PDA

Pokaži Full Verziju : kako staviti upload


ramko
18.06.2008, 20:15
Zanima me kako da stavim upload na forum konkretno mislim da stravim sa leve strane na downloads 2

krcmar
18.06.2008, 20:25
Ides na Download (gore u cosku), i u gornjem redu gdje pise POCETNA, KATEGORIJE... Imas i Upload. Kliknes na njega, ubacis fajl i to ti je to. Ali fajl ce da se pojavi, tu sa lijeve strane tek nakon odobrenja moderatora.

vingula
19.06.2008, 11:19
1.Odi na Downloads
2.Pronađi gdje piše UPLOAD (i pritisni klik)
Sad ti se otvori tabla za podatke o fajlu koji češ uploadati
3.IME FAJLA (tu upiši šta stavljaš npr. ako su boje ili ritmovi napiši Korg Pa50 ritmovi ili Roland ritmovi,ili samo prepiši ime fajl kako ti se zove na računalu)
4.AUTOR (tu možeš napisat svoj NICK NAME ili svoje ime)
5.DESCRIPTION (tu možeš detaljno opista šta uploadavaš,npr. Evo od mene ritmovi za Korg Pa... seriju,ili Roland...seriju,Yamaha....seriju itd. a možeš to i ostavit prazno)
6.KATEGORIJA (Odaberi kategoriju onog što misliš uploadat ili su to ritmovi ili boje,samo odaberi odgovarajuču grupu)
7.Kad sve to obaviš odi skorz dole na kraj stranice i imaš UPLOAD OR LINK TO A FILE i ima tipka --PREGLEDAJ-- pritisni tu tipku PREGLEDAJ
8.Pronađi fajl/ove koje su na tvom računalu tj. koje hočeš uploadati i pritisni (OPEN tj. Otvori)
9.Skroz na dnu ima tipka --ADD FILE-- samo ju odaberi i pričekaj nekoliko minuta dok se fajl ne upload-a (prati one kockice na Internet Exploreru)
10.Za kraj samo da obratiš pažnju,kad si uploadao to što želiš,taj fajl neče odmah bit ubačen u DOWNLOAD SEKCIJU nego treba dobit odobrenje ADMINISTRATORA (to može bit za 1,2 ili tri sata,a može i za 1 dan)

Ako bude nejasnoča javi se nekome u TEAM-u!