Pokaži Full Verziju : GW-8 je stigao
Evo samo jedna mala najava i nova tema...spravica je stigla a slike i par komentara na prvu obećavam u najskorije vreme...:D
vladamusic
27.09.2008, 17:58
Koliko para ?
Ako nije tajna...
800 evrića...a da li valja za te pare još ne znam...krećem sa "analizom" večeras kad se vrnem sa "bauštela"...:-)
vladamusic
27.09.2008, 19:12
Nije mnogo.
Nestrpljivo ocekujem izvestaj, jer sam i ja mnogo zagrejan za njega.
pozz
Ovako na prvu,za one koji koriste fajlove,prava stvar,čita sve žive formate sa USB-a a u opciji MP3 fajlova ima nešto kao "vokal eliminator"...e sad kako to radi ne znam ali ima i to jbg...:lol:
Boban010
27.09.2008, 22:50
Jedva cekam prve utiske i imao bi odmah par uobicajenih pitanja!Video sam najavu na rumunskom sajtu da ce biti i verzija sa ritmovima poput EXR E2 za "nase trziste".
Koju si ti verziju GW-8 kupio?
Ovo je GW8 sa oznakom "with european collection"...ima rumbu našu,7/8,9/8,beguine...sve naše ritmove...guerrini harmonike,buzuki,orijentalne saxofone...od boja su manje više sve sa Sonic Cell-a...ludvig bubanj,tri standard seta,SC set... prvi utisak je pozitivan,ali tek se igram par sati sa njim,videćemo...
Izuzetno lagana kljava,opušteno se nosi u jednoj ruci,dugmići onako,ništa preterano kvalitetno i robusno,plastika dosta pristojna,ekran siromašan ali ne tako mali...tonski lepo radi,naravno nesredjena,onako "iz kutije"...vidi se da je niskobudžetna sprava ali sa gomilom funkcija...
@rolandinjos
Pozz. Kazi ti nama konacno da li je GW8 aranger tj moze li se koristiti i kao aranger poput g800/1000 na bini ili je to hibrid sinth + aranger, lijep pozz
BasariStudios
28.09.2008, 16:50
@rolandinjos
Pozz. Kazi ti nama konacno da li je GW8 aranger tj moze li se koristiti i kao aranger poput g800/1000 na bini ili je to hibrid sinth + aranger, lijep pozz
To je WORKSTATION, ne ARRANGER koji mislim i nemoze raditi ritmove
vec jedino da ih cita sa neke druge masine.
U pravu si,ne može raditi ritmove,samo možeš svirati sa već gotovim...nije ni to loša varijanta za one koji su lenji da rade ritmove,a zvučno je čista desetka,probao sam je na više varijanti i radi opasno,kao i Sonic Cell...ima naših ritmova sve sa introima...meni je najsimpatičnija dvojka koja u introu ladno ima početak Užičkog kola i to odlično odsviranog...
Dobar je fazon i sa live editovanjem...jedno dugmence i dva potenciometra,može se nabudžiti za sekund da zvuči masno i moćno...
@rolandinjos
Možeš komotno svirati sve sa njim...uzmeš ritmove od g-70 ili e-80 i sviraš,sve čita i ima iste komande main 1,2,3,4, intro,ending,fill in,synchro start i stop,hold funkciju,transpose...sve...
Jedina stvar koja meni nije najjasnija je kako odrediti konkretno boje u ritmu,to se radi na kompu mada ja nisam stigao time da se bavim,konkretno nisam čačkao programe koji idu na CD-u,mada to može i na STW-u da se radi...dobijaš uz nju komplet spisak midi komandi za sve boje,to ukucaš na kompu,preko USB-a ubaciš u kljavu,memorišeš performans i sviraš...to je to...
U kljavu su ubačeni praktično svi ritmovi koji ti mogu trebati za sve vrste muzike i to jako dobro odradjeni,e sad,stvar ukusa...ako ti se nešto ne dopada napraviš sam...
jeftabgd
28.09.2008, 18:23
Za te pare to je vrlo interesantno.
rolandinjos druze, ajde ako ti nije problem da snimis par stvari sa masine. Pa da malo cujemo kako to zvuci sa nasim ritmovima, te dvojke itd.
rolandinjos druze, ajde ako ti nije problem da snimis par stvari sa masine. Pa da malo cujemo kako to zvuci sa nasim ritmovima, te dvojke itd.
ma snimoi bih Brate nego nemam uslova...imam samo kod sebe mali lap top koji nema ni line in(ono govno od asusa eee),ako nešto uspem da smislim postaviću,obećavam...
Jesi li dobio mozda "Style Factory" program uz nju?
Izgleda da se ritmovi sredjuju kao na E2, samo na kompu...
Ima li kakvih podesavanja oko midija, sa kog kanala ce sta primati sa midi in-a ili je "kako je-tako je"?
Ovo mi je bitno ako bih je koristio uz midi harmoniku.
Vrlo interesantna spravica u svakom slucaju
Daj malo demo snimaka nasih boja i ritmova takvi kakvi su, ovo je ekskluziva bre !
P.S. I ja imam to EEE govno, znam o cemu pricas :-)))
Nije style factory nego style editor i neki playlist editor...midi kanali se mogu sredjivati,ja sam to ovlaš pogledao ali imaš sve opcije midi routinga za rx i tx...ma slatko radi...snimiću čim se budem organizovao kako...
Taj playlist editor sluzi da na kompu odredis redosled pesama, kako ce posle ici sa aranzera, sto verovatno znaci da se ni to ne moze uraditi sa samog aranzera. Lepo je sto aranzer ima ulaz za usb memory stick sa kojeg direktno cita fajlove i te napravljene play-liste.
Sto se tice ovog vokal eliminatora ili "center cancel" kako su ga oni nazvali, sluzi da iz Mp3 pesama ukloni vokal. Kako radi? Pa vokal se uvek snima u centar panorame a ovaj algoritam uklanja sve sto je tu usnimljeno. Kapirate da ce i deo muzike morati da nestane sto je opet prihvatljivo za nastupe, no videcemo u praksi.
Ovaj aranzer poseduje 256 Mb memorije za same semplove sto je impresivno i tu lezi najveca snaga ove sprave. Mada imam utisak da mi nece biti zamena za moj E50 kako sam ocekivao, jer mora se priznati da je GW8E workstation, sint sa prosecnim mogucnostima aranzera.
Nadam se da gresim.
Postavio sam demo da čujete...:-)
drmitavet
05.10.2008, 19:20
Postavio sam demo da čujete...:-)
Rolandinjo,pazario si pravu stvar za te pare,ali mislim da za to sto su ubacili domace ritmove,dize mu cenu za 150 evrica,slicno ko EXR2E i obicna EXR serija.Inace ja imam GW7,koji je,iako jeftin,odlican:ima dobre fabr.semplove (ROM),koje mozes da popravis po svom ukusu,tj.da dobijes zvuk kakav hoces(naravno potrebno je malo cheprkati)Ima,isto kao i GW8 D-beam kontroler koji moze sa se programira,i 2 potenciometra za brzo menjanje parametara zvuka,ritma,pratnje.Sve u svemu,imao sam prilike da probam GW8 licno,i tvrdim da vredi svaki evro(650E je u Nemackoj,znaci toliko bi trebao da kosta i u,na pr."MegaMusicu")Uz neki Pa1X je mracna kombinacija.A CD koji si dobio uz njega je editor sa kojim mozes da sredis i izglancas ritmove koje si recimo konvertovao u STW-u,mnogo bolje i chistije da zvuce...I ja ga pikiram,samo da prodam neku pesmu...Ajd,pa nek ti je sa srecom junace...
Kod nas je 810 eura cena,trenutno...tek se pojavio,možda će malo pasti,ne znam...:-)
drmitavet
05.10.2008, 20:08
Kod nas je 810 eura cena,trenutno...tek se pojavio,možda će malo pasti,ne znam...:-)
Ma fala Bogu,moraju i trgovci malo da zarade...za godinu dana ce da kosta 500evrica,posto ce da naprave i GW9,a bogami i GW10,itd.....Al dobro,meni se svidja onakav kakav je,lagan i crn,a zvuchi opasno...
6 kila Brate...još malo pa lakša od mikrofona,ha ha ha
skoricnik
05.10.2008, 20:21
Za one koji nemaju para da kupuju nesto jace ovo je bolja solucija nego PA50!
I zvucno je bolji i koliko mogu da vidim na slikama mnogo je bolje sint vizuelno odradjen! Verovatno su mu i dirke mnoooogo bolje a i samo kuciste!
Pa Brate zvučno je sigurno bolji od mnogih kljava...sad ti potpisujem da je zvučno bolji od svih Roland aranžera do sada koji su izašli...sviram g70 i mogu to da tvrdim samo zato što su mu ubačene boje iz Sonic Cell-a...a i u Fantomu G su fabričke boje od Sonica,ne sve ali veliki deo,pa ti sad vidi...
Što se dirki tiče moj komentar je "onako",ništa posebno a nisu ni loše...kvalitet izrade solidan,ne najbolji ali nije ni loš,za te pare odlično...
Boban010
05.10.2008, 21:49
Ova pitanja sam postavio i u istoj temi za workstation.
Da li moze da se koristi expresion pedala na ovoj spravi i da li mogu da se memorisu user tonovi uz svaki ritam i zabeleze njihove jacine?
Kako se ubacuju novi ritmovi i da li cita ritmove direktno sa medija?
Da li mogu "nasi" ritmovi koji se nalaze na ovoj masini da se iskopiraju kao kod G800?
Hvala!
drmitavet
05.10.2008, 22:12
Da li moze da se koristi expresion pedala na ovoj spravi i da li mogu da se memorisu user tonovi uz svaki ritam i zabeleze njihove jacine?
Da li mogu "nasi" ritmovi koji se nalaze na ovoj masini da se iskopiraju kao kod G800?
Hvala!
Ima ulaz za HOLD i KONTROL pedalu,user tonove u ritmu mozes da ubacujes u ritam samo na kompu,uz pomoc softvera koji ide uz njega,imas user-performance{128 njih+100 dodatnih} u koje memorises sva podesavanja(izbor zvuka,ritma efekata,brzina,split,dual..itd)i samo ga zovnes na dugmence.Ritmove kopiras u njega preko kompa USB kablom ili preko flash-memorije koju butnes odmah s leve strane iznad dzojstika{na njegovih 130 ritmova,jos 100 user styles}...U njegovu memoriju staje 200 songova +999 na flash-u....Malo li je za te pare?
Poslusao sam demo i ovo stvarno ne zvuci lose,htio sam uzeti pa500 ali definitivno idem po GW8
ROlandinjos legendo daj malo snimi boje samo da cujemo kako to radi?
drmitavet
05.10.2008, 22:31
http://www.roland.com/demos/en/i0099/index.html
Evo malo poslusajte spravu....
drmitavet
05.10.2008, 22:44
http://www.sonicstate.com/NEWS/shownews.cfm?newsid=6781
Poslusao sam demo i ovo stvarno ne zvuci lose,htio sam uzeti pa500 ali definitivno idem po GW8
ROlandinjos legendo daj malo snimi boje samo da cujemo kako to radi?
Šta konkretno bolje...još neki ritam ili šta? Ja ti predlažem da čuješ uživo u radnji pa da odlučiš?
Boban010
05.10.2008, 23:34
Molio bih vas za konkretne odgovore znaci jel moze expresion ili ne?
Kod EXR E2 ima 8 user tonova koje mozes da snimis sa odabranim ritmom u performansu sa sve globalnim efektom za svih osam tonova izuzev jacine za svaki ton posebno.Dakle pitanje glasi da li je ova opcija moguca kod GW-8?
Kod EXR E2 ne mogu kopirati fabricki ritam kao kod G800,da li je to moguce kod GW-8?
Hvala!
Hvala!
Imaš ulaz za pedalu a u SYSTEM podešavanjima nameštaš koju želiš...po "defaultu" je EXPRESSION...
Može se memorisati sve...ritam,tempo,boje,sve što želiš i za to imaš 128 mesta...
Novi ritmovi se ubacuju preko USB ulaza ili preko USB sticka i možeš ih ubaciti 100...sve pamti u kljavi...sa USB-a čita valjda fajlove i MP3,nisam to probao...
A ovo oko kopiranja ne razumem na šta misliš,pojasni mi pitanje?
Pa pita te (ajd ja da se umesam) da li je moguce da fabricki ritam nekako prebacis na komp ( posto na samom aranzeru nije moguce editovati ritam, onda da ga bar nekako izvezemo na komp pa onim programom da ga prekarabudzimo i zatim vratimo u aranzer kao user ritam)
Pa pita te (ajd ja da se umesam) da li je moguce da fabricki ritam nekako prebacis na komp ( posto na samom aranzeru nije moguce editovati ritam, onda da ga bar nekako izvezemo na komp pa onim programom da ga prekarabudzimo i zatim vratimo u aranzer kao user ritam)
to nisam pokušavao...trebalo bi da dopusti tu varijantu jer ne vidim inače kako bi recimo promenio bilo koji parametar u ritmu...:confused:
Šta konkretno bolje...još neki ritam ili šta? Ja ti predlažem da čuješ uživo u radnji pa da odlučiš?
MA ne "bolje" nego boje-suandove sam mislio da snims posebno,harmonike i to sto nama treba da cujemo kako radi?
A kod nas jos nije stigao,tako mi kaze kolega sto radi u Rolandu kod nas,trebao bi doci ovaj mjesec!
Pozdrav kolege, imam E50 vec 8 meseci i prezadovoljan sam, samo me nervira sto nema USB ulaz, nego floppy. Interesuje me rec iskusnih, koj od ova dva aranzera moze bolje da zvuci i koji je uopste bolji?
Ako je problem samo u nedostatku USB porta, a sve drugo ti odgovara, onda možeš biti vrlo zadovoljan.
GW-8 ima zvučni engine od SonikCella (koji opet ima dobar dio zvukova sa Fantom serije), dakle samim tim ima bolji zvuk od E-50/60, jer raspolaže 4 puta većom sample-ROM memorijom, 256MB prema 64MB (što uz približan broj zvukova znači da se radi o kvalitetnijim samplovima) i duplo većom polifonijom 128 prema 64.
Također ima mogućnost reprodukcije mp3 i wave fajlova i mogućnost karaoke izvedbe (stišavnjem zvuka u sredini zvučnog spektra).
S druge strane, E-50/60 ima puno više mogućnosti što se tiče samih stylova i OMB izvedbe (Style Editor, Song & Style MakeUp Tools, Guitar mode,...), u kojima je barem za klasu iznad GW-8 i njegovih mogućnosti.
Slazem se sa m@x-om, E serija je puno kompletnija kao arranzer ali je Gw8 puno jaci sto se tice boja!
Hvala na odgovorima, mozda ne bi bila losa kombinacija umesto neke solo klavijature uzeti ovaj GW-8, a i zbog ostalih njegovih mogucnosti.
Boban010
07.10.2008, 12:38
Da li moze da vuce ritam sa flash memorije u realnom vremenu.Znaci da ne ubacujes taj ritam u njegovu internu memoriju nego usnimas u performansu a ona pamti da je lokacija ritma na usb i ako moze koliko za to treba vremena?Jeste li probali da li moze da se kopira njegov fabricki ritam pa da se posle edituje na komp?Konkretno da li mogu da se zabeleze jacine za uper1 i uper2 za svaku solo boju od onih 8 koje je moguce usnimiti uz ritam u performansu?
Koliko sam uspio shvatiti uz uputstava objavljenih na net-u, sa USB memorije se direktno može 'puštati' samo SMF i audio fajlovi (wav,aiff, mp3) i svirati uz njih (sa Minus One ili Center Cancel funkcijama), a sve drugo (Performance, Style, Tone, Song, Playlist, Favourite tone) moraš učitati (sa Load ili Import) iz USB memorije u internu User memoriju klavijature.
Također, izgleda da ne postoji Upper2, samo Lower i Upper.
Boban010
10.10.2008, 14:03
Kolika je njegova interna memorija koju ti mozes menjati?
Boban010
10.10.2008, 20:14
Evo da sam sebi odgovorim.Ima mesta za 100 user ritmova e sad do koje velicine mogu da budu to ne pise u manualu.
U medjuvremenu evo jos demo ritmova za GW-8
horajoc
http://www.speedyshare.com/937883300.html
Manea
http://www.speedyshare.com/201172873.html
Brau Breaza
http://www.speedyshare.com/784141432.html
Samba manea
http://www.speedyshare.com/508868918.html
Sarba Olt
http://www.speedyshare.com/385371742.html
mladenkom
07.11.2008, 01:02
jel postoji razlika u bojama izmedju obicnog gw8 i gw8E ili i obicni dolazi sa harmonikama saksofonima gajdama.....koje ima i gw8E
Imas tri modela gw8...sva tri su u 90 % stvari isti osim u jednoj banci boja...taj E je za nase trziste..."european collection"...imas jos Latin i World valjda...
mladenkom
07.11.2008, 01:19
znam to,ima jos neki valjda za kinu...nego nasao sam ga na netu za 845 dolara,nov,ali ovde u americi tesko je naci taj sa oznakom E,a slusao sam onaj tvoj demo i super je,pa sam se pitao da li i taj obicni ima iste boje kao i gwE,znam da ritmove nema,al nema veze ritam mozes ubaciti,nego mi je pre svega do tih guerrini harmonika,gajdi itd
Taj Americki nema ove boje...na onom koji sa desne strane ima plavu nalepnicu "european collection" su te boje...
P.S. jedino da ti saljemo jedan "islifovani" odavde..:-)
milanceshow
07.11.2008, 05:05
@Boban010
Brate,istekli su linkovi.Samo sam prvi skinuo.Ajd postavi opet taj demo.Voleo bi da cujem.....;)
A turi ih ovde na download... :)
vladamusic
07.11.2008, 23:49
Narucio sam GW-8, stize mi za desetak dana.
Milance zvacu te kad ga prisredim malo, pa cemo da uradimo i neki malo bolji demo.
BOBANE---Opasno mi se sviđa ovaj stil,prosto UBIJA...dakle tehnika me lomi od meraka...Daj reci jel ovo Rumunski ili Bugarski stil?
Boban010
08.11.2008, 01:27
Evo postavio sam za download demo stylove za GW8 koje sam skinuo sa neta,ja inace nemam klvijaturu GW8 ali bih je tako rado posedovao.Mada ima jedna velika KVAAAAAKA,Style works nema podrsku za GW8.
@Alix
Ovo su sve rumunski ritmovi,jerbo kolko sam ja razumeo Rumuni su glavni zastupnici Rolanda za Istocnu Evropu.I kod EXR E2 i kod GW8 ima vise rumunskih ritmova nego drugih ritmova sa ovog podneblja.
milanceshow
08.11.2008, 04:22
Vazi Vlajko!!!!I da ga malo nabudzimo....;)
Evo postavio sam za download demo stylove za GW8 koje sam skinuo sa neta,ja inace nemam klvijaturu GW8 ali bih je tako rado posedovao.Mada ima jedna velika KVAAAAAKA,Style works nema podrsku za GW8.
Nista se ne sekiraj...cita mali sve od g70 i e80...samo rokaj po konvertovanju...;)
Boban010
08.11.2008, 11:50
Cita ali najverovatnije kako je njemu zgodno.A sta ako hoces da postavis nove boje koje on poseduje a ovi ostali nemaju?
MOj kolega iz okoline koji ima g6 i e80 planira da proda e80 jer je dosta velika klavijatura i nezzgodno muje za transport, i mislio je da kupi gw8 i da ubaci stilove od e80 a da bubanj bas i gitare i ostalo vuce preko midija sa g6 sta mislite da li bi to funkcionisalo?
Cita ali najverovatnije kako je njemu zgodno.A sta ako hoces da postavis nove boje koje on poseduje a ovi ostali nemaju?
Ne cita kako je njemu zgodno nego cita onako kako je uradjen ritam...a boje se moraju naknadno korigovati...to je malo zeznuto...mora se raditi na kompjuteru...
Boban010
08.11.2008, 18:37
Kad sam reko da cita kako mu je zgodno na to sam i mislio,znaci vuce boje koje se nalaze na tom broju,a da bi ti postavio za svaki ritam makar samo drugaciji bas i bubanj i pritom nemas neki program kao sto je Style works onda treba da se ubijes od posla.Ne znam ako imas neku bolju soluciju bilo bi lepo da je podelis sa nama.
Nemam ideju,a nemam trenutno ni gw8 da probam...mozda bi se to moglo raditi na njegovom style editoru,style worksu ili na kraju u cubase...lepo vezes midi kablom gw8 za komp i biras boje...jeste da je komplikovano ali ako vec nema boljeg resenja sta je tu je...
Ja sam poslusao par demo-snimaka i ovo je isti Drum-Set kao i na EM-2000,G-1000...
Ipak je proslo ravno 10 godina od kada su izasli ovi arazeri.
Znam da nisu u klasi...ali ipa 10 godina nije malo...
vladamusic
08.11.2008, 22:03
Nije isti Drum-set, slusao sam ga uzivo, mozda ti se cinilo na snimku.
Mozda podseca na ranije serije rolanda jer je u snimcima onaj klasicni rolandov pick bas i gitara ali pametan narod kaze sto je dobro ne treba menjati:D
Pa ne treba menjati jedno vreme...ali 10 godina...
Postavicu ja svoju Sarbu,Maneu i Brau sa EM-2000.
Nema govora...100% isti!!!
Najbolje da kolega koji ima gw8 postavi neki demo ritmova tipa 8 beat 16 beat funky i tako to pa da se cuje koji je bubanj u pitanju bar ja tako mislim
Pa nema Roland 2 DRUM-SET-a samo...
Ako si imao aranzer tipa G-1000,EM-2000 onda znas o cemu pisem.
6 Beat i 16 Beat imaju mahom ROOM ili TR-808/909...tih setova ima od E-96.
imao sam g800 i va7 jedino ovo malo cudo nisam slusao koliko sam citao ima boje od fantoma ako ima i bubanj koji ima fantom onda bi trebalo da ubija ali za sad sam cuo onaj oriental drum valjde e40 oriental se zove na g seriji imao sam ga i na va7
Pa dobro zar stvarno ovdje ljudi nece da razmisljaju. Da ne mlatimo praznu slamu, EM-2000 i G-1000 imaju 28MB ROM samplova a GW8 256MB. Da li je potrebno da se ista vise kaze ?
Potrebno je!!!
Da se radi o istim Drum setovima.
jedino ako su te bubnjeve stavili u GM banku jer sve staviti od boja sa fantoma a bubanj od starih sintova je po meni losa politika
Boban010
10.11.2008, 01:49
Vlaxxy ima pravo,mozda je malo preostar ili cak ogorcen postupcima Rolandovih proizvodjaca dok Darko88 bije bitku koju je Roland vec davno izgubio bar sto se tice aranzera i njihove zastupljenosti na nasim prostorima.
Od tih famoznih boja koje se pominju kod GW8 ja jos uvek nisam cuo nista i jedva cekam da cujem rezultate kad dodje u ruke pravog muzicara(citaj "onog koji ne zali truda i vremena da postigne ono sto zeli")
Cinjenica je da ritmove ne mozes praviti na GW8,prave softwerske podrske za njega nema to jest i on je radjen po sistemu-evo ti konzerva ali kljuc je jos uvek kod mene.Najvise zbog toga treba sacekati sa kupovinom GW8.Cak i da se postave fantomove boje na mesto standardnih praistorijskih sa E86,G600 itd,itd, to nece biti to jer ce zahtevati jos mnogo truda i rada da se svaka udaraljka,ton i efekat ponovo nivelisu a to bi bio ogroman posao.
Cik da neko postavi kompletan ritam za GW8 sa novim bojama i da to zvuci profi!!
Ne bijem Bobane nikakve bitke nego me samo zanima da li gw-8 moze da posluzi kao kontroler tj da se u njemu ubace ritmovi recimo sa e-80 posto moj kolega ima problem prodao bi e80 zbog nekih njegovih razloga, a posto ima fatnom g6, on planira da u gw-8 ubaci dakle ritmove koje je koristio u e80 a da preko midi-ja vuce sa fantoma bubanj, znaci samo bubanj posto svira bas na klavijaturi?
Potrebno je!!!
Da se radi o istim Drum setovima.
Gresis Brate...potpuno je drugi modul u pitanju...ranije je bio Canvas sada je u gw8 Sonic Cell...moguce je da te podsecaju samo ali je rec o potpuno drugim generacijama zvukova...;)
milanceshow
10.11.2008, 10:35
Nemozete da ocekujete od GW8 da vam zameni aranzer visoke klase..
Boban010
10.11.2008, 12:19
@Darko88
Ovo sam rekao vise metaforicno nemojte da me pogresno shvatite,jednostavno sam hteo da kazem da imam slicno misljenje kao vlaxxy.A sto se tice ritmova sa e80 negde sam procitao da moze ,sad kolko je tacna informacija ne mogu da znam.Povezivanje preko midija sa drugom klavijaturom je pod velikim znakom pitanja.Ponavljam ja imam EXR E2 koji je vrlo nestabilan ako cackas parametre dok ritam svira a kamoli kad bi primao i slao dodatne informacije.Style works ima podrsku za E2 pa sam se ipak ubio od posla da naglavim kakav takav set za svirku a mogu samo da zamislim kakav bi to posao bio na GW8 bez ovog programa.
To ne znaci da se doglednoj buducnosti necu odluciti za kupovinu GW8 koji ipak ima neke znacajne prednosti u odnosu na E2.
Pre toga bi zeleo da cujem nove boje o kojima se toliko prica i da znam nacin na koji bi mogao korigovati ritmove sa E2 da zazvuce na GW8.
taman posla,milance, da moze da zameni, nego coveku je nepotreban e80 jednostavno velika je klavijatura i njemu to ne odgovara, a ima odlicne boje na g-6 tako da planira da sa g6 vuce bubanj a ritmove koje je imao da ubaci u gw-8
Nemozete da ocekujete od GW8 da vam zameni aranzer visoke klase..
Ovo je 100% tacno...;)
ja bih mogao da se zakunem u E50 da moze da "vuce" boje za bilo koji part sa koje god masine je potrebno (ima zaista neverovatno dobro odradjen midi editing!)
GW8 je predvidjen da svira sam za sebe, jednostavno bez mnogo editinga i filozofiranja!
U uputstvu GW8 vidim vrlo skroman editing za midi...mozda bi moglo nekako ali ne verujem da ce biti jednostavno: potrebno je poslati drums na 10-tom kanalu, sto je i moguce da ce raditi ali ne vidim da postoji "local off " samo za drum part (tako da ce se bubanj cuti i sa GW i sa fantoma)
ispravite me ako gresim....
Mozda je moguce na sledeci nacin: poslati sve kroz midi out, ukljuciti "local switch= off" na GW8 i onda sve boje (solo,pratnja...) vuci sa spoljne masine (ovo poprilicno nema smisla).
Najbolji bi nacin bio da pratnja (ritam) ide sa GW8 a solo da ide sa Fantoma.
Naravno, da se lepo srede i upotrebe mogucnosti GW-a, ovo bi mogla da bude dobra kombinacija!
PoZzz
Gresis Brate...potpuno je drugi modul u pitanju...ranije je bio Canvas sada je u gw8 Sonic Cell...moguce je da te podsecaju samo ali je rec o potpuno drugim generacijama zvukova...;)
Samo bih te ispravio,
čini mi se da je jedan gospodin rekao da nije Sonic Cell u GW8.Znaš na koga mislim...
A ja sam mišljenja da se radi o igrački.;)
Dobroj igrački, ali ipak igrački...;)
Sa 256 Mb sample rama ne bih se slozio da je igracka!
Kolega je rekao da nije kompletan Sonic Cell u njemu sto bi trebalo proveriti...
Siguran sam da ima dosta toga iz Sonic Cell-a ali i mnogo vise, posto Sonic Cell ima svega 128 Mb sample ram-a. Da ne govorim o tome da GW8 ima "nase" boje koje, kad se budu upotrebile u okviru style-a (ritma), bi nacinila ovaj aranzer vrlo pozeljnom "igrackom".
Od Sonic cell-a takodje ima tehnologiju (skup D-A konverter) koliko sam cuo.
Ova klavijaturica ozbiljno moze da zvuci kao solo klavijatura sa aranzerom kao opcija.
Tako to ja vidim.
PoZzz
Ova klavijaturica ozbiljno moze da zvuci kao solo klavijatura sa aranzerom kao opcija.
Tako to ja vidim.
Slažem se.Ali sam mišljenja da neće zaživiti kod nas .Kao ni GW7 svojevremeno...
Samo bih te ispravio,
čini mi se da je jedan gospodin rekao da nije Sonic Cell u GW8.Znaš na koga mislim...
A ja sam mišljenja da se radi o igrački.;)
Dobroj igrački, ali ipak igrački...;)
Ne znam na kog gospodina mislis ali evo ga Sonic ispred mene pa to mogu da tvrdim...;)
I Dejo je u pravu...nije samo Sonic...ima dodatu jednu banku boja i bubnjeva za nasu muziku...
Kako Dejo zna o kome pričam ,tako bi i Ti trebao znati...;)
Mada vjerujem I Tebi kao i dotičnom kolegi...
Ako si sretan s GW8 , ja još sretniji...;)
Ali mene ne zadovoljavaju takvi instrumenti.Gledajući ga kao kompletan proizvod.Dobar je ,ok.Mada mislim da i Ti više voliš ozbiljnije instrumente,kao i ja...
Ja nisam probao GW8,samo sam čuo demo,tvoj.I pišem na osnovu toga najviše.MOžda griješim,ali sumnjam;)
Pozdrav ...
Svakako mi zelimo kompleksne sprave, mi smo ljudi koji vole uvek sto vise da izvuku od svoje masine...inace ne bi bili na forumu u potrazi za sto boljim i kvalitetnim instrumentom, razmenjivajuci iskustva!
Tu se svi slazemo.
Ali, ima ljudi koji su prinudjeni da rade sa onim sto imaju (cena instrumenta) i sa znanjem koje imaju (ukljuci,sviraj)....ovaj Roland tu nema konkurenciju.
Kako Dejo zna o kome pričam ,tako bi i Ti trebao znati...;)
Mada vjerujem I Tebi kao i dotičnom kolegi...
Ako si sretan s GW8 , ja još sretniji...;)
Ali mene ne zadovoljavaju takvi instrumenti.Gledajući ga kao kompletan proizvod.Dobar je ,ok.Mada mislim da i Ti više voliš ozbiljnije instrumente,kao i ja...
Ja nisam probao GW8,samo sam čuo demo,tvoj.I pišem na osnovu toga najviše.MOžda griješim,ali sumnjam;)
Pozdrav ...
Ne sviram ja gw8 Burazeru...samo se malo igram...;)
Boban010
11.11.2008, 17:33
Aman ljudi dosta ste merili "ciji je duzi",neka neko postavi da cujemo napokon i te boje pa onda komentari tipa meni se svidja meni ne,zasto zato i kraj.
Pun ti je download GW8 primjera .i net...;)
Pa ja i stalno govorim o igrački,rolando druže.
Igrački za odrasle...:lol:
Boban010
12.11.2008, 00:32
U redu je tebi je najduzi.
Tih primera ima samo 9 na celom netu,dva video na rolandovom sajtu,jedan koji je postavio rolandinjos i sest koje sam ja postavio u download sekciju a koje sam skinuo sa rumunskog sajta.To je dovoljno da imamo uvid u ritam sekciju(iz vecine komentara se moze zakljuciti da to nije nista novo) ali nedovoljno da imamo potpun utisak o GW8 klavijaturi jer nemamo demo solo boja o kojima razglabamo uzaludno bez nekog realnog osnova.
Opet molim nekog od kolega koji ima GW8 da postavi kratke demo snimke ovih solo boja.Nije bitno sta je odsvirano vec samo da ih napokon cujemo(znaci posebno harmonike,trube saxofoni,gitare,bubnjevi itd..).
Unapred hvala!!
Glede dužine;)
Ne treba tako da razgovaramo...
I to malo primjera mi je dovoljno da dam SVOJU ocjenu te klavijature.
A čini mi se da se nekako moje mišljenje slaže s ovdje navedenim razmišljanjima.
Glede dužine ;)
Evo kolege danas sam osobno isprobao GW8,znaci sto se tice ritmova i boja,sta reci osim nista posebno,klavijatura je radena za neku recimo hobi svirku nista vise,ritmovi preuzeti sa EXR e2 malo doradeni i to je to,jedina razlika su boje sa fantoma,a harmonike tambure i ostalo nista me nije odusevilo moglo je i bolje,nemogu zamjeniti niti jedan sempl,jedino sto ima to je tremolo od skoro svakog trzalackog instrumenta,lagan ko pero,tipka osrednja---ima i gorih,cak vp550 koji nije niti aranzer niti workstation ima bolju tipku i to sa utezima,ima numericko biranje boja ali mi se cini dosta sporo,editing boja skoro nikakav,samo najosnovnije funkcije,sce u svemu klavijatura za hobi sviruckanje kod kuce ili eventualno nekoj festici,nista ozbiljnije!
gnovako8
12.11.2008, 21:04
potvrdjujem sto kaze josipv
Trebam li ja još nešto reći...;)
A mislim da i josip ima još nekog rolanda s kojim (ne)može usporediti GW7...
Boban010
13.11.2008, 01:02
Kolega rolandinjos je postavio novi snimak od GW8 pa poslusajte.Kvalitet snimka je za sada najbolji od onog sto smo dosad culi.Svakako ritam treba jos da se sredjuje kako i sam autor kaze.Interesuje me da li mogu terce na GW8,na kom principu funkcionise sam aranzer,da li brze ucitava ritmove od EXR E2,da li im se brze pristupa?
Kod E2 se pozivanjem performanse svaki ritam iz flesh memorije ucitava na jedno jedino mesto,da li je isto kod GW8?
Da li mozes da editujes u toku svirke i da li to utice na funkcionalnost arangera?
Kod E2 ritam ne mora biti u internoj memoriji aranzera,moze biti i na disketi i na taj nacin mozes usnimiti performansu da prilikom njenog pozivanja automatski ucita ritam sa diskete(1-2 sekunde).Da li to moze na GW8(da vuce ritmove sa usb)?
Interesuje me da li mogu terce na GW8,na kom principu funkcionise sam aranzer,da li brze ucitava ritmove od EXR E2,da li im se brze pristupa?
Kod E2 se pozivanjem performanse svaki ritam iz flesh memorije ucitava na jedno jedino mesto,da li je isto kod GW8?
Da li mozes da editujes u toku svirke i da li to utice na funkcionalnost arangera?
Kod E2 ritam ne mora biti u internoj memoriji aranzera,moze biti i na disketi i na taj nacin mozes usnimiti performansu da prilikom njenog pozivanja automatski ucita ritam sa diskete(1-2 sekunde).Da li to moze na GW8(da vuce ritmove sa usb)?
1. Mislim da terce ne mogu,on ima neke parametre za skale ali mislim da to nije ono sto je potrebno
2. Ovo boldovano...:confused:
3.Imas 100 mesta za ritmove i 127 za performanse...to ucitas sa usb-a i radis
4. Edit je moguc u toku svirke...imas real time kontroler
5.Ritmovi se upisuju sa USB-a i stoje i kjlavijaturi...mislim da druga opcija ne postoji oko ucitavanja...
Boban010
20.11.2008, 19:03
E2 ucita ritam sa diska ili iz flesh memorije za 1-2 sekunde koliko je to kod GW8?
Recimo ovako :popunio sam onu memoriju kod GW8 a sad mi treba neki ritam koga nema u masini.Koliko je potrebno da trazeni ritam prebacim sa fleshke u sinth?
Da li mogu ritmovi od drugih roland klavijatura bez konvertovanja odmah da se koriste na GW8?
I gw8 ucita ritam za sekundu-dve,sve to sa fleške ide jako brzo...
Ritmovi se mogu korisiti odmah sa ovih poslednjih serija i rade dobro,mislim na raspored a boje su takve kakv jesu,o tome sam pisao,e sad ako bi se ubacio recimo ritam sa starijih serija g1000 ili va.verovatno bi ga učitala ali ne bi sve bilo rasporedjeno kako treba,to nisam probao nikad...
Sva fora kod gw8 je pronaci kako najlakše baratati samim stilom i bojama u njemu...
Boban010
25.11.2008, 00:57
Na E2 u jednu performansu upisujes ritam i uz njega osam solo boja ali ne mozes svakoj boji posebno dati drugi efekat.Da li to moze na GW8(recimo na broju jedan mono boja sa portamentom a na dvojci poly sa recimo distorzijom)?Na E2 moze svakoj boji razlicit efekat ali samo fabricki.Kad upises boju u favorit kod GW8 da li mozes da je pozoves u okviru jedne performanse samo jednim pritiskom na taster?Koliko boja mozes da upises uz ritam u performansu?Uopste ako mozes opsirnije o tome kako je to reseno kod GW8?
Kolega najbolje da odes negdje isprobat taj synth i sve ce ti biti jasno,po meni mislim da je E2 jos uvijek napredniji sto se tice ritmicke strane jedino je Gw8 jaci sto se tice boja premda harmonike nista bolje ne zvuce nego na e2!
Boban010
26.11.2008, 21:40
Zasto mislis da je E2 napredniji u odnosu na GW8?
Jesi li ti vidio GW8? Zato sto ima vise funkcija kao arranzer nego Gw8,on je samo nuzno zlo sto se tice ritma,znaci neka hobi svirka kod kuce i to je sve!
Boban010
26.11.2008, 23:57
Koje to aranzerske funkcije ima E2 a nema ih GW8?
Ovo boli,nemoj tako josipe.;)
Pa, recimo, nema zaglavljivanje, hehee
Bez zezanja, GW8 jedino nema taster reset ritma mada nije nemoguce da ce ga dodati update-om.
ddicevski
27.11.2008, 12:10
A dali moze da se na njemu uradi neki ritam,dali mozda postoi neka takva varijanta?hvala.
RadeKOKI
06.12.2008, 17:08
bas sam malo prostudirao detaljnije uputstvo, nema sta veoma interesantna spravica, ali podseca me mislim na tip aranzera na stare korg is35,40,50 aranzere imas dosta tog u njoj samoj al moras da uradis u racunar i ubacis bukvalno klavijatura se ponasa kao PLAYER cita sta joj sutnes, definitivno klavijatura sa odlicnim ton generatorom ali sa ustrojenim funkcijama, to je za korisnike koji netraze obilne funkcije a da zavrsava posao maksimalno. mada nebih se odlucio nikad da kupim nju kao sint pre bi mi bio izbor juno stage ;) kao sint :) uostalom stvar licnog izbora pozdrav !!!
Boban010
06.12.2008, 23:31
Imam i ja to uputstvo za GW8 na srpskom ali najbolje kad se cuje i vidi a trgovci pisu svasta samo da bi prodali.Zato molim sve koji imaju GW8 jos demo snimaka postavite da cujemo!
Hvala
friends hello. I am Greek and I would want I request I ask if GW 8 is suitable for Greek songs.
I thank.
markoucha23
16.02.2009, 22:05
da li si naso ritam MANEA. trebalo bi da ga ima. ako ju tu pusti intro.ODUSEVICES se
4@jerys
Κάθε sinth είναι καλό για όλα τα είδη της μουσικής μόνο συσκευασία πρέπει να είναι..!!
thanks my friend :)
Dodato:
this I am :) http://www.youtube.com/watch?v=oHZvQqH7LH8 :)
Eto i ja juce probah roland GW-8. Uporedni test sa pa500 i psr s700.
Roland me je razocarao zvukom koji izbacuje u razglas iz svog aranzera. Ima odliclu klavijaturu, a plastika od koje je napravljen je 8 klasa, kao i kod ostale dve.
Korg opravdava cenu, zamerka jedino na klavijaturu, koja je ocajna.
Yamaha svetlo sive boje potseca na neku igracku, fino radi, ali se oseca razliku u zvuku izmedju korga i nje. Klavijatura je nize klase kao i kod korga, i zamerka na sitnim dugmicima sa obe strane ekrana, kao kod pa80.
Nadao sam se da ce roland odraditi nesto bolje, mozda se moze srediti sa user ritmovima i boje da se prerade, ali oni napravljeni za nase podneblje lepo zamisljeni, ali ocajno izlaze u razglas. Mozda to nekom zazvuci kada proba samo nju, zato preporucujem da se proba uz jos neki aranzer, radi uporednog slusnog testa.
Pozdrav iz Leskovac!
Za ritmove si u pravu,ali boje su do jaja.Bolje zvuče od semplova sa Tritona Lee.Kažem to,jer sam nedavno imao i Lee i TR,a prije par dana sam kupio GW 8.Međutim,GW 8 ima 100 user paterna za ritmove.Neće ni jedan sint izaći dobro na razglas dok ne uništiš malo kičme,sjedeći za njim.Imao sam i KORG PA 500:boje nisu ni blizu Rolandovim,a ritmovi ni blizu Yamahe PSR S 700(naravno,sređene).To ti govorim zato što sad mam PSR 3000,koja je starija od PSR S 700,i ne bih je mjenjao ni za PA 800,a kamo li PA 500.Ti si u radnji vjerovatno poredio sređen PA 500(jer kod nas dođe takav,kad se kupuje-boje i ritmovi)sa nesređenom Yamahom.Pozdrav i svako dobro!!!
Jel se moze napraviti terce i Portamento GW8
Portamento može sigurno u sound editoru klavijature i to vrlo kvalitetno,a za terce nisam siguran,ali pretpostavljam da mugu,ako su mogle na Yamahi DX 11 i KORG X5D.Ipak je GW 8 workstation.
@markole
Ja sam ga imao prilike pustiti uz G-70 i E-50 na isti razglas (dakle, razglas isto podešen, uz digitalni equilizer pride) i GW-8 je imao NAJBOLJI sound, nije to samo moj subjektivni stav, nego je to zaključila grupa od 7-8 ljudi koji su slušali.
Boje su mu kristalno čiste, jasne, bez iakkve distorzije, šuma ili "zatupljivanja"...jednostavno je bolji izlazni sound imao i od G-70 i od E-50.
Eto. Da se zna. A što se tiće plastike-tako je kako je.Ipak je to "Made in China".Negdje su i morali ušparati da bi takvu mašinu imali računa prodati za 700-800€ za koliko se može danas nabaviti nov.
Ukratko, odrađuje posao do kraja,naravno uz uvjet da IMAŠ RANIJE SVE PRIPREMLJENO.Dakle, ima vrlo male mogućnosti editiranja stilova i ritmova, sve se mora ranije pripremiti ili na PC-u (u npr. Cubase ili njegovom Style Editor ver 3.0) i što je najbolje: IMA KONTROLE u realnom vremenu (dakle, tempo, tonalitet...).
Boban010
20.02.2009, 02:17
Efekat se moze primeniti na svaku boju koju usnimite u favorite ako iz menija efekat preko tastera za kretanje u desno dodjete do menija source i onda za Upper postavite vrednost performance.
Terce,koliko sam do sada pokusavao ne mogu.
Ja sam mišljenja da terce i ne trebaj ni na jednom sintu,samo naprave invalida od muzičara.Možda sam malo staromodan,ali ljubitelj sam terca na guzni pogon,što znači,malo više vježbe i eto terce.Pozdrav!!!
Dodato:
Pitanje za Boban010:Kako da preeditujem bubanj u style-u?Uspio sam u SW-u konvertovati ritmove,ali na nekim od njih ima eho na bubnju,kod nekih je neodgovarajući set bubnja,kod nekih ne valja bas,a neki izlaze dobro.U kojem programu mogu mjenjati setove i instrumente u style-u?U naprijed,HVALA!!!VELIKI POZDRAV!!!
Boban010
20.02.2009, 10:32
Jos uvek nisam krenuo sa konvertovanjem posto pravim neki izbor boja da ne bih morao kasnije da korigujem udaraljke.Za sada najkorektnije zvuci StandardKit3(1159) u kombinaciji sa Picked Bs(1384) bar za moje potrebe-mislim da su kod ovog seta udaraljke na mestu a i zvuk je solidan.
Savet:editovanje obavi pre konvertovanja jer kad jednom konvertovani ritam ponovo u bacis u stile works on nece da ga procita kao GW pa ces morati ponovo da biras boje.
Editujes normalno na Style Works XT gde imas i opcije za podesavanje jacine reverba kao i njegovo eventualno iskljucivanje.
@mesh
Verovatno si u pravu sto se tice rolanda, ali ja sam uporedjivao gw8 sa pa500 i psr s700. Mene je vise uplasilo to sto nema editing ritmova na samoj kalvijaturi, jer se najbolje cuje kad odes na svirku sta fali, a sta strci. Kad krene, recimo pevac, pa jos neki vokal, pa jos jedan solista i sve to pustis u razglas. Kuci si nastelovao i zvuci ko Bog, kad tamo kontrice slabe, bubnja ima previse itd. Verujem da moze da se sredi da zvuci lepo, kao sto sam vec rekao, ali previse posla za 50e po svirci.
Sinoc sam kupio pa500 ucitao sam odmah os 1.18 i resurse 1.14, vratio sve na fabricko (global i user) i krecem od danas da radim.
Dobro,markole,neka ti je sa srećom,da sa njim osvojiš dosta bakšiša.Ima tamo u downloadu sam postavio set za PA 500,pa,ako ti može poslužiti,biće mi zadovoljstvo.Pozdrav!!!
Boban010
11.03.2009, 02:24
Na slusalicama ili snimku na kompu zvuci super ali kad ga pustim na ozvucenje bogu plakati.Kombinacija je Yamaha 212S i zvucnici Titan12 pasivni.Gde gresim?
Da nije greska u razglasu? Jesi li probao neki drugi razglas ili drugi sint na tom razglasu?
Boban010
11.03.2009, 02:43
Probao sam mada i nije neki sinth EXR E2 al zvuci solidno ili sam ja navikao(nemoguce za samo par meseci kolko ga imam),dok bubanj sa GW8 zvuci kao kanta svejedno da li je TY set ili Oriental3 a harmonike tanke,tanke....
No!
Na snimku koji sam bio pripremio da okachim ubija od kvaliteta!!
@rolandinjos
Chuo sam tvoj demo GW8 i svidja mi se i hteo sam da postavim demo koji sam ja uradio(isto ubija) ali kad pogledam demo sekciju gde se pola ne vide(bar kod mene) plejeri sa sajtova gde su postavljeni demo snimci onda kazem:trud uzalud!!
Ako te bas zanima kako zvuci da okacim na rapidshare pa poslushaj!
Jesi li probao na razglasu postaviti flat ekvilajzer i generalno i po kanalu.Na tako uštimanom razglasu morao bi izaći kao na slušalice.Ja ga koristim kao solo sint i kod mene izlazi odlično na razglas,a ekvilajzeri su flat,kao što sam rekao.Pozdrav!!!Ako si napravio nešto ritmova,zamolio bih te da staviš na download,ako nije problem.Još jednom,VELIKI POZDRAV i HVALA,unapred.
Boban010
11.03.2009, 15:32
Uvek ekvilajzer postavljam flat ali za samo po jedan podeok navise na svakom siberu kako bi pojacao snagu koja je mala preko instrument ulaza(kad treba da se gruva).Ako budu ovako zvucali ritmovi kao sada sigurno nece ici na download!!
Evo ja sam uradio konverziju nekih ritmova,samo nisu izmiksani u useru(nisam još skontao kako se to radi),nego sam ih izmiksao i tako izmiksane sačuvao u performansima.Nisam,nešto oduševljen njima,ali i ne zvuče loše.Evo,stavljam ih na download,pa probajte srediti.Svako po nešto,pa ćemo valjda napraviti pravi set.Ne bi bilo loše da i ostale kolege stave na download svoje radove,to će nam ubrzati sređivanje sinta.Pozdrav svima!!!
Boban010
14.03.2009, 13:00
@makso68
Ritmovi koje si postavio na download su u formatu za G800 i slicne verzije sinthova.Kojim programom si konvertovao?
Pravi ritmovi za GW8 se otvaraju pomocu Style worksa u konfiguraciji za Roland G70.Nisam ih preslusao iz tog razloga.
Prvo u style worksu odaberes konfiguraciju G70,naravno sa izmenjenim romom za GW8,pa otvoris sekciju style converter,pa iskonvertujes doticne ritmove u format za G70,pa ih onda redom modifikujes,menjas instrumente i tako snimas.
Postavicu ja par komada cim se bude nakupilo.
@ Makso68
Nemoj kaciti ritmove koje nisi proverio i ne znas u formatu kojeg aranzera su uradjeni...razumem da hoces da budes kolegijalan ali ako nisi siguran sta postavljas u download bolje nemoj postavljati jer zbunjujes kolege a i meni pravis bespotreban posao? Ono sto si okacio kao ritmove za GW8 su ritmovi za GW7 i G800...
P.S. ova molba vazi za sve kolege...
Hvala
Kod mene ritmovi rade jako dobro na GW 8.To su konvertovani ritmovi sa Yamaha PSR 3000.Konvertovani su u Style works XT za Roland Gw 7,sa ubačenom mapom za G 70.Ne znam otkud u downloadu to da su formata za G 800,kad sam kod svakog ritma fino označio da je za GW seriju.Možda se ni moderatori ne snalaze,jer i nema baš materijala za ove naše sprave,koje su kao aranžeri,ipak,jako skromni.Sreća pa je koristim samo kao solo sint.Slobodno isprobajte,kod mene rade,samo ih morate premiksati.Pozdrav!!!!
Dodato:
Još nešto,drage kolege,ja sam bar pokušao,sad ste vi na redu:Ponavljam,ritmovi rade na GW 8.Možda je došlo do greške prilikom uploada,ali,ako nekoga zanima,obratite mi se e-mailom privatno,pa ću vam to okačiti i poslati,naravno,BESPLATNO,jer nikada nisam prodavao ništa od svega što sam napravio za razne klavijature(posebno aranžere),kao što to većina kolega radi.Sve je sa najboljom namjerom-ŽIVJELA MUZIKA!!!
Dodato:
Kad isprobate,javite se!!!!!!!!
@ Makso68
Nemoj da pogresno shvatis moju sugestiju,hvala u svakom slucaju za tvoj trud ali bi bilo ok da ipak neke stvari svi proverimo pre nego sto odradimo upload (ja sam pregledavao tvoje ritmove i napisao da su za G800)...vidi ovako,Na primer GW7 i G800 imaju istu koncepciju ritma i isti format,sto nije slucaj sa GW8 koji je koncipiran kao G70 ili E80...klavijatura ce procitati svaki Rolandov ritam ali nece sam ritam u velikoj vecini slucajeva biti dobro rasporedjen po particijama,to je ono ORIG,VAR,BASIC,ADV ili kod ovih novijih MAIN 1 2 3 4...tako da bi recimo u slucaju ritma za GW8 on morao biti konvertovan kao za G70 samo zbog rasporeda samih delova ritma,to je to...;)
I jos nesto...iz licnog iskustva kada sam uzeo g70 i pokusao ritmove sa VA76 koji sam do tad koristio da ubacim u sint,vecina je radila,malo je bilo ispremestano tu i tamo ali su generalno radili (ne svi,konkretno 7/8 i 9/8 nisu hteli da rade),medjutim bilo je cestog blokiranja recimo kada pritisnem prelaz itd,tako da sam konkretno morao za G70 da vecinu ritmova radim od pocetka...to bi bio slucaj i sa GW8 i tim ritmovima sa starih sintova...oni ce se cuti i raditi ali pitanje je dokle i kako...
Sad sam pogledao,administratori su sav moj upload za GW 8 postavili u download za G 800.Ja za G 800 nisam u životu ni sjedio,a kamo li šta radio.Jedini Roland koji sam imao prije ove klackalice je VA 7,koji je mrakača za ovo(malo prije sam već rekao šta je).
@ Makso
Tvoji ritmovi su u formatu za Roland g800
O.K.Trudio sam se,sad ste vi na potezu.Pozdrav!!!
Ma ok...;)...tu smo da se pomognemo sta treba...:)
U glavnom,ovi ritmovi,koje sam postavio,kod mene zvuče puno bolje od onih naših tzv.fabričkih ritmova,koji su postavljeni u world banku(ono je bruka).
milanceshow
15.03.2009, 00:01
@makso68
Sa sigurnoscu tvrdim da mapiranje boja i setova nije kao kod aranzera E86/E96/G600/G800/G1000/EM2000/VA3/VA5/VA7/VA76/G70/E80-50-60........ima jos mnogo.........
Mapiranje na GW seriji je kao kod nekog workstatin-a.Tako da mapirnje boja i bubanj setova nije isto.........
Sve klavijature ce povuci GM bazu zvukova ,ali to nije to..........
Ritam za GW8 mora biti pravljen na GW8...........tako ce biti najbolje..........
Nemoze SW da odradi posao kako treba........nemojte biti sigurni u njega.......
Necete dobiti pravi zvuk................
Pozzzzzzzzz!!!!!!!!!
Boban010
15.03.2009, 16:43
@milanceshow
STW radi poso kako treba samo makso68 ne zna kako.Ja sam ga razumeo da je on ubacio ovaj modifikovani rom od G70 u STW a da je onda u STW podesio konfiguraciju na Roland GW7(nema ni Ibre ni logike) i mislio da je samo dovoljno otvoriti ritam od G800 ili neki slican pa ga tako otvorenog snimiti.
STW provereno radi kako treba i svi instrumenti su na mestu ali na nacin koji sam vec opisao.Jedino kad budete ponovo otvarali snimljeni ritam naravno konfiguracija G70,onda STW nece procitati instrumente onako kako ih je snimio pa posao morate odraditi iz pocetka(ovo se odnosi na izbor instrumenata u okviru ritma),dok Roland GW8 cita odlicno tako usnimljen ritam.
Dakle problem je sto makso68 nije pravilno iskonvertovao(fakticki ih uopste nije konvertovao) ritmove od g800 ili gw7 svejedno posto obe klavijature imaju po 2 introa i 4 prelaza dok G70 i GW8 imaju po 4 introa i 6 prelaza i naravno skroz razlicite banke boja!
milanceshow
15.03.2009, 17:12
To je Ok sto si reko........ali nemozes da budes siguran da ce prilikom konvertovanja povuci najbolji set bubnja.
Boban010
15.03.2009, 17:25
Naravno da nece,tek posle konvertovanja dolazi crnacki posao,menjanje boja i pojacavanje i smanjivanje pojedinih udaraljki kao i menjanje njihove pozicije.Onda se tako usnimi ritam i ubacuje u GW8.E a kada ponovo otvorite tako usnimljen ritam pomocu STW on ce da zvuci totalno bezveze a umesto naziva instrumenata na svakom mestu ce da pise G70.Sto znaci ne mozete stici donekle,ritam usnimiti pa kasnije nastaviti posao vec mora do kraja.
Pokusavao sam i da izmenim onaj init.stl koji automatski otvara STW u konfiguraciji za G70 ne bi li program procitao definicije instrumenata onako kako su zapisane ali mrka kapa.Tu bi vec mogo da pomogne neko kao Vaxter i pri tom ne verujem da bi smo to mogli da izvedemo legalnim sredstvima.
Opet vam ponavljam:Nisam konvertovao ritmove sa G 800,nego sa Yamahe PSR 3000,na kojoj izlaze do jaja dobro.Sve varijacije,intro,ending i fill in su uredno konvertovane,samo što bih promjenio set bubnja,bas ili neki drugi instrument.Milanceshow,ritam za GW 8 se ne može praviti na klavijaturi,jer ista nema style editor,pa sam morao koristiti SW editor.Pri konverziji u G 70 bunilo me je to što umjesto instrumenata na svim trekovima piše samo G 70,pa sam konvertovao za GW 7,jer sam smatrao da je on od ponuđenih sintova u Style Worksu najsrodniji GW 8-mici.I tako konvertovani ritmovi ispravno čitaju sve instrumente,ali,kao što rekoh,neke bih setove promjenio i sve to ponovo premiksao.Evo,Boban010 mi je dao neke upute,pa ću pokušati to srediti.Bobane,HVALA na pomoći,sad sam stigao sa puta;javiću ono za ritmove kad ih preslušam.Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme uspjeti srediti sintove.Veliki pozdrav svima!!!!
Dodato:
Čujem da će uskoroizaći novi operativni sistem,koji će imati neke style editor funkcije.
@ Makso68
Ima nekih najava da ce taj novi OS ubrzo izaci...;)
Boban010
15.03.2009, 22:07
Sta donosi novi OS?
To ne verujem da neko zna tačno da ti odgovori...sa tim japancima se nikad ne zna...da sačekamo još malo pa ćemo videti,ali se nadam da će popraviti većinu nedostataka,a gw8 toga ima i previše...;)
Ima brate,sreća pa ga ne moram koristiti kao aranžer.
Boban010
23.03.2009, 20:23
Samo strpljenja i uporno,mora da zvuci i radi bolje od svih aranzera iz svoje klase i pored svih nedostataka.
bseslja2
29.12.2009, 11:22
prijatelji imam pitanje za GW8. recite mi nesto vezano za midi fajlove, da li se midi fajl moze uredit u klavijaturi, npr.: transponirat ili promjenit instrument tako ga memorirat i spremit u npr. komp ili laptop? ako me shvacate, znaci ako je pjesma u G-molu, a ja je spustim na E-mol i promjenim gitare, te da ju tako memoriram i da ostane tako. naravno moram postivat GM zvukove, imam stvari koje imaju tekstove a bez teksta sam banani. imam na ponudi kupit GW8 za jako male pare, a klavijatura ono sta sam cuo i probao MRAK.
Molim VAS za pomoc i savjet.....
Boban010
29.12.2009, 12:06
Midi fajl moze ali karaoke fajl ne,jer ga GW nece moci procitati zbog teksta.Ako odustanes od kupovine posalji mi adresu prodavca na pp!
bseslja2
30.12.2009, 11:34
nazalost prodana je, jako mi je zao, nabavit cu ja nju.
Prijatelju zaboravi GW 8 i kupi si Roland Prelude verzija 2 ili verzija 1. za verziju jedan izasao je novi OS koji cita i karaoke(ispis texta i jos mnogo stvari)Ja sam ga imao priliku svirati i Osijeku u jednoj trgovini glazbenih instrumenata i stvarno je mrak kljava.To je u stvari poboljsana verzija GW 8 koja ima i zvucnike i jos dosta toga u odnosu na GW 8.Kosta 7 200 Kn za kes.To ti je neki moj savjet.Ajd Pozzz.
Boban010
31.12.2009, 01:17
Postoji vec otvorena tema za Roland Prelude pa ako te ne mrzi ispisi koje su razlike,nekom ce koristiti!
bseslja2
04.01.2010, 10:16
i ja bi volio to znati koje su razlike.
Baš kao što se tema zove.Rolkand GW 8 E je ponovo stigao kod čika Makse.Dobio sam ga u račun za Yamahu PSR 3000 i mnogo mu se obradovao.Toliko,za sad.Pozdrav!
Boban010
07.05.2010, 11:50
Cestitamo,da bog da,da se ne razdvajate vise!:lol:
meni ovo dodje ko neki tragedican film sa hapy endom :lol:
cek da uzmem maramicu da si brisem suze ...:((
fali jos bata nesabend :)
bravo makso, dajes gw8 opet shansu? zelim ti uspesan rad!
pozdrav momci
Boban010
07.05.2010, 23:48
Hvala Grandia,u medjuvremenu nadamo se novom OS-u koji ce otkloniti izvesne poteskoce koje se javljaju prilikom koriscenja GW8 i eventualno doneti jos neke novine.
nesaband
08.05.2010, 00:26
=)) tu sam Grandia!!!
meni dodje GW8 ko neki kucni ljubimac a ne moras da kupujes hranu za njega:lol:
nekako mi je prirastao srcu zato sto ima samo 6.5kg i ne goji se=))
Treba nam samo neki nov OS koji ce da sam pravi stylove za nas a i mogao bi da ide na svirku umesto nas.
@makso cestitam i da je sa srecom.Pooooz
Stavio sam tegove na dirke od GW 8,sad je extra.Pozdrav!
Boban010
17.06.2010, 23:41
A trileri,a brzina,a stacato?
Ja sam moju samo malo podplitio,koji milimetar pa je malo brza nego inace!
nesaband
17.06.2010, 23:42
ja moj GW8 mazim i pazim ko moj avatar=))
Boban010
17.06.2010, 23:49
Ova ti je malo previse "brndzava" za moj ukus,ipak sam ja za nesto prirodnije kao sto je Mira!
nesaband
17.06.2010, 23:49
moj gw 8 sam svira trilere!!!
nesaband
17.06.2010, 23:50
ma pusti ribe nego oce li skoro nov OS za GW8? mene to vise interesuje.
heheh neso ocekujes novi os koji ce napraviti klavijaturu da je ti mozes poslati na svirku da sama svira a ti na fiskulturu tako da zene misli nesa svira u kafani aaaaaa?A nesa vjezba negdje drugo druge trilere=))
Boban010
18.06.2010, 13:21
Nesto ce uskoro da bidne sigurno iz Rolandove produkcije,ili novi OS ili novi aranger,mada sam ja vise za ovo prvo!
milanceshow
18.06.2010, 13:31
Samo prvo moz da bude,nema nista od ovog drugog! :)
Boban010
18.06.2010, 13:34
@milanceshow
Nesto si stao sa pravljenjem ritmova za GW8,o cemu se radi,nedostatak vremena ili menjas strategiju?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.