Pokaži Full Verziju : Edit styla na T2
Kolege, kako na najjednostavniji način smanjiti volume na npr. snareu u styleu? Tamo u editu ima da se volume smanji ali za svaki udarac posebice. E sad: ako je style sniman u 8 taktova a želim smanjiti volume fusa to je posao.... Ukratko, da li je moguće na neki način "označiti" željene elemente pa im tako smanjivati volume? Hvala!
U samoj klavijaturi, za sada nazalost ne. :(
Dobro, koji je najjednostavniji način? Hvala!
E da imaš Korga bilo bi prosto ko pasulj...
Uđeš u ritam i svakoj udaraljci naštelaš volume...
A za T2...Ne znam drug,to su komplikovani aranžeri za rad i mnogi ih se izmiču...
Ima to i T2. Udješ u ritam, i na svakoj udaraljci steluješ volume, velocity... Ali je pitanje da li postoji opcija da se to radi u globalu, dakle za kompletni snare u stylu? Postoji li kompetentan software, ili??
E to sigurno imaš na korgu,jel tako majstore?
Ima to i T2. Udješ u ritam, i na svakoj udaraljci steluješ volume, velocity... Ali je pitanje da li postoji opcija da se to radi u globalu, dakle za kompletni snare u stylu? Postoji li kompetentan software, ili??
Alene,kao sto rekoh, ne moze u klavijaturi. Od software-a moze cubase,nuendo i slicno. Naravno, ako znas da radis sa time. Ja ne znam. Dodushe, pre sam fajlove preradjivao u Cubase-u ,upravo zbog bubnja-najvise, a ponekad i zbog transpozicije.
Sad jedino mozda da ti olaksam muke sa listingom nota-udaraca u edit modu style creatora. Npr., u dvojci je dobos uvek na 0960(CLOCK-dole treca kolona s'leva). 0960 je pocetak druge osmine u cetvrtini. Znaci ne moras da listas sa stelicama gore levo,nego u BEAT koloni dole levo gornjom strelicom.
Znaci (za dvojku):
1. Dodjes na prvi dobos u paternu koji je na-
BAR : BEAT : CLOCK
001____1 ___0960
2.Smanjis velocity za npr.10(debela gornja strelica u -DATA ENTRY-)
3.Stisnes gornju strel. u BEAT koloni i vec si na
BAR : BEAT : CLOCK
001____2 ____ 0960
4.Opet ponovis BR.2
NAJVAZNIJE --- Prakticno ovim dobijas, da pritiskom naizmenicno ova dva dugmeta -gornja strel. BEAT, i gornja strel. DATA ENTRY-, SVE udarce dobosa povecas za 10 za 3,4 sekunde, pa makar imao i patern od 8 taktova. Nadam se da sam ti pomogao, a ako si ovo vec provalio, dzaba sam pisao ovoliko pismo :D. Ako slucajno nije nesto jasno,pitaj.
Ne moze da se uradi za naprimer dobos u globalu. Moze svaki udarac posebno. Selektujes bubanj koji snimas (stavis na REC), papritisnes STEP REC, i onda predjes na stranicu EVENT LIST. Tu ti se izlistaju svi udarci na toj traci, pa mozes da ih menjas, utisavas, pojacavas. brises...
Ne moze da se uradi za naprimer dobos u globalu. Moze svaki udarac posebno. Selektujes bubanj koji snimas (stavis na REC), papritisnes STEP REC, i onda predjes na stranicu EVENT LIST. Tu ti se izlistaju svi udarci na toj traci, pa mozes da ih menjas, utisavas, pojacavas. brises...
Bas tako!
Rolandi imaju tu funkciju, oznacis recimo tipku C2 i -10 0nda svaki udarac C2 ce bit smanjen za minus deset... momak je na tu funkciju mislio...
Cudi me da to Yamaha nije resila da u meniju mozes da smanjis odredjene komponente zvuka nego mora da se ide u event edit pa posebno udarac po udarac da se sredjuje!Tu se gubi dosta vremena i zivaca :(
Eh, tako je. Hvala momci.
Zar se i u korgu ide u event edit,pa se onda svaki element posebno pojačava ili ...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.