Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : pomoc oko korg pa 80

Harko
29.08.2008, 18:28
ljudi imam vemiki problem a pa 80 . zvucnici mi se gase kao da se negde prekida veza n a neko kablo , kada se navali ili malo jace stisne gore preko slidera ili dole kraj pitcha onda mi se gasi uvijek po jedan zvucnik , nekad lijevi nekad desni .... neznam sta da radim posto isto kad podelim klavijaturu na izlazi , ono sto prikljucim na left i right i na velike zvucnike mi tako nestaje .... neznam sta da radim a treba mi klav sad svirku uskoro ....:s

dalabu
29.08.2008, 18:39
ljudi imam vemiki problem a pa 80 . zvucnici mi se gase kao da se negde prekida veza n a neko kablo , kada se navali ili malo jace stisne gore preko slidera ili dole kraj pitcha onda mi se gasi uvijek po jedan zvucnik , nekad lijevi nekad desni .... neznam sta da radim posto isto kad podelim klavijaturu na izlazi , ono sto prikljucim na left i right i na velike zvucnike mi tako nestaje .... neznam sta da radim a treba mi klav sad svirku uskoro ....:s

Ako se gube zvucnici a povezani su na razglas prvo provjeri kablove pa onda izlaze na pa80 a ako se gube zvucnici od pa80 okreni ga naopako i vrati i proradice jer su jako glupo ubaceni u kuciste klavijature i stalno spadaju prema dole i gube kontakt.

car mirko
29.08.2008, 18:43
Poz..
Ako ti se Veza prekida mozda ti istekla Tel. kartica IZVINI NA SALI
Siguransan da imas Hladan LEM . Odnesi SINT u Service da ti to zaleme i radice opet ko nov
i nemoj puno da stiskas moze se poroditi
POZDRAV

Harko
29.08.2008, 19:59
hvala vam puno , ma nema veze treba i malo sale :) hvala puno dalabu pomogo si mi sad mi negube vise .... rade kako treba :) poozdrav

dalabu
29.08.2008, 22:59
tu smo da se pomazemo

milanceshow
30.08.2008, 07:23
Pre upotrebe : PROMUCKATI........:D

Tu moze biti i glavni potenciometar u pitanju,ali bitno je da si ti resio problem.....

UPUTSTVO ZA UPOTREBU : KORG PA80 "OBAVEZNO PROMUCKATI" pre upotrebe zbog efikasnijeg zvuka........ :))

Harko
31.08.2008, 00:09
problem je sto mise svaki put ponovi stvar .... nemogu nasred svirke da uzmem da okrenem klav :S ...

skoricnik
31.08.2008, 10:50
Moguce opet i da je do potenciometra ;) Pa sta ce ti zvucnici ako sviras na razglas? :confused: A moguce i da (ako nisi gasio zvucnike na svirci) su poceli da crkavaju...

Harko
01.09.2008, 00:22
gasijo sam :s ali mislim i ako ih ugasim na razglas sto izlazi iz output left right isto mi tako , ili se lijevi zvucnik ugasi ili desni :s onda ako se malo navalim preko slidera gore on proradi ali kratko :s

gusa
01.09.2008, 00:58
imao sam isti problem na Pa 80,to je bilo sve zbog Lema na ploci na kojoj su zalemljeni izlazi (mislim djek stekeri )koji su zbog svakodnevne upotrebe popucali ,malo klalaja i lemilica i za 10 minuta je bilo sve gotovo ,a ja sam mislio da je moj strava sinti vec odsvirao svoje .

svrakan
01.09.2008, 19:11
:)A moze da bude i softverska greska kao kod mene sto je bilo.novi o.s

Harko
01.09.2008, 19:48
imao sam isti problem na Pa 80,to je bilo sve zbog Lema na ploci na kojoj su zalemljeni izlazi (mislim djek stekeri )koji su zbog svakodnevne upotrebe popucali ,malo klalaja i lemilica i za 10 minuta je bilo sve gotovo ,a ja sam mislio da je moj strava sinti vec odsvirao svoje .

jesi sam popravijo ili kako si uradijo? i kolko bi to kostalo da se popravi?

erno11
11.09.2010, 23:44
Pozdrav.

Takodje isti problem, prije pet minuta. Sviro za svoju dusu malo, od jednom pocelo ko pucketi i gubiti zvuk.

Uradi ja sto napisa drug dalabu, radi kao nov. Nadam se da ce biti ok.

Hvala care.

gega
12.09.2010, 08:23
@Erno
Tema je 2 godine stara..:lol:
Moguce je da je okretanjem klavijature naglavacke prestalo da pucketa tj da zvucnici rade kako treba ali veruj da to nije trajno resenje.
Ne verujem da je softwerska greska posto se takve greske ne otklanjaju kuckanjem,lupkanjem i okretanjem naglavacke...vec su zasigurno spojni kontakti na maticnoj ploci. Klavijaturu rasturiti nije komplikovano..proveri sve stekere u unutrasnjosti i ocisti kontakte. Najverovatnije je mesto lemljenja napuklo (sto se ne mora odmah primetiti golim okom)
Neko ti neko ko je strucan obnovi kontakte i pregleda to malo.
Ovo ti pisem zbog toga sto se pri zagrevanju lemljenog mesta ako se radi nepazljivo mozes upropastiti elektronske komponente pregrevanjem...osim toga ima i takozvanih ,,hladno lemljenih,, mesta gde je postupak drugacij.
Ipak bi bilo interesantno da napises kako si trajno resio ovaj problem.

erno11
12.09.2010, 10:39
gega brate nema veze sto je stara tema 2 godine. Koristio sam "Search" opciju i potrazio isti problem, pa sam ga "naso"

Kad ga otvorim i vidim, pa cu onda opisati.

Veliki pozdrav

gega
12.09.2010, 10:46
Vazi...zivo me interesuje jer jedan moj kolega taj problem resava jos uvek sa kuckanjem oko levog zvucnika kada se u toku svirke zacuje tajac :)

erno11
12.09.2010, 14:01
Evo ja zavrsi napokon.

Otvorio ga fino, briso prashInu.. Pregledao sve i jedan kabol, dali nema NeKAkve stete sto se tice kablova. Pregledao ploche, sve super izgleda.

Nikakav problem za sad nemam.

Veliki pozdrav

carapancic
14.09.2010, 14:40
Kolege, isti problem se i meni javlja. Ja sam otvarao klavijaturu i konstatovao da jedan izlaz slabije radi od drugog (ustanovio sam to tako sto sampromenio dzekove od zvucnika). Ja sam nosio na popravku, platio dobro i imam isti problem. Manje vazno sto njegovi zvucnici otkazuju, nego sto isto tako otkazuje i kad je na razglasu. E to je problem.

nikolakg
14.09.2010, 14:51
Meni je tako otkazivala jedna strana ali je uzrok bio plasticni izlaz na klavijaturi.Polomio se.Zamena oko 1000 din.

carapancic
14.09.2010, 14:54
Ma nije plastika u pitanju. Problem je bas kao sto su opisale kolege.

kreso
14.09.2010, 21:26
Ja sam se radi istog problema naplaćao servisa. :mad:
Mjenjo sam 2 puta đekove, čak sam ugradio i Klotzove utičnice, mjenjao potenciometre na sva 3 slidera ...
Sve je bilo dobro neko vrijeme, pa opet iz nova.
Pa sam promjenio zvučnike, jedno vrijeme super pa onda opet malo prdne desni, pa malo lijevi zvučnik i izlaz.
Pa sam kako je kolega Svrakan reko makno programski na outputima da mi sječe ritam na ritam i solo ... ma nikakve vajde.
Na kraju sam naručio od lokalnog KORG distributera zamjensko izlazno pojačalo.
Platio 130 € djelove (par inegriraca i diodica), za 30 minuta majstoru posla još 20 € i sada više već godinu dana nemam nikakvih problema.

carapancic
14.09.2010, 23:39
Kolega Kreso hvala na savetima. Ja sam isto tako razmisljao i mislim da je problem na pojacalu, ali mi i dalje nije jasno zasto se to manifestuje na izlaze...

pedjajazz
19.09.2010, 21:51
Pozdrav kolege i ja imam problem sa outputom L, ostali su mi izlazi ok... Posto sviram za par dana ne mogu doci u situaciju da mi pucketa zbog L izlaza razglas ( A za servis nemam vremena jer sam pun sa poslom u septembru i oktobru), pa sam mislio da u globalu sve prebacim na output 1 na Korgu Pa80. Medjutim ne izlaze mi efekti na tom out putu. Kako se to resava. Potreban moi je brz odgovor. Hvala

carapancic
19.09.2010, 22:49
Ne postoji sansa da posaljes ne OUTPUT1 i OUTPUT2 bilo sta, a da pritom imas efekte. Moj predlog ti je da posaljes kompletnu levu ruku na OUTPUT1 (aranzer), a da desnu ruku na OUTPUT2 i efekte resis na mixeti!!!

pedjajazz
20.09.2010, 23:27
Hvala druze na brzom odgovoru, znam za tu varijantu no desna ruke tj. solo boje zvucace 50% gore, ne ide na klavir toliki delay kao na kabini i sl. No to jeste nuzno resenje dok ne popravim. Hvala

GOKOARSOV33
21.09.2010, 00:46
Procitao sam sve postove i vi imate isti problem ko sto sam imao i ja, Meni je tako zajebavao cas prekine cas ne problem je u onaj djak ispred koji je za slusalice jer su preko njega hardverski vezani izlazi iz ploce i ulazi za samog pojacala i kad on pocne da zajebava pocinje ovaj problem.Probajte da ga zamenite i mislim da cete trajno resiti problem, mada i da nistega nikad koristili opet ga zamenite.Ja sam serviser i to vam kazem iz izkusta sve sam proverio i svaki put je izgledalo da je ok cak sam menjao i sva izlaza L,R OUT1/1 i opet sam imao isti problem , prelemio ga 2 3 puta skroz i opet isto kad sam promenio taj djak resio sam problem

Fekete
12.04.2017, 22:07
evo kolege da ne otvaram novu temu, imam sličan problem sa korgom pa80, L izlaz mi je duplo tiši od R izlaza, no to sam ajde rješio tako što ih stavim na mono kanale i ta dva izlaza koristim za solo dionice, a Out1 koristim za ritam. E sad glavni problem je to što nakon par minuta svirke na izlazu R se glasnoća udvostruči i zvuk desne solo strane se dosta zamuti. Prijatelj električar mi je taj izlaz ponovo zalemio i stavio drugu onu plastiku na izlaz i neko vrijeme je bilo ok, no sad se opet vratilo na staro da se tako taj izlaz pojača najednom i zamuti zvuk.... što bi tu onda mogao biti problem osim samog izlaza (plastike) i lema, jer je lemove elektrčar pregledao i posebno podebljao baš taj na R izlazu...

makl
13.04.2017, 00:59
Ja sam imao problem na pa80 s tim da je na jednu kutiju islo normalno a na drugu mozda 20%. Ispalo je da je otislo nesto kd ulaza, odnio sam serviseru, zamjenio mi ulaz i nakon toga radi sve normalno...

zaki1
13.04.2017, 06:10
Neznam cemu sluze ova dva zadnja posta , zadnji post pre toga je bio 2010 godine, sigarn sam da covek vise i nema Pa80, ali kako god, takve stvari su za iskusne elektronicare, a ne za "elektricare" kao sto neko rece u jednom od postova.Poz.

Dell
13.04.2017, 08:57
Izgleda da je stvar u tome da niste ni pročitali zadnja dva posta, jer je član Fekete naišao na isti problem i postavio pitanje ovdje umjesto da duplira temu.

makl
13.04.2017, 14:15
Tako je covjek pita za pomoc jer ima problem, a bolje da pita ovdje nego da otvara bezveze novu temu...ja sam pisao sta je kod mene bilo...

Fekete
13.04.2017, 17:50
upravo tako, no i kod mene je već taj ulaz zamjenjen i ponovo zalemljen i neko vrijeme je bilo ok i sad opet se javio taj problem koji sam opisao... i sad mi eto nije jasno što bi još moglo bit uzrok tome da se najednom zvuk na tom izlazu uduplo pojača i da se zamuti zvuk... mislio sam i da je do kabla i kupio novi i opet isto...

muamerkljanin
14.04.2017, 00:12
Pozdrav, i kod mene je bio isti problem kada sam otisao kod maistora promjenio mi je ulaz sve je funkcionisalo ok...

Fekete
14.04.2017, 14:20
pa da, tako sam i ja bio popravio i evo sad opet je nastao problem, i sad sam maloprije provjerio da nije stvar u kanalu i ispostavilo se da je riknuo taj jedan kanal na mixeru. Samo sam prebacio u drugi kanal i korg radi savršeno. Nije mi bilo ni na kraj pameti da bi bilo problem na kanalu jer do sada je mixer radio uvijek dobro i bez ikakvih problema, no eto ništa ne traje vječno. U svakome slučaju veliko hvala kolegama na pomoći

milan77765
14.04.2017, 21:00
Imao sam isti problem na Pa50SD,potenciometar je bio u pitanju,nesto sam skido cacko i valjda se ocistilo ili prictvrstilo,ugl vjerovatno je potenciometar

makl
15.04.2017, 11:59
Bitno da si rijesio, uvijek treba imati na umu da se provjere i kablovi, i kanali, pa onda i sama klavijatura, jer ko elektronike nikad neznas sta moze bit...