PDA

Pokaži Full Verziju : Vocalist preko vise Mikrofona koristiti


MuzicarJasko
07.06.2008, 16:45
hallo raja, imam jedno pitanje .

zanima me, dali mogu svoj vocalist vhm 5 da koristim preko vise mikrofona ?? zasto negdje sam citao to da moze, ali nisam siguran, nerazumijem kako bi to moglo da ide ?

hvala unaprijed za svaki ogdovor :)

poz Jasko

vingula
07.06.2008, 16:54
Uzmeš si neki mali mikser recimo od 5 kanala,spojiš sve mikrovone na njega i ako mix. ima neki MAIN OUT ili LINE out to spojiš u VOCALIST,naravno ako vocalist ima LINE IN.
I to je ukratko to.

MuzicarJasko
07.06.2008, 17:10
hvala ti kolega.

a znaci nebi moglo preko powermate 1000, reko i da prekljucim i klavijature i sve sto mi treba na miksetu a 2-3 mikrofona da idu sa vocalista na miksetu

vingula
07.06.2008, 17:15
Mislim da bi i ta opcija mogla ako ima INSERT EFFECT ulaz,znači ulaz za eksterne efekte.

MuzicarJasko
07.06.2008, 17:28
ok hvala ti

GALA
08.06.2008, 17:53
Jednostavno mozes na PM1000 i na svakom mikseru ... imas u AUX ulazi i izlaz i koristis ga dodavas na svaki kanal kao i efekat imas potenciometar Aux,,, vokalist koristis i kao ostale efekte... spojis ga AUX IN i AUX OUT... i vokalist ce ti bit na AUX ispod potenciometara za efekte na svakom kanalu pa ti na kojem ga kanalu trebas pojacas ga na potenciometru ...... Pozdrav

kina
05.01.2012, 01:48
Zdravo kolege,
i mene zbunjuje isto ovo povezivanje vokodera sa miksetom,
da ne otvaram novu temu iako je drugi model vokodera, mislim da nece bit ljutnje.
Dakle, imam odnedavno TC Helicon-Quintet i kad sam ga kuci probao na mali Behringerov mixer koji ima Aux SEND & RETURN i preko pa2 sa midijem povezao, radi super, i mogu ga dodavat na vise kanala.
Medjutim kad sam dosao nedavno na svirku i kod kolege ga na PM1000-3 htjeo povezat, nemogu nikako da provalim povezivanje na dynacord pm-u.
Potreban mi je Aux in i out a to nisam nasao.
Dali postoji jos neka mogucnost povezivanja bez ovog Return/Out signala?
Hvala unaprijed

Dell
05.01.2012, 02:46
Mozda se zove drukcije, tipa record in ili efx send?

svirko
05.01.2012, 09:28
Probaj ovako......
Sa TC helicona i njegovog "Balanced Jack Analog Input"....sa mono kablom spoji na MON1 ili MON2 na PM-u.
Zatim.....stereo kablom sa TC i njegovog Balanced Jack Analog Outputs spoji na neki stereo kanal u LINE.
Zatim ti slijedi poriktavanje,,,,,,,na glavnom kliznom potenciometru sa desne strane ( uzmimo da si stavio na MON1...pojačaj da ti bude na crti 0.
I zatim na kanalu na kojem si stavio u LINE....postepeno pojačavaj potencimetar MON1...dok ne dobiješ odgovarajuću jačinu izlaza TC Helicona.
Što se tiče sad odnosa glavnog kanala MON1, izlaza TC Helicona, i jačine na kanalu....to se sad treba igrati malo....
Ako ne ide preko MON1 ili MON2......onda ti je isti postupak, samo probaj preko glavnih ulaza na PM-u AUX1 ili AUX2.
Nadam se da sam ti bio donekle jasan.
E,da....za korištenje više mikrofona.......
Ti samo ukopčaj ovo kako sam ti napisao....a za svaki mikrofon koji želiš da ide preko TC-a....na tom kanalu pojačavaj MON1, 2 ili AUX1,2....zavisi kako češ spojit.
Ako nebude šta jasno...slobodno se obrati na PM....a ako malo nađem vremena.....probat ću to nekako predočit sa slikama.

kina
05.01.2012, 12:16
Hvala Dell i Svirko na brzim odgovorima, nadam se da ce TC ovako proradit.
Pozdrav svima.
Cao

deki
08.01.2012, 13:51
Pitanje za iskusne kolege:

Ako vocalist ne prikljucujem na insert, vec ga koristim kao eksterni efekat preko auxa, sta se desava ako na vise kanala (vokalnih) posaljem signal na aux. Zbunice li se vocalist? Pretpostavljam da recimo troje neznaju da budu bas totalno tacni i da ne bude razlike u pevanju.

pedjajazz
08.01.2012, 14:57
Upravo tako, vrlo bitna stvar je to što naravno možeš i 10 mikrofona povezati preko aux-a sa vokalistom medjutim prilikom uključivanja harmonije vokalist sme primati samo jedan signal, jer on u odnosu na vokal koji prima paralelno šalje tercu, sekstu itd.
U slučaju da istovremeno primi više signala od više pevača može doći do toga da vokoder bakuje i PREGORI!!! Što znači nikako samo jedan peva kada je uključen harmoni. Ja kada radim sa pevačicom kod mene je uključen non stop a njen aux podignem na 12 sati kada ona peva,.. čim ne peva vratim na nulu.. posao je to veliki ali jbg,.. moram čuvati moju opremu... tako da zaključak je taj da vokalist najviše služi za jednog pevača kada radi sam i kada nema ko da mu peva drugi glas i ulepša nastup.. Kada Vas je više pevajte jedni drugima prateće,... nikad neće niko napraviti vokoder koji će to raditi bolje od originalnog improvizujućeg ljudskog glasa! I takođe nikada nemojte probati sa nekim akustičnim instrumentom da date siignal da Vam vokalist prati u terci tj. peva u terci neće sigurno da svira... tada ćete poremetiti vokal procesor u samom vokoderu!
Dodato:
Znači Deki ne da će se zbuniti vokalist nego će ti pregoreti posle kratkog vremena!

deki
09.01.2012, 17:49
Hvala ti pedjajazz na odgovoru, znaci moja sumnja nije bila bez razloga.
Mi pevamo trojica pa ako treba mozemo da resimo u tri glasa, ali mi ponekad dodje da u nekim hitnim slucejavima (pesma po zelji) palim vocalist da se ipak ne mucim sam s doticnom pesmom.
U stvari trazio sam neko resenje da mogu da menjam kojem pevacu od nas troje da peva vocalist, ali u toku svirke nikako nemogu da se zezam jos i sa aux potenciometrima.
Znaci vocalist ostaje direktno povezan iza tube preampa pa u kanal.

pedjajazz
10.01.2012, 15:40
Znaci vocalist ostaje direktno povezan iza tube preampa pa u kanal.

Ne razumem šta si hteo time da kažeš... poveži ti preko auxa sva tri glasa medjutim ako neces da skidas aux potenciometre na nulu onima koji ne pevaju kada ti je uključen vokalist,.. onda zapamtite to da kada jedan peva paralelno sa vokoderom ostali ćute da ne bi došlo do bakovanja i pregorevanja vokodera. Pošto si nov vidim da nisi video prozor thanks za zahvaljivanje;),...

deki
10.01.2012, 17:00
Pre svega nasao sam thanks opciju, video sam da mi se ljudi zahvaljuju, no nisam znao kako radi ta opcija, ali sad vec znam i to. :)

Vocalist iza tube preampa znaci trecu opciju, koju ja inace i koristim.
Kond. mikrofon ide u tube preamp, pa odande preko line izlaza u line ulaz vocalista, pa zatim line out vocalista ide u line in miksete

pedjajazz
10.12.2012, 00:08
Jos jedna moja preporuka, nemoj direktno ukljuciti tvoj mic u vokoderov preamp, nego ukljuci ga normalno u mikser pa daj vokoderu signal preko aux sa miksete, treba ti jedan kabal vise, banana-xlr ali na taj nacin tvoj mikrofon tj. glas i prateci glasovi zvuce mnogo prirodnije i vese su izbalansirani u glavnom outputu kojima dajes izlaz za kutije.
PROBAJ, VEC TRI GODINE KORISTIM TAJ VOKODER NA TAJ NACIN,