PDA

Pokaži Full Verziju : Korg triton tr i USB


blatusan
19.06.2008, 00:29
Jebe me klavijtura samo tako!!! Posto nemam citac za kartice i punim karticu tako sto je u digitalnu kameru stavim pa onda prebacim set na nju i jako je spor postupak..Triton Tr ima USB ulaz..valjda taj USB ulaz sluzi da se setovi prebacuju na njeg ili na karticu koja je u njemu! Ehhhhh zasto kad sam instaliro njegov software ja spojim ga sa PC i PC dadne signal i pokaze da mogu koristit. I fino da otvorim nema nigjde nemogu ga nac.. Zatim idem u programe nadzem tamo KRGOV ordner nema ni tu nista zanivljivo! Kako da to odradim i dal je to moguce!??? Hvala unaprijed,pozdrav,Alen!

x3meSRB
19.06.2008, 00:46
pa neznam dal moze direktno usb kabal na tr, jer ako nemash hdd na klavijaturi ne mozes nishta, koliko ja kontam ti je za flesh memorije, tr poseduje samo ram memoriju koju ne verujem da mozesh da editujesh samo fizickim povezivanjem.....

blatusan
19.06.2008, 00:51
Konto sam da sa PC direkt na kartu koja se nalazi u TR prebacujem....

svirko
19.06.2008, 08:15
Mislim da bi ti na PC-ju moralo pisat barem : removable disk G;H; ili koji već

Pozdrav

Alix
19.06.2008, 09:11
E kad bi BLATUSAN htjeo da posluša savjet odmah bi rješio problem...
Eno Hajro ko za laku šalu već barata sa svojim PA500...

Upališ sinth,sačekaj da se naloada...
Nabaviš A-B USB kabal (isti ko za novije printere)
Na TR-u nađeš funkciju USB i pritisneš ENBLE (tako radi i PA1X,PA800,PA500)
U MY COMPUTER ti se pokaže Removable disk (zavisi koliko ih imaš i koje slovo mu dodjeli)
Klikneš na taj novi disk, i samo obrišeš šta ti ne treba,i samo COPY/PASTE...
Inače opet ponavljam da si jaran pa se javiš imam i dobrih setova al nema veze,imaš ti svoje tazloge...pozdrav iz La Merhameta!

blatusan
19.06.2008, 12:08
Nemogu nac nigdje da roknem USB na TR jebem li mu mamu pojede me!!!!!!!! Al kako kad PC njeg ocita valjda sto ti kazes moras prvo oslobotid USB samo ja neznam kako!!!
Pozdrav,Alen!

De ako neko zan nacin kako da nadzem tu opciju na TR nek mi kaze jer stvarno trazio sam po upustvu po njemu sam trazio al nemogu nikako da nadzem! Pozdrav,AleN!

malik
19.06.2008, 13:47
ja se ne sjećam točno, ali na extremu sam morao otiči u global, pa u utility,i tamo enable, vjerujem da je tako i na tr-u, moraš ga staviti u usb mod. Tada ne možeš raditi ništa s klavijaturom, ali možeš vidjeti sadržaj kartice na računalu.

Pozdrav

Vaxter
19.06.2008, 14:10
Alene, tebi je verovatno na kompu USB 1.0 kao shto ti vec rekoh, i to pravi problem.
Kazesh i sam da ti dugo kopira i preko telefona i preko digitalne kamere...

malik
19.06.2008, 14:20
sad sam malo pretražio forume i mislim da imaš jedan veliki problem, to jest da tr nema podršku za to što želiš, nego da usb port služi samo za midi, odnosno da se ne mogu prebacivati podaci sa računala na TR.

Neka me netko ispravi ako griješim !

Alix
19.06.2008, 19:34
Drug---USB nije ogranečen na VRSTU prenosa podataka...
Dakle preko Universal Serial Buss-a se mogu prenositi podatci bez problema (od 2-bita do 64-bit)...Podatci i format podataka nije važan...E sad kad bi se Blatusan sjetio upaliti MSN,pozvati me dase logujem,upali svoju kameru da vidim dispjeyTR-a možda bi i rješio problem a ovako sa svojom tvrdoglavošću samo gubi živce...Al nema veze-odluka je njegova,Pozdrav!

Pilence81
19.06.2008, 19:38
upali svoju kameru

To sme samo meni;)

josipv
19.06.2008, 22:00
sad sam malo pretražio forume i mislim da imaš jedan veliki problem, to jest da tr nema podršku za to što želiš, nego da usb port služi samo za midi, odnosno da se ne mogu prebacivati podaci sa računala na TR.

Neka me netko ispravi ako griješim !

Mislim da je kolega malik upravu.......... i ja sam cuo da je to konekcija samo za midi,nista drugo!

jager
19.06.2008, 23:47
Jeste, u pravu je. Evo sta kazu specifikacije (doduse, za TR-88 su, ali je isto za svaki TR)



USB Connector for Easy System Connections
The rear panel provides a USB connector (type B) that lets you make MIDI connections with your computer using a single cable no MIDI interface needed. It's easy to connect the TR-88 to a computer-based DAW for recording, or to use it with notation software, educational courses and much more. Transmission and reception of system exclusive data is also supported, allowing you to manage sounds and other types of data on your computer for smooth and professional song production.

High-capacity SD Card for Efficient Data Management
The Korg TR-88 Music Workstation uses compact and high-capacity SD cards to save and load sounds, sequences and sample data. The reading speed is extremely fast, so data management is quick and easy. SD card capacities from 16MB to 1GB are supported, and you can easily transfer data to your computer via readily-available card readers.


Znaci, jedini nacin da se pise sa racunara na SD karticu je putem nekog jeftinog card readera. Direktno (kao na extreme, na primer), na zalost nije moguce. Pozeljno je na racunaru imati USB 2.0 zbog brzine pisanja...

blatusan
19.06.2008, 23:49
Jebiga onda:( a meni su rekli u stvari bas sam ih tako pito kazu da moze to sto ja hocu! Jebaji ga....hvala momci...Pozdrav,AleN!

Vaxter
20.06.2008, 03:49
@Alix
Znam, ali ne pricham ja o tome, vec o brzini prenosa podataka...
Sporo mu se kopira. :)
A moguce je da ti sistem ne prepozna 2.0 uredjaje na 1.0 portu.
Znam iz iskustva. :)

Alix
20.06.2008, 10:15
VAX---Znam drug,i sam se kečim sa USB-Parallel portom,pa mi nekad pokida živce da moram malo na zrak da se ohladim...Inače PRAVI USB konektor bio a ili b,zna se njegova funkcija...To mora Korg da je opet nešto spalamunđo u svijetu kompjutera pa ne radi kako treba...Inače konektor je potpuno ISTI na TR-u ko na PA1X,pa800,pa2X,tko da ne znam zašto kod njega ne radi kako treba a kod PA-serije radi savršeno...

blatusan
20.06.2008, 10:17
ehhh to je to! To me jebe....jer mi je isto receno da radi kao na Pa serij! A pa1x pro se kod mene spajo bez problema i prebacivo sam stvari samo ovaj Tr nece!?? Neznam stvarno!

jager
20.06.2008, 11:32
Pa, ljudi, nece jednostavno zato jer KORG to nije predvideo za TR seriju. USB na njemu se moze koristiti jedino umesto MIDI-ja... i to je sve. Pisanje na karticu iskljucivo rpeko card readera. Alene, sto ti je problem kupiti neki jeftini citac kartica? I resio si sve probleme. A ne ovako preko fotoaparata... za nevolju je OK, ali za duze staze je mucenje...