PDA

Pokaži Full Verziju : imal ko jv ritmove za pa50

Emko_
21.08.2008, 00:55
trebaju mi dobre ritmove od juznog vjetra za korg pa50 imal ko koju ponudu??:confused: hvala

klavijaturista
21.08.2008, 01:00
kolega pogledaj u download imas stvarno veliki izbor JV ritmova!pozdrav!!

Emko_
21.08.2008, 01:02
ma gledo sam vec al nisu mo tolko dobre:(
treba mi nesto malo jace posto volim jv svirati;)

gogi-japanac
21.08.2008, 01:24
Posto volis JV onda ti treba i adekvatna klavijatura koja ce da izbaci taj ton,a ti sa PA50 ma koliko god style bio originalan nece izlaziti nikako jer kao prvo nemas sempler a za ton JV su ti najbitniji bas upravo:bubanj i bass.
;)

Inace na sajtu ima 80% dobrih ritmova za JV.

Verovatno si ti uboo bas neki koji nije lepo obradjen ili je neko radio na svoju ruku.:confused:

Pozdrav!!!

GALA
21.08.2008, 02:00
Kao sto Gogi kaze..nemas instrument za taj stil muzike....bez semplera nece ici

harepa50
21.08.2008, 02:06
Jarane kako tebe slusa onaj moj set imas dobrih ritmova jv

MilaN B.N.S
21.08.2008, 02:08
Samo da vam kazem,vas dvojica,ni malo u pravu niste.....Nemojte tako pricati o istrumentima,sve je moguce srediti lepo i odsvirati. Sad ce covek pomisliti da baci klavijaturu. Poslacu ti ja neke sad setove,na privatnu poruku. I posle ovde ovim momcima reci da li su dobri da se uvere. Sve je moguce lepo srediti i bubanj i bas i sve,krace receno,sve se moze kad se hoce! Javi se na privatnu!

ognjen-ogy
21.08.2008, 02:50
Psiho jarane, svaka tebi čast, ali Gogi i Gala su sasvim u pravu !
Može se ono srediti, ali bez semplera neam teorije da zvuči na pa50 kao recimo kod mene na pa800 ma koliko sređivao ..... POZDRAV ZA SVE VAS !

daliborkorg
21.08.2008, 05:04
PA50 i juzni vetar? Ne moze to nikad da zvuci originalno. Ako imas sempler za bubanj i bas onda je to druga prica ali samo pa50 tesko da ce ti zazvucati. Pozz.

GALA
21.08.2008, 09:05
JV bubanj je naj vaznije u jv ritmu on nosi one glavne stavke i prepoznatljivost jv-a..a bez tog bubnja necew zvucati jv orginalno,zato covijeka i brka to,misli da ritmovi nevaljaju,ritmovi jesu jv al nema jv bubnja i nelici zbog tog na jv

Darko88
21.08.2008, 09:11
Cak stavise ima ritmova specijalno radjenih za set jv bubnja a neko moze recimo skroz pogresno da postavi elemente bubnja da ne bude bas drum lupam sad na b1 fus na fis i tako dalje, i kad ubacis neki drugi bubanj to je kao lonci i serpe da udaras varjacom. Jedino da se nadje specijalno za pa50 ali tu ce jedino da bude originalan ritam a od originalnog sounda nema nista bez semplera. PozZ

Alix
21.08.2008, 09:53
Imo sam PA50 prije 3-4 godine (ako ne i više)...I evo KAKO MOŽE DA PA50 zvuči JV...
Ne sjećam se koje godine je naš veliki prijatelj JAZZ (koji nam jako nedostaje na forumu),stavio svoj legendarni (najbolji u ta vremena) set pod nazivom JAZZ.SET...Na njemu je bilo dosta klavitetnih JV stvarni i Drum Kitt-ova...Čak mi se čini da je bio jedan DrumKit pod nazivom Yamaha JV (nisam 100% siguran),i s tim setm je zvčalo više nego zadovoljavjuće...Dakle ako SI isprobo sve sa Download centra,ja ti kažem DA NISI...Kad budeš imo toliko živaca da pregledaš preko 500 i više setova onda si fenomen,a do tada brate baci se u Download i skidaj...Ništa ružno s tim nisam mislio reći ali OVDJE ako ne nađeš stvari što ti trebaju,nigdje drugo ih nećeš---100%...

gogi-japanac
21.08.2008, 10:51
JV bubanj je naj vaznije u jv ritmu on nosi one glavne stavke i prepoznatljivost jv-a..a bez tog bubnja necew zvucati jv orginalno,zato covijeka i brka to,misli da ritmovi nevaljaju,ritmovi jesu jv al nema jv bubnja i nelici zbog tog na jv

Ovo je najtacnija i najkonkretnija konstatacija koju je GALA izneo za ovu temu.

Ti Emko nemoj da se razocaravas na ove nase komentare nego pa50 u oglas i uzimaj nesto sto ima bilo kakav sempler,a kao alternativu imas i jeftinije resenje a to je da sledis primer GALE,on je na svoj VA76 ako me secanje ne vara,povezao Akai sampler.
Ja sam slusao njegove uzivo snimke i mogu reci da to zvuci jos vernije nego na PA80,PA800 i sta ti znam jos.
Tako da toplo bih ti preporucio ako se vec bavis juznjacima,lepo dodas jos sampler Akai na PA50 i sebi olakasas posao sto se tice zvuka i $$$$$$$.

POZDRAV...!!!! ;)

GALA
21.08.2008, 11:19
Evo snimci VA7 povezan na Akai..znaci dosta jeftina solucija a da zvuci super ,znaci na Pa50 dodas nekakva sempler modul..moj prijedlog jeftinije solucije...
Evo snimci:
http://www.yu-midi.com/forum/downloads.php?do=file&id=2253
http://www.yu-midi.com/forum/downloads.php?do=file&id=2239
http://www.yu-midi.com/forum/downloads.php?do=file&id=791
http://www.yu-midi.com/forum/downloads.php?do=file&id=714
http://www.yu-midi.com/forum/downloads.php?do=file&id=617
http://www.yu-midi.com/forum/downloads.php?do=file&id=486

harepa50
21.08.2008, 12:29
Ja sam sebi snimio dobar jv set na pa50, i pravo dobro zvuci..originalno..nemam nikakvih problema sa JV ritmom i bassom zato sto su mi drums i kits koji su potrebni za taj ritam snimljeni na user dk, tako da se nemam sta zalit na klavijaturu...pozdrav

GALA
21.08.2008, 14:00
harepa50 to sve stoji kako ti kazes nego mi smo objasnjavali,o orginalnom zvuku ,jer ljudi dosta protumace da su ritmovi losi,a zapravo sto ritam cini 1. bubanj 2.bas o tome se radi...ti na pa50 nemas JV drum i kits snimljen na user dk,jer Pa50 nema sempler i ne cita semplove..i nemoze zvucat niti priblizno...mada ljudi se snađu i zadovojle s onim sto imaju ,i sami sebe tjese to ,je to...nije to ,to,... Pa50 je dobar sint,al nije sempler i od jv nema nista

blatusan
21.08.2008, 14:07
Javi te mi kad pa50 mogne JuVe bas i bubanj original! Nece nikad moc a mozda ni tad na zalost! I sam imam pa50 i mnogi znaju ovdije ako mu je neko dusu izvadio onda sam to ja! Jedva da moze i priblizno da se to izvede mosta dobos i fus al to je to! Ko ima pa50 nek se koncentrise na LIVE zvuk ili elektronski...imat ce puno vise uspjeha nego sa JuVe i ostalim! Ja licno na 90% ritmova po tri bubnja koristim dva vodeca i jedan PERC jer jednostavno drugacije nije cvrsto a ovako je super! Pozdrav, Alen!

krcmar
21.08.2008, 14:28
Ovako to odprilike zvuci na pa 50, preko zvucnika sa kompa, i naravno moglo se to i bolje uraditi.
http://www.speedyshare.com/460882158.html

MilaN B.N.S
21.08.2008, 16:03
E,moj Krcmare. Naravno da se moglo mnogo bolje uraditi !!!!!

krcmar
21.08.2008, 16:18
E,moj Krcmare. Naravno da se moglo mnogo bolje uraditi !!!!!

To su jedina dva ritma JV sto imam, a i nisam ih ja pravio. Ali meni nisu losi. Naravno da se ne moze porediti sa semplom.

Alix
21.08.2008, 16:20
PSIHO---daj drug nemoj odmah momka napadati--MOGLO SE BOLJE ODRADITI...TO je njegova dobra volja da se potrudio pa stavio nešto da se posluša i vidi...Ajde da zaključimo ovu temu polako bez veze da se mučimo s njom...Jedni ovako,jedni onako...Nikuda ne idemo...

MilaN B.N.S
21.08.2008, 16:31
@ Alix! Nikoga ne napadam ja! Niti zelim! To sto je on uradio,toga ima dosta u download sekciji,a ima mnooogo boljih snimaka. Mogao je dati linkove kao i GALA,ili stvarno nesto dobro ostaviti za slusanje! A tema je zakljucena.......Ako nemas para ne mozes da sviras JV,tako se ovde odavno tumaci!

Alix
21.08.2008, 16:34
Ma dobro sad nećemo čije dobro zvuči a čije ne..kako ko svira neka tako i ostane...
Sa magarcom ne možeš da ideš na konjske utrke i tako isto PA50 i PA60 ne mogu da zvuče kao PA80 koji ima sempler...Dakle drug bez semplera ne možeš da postigneš JV sound mislim poslije ovolikih postova,pregovora i odgovora da si shvatio...Pozdrav!

MilaN B.N.S
21.08.2008, 16:36
OK drug! :) Ali jasno je meni to odavno! Nemoj se brinuti! Ja samo kazem da masina moze posao da odradi,i sto se tice cene klavijature,i ostalog,super moze da izvuce! A to da li se on zapita kad stavlja nesto,ili ne.....To je njegova stvar,mislim,bezveze! Dobro,a ja cu sad ovom decku poslati pravi set "JUVE1941.SET" a ti decko posle izvesnog vremena reci da li je dobar!
Pozdrav pa sve najbolje,i u zdravlje!

krcmar
21.08.2008, 16:47
OK drug! :) Ali jasno je meni to odavno! Nemoj se brinuti! Ja samo kazem da masina moze posao da odradi,i sto se tice cene klavijature,i ostalog,super moze da izvuce! A to da li se on zapita kad stavlja nesto,ili ne.....To je njegova stvar,mislim,bezveze! Dobro,a ja cu sad ovom decku poslati pravi set "JUVE1941.SET" a ti decko posle izvesnog vremena reci da li je dobar!
Pozdrav pa sve najbolje,i u zdravlje!

Joj psiho legendo, nisam ja taj snimak stavio da pokazem da to dobro zvuci. Neko kako zvuci na pa 50. Nemam se ja sta zapitati, ti sad isprica ko da je to zadnje smece.

MilaN B.N.S
21.08.2008, 17:43
@ Krcmar,nemas ti sta da ostavljas ovde da cuju ljudi kad su oni vec tu klavijaturu svirali i vidis da u ovoj temi svi znamo o cemu se radi nije mi jasno samo taj tvoj fazon kroz koji pises a ni ne znas sta pises.........Procitaj malo svoje postove,zapitaj se......Ali dobro,necemo praviti posla moderatorima.

krcmar
21.08.2008, 17:52
@ Krcmar,nemas ti sta da ostavljas ovde da cuju ljudi kad su oni vec tu klavijaturu svirali i vidis da u ovoj temi svi znamo o cemu se radi nije mi jasno samo taj tvoj fazon kroz koji pises a ni ne znas sta pises.........Procitaj malo svoje postove,zapitaj se......Ali dobro,necemo praviti posla moderatorima.

Ej majke mi ti si stvarno PSIHO, ali bolesnik. Sta tebe, da nekazem boli ku.... za to sto sam ja postavio. Ako ti nepase nemoj ni slusati. Ajde trazi doktora, bolje ti je to nego da zamjeras nesto 16-godisnjaku. sram te bilo! Moderatori, znam da sam sad malo precero, ali moro sam mu reci.

Vaxter
21.08.2008, 17:59
Krcmar, smiri zivac...
Psiho, nastavish li da ovako provocirash sve od reda leti trajna banana...

al bundy
21.08.2008, 18:16
Sempler = Juzni Vjetar
No Sempler = obicni dasak vjetrica....povjetarac...

Sejox
21.08.2008, 18:32
Sve ovdje sto sam procitao postujem.
Momak je pitao za ritmove za JU-VE stil i objasnjeno mu je kako ce to zvucati na njegovoj klavijaturi i taj PA50 ima svoj maksimum i ne moze bolje,da ga sredjuje neznam ti ko.
Medjutim,kroz ove postove se provlaci i rijec "ORIGINAL".To bi trebalo da znaci da ritmovi iz pjesama koje je svirao bend JU-VE zvuce identicno.
Ali,da ne bude zabune-sa semplerom,bez semplera i sa stotinu cuda jos,nikada jedan covjek na aranzeru ne moze zvucati kao bend koji je to odsvirao.Nikada....
Ja to jos nisam cuo nigdje.A zasto-e to znaju svi oni koji prave takve ritmove,i koji naravno znaju napamet kako koja pjesma i ritam zvuci.Vrlo kompleksna ritmicka sekcija,sa raznim zvukovima bubnja,cinela,sa raznim varijacijama bas gitare....itd.Tako da je neke stvari i nemoguce uraditi i napraviti.
Ima ovdje demo snimaka,koji su lijepo i vrlo kvalitetno uradjeni i koji cak
odlicno zvuce.E tu se moze pricati o pribliznom zvuku JU-VE,ali "originalan" kompletan sound u svemu-ne.To je i razumljivo iz vec gore navedenih razloga.
Ja iskreno i ne volim kad je sve original,kad se svira uzivo-ali neko voli....

Zato,momak,koji je postavio ovu temu treba da zna da ono sto je cuo i slusa na snimcima sa CD-a JU-VE,ne moze postici taman da ima sint u koji je ugradjen-TURBO SEMPLER.;) Naravno,ovo se odnosi na ORIGINAL sound u svim segmentima.

Ovo sam napisao,prije nego sto zakljucite temu-da ne ode u sirinu.A krenula je....

Pozdrav za sve,

Alix
21.08.2008, 19:24
###Krcmar,nemas ti sta da ostavljas ovde da cuju ljudi kad su oni vec tu klavijaturu svirali i vidis da u ovoj temi svi znamo o cemu se radi nije mi jasno samo taj tvoj fazon kroz koji pises a ni ne znas sta pises###

PSIHO!!!
Jedino JEDAN čovjek na ovom forumu je pravi PSIHO i moderatori znamo ko je to...
Dakle sad znamo koji nick si još upotrebio za svoje komentare pune vrjeđanja i vađenja živaca moderatorima...Mislim da si pored SVIJU opomena koje si imo,i onih banani koje si primo,zaslužio jedan TRAJAN BAN!!!Neka braća odluče šta i kako ali mislim da će tu biti jedno žuto voće...

Jugo
21.08.2008, 20:59
Sejo legendo! Sve sto si rekao tacno je i nema sta da se doda! Od "originalnih" stvari mi se dize i ovo malo kose na glavi sto je ostalo. Kad mi traze "Original" lepo ih uputim u prodavnicu i nek tamo kupe to sto im treba. Ja sto mogu da im ponudim je moja verzija i onako kako ja osecam tu pesmu!

Nego, kao sto ti rece... Odosmo u sirinu!

GALA
21.08.2008, 22:44
Ljudi kad sam i sam spomenio ORGINALNOM zvuku,nisam mislio doslovno nego što pribliznije se moze......
vidim da neki ne citaju dobro i kazu (pa nije Pa50 losa klavijatura) cak i postavljaju neke snimke... Pa i nije los sint,al neke stvari jednostavno nemoze,cak kazu (pa odradi posao),ljudi sve to stoji,al cova je pitao za JV... nego sto se tice Jv-a je los i tu nema dileme,Va7 je isto tako los al Sempler rijesava sto muka, i o tome se radi Covijek je postavio pitanje i pokusavam ga odgovorit........Covijeku savjetujem jer vidim da je ljubitelj JV, znaci nekakav sempler prikopcat na Pa50 i gušt je ispunjen...Ritmovi nece zvucat kao "JV" sve dok sempler ne uradi svoje..... Pozdrav ljudi

harepa50
21.08.2008, 22:54
Ljudi ja mislim da bi bilo najbolje da se ova tema zaključa konačno jer će ova tema otić u širinu, a i moglo bi doc do svađe....

GALA
21.08.2008, 23:48
Ne drzim jos pod kontrolom...ok

adnan27
25.12.2008, 13:59
Ljudi, mene interesuje sledece uvezi JV-ritmova (bubnja, bassa, etc) i sempler-klavijatura. Znaci, pitanje se ne odnosi na PA50 nego na neki Korg PAxx(x) sa sempling opcijom. Uzecu kao primjer PA80.

Da bi ritmovi zvucali sto 'JV-orginalniji' potrebno je znaci PA80, flash kartica 16 mb i naravno semplovi JV-bubnja, JV-bassa etc.

Sad predpostavimo da ja imam PA80 + 16 mb flash card (nemam al uskoro cu imati). Trebaju mi znaci rimtovi+samplovi jos. E sad, kad ja nadjem jedan set ovdje u download-u po nazovom tipa 'PA80 JV-set' il slicno, jel to sad znaci da kad ucitam ovaj set u klavijaturu da sve postavke stoje kako treba za ritmove koji stoje u setu, znaci da ce klavijatura poznati sve ritmove i poredati semplova onako kako treba? Il moram jos sam cackati da bi semplovi 'pali' tamo gdje treba?

Ko' sto vidite nisam nikad barato sa semplovima a imam veliku namjeru da sviram JV-pjesme sto orginalnije. Sviram onako amaterski, znaci ne tezgarim.

Kad vidim na youtube kakve ljudi (JV-) ritmove imaju i koje boje (cesto koriste Korg PAxx(x) + Triton Le), a kako ocajno sviraju, onda kontam sta ce njemu ova roba. Nije da sad hocu reci da ljudi neznaju, nego mislim da bi to moglo puno bolje s onom robom kojom posjeduju. Mogu vam link poslati nekog snimka gdje se svira 'Izdade me ti'. Ritam je extra, al covjek usra motku skroz da izvinete.

Uostalom, vidim neke koji imaju slicnu robu a zvuce super. Konkretno mislim na ovaj zvuk iako ovaj nije sviran na Korg PA nego na Tyros-u:
http://nl.youtube.com/watch?v=_5uMNjy3PX8&feature=related

Ja imam neki mizerni aranzer (PSR 630) iz '97 god il tako nesto a mogu reci da sa pojedinim ritmovima prilicno dobro zvuci (al ne u JV-stilu). Sad bi da dignem ovo sve na neki veci nivo, al sa sempler-klavijaturom. Kao sintsajzer, koristim Yamahu V50.

Sta predlazete?

GALA
25.12.2008, 15:22
Pa80 sa fles kartom sasvim ok za to sto tebi treba.....pozdrav

harepa50
25.12.2008, 15:29
@adnan27

ako mislis na ovom linku sto si postavio da je pjesma izdade me ti na tom linku nije ta pjesma

adnan27
25.12.2008, 15:57
Ne Hare,

ovaj link sto sam postavio je samo primjer od jednom solidnog JV-ritma na aranzeru.

harepa50
25.12.2008, 16:01
ok, ja kontam dje nadje sukija da je usro motku da izvinete a mladic dobro svira hehehe
ok pozdrav

adnan27
25.12.2008, 16:11
Ma jok, Suki bas ima tu robu sto i ja trazim, a i svira frajer dobro.

Pa80 sa fles kartom sasvim ok za to sto tebi treba.....pozdrav

Znaci dovoljno je imati klavijaturu, 16 mb kartu i dobar set? Klavijatura dalje sve prepozna tako da nije potrebno nikakvo naknadno stimanje, bar ako si zadovoljan sa setom?

I moze li se bukvalno reci da ce jedan set identicno zvucati na dvije iste klavijature bez ikakvih dodatnih postavki, tj. onakav kakvog ga ucitas?

harepa50
25.12.2008, 20:03
""I moze li se bukvalno reci da ce jedan set identicno zvucati na dvije iste klavijature bez ikakvih dodatnih postavki, tj. onakav kakvog ga ucitas?""

ako mislis na pa80 i pa80 onda moze, isto tako vazi za sve ostale klavijature pa50-pa50,pa800-pa800 itd. Ali samo ako im ucitas iste setove-kompletne setove sa bojama ritmovima itd. drumkits su isto bitni ako oces da na dvije klavijature iste zvuci indenticno-isto (ovo je sto se tice ritmova)
pozdrav

Nedzad
25.12.2008, 21:00
Primer kod PA80 nije dovoljan samo set da se ubaci da bi druga klavijatura zvucala kao prva, potreban je i Backup za karticu.
Pozdrav

adnan27
25.12.2008, 22:40
Primer kod PA80 nije dovoljan samo set da se ubaci da bi druga klavijatura zvucala kao prva, potreban je i Backup za karticu.
Pozdrav

Kakav Backup mislis?

I jel se set stavi na karticu ili u klavijaturu (PA80)?

Nedzad
25.12.2008, 22:50
Backup za Karticu jer set vuce semplove sa kartice a ako nije isti raspored semplova na kartici onda nece ni zvucati identicno kao sa druge klavijature.

adnan27
26.12.2008, 01:33
Backup za Karticu jer set vuce semplove sa kartice a ako nije isti raspored semplova na kartici onda nece ni zvucati identicno kao sa druge klavijature.

Dobro, to ima smisla. Ali kad pohranim set u klavijaturu i na karticu, jel sve odmah sinhronizovano il ja trebam licno praviti raspored semplova na kartici?

Kako ide ovo kod PSR9000/9000pro, PA1x/pro i PA800? Tamo se semplovi direktno ubcaju u klavijaturu, koliko sam ja razumio. PA80 je malo izuzetak u tom pogledu?

dalabu
26.12.2008, 01:47
Evo cu vam ja pomoci u vezi sounda JV:Naravno sve vas intersuje najbolja i najjeftinija varijanta.Posto vecina zna a polovina nezna,najjeftinija opcija je bilo kakav aranzer pa i psr moze hahahhah a pa50 je optimalan i ne treba mu sempler jer je dovoljan i najobicniji triton lee. Pa lijepo povezete lee sa pa50,u triton napakujete bubnjeve JV jedan midi kabal i eto ga pakleni sound!Posto vecina vas uz aranzer ima bar lee eto rjesenja.Za sve detalje sta i kako javite se na private!

adnan27
26.12.2008, 17:15
Evo cu vam ja pomoci u vezi sounda JV:Naravno sve vas intersuje najbolja i najjeftinija varijanta.Posto vecina zna a polovina nezna,najjeftinija opcija je bilo kakav aranzer pa i psr moze hahahhah a pa50 je optimalan i ne treba mu sempler jer je dovoljan i najobicniji triton lee. Pa lijepo povezete lee sa pa50,u triton napakujete bubnjeve JV jedan midi kabal i eto ga pakleni sound!Posto vecina vas uz aranzer ima bar lee eto rjesenja.Za sve detalje sta i kako javite se na private!

Evo ovako:

http://nl.youtube.com/watch?v=cO8DFYrF6cY&feature=relatedNeznam da li je ovaj momak clan foruma, al ima vrlo dobru JV-pratnju na PA80. Samo sto je ovdje ritam malo zatiso sa svojom solazom... i iskreno receno mislim da bi on trebo dosta bolje da zvuci nego sto ovdje zvuci, al o'tom po'tom. Cinjenica je da ima veoma jake ritmove/semplove, bar sto se mene tice.

Jel se ovaj ritam jednostavno ucita kao gotov set (u PA80 + backup fles karta) i zvuci ovako?

Uostalom, otvorena je tema 'JUZNI VJETAR (obozavatelji)'...jel da nastavimo ovo o JV ovjde ili da se selimo tamo???

harepa50
26.12.2008, 19:16
Ja sam ovaj ritam postavio na download za pa50 indentican je ovom encijevom.

""Uostalom, otvorena je tema 'JUZNI VJETAR (obozavatelji)'...jel da nastavimo ovo o JV ovjde ili da se selimo tamo???""
Nema potrebe za time kad smo ovdje zapoceli ipak pricamo o ritmovima zar ne?

@dalabu
hvala na pomoci ali ja nemam le:lol:;)

adnan27
26.12.2008, 19:30
Hare,

Svaka cast, al kako ce biti identican kad je bez semplova na PA50?

A vidim neke snimke na youtube gdje PA50 zvuci kao PA80, znaci skroz dobro. Nekontam kako bez semplova moze da proizvede onaj JV-sound bubnja i bassa?

harepa50
27.12.2008, 10:33
pa kazem indentican, opet zvuci slicno iako ja nemam semplove niti pa50 ne podrzava semplove.
""A vidim neke snimke na youtube gdje PA50 zvuci kao PA80, znaci skroz dobro. Nekontam kako bez semplova moze da proizvede onaj JV-sound bubnja i bassa?""
neznam koje si snimke gledo, ako si gledo moje, onda sto se tice ritmova, trebas da imas zadovoljavajuce drum kits, na user dk da bi moglo da zvuci tako kako treba da zvuci, sto se tice basova neznam, valjda su ti basovi posebno pravljeni i po potrebi po nekim "fazonima" JV da ne bude sve ravno, npr. zakidanje zice itd.

Sejox
27.12.2008, 16:00
@adnan27

Adnane,PA50 moze zvucati isto samo kao nesredjen PA80.A kad su obadvije
full sredjene,razlika je ocigledna.Da ne objasnjavam zasto,svjestan si valjda.

Ovo da se bez semplova moze proizvesti sound bubnja i basa JV,ne bih komentarisao.Uzalud je o tome pricati....A i ne bih pominjao JV-pocela je
ljude da hvata alergija,koliko sam procitao.;) Ima posebna tema o tome,pa....

Pozdrav,

harepa50
27.12.2008, 16:48
sejo, slazem se stobom sto si reko da se bez semplova zvuk bubnja i basa JV nemoze izvesti, tj. nisi reko recenicu do kraja;)A jeste li ikad culi za JV farbe, znaci ne semplove, nego farbe? E pa te farbe ja imam i jako mocno zvuce tako da ovaj svoj pa50 ne bih mijenjao ni za jedan pa80 zbog obicnih jv semplova bubnja, bassa itd.
Ja bih najvise zelio da snimim demo svojih juznjackih farbi i ritmova pa da cujete kako moze pa50 da zvuci ako je u njemu dobar set. Ali nazalost, nemam te mogucnosti, da snimim demo, posto mi ova moja zvucna karta integrisana nije ok, a nikad da se nakanim da kupim noviju, bolju....ali cim uzmem odma cu da snimim demo pa da cujete.
Svako dobro i veliki pozdrav

Hare

adnan27
27.12.2008, 17:32
Momci, ja postavih sledece pitanje prije par postova:

"...Jel se ovaj ritam jednostavno ucita kao gotov set (u PA80 + backup fles karta) i zvuci ovako?.."

Il ipak treba toga da se stima jos?

Odnosi se na snimak koji sam postavio u tom postu.

Niko jos nije prokomentariso. De ako moze odgovor. Meni ipak ono (ritam) ponajbolje zvuci sto sam cuo do sad. Sta vi mislite?

Hvala!!

krcmar
27.12.2008, 18:32
bubanj se ne moze proizvesti kao Jv, ali na pa 50 moze bass orginal kao JV. ako treba snimka bice i to.

harepa50
27.12.2008, 18:58
Slusajte ljudi malo. ja nisam reko da je original ko JV, ali to su farbe nisu semplovi znaci zvuk je slican JV ko god je vidio i cuo, reko je da je ovaj moj JV set super.
Vi mozete i dalje pricati svoje sto se tice pa50 ja cu svoje i gotovo.

Alix
27.12.2008, 19:21
Opet prepucavanje,mora da je to sad često pred Novu...
Haretti,imo sam PA50 prije neg mi je stigo PA80 i stvar je ovakva...
Jedno 80% Soundova,Boja ili kako ti nazivaš farbi (moreš reći i Sadolin),je pravljeno od INTERNIH soundova tj tvorničkih Korgovih boja koje su napucane na PA50,60,80...
TI soundovi,koliko sam te razumio za te se ide,zvuče ISTO kao i kod PA50,60 ili 80-NEMA RAZLIKE...Dakle onaj sempler kod PA80 je samo da mu nabudžaš koji RealDrum,ili JV Kit,i možda koje dobre harmonike ako ti se korgove ne sviđaju premda Korg ima daleko najbolje interne harmonike.E sad,to je sve super i fino i nema tu dileme,ali JV stil se ne može odraditi bez pravog JV Drum Kitt-a.Bilo je tu par kittova pravljen iz Korgovih udaraljki koji bi trebo da posluži kao JV kit,međutim ipak se čuje da to nije to-nekako je zvuk previše limen premda za slabog slušaoca to je čisti JuVe...Al nema veze,ko nije toliko zahtjevan može da sa PA50 odradi čuda,samo treba imati volju.I još jedna stvar,PA50 i PAa80 NIKAD neće na ozvučenju da izlaze jednako...Dakle obe kad ih napucaš sa istim setom (apsolutno bez semplova),PA80 će još uvjek da bolje zvuči samo tako,jel ima napravljen bolji izlaz.Sve je stvar izrade i tehnologije.pozdrav!

adnan27
27.12.2008, 19:25
Dobro ba ljudi, mani te to PA50 JV orginal ili ne. I onaj sample sto ga koriste na PA80/PA800/PA1x, i ono je nekakva kopija od orginal zvuka. Radi se o kvalitetu te kopije. Ja trenutno gledam da kupim drugu klavijaturu i sto se mene tice, bice PA80 il sta vece, cisto zbog toga da mogu koristit semplovan zvuk. Nebi da baratam sa stand-alone semplerima jer nemam pojma dalje o semplerima i semplovima (nit imam vremena da se bavim toliko sa tim). Dakle, interesuje me klavijatura koja moze da 'okrece' semplovan zvuk i da ja dalje sto manje imam posla sa stimanjen i redanjem semplova i ostalo, znaci hocu da je plug&play al da ima onaj JV zvuk i to sto orginalniji.

A PA50 odlicna klavijatura pogotov za te pare, dakle odnos zvuk/cijena je u najmanju ruku odlican, al netreba dalje diskutovat sta je orginal sta nije, dzabe diskusija, jer ni na onoj strogoj i skupoj spravi nece zvuicati 100% nikad.

Nego reci te mi uvezi onog mog pitanja, ako neko zna odgovor. Onaj PA80 meni ipak relativno dobro zvuci za JV. I procitajte moje pitanje u moja 3 predhodna posta da nevaljamo dzabe ovuda ko maximi po diviziji. Hajd' u zdravlje!

adnan27
29.12.2008, 14:27
Sta je ovo ovako tiho odjednom ovdje?

Playboy_90
29.12.2008, 16:12
Zasto se toliko vec godinama prepucavate oko tih JV semplova?Mnogi jaki muzicari sviraju na najvecim kantama od klavijatura pa to dobro zvuci.Tehnika sviranja je vazna,Postavljajte teme da bi pomogli jedni drugima oko neke pesme ili kola...Lako cemo za boje,,vazan je triler........=)):lol:B-)Ovde se presipava iz supljeg u prazno...vecito se raspravljate...........\:D/

adnan27
29.12.2008, 17:49
Zasto se toliko vec godinama prepucavate oko tih JV semplova?Mnogi jaki muzicari sviraju na najvecim kantama od klavijatura pa to dobro zvuci.Tehnika sviranja je vazna,Postavljajte teme da bi pomogli jedni drugima oko neke pesme ili kola...Lako cemo za boje,,vazan je triler........=)):lol:B-)Ovde se presipava iz supljeg u prazno...vecito se raspravljate...........\:D/

Ma pusti raspravljanje, uvijek ima neko ko se hoce prepucavati. A ja sam doso traziti pomoc uvezi JV-zvuka na aranzerima. Od prepucavanja ja nemam nista.

I ti isto, bolje da si strasti smirio prije nego sto si reagovo, i da si mi odgovorio na moje konkretno pitanje koje sam postavio prije par dana. Bar ako si u stanju da odgovoris. Jos nemam konkretnog odgovora..