Pokaži Full Verziju : MIDI pa 500 i triton le
zsimonovic
20.08.2008, 16:37
Cao narode,da li moze pa500 i triton le da se povezu midijem da pa 500 koristi semplove bubnja sa tritona le a da se na tritonu svira (U combi-ju) bez broblema bas,kontra,solo,da se ne menjaju boje nego da pa 500 bubanj vuce iz programa a te setove bubnja bih izbacio na poseban izlaz le-a 1,2 zbog stelovanja na mikseti?Npr. kad koristim fabricke ritmove da rade normalno a pojedini user ritmovi da vuku pojedine setove bubnja sa le-jca koje odredim dok bi na le-jcu svirao bas,kontru i solo?Da li to moze da se izvede i kako ili ako neko ima tutorijal u vezi midija posto nikad nisam radio sa midijem.Ovo mi treba za jednog druga da mu odradim a ne znam dal moze i kako.Hvala!
zsimonovic
22.08.2008, 09:45
Hvala momci na lepim i sazetim odgovorima!
Kolega, koliko se sječam u arhivu ima nešto slično opisano. Mislim da su o tome pisali Vaxter i Nedim svojedobno. Imao sam sličan problem i ideju, samo što sam ja namjeravao vući bubanj i pojedine boje s Lap-Topa. na kraju sam odustao jer mi je bilo prekomplicirano usprkos iscrpnom objašnjenju kolega Nedima i Vaxtera.
Ja pak imam drugačiji problem oko midi konekcije.
Kako da globalno (bez posebnog otvaranja i zatvaranja MIDI kanala na svakoj performanci ili patchu) spojim dvije klavijature, ali samo da mi radi transpoze tj da kad prešaltam +/- za poluton da mi automatski to radi na obje kljave, al da mi ne mješa boje, samplove i programe ? S time da moram napomenuti da uz obe klavijature iz aranžera "hranim" akordima i vokalistu Digitech s MIDI OUT-a.
KOnektiro sam sa Pa80 MIDI out u MIDI IN od KORG-a N364, sa MIDI thru s N364 i MIDI IN od Digitecha, al mi sad ne radi dobro. Ako mi zaštopa boje i uključi Transpose, Digitech mi ne prima instrukciju s aranžera, a ako mu otvorim kanal da prima instrukcije dada mi polude boje između oba syntha.
zsimonovic
25.08.2008, 15:50
Zna li neko?
midi kablo out ubodi u pa500 a in u triton le i probaj kanale mjenjati bice nesto
Nisam hteo da se mesham, poshto niti sviram niti imam bilo koju od mashina, ali ae da probam da pomognem kad vec svi cute...
Ne znam koliko i kako je to izvodljivo na njima, ali poenta je sledeca.
Na 10. midi kanal na Tritonu postavi bubanj, i podesi tritona da midi podatke prima samo na desetom kanalu, da ne bi bilo neplaniranih promena instrumenata i kojekakvih drugih gluposti na ostalim kanalima.
Pa treba da ti transmituje kanal ritma na 10. kanalu.
I to ti teoretski to...
Sad, ne znam kako to izvesti u praksi na njima...
Kod sebe na Yamahi sam to izvodio sa Tr-om, koji je bio kod mene na par dana, i sa kompom naravno... :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.