta zafrkancija rezultira time da vaš synth odražava vaš style, vaš sluh, vašu individualnost. Mislim da u našoj regiji imam najbolje sredjeni synth(eto, moj skromni stav). Imao sam priliku T2 usporedjivati s G70, SD1, Gem genesis pro. Dakle, ja sviram na jednom spratu, netko drugi na drugom. Dečki su doslovno dolazili i divili se T2 a znam kad bi i imali T2 nebi im tako radio kao moj. Ljudi naprave neki kostur od stylova na koji mogu svirati a dalje, čekaju noviji synth jer im ovaj više ne valja... A sve te mašine imaju potencijal za puno više i bolje.

kuki
11.10.2008, 15:25

=))=))=))

caka012
11.10.2008, 16:24
Mislim da ce se ova rasprava izmedju Korga i Yamahe zavrsiti kad jedan zvezdas ubedi jednog partizanovca da predje da navija za Zvezdu jer je bolja. Ili obratno, sve jedno.

ROBOT
11.10.2008, 17:35
korg pa 50 je bog i batina !!ja sam prezadovoljan !!! pozzz

bokibg8
11.10.2008, 19:01
poz. drustvo.... ja znam bar pet klavijaturista ovde u bg-u koji su sa korga presli na yamahu T2... mislim da je to stvar ukusa, kome se vec sta svidja....^:)^

BasariStudios
12.10.2008, 02:37
Ovo sto ti pises jest cisto subjektivno navijanje =)) a da malo nisi pretjerao sa samo pohvalama i tvojoj zadnjoj rijeci?

Neznam o kojim subjektivnostima ti pricas al ja i Romario pricamo o testovima
koje ni sam ja nemogu replikovati a veruj mi nismo ja i on jedini koji mislimo da
za sad T2 zvuci bolje no T3 na pojacalo, ima jos tonova njih nasih a takodje isto
se vec pojavljuje i na zapadnom muzickom svetu.
Kad sam spomenuo PA2X mislim kakav jeste sada a kad dodje OS 2.0 to ti sam izracunaj.

poz. drustvo.... ja znam bar pet klavijaturista ovde u bg-u koji su sa korga presli na yamahu T2... mislim da je to stvar ukusa, kome se vec sta svidja....^:)^

Naravno i sto posto u pravu, i ja znam bar 20 koji su prodali T2 i PSR9000
i presli na neki od PA aranzere. Nije to nista cudno.
Samo znam jedno da sve oni koji sviraju Roland il Ketron zauvek su tu!

brnjeuska74
12.10.2008, 09:29
Pozdrav svima

Heto bih samo da se ukljucim u celu pricu povodom T3, danas sam licno bio u SamAsh prodavnici i nekih 3 sata cackao po njemu. Price da je mutan ili da lose daje zvuk su potpuno netacne. Cak sto vise zvuk je znatno poboljsan i obogacen. Pored novih setova bubnjeva doradjeni su i vec postojeci setovi koje korisnici T2 vec imaju. Boje su kao sto smo mogli cuti iz primera na zvanicnoj stranici veoma pune i odlicna baza za doradu i obradu ala Balkan stil. Iako sam moj T2 sredio i upotpunio ja prelazim na T3. Dirke su skoro pa identicne T2 ili mozda za jednu malu nijansu bolje, preglednost i raspored komandi veoma jednostavan i svi mi koji koristimo Yamaha aranzere necemo imati nikakvih problema u rukovanju sa novom klavijaturom. Voleo bih samo da napomenem da bi jedan ozbiljniji minus bio sto se vrlo malo promenilo u izboru Multi Pad sekciji. Veliki broj ritmova fabrickih kako sada zvuce mogu da se koriste bez ikakve prepravke. Povecan broj polja za "custom drums" sa dosadasnjih 10 polja broj se uduplao tako da se sada moze koristiti 20 mesta. Veliki napredak je sto je omogucen edit na setovima bubnjeva u samoj klavijaturi, ili drugim recima moci ce se praviti "custom drums" iz postojecih setova i semplovanih setova bubnjeva. Sto se tice orijentalnih ritmova tu nije nista znacajno uradjeno ili dodato 3 ritma u World banci podataka i to je sve( nista narocito) Sint zvukovi su dosta kvalitetniji.
Predlazem svima da ako imaju priliku probaju sami klavijaturu i ocene dali je samo nasminkani T2 ili ipak bolja i novija klavijatura iz vec ipak vrlo uspesne familije Tyros aranzera.

romario
12.10.2008, 14:13
Evo nedime još jedan test,ispitavanje Tyros 3.
Meni se ovo čini mnogo točnijim opisom nego onaj spomenuti test.
Dakle dok ja ne probam sam Tyros3, rado ću pročitati utiske onih koji su ga imali priliku probati i podijeliti mišljenje s nama.

hvala brnjeuska !

BasariStudios
12.10.2008, 14:42
Naravno dok sam neprobas nista i nemam nista protiv ovim teskom, samo ja zivim
pored Sam Ash i zivim u Sam Ash nekad i vrlo dobro znam na koji se nacin testiraju
klavijature tamo, ja ovakvom testu nemogu verovati, ne kazem coveku koji je to
radio nego samom testu kojeg sam i ja mnogo puta radio na razne masine, neznam
dal ti uopste imas pretstavu kako se testira u Sam Ash, bas cu neki dan snimit na
video da vidis kako se tamo vrsi test. Ljudi pogresno shvate moju pricu, vecina misli
da ja pricam da T3 ne valja, sta ja kazem je ne valja za mene i moje potrebe a takodje
i za pare koje se treba potrositi na njega a inace...ljudi i dalje sviraju u PA50 i PSR1500.

romario
12.10.2008, 20:40
Ja da vidim mogućnosti jednog sinta trebaju mi slušalice,coca-cola.i mala sobica.I razglas na pola sata( nije nužan)
Valjda imate malo iskustva nekoga u životu ljudi moji...

Vaxter
13.10.2008, 01:35
Nedime, postajesh sa Korgom kao Zlatko sa Yamahom, a Ketron ti dodje kao njemu onaj njegov aranzer... =))
Oladi malo... :))

BasariStudios
13.10.2008, 01:50
Ma kaki Korg Vladane i kaki Ketron...nemoj mi njega spominjati...banirace te.
...Bora Djordjevic kaze...Ma volim i ja vas...

brnjeuska74
13.10.2008, 03:33
Ja bih samo voleo da vas zamolim kolege mada mozda nije ovo tema za ovaj post. Dali neko od vas zna kako se zove softver ili ti program koji omogucava da odredjujes brzinu po variacijama? Nikako da dodjem do tacnih podataka o pomenutom programu.
Hvala unpared.

BasariStudios
13.10.2008, 03:44
Ako mislis za rad na T2 mislim da ti o tome XG WORKS moze pomoci
ili neki od programa koji dolaze sa njime, mislis na tempo?

Vaxter
13.10.2008, 10:15
Drzimo se teme!
Ovaj program nije tema!
Takodj nisu tema ni Korgovi ni Ketroni ni traktori ni moto kultivatori!
Ovo neka sad ostane ovakom a posle bih stvarno mogao da pobrishem sve ovo shto nema veze sa temom...
Nastavite...

BasariStudios
13.10.2008, 10:27
Predlog za najbolji Test obe masine:
Organiziram Susret nas muzicara koji se nalazimo u NY i budemo na forumu, ima nas
podosta, ja donosim PA2X, T3 i G70. Ozvucenje mozemo birati koje hocemo jer bi to
radio u Fenix Studios u Staten Island, to je Rehearsal Studios koji imaju nekoliko sala
za vezbanja takodje i ozvucenja, mogu i sa njima srediti, skupimo se nas jedno 10
muzicara i provedemo tu nekoliko sata, snimimo nesto, pozajebavamo se, popricamo,
bilo bi fino.

Marco7
13.10.2008, 10:37
Mnogo dobar drug je uzeo T3 3999$ i danas mu stize klavijatura a ja moram poslom u Bg onda cu povratku da svratim kod njega u Kv da je bas poslusam i pogledam naravno,mada nisam neki poznavalac Yamaha aranzera!Prenecu vam utiske i zapaznja ovih dana!

BasariStudios
13.10.2008, 10:39
4000 dolara? Hebote! Znaci ipak drugi po redu posle Audya u ceni...zaboraviti Wersi.
Dokle ce ovi sa cenama jebo ih!

Marco7
13.10.2008, 10:42
Klavijatura je iz inostranstva jer je kod nas nema,verovatno prvi T3 koji je stigao u Srbiju!E sad pitacu ga dal je to sa carinom i svim dazbinama jer nisamo pricali o tome ;) ali mislim da je to poskupo!!!

ivan tr
13.10.2008, 10:55
Ja mislim da tebi ne treba nikakvo upustvo o tyrosu 3. Posto vidim da si ovde lepo sve objasnio koje su razlike izmedju T2 i T3. T2 da si toliko pokudio kao da je ona nista naspram T3. A ne zaboravite svi vi koji imate korga, evo vam ocigledan primer. Koliko je pre izasla tyros2 a pa2x pro je stize po ceni i pada polako ispod nje.

jeftabgd
13.10.2008, 12:49
Mnogo dobar drug je uzeo T3 3999$ i danas mu stize klavijatura a ja moram poslom u Bg onda cu povratku da svratim kod njega u Kv da je bas poslusam i pogledam naravno,mada nisam neki poznavalac Yamaha aranzera!Prenecu vam utiske i zapaznja ovih dana!

Kako ti se zove drug,mozda ga znam.A,to je sigurno prvi T3 u Srbiji.

BasariStudios
13.10.2008, 12:51
Marko, ja mislim da je to cena samo Sinta bez icega, jer i ovde motace se oko 4000.
Ne verujem da je sve uklopljeno u tu cenu, premalo mi izgleda...hmm...raspitaj.
Ivane, nemam reci brale...

Vule
13.10.2008, 12:56
Jbt.u Srbiji nema dva dobro sredjena tajrosa "dvojka" a ljudi već pucaju pare za "trojku"...ala smo mi muzikanti neka luda sorta,strašno...:-O

Blago trgovcima sa nama ovakvima...:lol:

Marco7
13.10.2008, 14:07
Zove je Veljko,izbeglica je iz Gnjilana ali je od 1999. do 2007. ziveo u Nemackoj jer mu cale tamo radi vec 20 godina!Od 2007. zivi u Kraljevu a inace sam svira i peva i do sada je imao Pa80 i Motif6 pa je onda prodao obe klavijature i uzeo T3 a i clan je Yu-midi foruma pa ce se verovatno ukljucit u pricu kad bude video da smo pricali o njemu!

romario
13.10.2008, 19:46
Jbt.u Srbiji nema dva dobro sredjena tajrosa "dvojka" a ljudi već pucaju pare za "trojku"...ala smo mi muzikanti neka luda sorta,strašno...:-O

Blago trgovcima sa nama ovakvima...:lol:

Pa ja sam čuo da u Bg ima nekoliko Tyros 2,dobro sređenih ...

brnjeuska74
13.10.2008, 19:48
Kolege muzicari mogu punog srca da se pohvalim da sam narucio T3. Stie do kraja nedelje. I samo jedan mali info za sve koji zive u okolini NewYorka ja sam ga narucio iz SamAsh radje na Long Island sa tri godine garancije, putarinom izasao me je 3,700.00 primetili ste da nisam uracunao tax ali to je samo zato sto zivim u Delaware i mi neplacamo taxu na kupovinu tako i prilikom kupovine to ne ulazi u cenu samog prdukta. Ako bilo kome treba info contact coveka koji mi je prodao neka se javi. I jos samo da napomenem da Gitar centar uvek pokusava da se izjednaci sa cenom ostalih muzickih/instrument kuca i pri tome daje jos neki popust od 10% naravno sve dok je u granicama prihvatljivog, pa ako je neko jos zainteresovan neka pogleda.

romario
13.10.2008, 19:49

Evo...svira se znači i u Bg.

brnjeuska74
13.10.2008, 19:52
U Beogradu ima i vise nego par odlicno sredjenih T2. Ali samo dva coveka ih rade i sredjuju profesionalno ili kako bi muzicki bilo konkretnije da se izrazim " samo dva coveka rade ritmove sa OTS, Intro, Ending, semplove, loops i sve ostalo ozbiljnije"

Vaxter
13.10.2008, 20:12
Molim te, prekini da citirash postove iznad sebe!!!

brnjeuska74
15.10.2008, 07:03
Evo veceras mi je stigao T3 :">

BasariStudios
15.10.2008, 07:58
Sretno!

brnjeuska74
15.10.2008, 14:25
hvala

kuki
15.10.2008, 15:17
Evo veceras mi je stigao T3 :">

Sretno i nadam se da ces podeliti prve utiske
sa nama(izgled klavijature,zvuk fabrickih ritmova,boja,...).

BasariStudios
15.10.2008, 15:55
zvuk fabrickih ritmova,boja

Nah, to nama nije vise vazno...reci ti kako JV zvuci na njemu...:lol:

tranzit
15.10.2008, 16:02
To, burazeru, to je najbitnije. Hebes sve fabricke boje i ritmove kad zazuje DX11 i Casio prckalice i kad krenu da mlataraju JV ritmovi sa svim mogucim i nemogucim udaraljkama, to je pravi dozivljaj. Muzicka kultura nam je inace jaca strana.

Darko88
15.10.2008, 16:08
kupiti klavijaturu od 3500 evra i svirati na bojama od dx11 je za elektricnu stolicu

kuki
15.10.2008, 16:13
Nah, to nama nije vise vazno...reci ti kako JV zvuci na njemu...:lol:

=))

tranzit
15.10.2008, 16:29
kupiti klavijaturu od 3500 evra i svirati na bojama od dx11 je za elektricnu stolicuMa metak burazeru, metak u celo, da se ne muce, a i brze ide.

BasariStudios
15.10.2008, 16:45
kupiti klavijaturu od 3500 evra i svirati na bojama od dx11 je za elektricnu stolicu

A za cega je kupiti PA2XPRO 3500$ pa onda kupiti set od mene jos 900$
i na kraju nazvati sa pitanjem:
E buraz, a gde i kako na sintu mogu naci tvoje ritmove i boje?

Alix
15.10.2008, 17:22
E Nedime al me nasmija...Da mi je znati koji to ljudi kupe pa2xPro i od tebe set za 900$ i još da te pitaju gdje je material?...Mora da su neki koji imaju pare da maste muda ili neki mutavi ljudi što nemaju pametnijeg posla nego razbacivanje para naokolo...žalosno...;)

tranzit
15.10.2008, 17:27
E Nedime al me nasmijaOnda smo se zajedno smijali.

BasariStudios
15.10.2008, 17:30
Ima njih burazeru, i ovdje izmedju nas. Nismo svi bas tehnicari kako se ovde pravimo.
Pola ovih Tehnicara ovde mi svaki dan na MSN kukaju.

Alix
15.10.2008, 17:36
A šta ćeš...Neću ništa da komentarišem ali ipak čitajući pojedine postove od pojedinih "tehničara" kako ih ti nazivaš tjeraju me na smijeh...A brate ako uspiješ da izvučeš tolike pare od naroda svaka čast,imaš mene i Tranzita koji se redovno smijemo na ovakve anekdote...Doduše što kažeš vjerujem ti da ima ljudi koji ti svaki dan kukaju,ali zašto--to još nisam ustanovio...;)

I da dodam:
Što ti ovo uvjek piše kad kliknem tvoj sajt:

###This domain is missing from the Web server configuration###

Da nisi zaboravio da platiš račun za server?

tranzit
15.10.2008, 17:42
Alix ti si bog, hahahaha.

BasariStudios
15.10.2008, 17:45
To je to, neznam ni ja sto se zale. Znam da je mnogima vama smesno i neistinito
al da, to su cene, potpuno normalne, PA2X/800 set ide 900-1000 a TRITON FULL
sto znaci MOSS, RAM i ROM i do 1050. Uskoro kad vratim stranicu nazad da radi
postavice se sve cene i tamo, nema nikakih laga tu. Musterija ima hvala bogu kolko
hoces a zadnje vreme nemogu ni da stignem sve sto se trazi. Niko se jos nije pozalio
a od svakoga sam dobio HALAL i POHVALU. Samo jedan jedini problem je bio neka
starija osoba nikad nije cuo da ima pokvareni PA800 pa onda mi je srao da sam ga
lagao dok mu nisam objasnio i kad je skontao do boga se izvinjavao. Za nas cene su
potpuno normalne, obicni radni dan u USA je oko 200$, 900$ sad za kiriju je malo,
nije nista posebno. I da, ranije na pocetku, pre 2-3 godine kupci su bili najvise sa
stranih zemalja mislim nasi u inostranstvo al zadnje vreme ima punooo njih i sa
Balkana gde te pare su malo vise. A jos oduvek najvece musterije su mi Grci i Arapi
i najvise se trazi TRITON boje, PA je manje. Sve sam ovo napisao da ne ispadnem
supak, ako je nekome 900 mnogo i materijal ne valja nekome je malo i materijal za
njega je bog...svako ima svoje...ovdje na forumu ima mnogo mojih musterija koji
su platili i po 1000...za sad, od sav asortiman materijala sto imam koliko znam od
pamet nema nista jeftinije od 500$. Momentalno imam vise od 25 proizvoda/setova
posebno za razne masine...uskoro ce sve skroz izaci.

Pozdrav

BasariStudios
15.10.2008, 17:47
Da se ispravim:
Ima jeftinije od 500, samo Harmonike, 250 za set. I to se puno trazi.
A vidim zadnje vreme i Grci i Arapi poceli sa harmonikama samo
kako da ih navucem na DX11...

A brate ako uspiješ da izvučeš tolike pare od naroda svaka čast,

Nevucem, da se kaze VUCEM il IZVUCEM pare znaci da ih lazem a to ne
radim, svako cuje SVE pre no sto kupi onda odluci, znaci nisam ga lagao.
Ja imam pravo na svoju cenu a on ima pravo da plati il ne, neide silom.

tranzit
15.10.2008, 17:57
Hebo te Nedime pa imas li ti ikakvu vezu sa realnoscu ? Pricas ko da ovdje niko blage veze nema o cijenama softvera. Pa kompletan Kontakt 3 sa sve sample contentom od 70 GB kosta oko 500 Eura, pa Colossus od 32 GB je isto nekih 500 Eura, pa RA isto tako i da ne nabrajam, preko Viene pa do Best Service. Ovdje se radi o najvecem studijskom kvalitetu a ti prodajes te prckalice od desetak MBa za 900 dollara. Ako ima onih koje zajebes onda su ti ljudi totalne budale a ti koristis guzvu. Znam ja da je to biznis ama imaj malo mjere u svemu tome.

brnjeuska74
15.10.2008, 18:01
E pa kolege muzicari ovako da krenem:
Sto se tice samoga izgleda T3 moram priznati da sam vise naklonjen T2 nekako mi je vise arogantnog izgleda u poredjenju sa T3. T3 je nekako vise klasican izgled vise podseca na T1, medjutim sto se tice kvaliteta zvuka i dirki tu je ipak veoma veliki napredak po meni u odnosu na dva psrethodna sinta. Naime dirke su malo plice i samim tim lakse je svirati stakato a sa tim i nas balkan melos.
I odmah da odgovorim na pitanje povodom JuVe seta: T3 konacno pruza mogucnost edit-a na drums i to je znatan pomak u odnosu na dosadasnje aranzere firme yamaha i mislim da je to odgovor na sva daljnja pitanja povodom repertoara JuVe ( i ne samo JuVe nego i svih ostalih ritmova ) ograniceni smo onoliko koliko smo vesti da podesimo set ili ti ritam ili bilo koji sempl boje koja nam treba za spesificnu pesmu. HD od 80 gig je standard i dolazi sa samom klavijaturom sto je takodjer za svu pohvalu, jedino je potrebno kupiti dodatnu memoriju.
Kao i sto sam pre naveo minus bi bio mali ili ti niakakav pomak povodom MP tu je Yamaha mogla mnogo vise uraditi narocito ako se uzme u obzir velika grupa muzicara kako kod nas pa tako i u svetu u tehno ili dance muzici.
I da vas nedavim previse ako volite Yamaha aranzere onda je T3 pravi izbor.Sada sledi sredjivanje i prebacivanje ritmova i setova sa T2 na T3 pa kad se to sve zavrsi postavit cu primere.

BasariStudios
15.10.2008, 18:03
Ma razumem ja i tebe i potpuno si u pravu samo gresis na 2 mesta:
1. Ne zajebem nikoga, kao sto sam rekao nedam macku u vrecu, niti silom.
2. Nisam ja NI nit Tascam od nekoliko Miliona dolara, ja sam sam, Nedim,
sve to radim sa 2 ruke. Da napravim jedan ritam treba mi najmanje dan i po
il dva, ako ga radim samo za tebe, sigurno ne bi ti naplatio manje od 400$
za taj jedan ritam? Il to puno? Il 20$ da kupim kutiju cigareta u NYC za 2
dana posla? Ima smislu ikakvu? Hajd da ne skrecemo sa teme, zivim ja u
realnoscu svaki dan, bas od toga placam Kiriju i ostalo za zivot.

tranzit
15.10.2008, 18:11
Ma koga boli bolan ona stvar sto ti imas dvije ruke, to je vec tvoj problem a problem trzista je cijena. Ako jedan Colossus paket od 32GB i nekih sezdesetak hiljada sredjenih, loopovanih, obradjenih samplova koji su onda perfektno do bola poredjani po Velocity zonama u svojim multisamplovima, pa im onda dodijeljeni kontroleri pa odlicni efekti itd, kosta 500 Eura odakle ti bolan obraz da za to malo prckarija trazis iste pare. O tome se radi. To je bitno a odakle ti placas kiriju i koliko je placas to kupca ne interesuje. Slabo razumijes tu marketinsku politiku a jos je slabije razumiju oni sto kupuju to od tebe inace ti ne bi davale pare. A to da ti nikoga ne varas, to je tek vrlo diskutabilno kad se zna cijena za koju to prodajes. Ima raznih prevara, ne moras ti nekome oteti novac da bi to samo bila prevara. Najlakse se varaju neznalice, ama i do tebe je, bojis li se boga i imas li duse.

Alix
15.10.2008, 18:15
Da te pitam nešto Nedime...Po statističnim podatcima (redovno ih pregledavam zbog poslovanja mojih stranki na Turskim,Ankarskim i Grčkim radilištima),njihov standard je katastrofalan nasuprom ostale Europe...Tek za koji procenat je veći od Bosne i Srbije,Bugarske i Rumunije...I odakle njima tolike pare da tebi plate 1000eur za set?Dakle il je dole toliko kriminal i švercanje da imaju para ko salate,il nema NIKOGA da zna da skopča pravi set (u što sumnjam),il je nešto treće (upotrebite maštu)...Ne znam nemoj misliti da te vrjeđam ali meni je to sve malo čudno,ja radije polomio obe ruke da ne sviram pola godine,nego da moram da platim 1000$ za set...Auuu nedo dragi Bog da na to spadnem,djeca bi mi hodala po ulici i prosila kad bi ja tako razbacivo pare,a danas ih je toliko teško zaraditi ko što nikad nije bilo...

Alix
15.10.2008, 18:16
###nedam macku u vrecu,###

Ti im trpaš kokoši u vreću jeli?Bar da imaju dobru večeru uz svjeće...
Malo šale,ne ljuti se...;)

BasariStudios
15.10.2008, 18:21
Ljudi ne remetite temu, idemo dalje, Tranzit buraz, nisi u pravu nimalo sto se tice
tog Collosusa, otvori drugu temu na to recicu ti diskutabilno.
Nas sve nece platiti 500EU za COLOSSUS od koga nece ni 2 boje izvuci sto mu treba
al platice i 1000EU za set od 30 boja koje ce ih svaki noc svirati, nemoj tako znas i sam
pametniji si od toga, to je ta velika razlika izmedju mene i Collosssu: Cortan i Amza.
Niko ne trazi da svira Stradivarija il Steve Vai, traze Amzu i Cortana...razmisli.
Almire o tome smo vec pricali, nemora znaciti da su svi oni u Grcku, ima njih i
pored mene i pored tebe u sloveniji i pored tranzita i svuda, ima njih sto zaradjuju
i po 5000 mesecno a i onih sto sviraju 3 put nedeljno i zaradjuju po 2000 nedeljno
pa neboli ga da plati i 1500 za set...i NE, nema ljudi sto znaju praviti ritmove il boje
bas toliko, mislimo, svi na forumu TEHNICARIMO nesto al nezna ni 5 posto nas
da sedne na sint i da pocne od Initialized program ili od 0 style, iznenadio bi se da
je vise od 5%, to znas i ti i ja i svako, znamo samo ovde pricati.
Hajd da ne skrecemo od teme, mozemo drugu otvoriti i pricati, nije ovo nikakva svadja.

BasariStudios
15.10.2008, 18:26
A samo za Tranzita sta bi se naslo u jednom 900$ setu:

1. DX11/CZ-101/JV - oko 40 boja, sve samplovano.
2. GUERINI SUPERIOR 3 / SCANDALI SUPER VI po 12 registre
3. 40 Samplovane boje + 12 MOSS samplovanih boja
4. 50 Unutrasnje boje
5. 140 ritmove

Ja sam siguran da znas da to Collossus ne nudi niti ce ikad, ma kolko ono bilo
loso i kolko Collossus bio dobar...DX11 i JV Majka, to on nemoze!
Ne radim za ROKERE nego za nase Balkance. Ne pricaj bezveze samo.
Radje cu kupiti govedje meso i po 15$ kilo nego svinjsko za dzaba koje ne jedem.
A budi siguran da ce tako i svako uraditi, kome ne pase.

BasariStudios
15.10.2008, 18:27
ljudi izvinjavam se za ovo, skrenulo se, nek administracija makne
sve postove nase gore sto nemaju veze sa temom, uvek pametujemo
ovde nesto i savetujemo druge al izgleda to je sve sto znamo.

tranzit
15.10.2008, 18:31
Pogresnog si covjeka nasao da mu ispricas o Colossusu jer isti taj je bio jedan od saradnika koji su radili na njegovom stvaranju. Svaki program sa Colossusa se moze i te kako iskoristiti i ne kudi stvari koje su se vec odavno potvrdile u upotrebi nego tu pricu prodaji nekom koga uspijes da obradis da kupi te tvoje setove. I nije samo Colossus u pitanju ima tu stotinak software instrumenata sa sampling bibliotekama zastrasujuceg kvaliteta pa kostaju upola od onoga sto ti kasiras.

BasariStudios
15.10.2008, 18:37
Tako jest, kako ti kazes i gotovo, svi ce na Collosus sada i to je TO!
Vidim ih isto svi prelaze, zaboravili na sintove na Amzu i Cortana,
zavrsio sam sa ovime ovde, nek maknu postove.

tranzit
15.10.2008, 18:42
Opet ti ne shvatas nista, nije u pitanju samo Colossus niti je iko pomenuo da neko treba da prelazi na njega a i sta ima i kako ima da prelazi, nego je u pitanju totalno naduvana i bezobrazno visoka cijena toga sto ti prodajes. Samo se o tome radi i ni o cemu vise.

BasariStudios
15.10.2008, 18:45
Ma buraz da prekinemo o ovome, ne razume ni ti ni ja i gotovo, ti o jednome ja
drugome nikad da se sretnemo, ne interesuje ljude sta Collossus i ostalo nudi
niti koliko kosta, njih interesuje ono sto njima TREBA a ne sta se desava po svetu.
Gotovo.

ROBOT
15.10.2008, 18:45
ova je naj pametnija za danas ---- sto jedna budala moze kupit 1000 pametnih ne moze prodati !!!pozzz

Vaxter
15.10.2008, 18:53
Vashe razmirice reshite tamo gde u nastale, a ne ovde!
Drzimo se teme!

tranzit
15.10.2008, 18:57
Haugh.

sinisa
15.10.2008, 20:40
Mozda se ne drzim teme ali me bas zanima sto ljudi uporno usporedjuju
T3,Pa2x... sa G70?

Pa G70 je izasao pocetkom 2004,a sad ce kraj 2008:-t

Darko88
15.10.2008, 21:02
Mozda se ne drzim teme ali me bas zanima sto ljudi uporno usporedjuju
T3,Pa2x... sa G70?

Pa G70 je izasao pocetkom 2004,a sad ce kraj 2008:-t
Jer nemaju mozak i pametnija posla

Alen P
15.10.2008, 21:08
Sve ok, Nedime, nekad je zanimljivo i takve stvari pročitati i znati. Ali jedno ti zamjerim: daj čovječe makni ovo žensko dupe pokraj tvojeg imena. Neukusno je, nekulturno, ružno. Tog zla ima i previše. Ne otvaram novu temu, nemoj se ljutiti. Poštovanje!

romario
15.10.2008, 21:41
Da,promijeni sliku,stavi onog brkicu.To je ok.Nekad mi dijete naleti dok sam na forumu.Nema smisla...

A cijene setova?

Za onoga tko prodaje male ,za onog tko kupuje velike...

GALA
15.10.2008, 22:02
Ej jestel skuzili da na tim gacama pise Nedim..zato je i stavio tu sliku

romario
15.10.2008, 23:11
svejedno...

kuki
16.10.2008, 00:40
Ej jestel skuzili da na tim gacama pise Nedim..zato je i stavio tu sliku

Primetio sam:)

Alix
16.10.2008, 01:00
Mora da je Nedim designer tih gaća pa ih reklamira...
Da mi je znati ko je ovo na slici,sve mi nešto poznato al nikako da skontam...
Nedime koja ti je ova po broju?
Sad ću da te zovem VERSAĆI...Jel Može?

gjoko
16.10.2008, 01:21
ma to mu je naj noviji sempler zar ne primecujete ?...:lol::lol:=))=))

Alix
16.10.2008, 01:34
Aha...Sempler PRDIGUZ...Pa i nije to sempler,to je semplovana ritam mašina koja barata sve moguće ritmove...Samo joj "uneseš" pravi sempl a ona puca i svirucka samo tako...Jedino joj nije dobro što ponekad zna pošteno da ujede za nos al šta ćeš,svaka stvar ima svoju slabu stranu...Nije mi samo jasno koliko izlaza ima,2 ili 4 i jeli Mono ili Stereo?

marco
16.10.2008, 01:43
Jebt, puno mi sanduce pisama sa obavestenjima da je neko komentarisao u odeljku Yamahe. Tek sam sad video sta se ovde izdesavalo :)

BasariStudios
16.10.2008, 06:51
Hebo vase Tyrose i PA, ovo nema Sampling a ulazi...Surround su Ulazi...

jeftabgd
11.11.2008, 22:07
Evo,proslo je mesec dana od poslednjeg posta o T3.Sad ih vec ima i neki clanovi foruma ga imaju pa bi bilo lepo da nam daju neke mp3 primere ritmova,zvukova i sl.

Alix
11.11.2008, 22:38
Svaka čast momak...Od sviju temi Korga ti se ubaciš u temu Yamaha i pitaš za sempl za TR...
Da nebi ispo bezobziran,prvo odi PROČITAJ PRAVILNIK,zatim se upiši u temu NOVAJLIJE PREDSTAVITE SE,da te narod malo bolje upozna pa onda pročačkaj malo forum,imaš PODFORUM Korg,Aranžeri,Solo,itd pa prčitaj koju temu u kojoj je razglabljalo i uploadovalo ogromno setova na internet...E onda ako ništa ne nađeš,odeš u Download sekciju pa tamo malo pretražiš...E onda kad vidiš da i tamo nema,kontaktiraj kojeg člana privat pa ga zamoli ako ti da kakav sempl---Ako ga ne nađeš--onda ga nema,hebiga šta sve bi mi imali pa nema...Eto toliko za početak da te uputim daleko od opomena i banova,poslušaj prijateljski savjet...Dobro došao!

alenmo
11.11.2008, 23:26
pozdrav kolegama...ja licno imam i korg pa1xpro,roland e 80 i yamahu tyros 2....sve 3 klavijature su sredjene za svirku mozda roland najslabije....gledajte sto se tice mog iskustva imam ga dosta tyros 2 je najkompletnija klavijatura od sve tri spomenute...kod yamahe i rolanda nema potrebe za semplovanim bubnjem ljudi moji to je toliko dobro fabricki uradjeno da je smijesan svatko ko pokusa da nesto bolje usempluje...korg pa 1 a bogami slusao sam i pa 2 x pro nema jednostavno taj kvalitet narocito kad se svira na velikoj snazi onda se osjete bitne razlike u zvuku,korg je dosta nejasan muljav,yamaha ima profinjeni soft zvuk koji ide vise na studijski a roland stvarno zvuci kao live band znaci ima takav akusticni sound da je to nesto extra...sto se tice tyrosa tu nema potrebe ni za kakvim externim programima znaci sve se moze srediti u sintu a oni koji ne znaju nek zagriju stolicu i uce...

BasariStudios
12.11.2008, 06:28
Alene, izgleda da gresis malo sto se tice T2 da moze sve u sebe.
Proveri bolje, nemoze sam u sebe ni 40% ono sto Korg moze bez softwer.

alenmo
12.11.2008, 11:16
ja stvarno ne znam sta to toliko editujes pa da ne mozes bez laptopa....brate, sto se tice ritmova tu ti nista ne treba, a i semplova ima toliko orginalnih, vec sredjeni, ne znam sta ti novo treba da usemplujes....

BasariStudios
12.11.2008, 18:31
Alene opet si u gresku, ja sam Profesionalac, radim sve iskljucio od sama NULA.
Ponavljam ti, T2 nemoze nista bez software...sad ti samo ako uzmes gotove
stvari naravno da ti nista netreba al ljudima koji se stime bave non stop veruj
mi da im treba za sve. Nemozes reci da ne treba kad neznas. Ne pokusavam
biti idiot prema tebe al ljudima se mora reci onako kako jeste jer ta osoba koja
zeli kupiti mozda hoce da radi na nacin kao ja, sve od NULA a ne kao ti da samo
loadira gotove stvari...sto znaci onda smo ga zajebali, nismo mu rekli istinu.

Alix
12.11.2008, 18:52
###Alene opet si u gresku, ja sam Profesionalac,###

To znamo već bar godinu dana ako ne i više...
Ja sam Q od amatera pa opet ne mora značiti da manje znam od ljudi sa studijem...

BasariStudios
12.11.2008, 18:55
Ne pricam o tome ja Almire nit ponizavam nekoga al pricam o pogresnim odgovorima
koje ljudi daju ponekad. Znaci morao sam da naglasim takvu stvar da covek razume
sta hocu reci a ne da ga ponizam i samo mu kazem U GRESKU SI a bez razloga.
Znaci ako si Profesionalac veruj mi trebace ti svak software al samo ako ga upalis i
loadiras ono sto sam ja, Alen il neko drugo radio onda ti nista ne treba...
...nadam se da se razumemo sada...

alenmo
12.11.2008, 19:11
brate ovo su aranzeri prije svega namjenjeni za zivu svirku a ne za studijski rad...svakako ti nijedan od ovih aranzera ne vrijedi puno u studiju jel tako.....
reci o cemu je konkretno stvar ono sta ne moze yamaha a korg moze...

BasariStudios
12.11.2008, 19:15
Alene brate mili o tome ti i pricam, ne za studio nego praviti ritmove, drum kitove,
boje, mixirati, samplovati i sve ostalo...ZA UZIVO.

coke357
12.11.2008, 19:17
Batali vise te price koja klavijatura sta moze, inace svaka tema ode u rapsravu. A to da Dr. Nedim radi od nule to se i da primetiti kad odradi ritam kao da ga Jova mehanicar pravio. Ali ipak slusaj Dr. Nedima on je profesionalac ma da meni vise lici na sefvisera koji odrzava one igrice i flipere po igraonicama sve znaju oko tehnike a sviraju kao da koriste noge a ne ruke hehheheh

alenmo
12.11.2008, 19:18
koji sint sad sviras imas li neki demo...

tyros2
12.11.2008, 19:26
Slazem se sa Nedimom!

Da bi se slozio jedan Custom drum kit u Tyros2 potreban je PC!A da negovorimo za druge stvari.
Ako bi pravio omjer Za tyros2 onda bi moj rad bio:tyros2-20%
:Kompjuter-80%

E sad neko voli sredjivanje u samom syntu a neko preko Kompa!
Uglavnom kao i uvjek covjek se na sve navikne tako da ako bi se pojavio neki "Tyros" da se sve radi u klavijaturi ja neznam kako bi se sad na to ponovo navikao!

Pozdrav!

PS:bogami i dugmici na klavijaturi traju duze ako se radi preko PC....:)

alenmo
12.11.2008, 19:29
jel bitno koliko ces koristiti komjuter ako je konacni rezultat duplo bolji nego na korgu...
mislim onaj koji ne zeli to priznati stvarno je u zabludi

josipv
12.11.2008, 19:38
Evo kolege danas sam isprobao T3,inace nisam aranzerista ali ovo radi strava,preslusao sam sve ritmove i boje i nemam rijeci,sve radi bez i jedne zamjerke(pricam za rom boje,bez semplova)neznma kako radi T2 ali ovo sto sam cuo,ostao sam ugodno izneneden,a pogotovo cijenom 30 000kn ili ti nekih 4300eur.sto je previse previse je!!!!!!8-}8-}

alenmo
12.11.2008, 19:40
kolega to je cijena mozda u hr al evo ja vodim yaminu radnju u mostaru i kod mene je tyros 3 oko 2900 eura i znaci mozes dobiti povrat pdv od 14% doduse tvoja je stvar kako da ga preneses preko granice

josipv
12.11.2008, 19:43
Hvala lijepo na ponudi ali nisam zainteresiran!
Zaboravio sam reci da je to cijena sa komplet zvucnicima!

alenmo
12.11.2008, 19:45
pa i kod mene je sa zvucnicima....bezveze pricas da je skup a ne zanima te....

josipv
12.11.2008, 19:58
pa ja sam samo rekao da je to previse novca i naravno da je 4200eur preskupo!

alenmo
12.11.2008, 20:02
ma ja ne znam odakle ti ta cijena evo ti brate www.thomann.de otidji i pogledaj znaci ta cijena nije nigdje u evropi

BasariStudios
12.11.2008, 20:16
Dr. Nedima a sviraju kao da koriste noge a ne ruke hehheheh

Nisam nigde spomenuo kako sviram...niti sam o tome pricao nit se hvalio.
A sto se tice tehnike Jesam profesionalac a za tebe mozda i Doktor.
Ne budi prost i ne uporedjuj gluposte, jedan inzinjer Korgov mozda nezna
ni jednu notu da uhvati al napravi sav sint. Ako se neko bavi tehnikom nemora
da znaci da zbog Tebe on mora da zna dobro svirati...koji si ti faktor?
Dal si igde na bilo koji forum video da ja pricam o svirci i tehnici sviranja? NISI!!!
Zacepi!

Alene, sviram puno sintova, imam ih preko 17-18 a Demos imas svuda na netu
a i ovde:

WWW.BASARISTUDIOS.COM (http://WWW.BASARISTUDIOS.COM)

A T3 u USA bice oko 4 hiljadarke.

josipv
12.11.2008, 20:18
Evo danas bio na sajmu glazb.opreme u ZG.i probao ga i pitam covijeka koji je glavni zstupnik Yamahe za HR i kaze mi 30 000kn

alenmo
12.11.2008, 20:19
evo bas sam slusao sta ja znam iskreno mene ne zanima ovaj stil ...ne kazem da nije dobro al ja ipak sviram nesto potpuno drugacije ovo mi vise zvuci kao albanska muzika...

josipv
12.11.2008, 20:22
Ajd mi reci cijenu XS6? Moze i na PM!

alenmo
12.11.2008, 20:23
nemas sta pricati napamet legedno evo ti dokaz fino otidji na sajt a nemoj te neke bezveze cinjenice iznositi kad su netacne...to sto je tebi puno love druga je stvar a bogami bez instrumenta nema ni svirke to je sigurno

BasariStudios
12.11.2008, 20:32
Hvala na komentarima i komplimentima Alene, i da, radim najvise taj stil, juzno
od Srbije dole pa sve do bliski Istok, najvise sa Arapima i Grcima...za njih sam BOG.
A i njihov jesam, od tamo dolazim i sa time sam odrastao.
A Amerikanci kazu da NECIJE SMECE JE NECIJE BOGATSTVO.

josipv
12.11.2008, 20:38
nemas sta pricati napamet legedno evo ti dokaz fino otidji na sajt a nemoj te neke bezveze cinjenice iznositi kad su netacne...to sto je tebi puno love druga je stvar a bogami bez instrumenta nema ni svirke to je sigurno

JEl ti to meni ili Nedimu?

gnovako8
12.11.2008, 21:02
evo danas prvi put probao Tyros 3 mogu reci da jako ljepo radi sa tvornickim postavkama ,a sa semplovima sigurno puno bolje to nisam probo.
jedino sto je malo preskup mislim da nevredi te novce koliko traze
jest novi model,ali previse para 8-}

romario
13.11.2008, 00:28
Puno je to novaca.
Za bilo koji sint koji ide u svatove i kafane...

Nedime ,zašto ne napraviš par semplova za tyros?

BasariStudios
13.11.2008, 01:50
Razmisljao sam o tome al nevidim veliki potencijal, neznam dal mi se isplati da
potrosim 3-4 meseca na takav projekt a vrlo malo ljudi ga imaju il pitaju za njega.
Ako ikad budem radio ista za T2 il T3 bice da uzmem T3 direktno.

brnjeuska74
19.11.2008, 00:59
A T3 u USA bice oko 4 hiljadarke.[/quote]

Tyros 3 sa tri godine garancije ja sam platio u SamAsh radnji $3600.00. A sto se tice zvuka i kako izbacuje semplove pa cak i nesredjen je "masniji" nego Tyros2. A sa recimo Jocinim setom to treba da cujete.