Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Song book PA800

intersite
18.09.2008, 09:51
Postovani prijatelji treba mi vasa pomoc oko songbooka na PA800...sve sviram uzivo i koristim performance za postavku meodija,ali sam napunio sve performance i nemam mjesta za nove pjesme.Udjem u songbook uradim postavku i memorisem je,kada je pozovem da svira ne mogu koristiti STS-ove u stylu pouce mi samo prvu boju i ne moze se prebaciti.Ima li neko slican problem ili nesto treba podesiti?Hvala unaprijed

zsimonovic
18.09.2008, 11:38
probaj udji u song book pa na ekranu izaberi book edit 1 stranicu pa imas write STS pa stavis na all current style STS.Probaj,nisam siguran ali mislim da je tu podesavanje

romario
18.09.2008, 13:03
Song book,to su samo tekstovi ,ili ?

Marco7
18.09.2008, 13:29
Song book,to su samo tekstovi ,ili ?

U sobg book-u mozes da nastelujes sve kako ti zelis za odredjenu pesmu!Znaci ritam u tempu i solo boja plus jos 3 razlicite boje u STS-ovima i tekst!Vrlo korisna opcija i ja je koristim kad skidam novitete posto stvarno ne mogu da zapamtim odma sve nove tekstove!Jedina mana song book-a po meni je ta sto malo kasni sa prebacivanjem ritma i nikada ne znas kad ce da krene =)) ali to je valjda zbog toga sto mora da povuce text sa HD-a isto kao i svi ritmovi iz HD banki ;)

svirko
18.09.2008, 14:18
Vezano na ovu temu,

ja si planiram organizirat songbook na slijedeći način.
sve tekstove pjesama koji su vezani uz recimo Estam ritam ( bilo da je brzina 90,95 ili 140 ), ili rumbu i tako dalje.Znači uz neki ritam povezat folder sa svim tekstovima koji idu uz taj ritam, osim možda nekih specifičnih pjesama.
Jel dobio sam savjet od jednog našeg cijenjenog člana, da tako napravim, jel besmisleno je na primjer za pjesme tipa Kraj jezera, Fijaker stari itd, trošit mjesta u songbooku, pošto procesor u klavijaturi trpi za vuć ritmove a ne tekst.

Pozdrav svima

Marco7
18.09.2008, 14:23
Svirko nece to moci tako veruj mi,bar ne na Pa1xPro!Mozes na ovaj nacin da ga prevaris jedino a to je da iskucas u jednom tekstu 10 komada ako me razumes pa da ga ti pomeras posle kako tebi odgovara jer ti kad pozoves style iz song booka on ti automatski poziva onaj text koji si ti sacuvao i nema menjanja tekstova u toku svirke ;)

svirko
18.09.2008, 14:49
Oprosti prijatelju Marco7,

tako sam i mislio, samo sam se krivo izrazio.Ja doduše imam PA 500, al sve tekstove vezane uz recimo Estam, mislim stavit u jedan fajl, pa mislim da bi moralo ići.
Eto, sorry na nerazumnom objašnjenju, i hvala na savjetu

Pozdrav,

Svirko

vujanov
18.09.2008, 19:48
I ja pokusavam organizovati songbook, i prilicno sam ga napunio, ali da znate da tu ima mnogo mesta, preko 3000 postavki pesama moze stati!
Ali moj problem je u postavljanju teksta, ja uopste neznam odakle da krenem!? A drugi problem je transpozer, jer nece da ga upamti, vec ostane sve dok ga ne promenim u glavnoj stranici!? Eto tako POZZZZZZ

romario
18.09.2008, 22:00
Na Tyrosu u jednoj registraciji možeš otvarati bilo koji tekst koji imaš,trenutno.
Imate li tekstova u note pad u downolad-u.
Dali i u korg ide txt. format?

kljucko
18.09.2008, 22:07
I ja pokusavam organizovati songbook, i prilicno sam ga napunio, ali da znate da tu ima mnogo mesta, preko 3000 postavki pesama moze stati!
Ali moj problem je u postavljanju teksta, ja uopste neznam odakle da krenem!? A drugi problem je transpozer, jer nece da ga upamti, vec ostane sve dok ga ne promenim u glavnoj stranici!? Eto tako POZZZZZZ
U globalu otkljucaj onaj katanac na Master Transpoze i to ti se nece desavati.

tesla
18.09.2008, 23:06
mozes u songbooku da namestis i transpoze kao i da napises uz naslov pesme i odakle pocinje da ti bude lakse
pozzzzzzz

vujanov
21.09.2008, 19:45
Hvala Kljucko prijatelju, nemam vise problem sa transpozerom u Songbooku!!!

vujanov
25.09.2008, 19:12
hvala kljucko prijatelju, nemam vise problem sa transpozerom u songbooku!!!
u songbooku imam problem sa postavkom teksta, a na forumu ne mogu da pronadjem objasnjenje!? Molim cenjene clanove za pomoc, dakle kako tekst uneti u songbook???????? Hvala unapred

vujanov
25.09.2008, 19:23
Ljudi dobio sam neke ritmove za Korg PA 800 i dobri su, ali mora da svira levaa ruka jednu dirku ili dve za mol il sedmicu, a ne akord normalno...Kako to da promenim, i da sviram normalno harmoniju za levu ruku???

tesla
25.09.2008, 19:35
kada si na normalnoj tj prvoj strani kada izaberes ritam izaberi dole u dnu zadnji tab tj SPLIT e tu imas pise ti chord recogn. i tu izaberi expert zakljucaj katanac i tako snimi na prvi performance da te vise ne zeza.........
pozzzzzzzzzz

vujanov
25.09.2008, 19:56
kada si na normalnoj tj prvoj strani kada izaberes ritam izaberi dole u dnu zadnji tab tj split e tu imas pise ti chord recogn. I tu izaberi expert zakljucaj katanac i tako snimi na prvi performance da te vise ne zeza.........
Pozzzzzzzzzz
tesla hvala ti, ti si expert, a i ovo fatalno dugmence....hvala jos jednom

tesla
25.09.2008, 21:00
nema na cemu i drugi put...........
pozzzzzzzz

korda
25.09.2008, 23:43
u songbooku imam problem sa postavkom teksta, a na forumu ne mogu da pronadjem objasnjenje!? Molim cenjene clanove za pomoc, dakle kako tekst uneti u songbook???????? Hvala unapred

Kad udješ u songbook,idi na bookedit dva,vidjeceš dole pri dnu displeja,postoji 1,i 2,bookedita. onada ce ti se otvoriti stranica i na njoj ti stoji browse .pritisni tu i otvorit ce ti se da uploaduješ text,ali pazi koji je format teksta,microsoftword ne razaznaje a kako se ovaj format zove ne znam tačno. Otidji na stranicu wwwtekstovi.net pa skini jedan tekst,njihov format može da pročita.Nadam se da sam ti nešto pomogao.

Marco7
25.09.2008, 23:49
Ma cita mu Note Pad ;)

tesla
26.09.2008, 12:47
Note Pad sto kaze marco iliti .txt format

vujanov
26.09.2008, 15:47
Hvala Marko, Hvala Korda, Hvala Tesla...dalje cu se valjda snaci, bitno je ovo da znam odakle da krenem!HVALA

Marco7
26.09.2008, 17:17
Nema na cemu u ime sve trojice :)

sm.o.miroslav
03.10.2008, 18:09
interesuje me druze kako da mi izadje normalan text jer na kompu mi je text ok a kada ga prebacim u sint.sve pise bez razmaka

sm.o.miroslav
03.10.2008, 20:17
Nema na cemu u ime sve trojice :)
da li mora song book da vuce text sa kartice ili moze da se snimi u sint. i ako moye kako.hvala

Marco7
03.10.2008, 20:28
Pa brate moras da napravis text u note padu i to evo ovako npr

jekeoakxjcjv jcjsazcosogn jekjoxbv
ckxkvnxmnbvk kmskvfdood kmdkvoldbv
sncmnsvk smvcksxlov kskvslkv
sncnjsk kskclos kskcolspvpsd

Mora da ti da razmak ako ga napises ovako a sto se tice textualnog dokument mora biti na flas memoriji u slucaju PA800 ili na HD u slucaju PA1xPro

Millan
03.10.2008, 21:18
Sto se tice Pa2x/Pa800 tekstovi mogu da se stave na SSD-U, znaci User memoriju. Prakticnije je, flash iliti stick mozes da zaboravis kuci...:)

Marco7
03.10.2008, 21:21
Ja mislim da ne moze tekst u SSD!Mozes da nastelujes Song book u SSD ali bez teksta,ako vuces tekst moras imati skladiste ;) Nisam probao ali mislim da je tako!

Millan
03.10.2008, 21:22
Pa, evo kod mene radi...:)

Marco7
03.10.2008, 21:24
Cekaj u SSD mozes da ubacis samo set koji ti je u klavijaturi a za tekstove ti treba skladiste odakle ce da ih povuce!Evo ja sam sad izbrisao sa HD-a folder tekstovi i nece da mi pokaze tekst u pesmi!

Millan
03.10.2008, 21:26
Eeee, cekaj...:D
Na Pa2X i Pa800 ima SSD-U (citaj U), iliti User memorija od 20mb na koju mozes da stavis sta hoces, to ostaje i posle gasenja, ne brise se, poput malog HD-a.:)

Marco7
03.10.2008, 21:29
Aha pa ok to ti dodje isto kao mali HD za neke sitnije potrebe!To je ok

tesla
03.10.2008, 23:08
meni textovi stoje u ssd memoriji i samo to mi stoji u njoj e sad u 20MB stane gomila textova moze da se stavi i na usb flash ili na neku externu karticu ali je onda problem sto kada izvadis karticu ili stick sve se pojebe i nece da radi nego moras ponovo da slazes sve.......

goranceros
04.10.2008, 07:59
hvala ljudi ali zaboravio sam da naglasim da ja koristim pa500...

intersite
04.10.2008, 10:47
Eeee, cekaj...:D
Na Pa2X i Pa800 ima SSD-U (citaj U), iliti User memorija od 20mb na koju mozes da stavis sta hoces, to ostaje i posle gasenja, ne brise se, poput malog HD-a.:)

Ukupni kapacitet SSD na PA 800 je 256 mb...i kada racunas OS,resources,set sa semplovima opet ti ostane puno vise od 20 mb

antalus1000
04.10.2008, 13:16
a moze li taj song book da se uradi i na korgu pa50? nemam hard disk, mada mene ne zanimaju tekstovi vec da ritmovi, da imam za svaku pesmu ritam.

elmagio
06.10.2008, 09:08
Evo mene zanima dvije stvari kod ovog songbook-a.
Kada se unese tekst i postavke za neku pjesmu i sada klikneš na tu postavku da ti učita da možeš početi svirati:

1. Koliko sekundi prođe od pritiska na tipku do učitavanja?
2. Dali se može napraviti da se ne pokreće automatski, nego samo da se učitaju postavke i onda da se klikne na START?

Lp,

Millan
06.10.2008, 10:12
Intersite, dzaba si me citirao i komentarisao, kad nisi procitao kako treba....:)

vujanov
07.10.2008, 20:48
Kada se unese tekst i postavke za neku pjesmu i sada klikneš na tu postavku da ti učita da možeš početi svirati:

2. Dali se može napraviti da se ne pokreće automatski, nego samo da se učitaju postavke i onda da se klikne na START?

Lp,
Druze, pesma iz Songbooka krece iste sekunde, nema ucitavanja,ODMAH ili po zavrsetku prethodnog takta, ako je znaci povezano sa prethodnom pesmom...
A to sve krece kada ti selektujes odredjenu pesmu koju si postavio u Songbook, pa to ti je u principu automatski, ne znam sta smatras pod tim dali automatski krece, znaci selektujes i ona krece....

vujanov
07.10.2008, 20:50

Lp,
da, moguce je ucitati i dok ne kliknes na start nece krenuti...

elmagio
07.10.2008, 22:33
da, moguce je ucitati i dok ne kliknes na start nece krenuti...

OK. Hvala na odgovoru!

Pozdrav

sm.o.miroslav
13.10.2008, 22:34
Hvala druze,sve je to ok ali ja imam pa500...a ne pa 800,on koristi karticu i kada biram text tj u Book edit2 idem na browse izaberem text,on me vrati opet na Book edit2 i snimim.on to upamti i kada posle koristim odredjeni ritam on vuce text sa kartice...ako neko zna da li negde ima nesto sto treba da ukljucim pa da on to snimi na ssd (jer sam cuo da to moze)ili to nije moguce i mora uvek biti kartica u njemu.HVALA

vujanov
14.10.2008, 21:54
Pa eto ako si pazljivo citao prethodne tekstove, videces da tekst izgleda mora biti na kartici, i kod mene je na fleshu, ali to ne menja stvar, u ssd ti ostaje vise mesta a sa kartice isto poziva...

Vezano za postavke SongBooka, mene interesuje da li moze da se postavi vokoder za odredjeni tonalitet postavljene pesme i onda da to SongBooku prepozna...Izgleda da ne moze...

simonovic
15.10.2008, 00:21
Moze.

vujanov
15.10.2008, 00:26
Pa kako, brate ZSIMONOVICU, sta da kliknem da mi to zapamti? HVALA ti

zsimonovic
15.10.2008, 00:34
Ja sam zsimonovic a pisao ti je neki moj prezimenjak simonovic.I ja imam pa800 ali nisam se jos pozabavio sa songbook-om.

vujanov
15.10.2008, 00:44
E izvini druze, ima stvarno jos jedan Simonovic, al mi je pobegao...kad se ukljuci, Zamolio bih ga da mi objasni to sa postavkom vokodera u songbook.HVALA

<hr style="color: rgb(255, 255, 255);" size="1"> <!-- / icon and title --><!-- message -->
PODESITI VOKODER U SONGBOOKU???Vezano za postavke SongBooka, mene interesuje da li moze da se postavi vokoder za odredjeni tonalitet postavljene pesme i onda da to SongBooku prepozna...Izgleda da ne moze...SAD SAM UBEDJEN DA NE MOZE(al ako neko misli da moze nek se javi i objasni nam...)

gabriel
30.11.2008, 19:56
Pitanje drustvo uvezi prebacivanja songbooka sa pc na pa800!!!!
1. sredio sam songbook na racunaru, memorirao u setu i taj set prebacio na hd u pa800, ucitao u songbook i vidim sve pesme, stim da mi pokaze da nemoze naci "resource not found" kad hocu da selektujem. na pc sam probao da promenim resource, ali ne ide.
2. Kao drugo probam styles da na racunaru stavim u songbook i to mi ne ide

molim za pomoc
pozz svima

gabriel
01.12.2008, 10:14
Jos jednom pozdrav,
mozda ce nekom pomoci, jedva sam shvatio kako da prebacim songbook sa pc na pa800. Vazno je ostaviti Korg konektovan sa racunarom, pa tek se onda moze kao resource izabrati Korg User HD i memorisati file.

vazdagazda
02.12.2008, 09:32
postovanje svima,-Marco7 tvrdi da u Songbook da povuce text sa HD-a isto kao i svi ritmovi iz HD banki. E sad :text sa HD-a mi je jasno,- ali ovo ritmovi iz HD banki nemogu nikako da skontam a trebalo bi da ima ligike. Ja trenutno sa Songbook mogu samo da vucem Ritmove koji su vec na nekom User ili Favotite banku. -Ako moze kolega Marco ili neko ko zna kako se vuku ritmovi direkt sa HD da ovo pojasni.
pozdrav

miki022
24.04.2009, 21:09
Pozdrav!
Imam problem kod ucitavanja STS-a u song book PA800.Napravim boje tj. STS na odredjeni ritam i snimim ih,pa snimim current style preform.I kad u song book editujem i stikliram all current style STS i snimim on ih zapamti i kad predjem na neki drugi ritam i vratim ponovo taj ritam on vrati prvobitne STS boje.Dali neko zna u cemu je problem?

Dovijarski025
11.07.2010, 21:01
Kako da obrisem song book na pa800?
Da ne bude nista pa da poredjam po redu kako ja hocu.
Citao sam postove i nisam video ovo.
Izvinjavam se ako ponavljam pitanje, nisam koristio Song bok a hteo bi da pocnem.

Pozz...

dejantb15
11.07.2010, 22:42
Ides:-MEDIA
-erase (na donjoj strani ekrana)
-pa izaberes da oces da brises sa SSD-S
-onda ti se pojavi ALL
-selektuj ALL i pritisni open
-nadji (selektuj) songbook i otvori ga (na open)
-selektuj sadrzaj koji ti se otvori
-klikni ERASE i to je to ;)

mjakov
03.09.2010, 00:33
Mislim da si ti u pravu ja sam postavio tekst na usb i stvar je radila i onda sam odstranio usb i tekst je opet vuklo ali kad sam ponovo uklopio ritam veše ga nije bilo sto znači da najverovatnije on povuče tekst u sts karticu ali samo privremeno jer prilikom odstranjenja usb-a i ponovnom zagonom nije mogao da čita tekst

mirandess
04.01.2011, 11:37
evo ovako ja se ispricavam ali moram malo osvjeziti temu! Zanima me zna li netko problem sto je postavio kolega intersite? Znaci, kod spremanja song boka npr: ritam(rumba) brzina 110, naziv (luckasta si ti), boja STS-3(harmonika Cdur), spremim to sve, ali kad hocu da mi automatski bude harmonika kad odaberem tu pjesmu sa sts-3, bude uviijek sts-1! znaci koju god pjesmu na song booku bude mi sts1!!! i klavirska boja!!!!!!!!!

Beethoven
04.01.2011, 14:37
Imas dva nacina da resis problem. Ili da u samom ritmu tu harmoniku stavis na prvo mesto ili da ne izaberes ALL CURRENT STS-s vec trenutni STS kad snimas Song Book (a pre toga izaberes tu harmoniku).
Pozzz

mirandess
05.01.2011, 16:04
ma to prvo sam radio, i tako kopiram npr u jednu listu 7 rumbica i stavim na sts1 boju i tako radim, ovo drugo mi nece :S sto si mi objasnio...... bas ja sinoc pred spavanje pokusavao :S

Beethoven
05.01.2011, 16:16
Ajd probaj opet a da nije pred spavanje... :) Salim se malo, probaj opet, moze tako sigurno... I ne plasi se, nista neces pokvariti. Probanjem se najbolje uci. :)

Pozzz

vijak
05.01.2011, 17:50
mirandess.
Mislim ako sam dobro shvatio pitanje to bi trebalo ici ovako Dakle odabereš ritam za željenu pjesmu podesiš sve kako ide za tu željenu pjesmu i sve to spremiš u SongBook.
Nakon toga pozoveš tu pjesmu iz SongBooka-Select>exit>na ekranu ti se pokažu sve postavke pjesme ,ritam,brzina itd.ideš na PS-STS1 to klikni i otvara ti se PERFORMANCE tu dakle izabereš željenu boju kad to odabereš>exit>SongBook dugme>Book Edit1,tu oznaciš kvacicom WriteSTS gornji krug ti mora biti pun(oznacen)-u produzetku ti piše ime izabrane boje>To:STS-1,2,3,4 klilneš na STS-1 i listaš gde hoceš postaviti tu istu boju dakle biraš koji STS.>Write>OK>yes.Željena boja je spremljena na željeni STS i tako redom za STS 2,3,4.
Dakle kad pozivaš željenu pjesmu iz SongBooka ona je spremna za sviranje i boje ti ostaju onako kako si ih Ti postavio i tako ti postavka stoji dok ih ne promjeniš.
Ima I drugi nacin da se boje spreme u STS:SongBook>select željena pjesma>exit>PS STS1>željena boja u performance>exit>gore u desni cošak oznaci strelicu>otvara ti se tabela oznaci>Write Single Touch Setting>pojavi ti se STS izabrana boja vrtiš kotačićem na koji STS da je staviš>OK>YES i boja ti je na željenom STS.
Mislim da je to odgovor na tvoj problem, a ako ima još koji nacin za taj SongBook kolege ce ti vjerovatno napisati.
Pozdrav.

ELKO
12.01.2011, 21:47
Moras u song booku memorisat i i sts 1...4 i bice sve ok
Dodato:
Songbook moze veoma brzo ad prebacije ritmove, ako nemaju txt i ako imaju malo taktova, recimo jedani lil dva. Ako imaju txt onda je jedini nacin brzog rada da ne smjestis txt u folder nego direktno na disk. Kod mene je tako i radi extra

mijat
13.04.2011, 23:38
ja sam sve ovo do sada procitao i shvatio uglavnom sve,, ali me jedno muci a to je da ne kapiram kako da memorisem odredjeni ritam u songbook,,, nema nigde opcija write ili nesto slicno.... verovatno je jednostavno ali ja se ne snalazim ,,pa ako moze neko kratko objasnjenje,, hvala...

Ace
14.04.2011, 00:33
Pa kad pre nego sto ides WRITE u Book edit 1 stikliraj opciju "Write current Resource"
Tako Songbook stavka ce da povuce i ritam kad odaberes je.

vujanov
14.04.2011, 15:54
Ritam u Song Book memorises apsolutno isto kao i neku pesmu, a to je: namestis odredjeni ritam, udjes u songbook stanicu, kao kad postavljas novu pesmu, samo u taj naziv ispises ime ritma koji si postavio...npr. RUMBA 1 ili slicno i tada uspremis...

macak1
20.08.2019, 14:15
Da li je moguce da se songbook prekopira iz drugog korga pa800 i da li bi neko htjeo da podijeli svoj songbook.

Naime, nisam lijen za praviti songbook nego se prvi put susrecem sa klavijaturama pa i je sve nepoznato :">
Cak ni pocetni performans ne znam da snimim, tako da bi mi mnogo pomogle pocetne postavke ritma. pretpostavljam da nisu isti ritmovi na svim pa800, ali bi i mozda bilo lakse prepraviti par pjesama nego praviti nove, jer ne znam ni koji ritam niti zvuk da koristim.

Mozda je glupo pitanje pa se unaprijed izvinjavam.. :">:">:">
p.s.
na korgu imam nekakve setove ali ne znam o kojem je setu rijec .

Tomy
21.08.2019, 00:27
Songbook se veže uz cijeli set u kojem je izrađen. Moguće je kopirati samo songbook ali neće da radi u drugom setu bez ritmova i zvukova koji su zapisani u njemu od prvog seta.

macak1
21.08.2019, 08:24
Pretpostavljao sam da je tako, ali bilo bi mi od velike pomoci kad bi vidio da je npr. pjesma Kupicu ti Dance u nekom od rumba ritmova brzine 110 i ako ima i tekst sa akordima bilo bi od velike pomoci. Lakse je prepraviri iz npr. rumba dx u moju rumbu i sloziti zvukove sa moje kalvijautre nego traziti tekst, pa koji je ritam brzina ..... Ovo sve govorim jer sam pocetnik, pa mi je sve novo i ritmovi i akordi...

Ma u stvari pokusacu sam kako bih stekao iskustvo i naucio sve iz pocetka. Lijenost je gora od bolesti :)

Tomy
21.08.2019, 16:52
Ne može nikako kao što sam prije napisao, jer kad se učita samo songbook od neke rumbe iz prvog seta, možda je u drugom setu na mjestu te rumbe 110 upisan neki rock 140 tako da to ne ide...