Pokaži Full Verziju : koji aranzer uzet
gnovako8
21.08.2008, 19:03
Pozdrav ovako imam korga pa-500 i sad bi nesto drugo e sad koji bi vi aranzter predlozili da nije preskup do nekih 1600eur
e sad imao sa pa50,X1 ketron,sd1,rolanda exr-e2,
skoricnik
21.08.2008, 19:24
Pa1x/Pro
Ma ne bacaj pare drug ionako si pušno par storinjaka eur na PA500...Zadrži ga,kupi sebi neki solidan sempler i goni...Isto ko da bi kupio PA800...Na NOVIM klaviaturama se gubi najviše-isto ko kod auta...
da sam na tvome mjestu ja bi kupio neki sempler i to je to, jedino ako hoces da imas sve u jednom: sempler, ritam masinu i vokalistu
ja bi onda uzeo pa800!
pozdrav!
gnovako8
21.08.2008, 21:44
hvala na pomoci ja inace imam dva TR jos uz pa500 na njih sviram u bendu a pa-500 u duo bendu ponekad
pa upravu ste zasto bacati novce hvala jos jednom;)
BasariStudios
21.08.2008, 21:47
Posto imas 2 TRa i PA500 dobro bi bilo jos jedan PA500 da uzmes,
ili uzmi jos jedan TR pa nazovi Catzu, ima on 2 TRITON STUDIO.
###Posto imas 2 TRa i PA500 dobro bi bilo jos jedan PA500 da uzmes,
ili uzmi jos jedan TR pa nazovi Catzu, ima on 2 TRITON STUDIO.###
No comment...hehe:D
mirzetpa800
21.08.2008, 22:46
Pozdrav,
Dolazi nam jedan svirac dali da mu rentamo korg triton extreme 88 keys. Znam da nasi svi sviraju 61 keys dali ima velike razlike?
Treba mi profesionalan odgovor?
nema u nicemu razlika osim u tipkama,88 tipaka su otezane znaci klavirske iako misli svirat folk onda zaboravite tih 88 i uzmite mu 61 ili 76 tipaka!
gnovako8
21.08.2008, 23:44
da imam dva Tr ,ali na svakome razlicite semplove tako da je to kao dvije druge klavijature ,a jos su nove tako sam odlucio nisam znao sta vise uzet probao sam dosta toga i skuplje ,ali ovo mi nekak bolje pasalo ok pozdrav;)
Pa da, bolje imat 2 Tr-a nego još jednu SD karticu sa samplovima.
Stvarno jako je mala razlika između 7 € i cca 750 €. :-O
Ako momak ima pare,neka uzima...I kod nas je bio muzičar (svi ga znaju) što je sviro na 2 Classica a tad je jedan Classic bio-vaaaauuu...Pa šta onda?Ko ima masla,on i muda masti...
Jagermeister
29.08.2008, 00:26
e ovako kupio bih neki aranzer do 700€ polovni e sad dali se splati uzet korg pa 60 koji je 700€ polovan ili pa50 koji je nov???molim pomoc
e ovako kupio bih neki aranzer do 700€ polovni e sad dali se splati uzet korg pa 60 koji je 700€ polovan ili pa50 koji je nov???molim pomoc
U principu to su dve iste klavijature,samo sto PA60 ima bolje dirke i druge je boje.
Ako bih ja birao izmedju novog PA50 ili polovnog PA60,ja bi' izabrao nov PA50.
harisfaz
29.08.2008, 00:50
slazem se i ja za pa50
gnovako8
29.08.2008, 01:43
Korg Pa-50 bolje imao sam ga super je;)
Jagermeister
29.08.2008, 08:35
hvala
Dodaš 200-300eur i kupiš sebi PA80...
Drugovi bez veze kupovati te kantice i na kraju kad bi da zamjenite sinth,KOME da prodaš pa50?Svako može da ode kupiti PA800 na odplatu ili neki drugi sinth i niko neće PA50...Inače realno rečeno kod nas NEMA ŠANSE da kome uvališ PA50---Slovenci hoće sinth sa HDD pošto ih je 90% fajlaša,a naš narod radije digne kredit a kupi PA800...PA50 niko da čuje,čak evo ni PA80 NIKO da kupi (jedva našo kupca),a PA1X kukaju kako je preskup...Dakle samo PA800 uzimaju ko ludi...A i kod vas mislim da će biti ista situacija...PA50,PA60 su stare klaviature a i nisu nešta ekstra,i poslije godinu dana kad vidiš da ib ti bolje došo PA80 ili PA800,haj prodaj tu krntiju kome...Sretno!
u pravu si alx i ovde je slicno nema mnogo razlike s tim sto fajlasi uzimaju pa 50HD znaci sa HD-om tako da im to zavrsava posao za dosta manje para (850 € u sky) ili sada vec pa 500. Boli njih uvo sta je i zasto bolje sta su semplovi i kako radi klavijatura u stvari............
nesa2511
30.01.2013, 13:43
Moj predlog, za aranzer Roland G1000 ili Em2000, posto ves imas dobre sprave za solo, nisu skupi a rade ritmicki odlicno, a ako hoces samo jednu spravu da nosis moj predlog pa80 sa karticom od 16mb.Pozdrav.
Kolega, jedan Tr i jedan pa 500 su ti sasvim dovoljni za pristojnu svirku, čemu bacat novac uzalud, ako imaš viška slobodno i nama nešto udijeliš... :p
@nesa2511 @ (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=22256)zaggy (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=20073)
kolege moje drage.... magao je kolega koji ej postavio pitanje i da za avion zaradi.... u pet godina.... malo ste otisli u daaaleku prošlost...
(http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=20073)
Pa koju prošlost, korg pa 500 + Tr će još narednih godina bez problema završavati posao samo treba znat svirat u njih... a ako kolega želi nešto novo i ima para neka proda sve to i kupi si Pa3X pro ili Yamaha Tyros 4 i ima stroj...
ok je to samo sto je covjek za to pitao 2008 god
vjerovatno je on vec svasta izmjenjao od klavijatura
nema smisla ovako skupljati postove da bi ti se odobrio download,jer se svakako ne broje.
pozdrav
kolega zaggy ne govorim ja o klavijaturi...nego o dizanju posta iz "mrtvih" :D
acakasper
30.01.2013, 15:17
ne slazem se sa kukijem,pa60 je mnogo bolji od pa50,pocevsi od dirki pa nadalje,ipak je pa50 kineska proizvodnja,a pa60 ima boljih kvaliteta.
Moja greška nisam obratio pozornost na datum objave, jer je kolega prije mene "dignuo post iz mrtvih"... hvala na obavjesti...
Ja pocinjem sa muzikom i novim terminima pa moze li neko da mi objasni, sta je to "sempler"...hvala unapred
meni je zao sto moram da idem offtopic ,znam da ne bi trebalo ,ali morao sam jer niste dobro objasnili coveku sta je to sample i sta je to sempler.
Svaka klavijatura poseduje semplove ,u bukvalnom prevodu uzorke ili primere zvukova/tonova. Dakle ,nadam se da ti je jasno sta znaci sample: to je uzorak ili primer jednog instrumenta u tvojoj klavijaturi. Necu pisati sire o pojmu sempla ,samo sam ukratko hteo da ti objasnim njegoj pojam.
Sempler je najprostije receno "alat" ili "pribor" za uzimanje i/ili obradu tih uzoraka zvukova. Nisu sve klavijature opremljene semplerom. One koje nemaju sempler citaju svoje (interne semplove) iz ROM memorije koja ne moze da se menja i to je to.
Sempling je,u muzici , cin preuzimanja uzorka/primera snimljenog zvuka (znaci ne mora biti harmonika kako su ti rekli,vec moze biti bilo kakav zvucni zapis) i njegova ponovna upotreba kao instrumenta u klavijaturi ili nekom drugom zvucnom zapisu. Semplovi se ne koriste samo u klavijaturama, i blago receno klavijature imaju ocajne semplere jer imaju jako malo memorije i ne mogu da skladiste velike,kvalitetne studijske semplove. Za primer pa80 ,koga svi kupuju zbog "semplera" (mada pa80 i nije sempler ,vec samo ima mogucnost citanja semplova sa kartice) ima prostora za samo 16MB semplova na koje nabiju i bubanj i bas i 10 registara harmonike. A,recimo jedan kvalitetan studijski sempl cinele ili klavira moze da zauzima i do 10GB prostora na hard disku...
da ne davim i ne duzim pricu ,nadam se da te nisam zbunio, probao sam najprostije da ti objasnim sta je sempl ,sta sempler i sta je sempling. Pozdrav
procitaj post #29 ,ne znam sto se zabio tamo ,pokusao sam da ti dam bar priblizno tacan odgovor sta je to sample ,a sta sampler. x)
sempler to ti je ko ono kod situacija kada si čo'ek nešto na živčanom sistemu ono nekako pobudali kada se natakari na tebe, ti na njega djeluješ semplerom i situacija za čas se smiri,znači kada se on natakari na tebe ti ga sempliras i situacija se smiri...:lol::lol::lol:
a sad ozbiljno...
-sampler su sprave koje citaju odnosno prave semplove
a sad ce bit pitanje sta je sample...
-sample je ono kad imas klavijaturu a da ti je da kad sviras izlazi zvuk harmonike npr,a ti uzmes harmoniku mikrofon i snimis u sampler i ti kad sviras na klavijaturi ono ispadaju oni zvukovi koje si ti snimio mikrofonom harmoniku,taj zvuk je sample
moze li jednostavnije ?
A jesi ga zakomplicira... Znači jednostavno, zvukovi na klavijaturi zvuče kao pravi (stvarni-real time) instrumenti. Harmonika na klavijaturi zvuči kao da sviras pravu harmoniku, truba kao prava truba itd itd.
Sent from my ST25i using Tapatalk 2
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.