PDA

Pokaži Full Verziju : samorastimavanje korga pa1x pro

Enzzo32
17.09.2008, 15:11
Pozdrav prisutnim.Imam jedan veliki problem na sintu.Naime,u toku svirke,ako malo jace stisnem neku od tipki,desna/up/strana se rastima,tacnije padne za pola tona.Raskopcao sam pitch band jer ionako nije u redu,pa sam krenuo da cackam po softveru,jer sa iskopcavanjem pitcha nista nisam dobio.Malo prije sam naisao u globalu,u keyboard/ensamble pod opcijom kbd control opciju joystick x koja mi ovo pravi.Kada sam odstiklirao tu opciju,stanjese normalizovalo,ali sa promjenom boje to se vraca.Znaci morao bih za svaku boju posebno ovu opciju iskljuciti.Da li postoji nacin da ovo iskljucim generalno?Ako neko zna nacin,neka odgovori,ili ako zna sta je uzrok ovome neka odgovori opet.Unaprijed zahvalan.

Marco7
17.09.2008, 15:19
Jesi li iskopcao oba prikljucka od Pich-a i modulation i pich?

Enzzo32
17.09.2008, 15:37
jesam ali bez promjene

Izvini novi sam na forumu,ali vidim da se stvarno razumijes u korga,ako znas ista o ovome,pomozi

svrakan
17.09.2008, 16:10
Meni se to desavalo na Korgu Pa 80 i to samo na nekoliko boja sto sam stavio na karticu,probao sam sve i na kraju sam stavio novi OS i radi sada super,probaj to,ali mislim da na Pa 1x pro moras staviti i nove resurse pa onda OS,tj. Marco to bolje zna pa neka ti kaze kako ide redom.Nadam se da sam malko pomogao.

Gago
17.09.2008, 16:13
Malo prije sam naisao u globalu,u keyboard/ensamble pod opcijom kbd control opciju joystick x koja mi ovo pravi.Kada sam odstiklirao tu opciju,stanjese normalizovalo.

Uradi opet to i zastiti sa Write Global, da ti ostane za uvek tako.Znaci ides gore desno u ekranu i dodirnes pa ti izadze opcija Write Global.

ako imas original CD od klavijaturu,ubaci njegov origanl Global pa probaj opet.

Pozdrav

Enzzo32
17.09.2008, 16:16
idem sad da to probam,pa cu javiti ima li kakvih rezultata.U svakom slucaju hvala svima

Feki
22.01.2009, 14:04
Eto i meni se pojavio taj problem na PA800,stime sto je meni dizao za 1 ton gore i Pitch se cudno ponasao.Stavio sam najnoviju verziju OP i resurse i sada radi OK.Bitno je prvo OS pa zaim resurse,ali pozeljno je napraviti Backup,ili jos bolje SAVE ALL,jer iz Backup-a se ne mogu loadovati posebno style,sound....Napisi kako si Ti resio problem.

Enzzo32
14.03.2009, 15:25
jedna od tri zice koje idu sa stampe na pitch se prekinula,i to je bio problem.sad je sve ok

Nema potrebe za citiranjem posta koji je iznad tvog!!!!!